Jump to content

Υλικά φίλτρου Fluval 407

Recommended Posts

Καθώς ο Αγ Βασίλης :D θα μου κάνει δώρο εξωτερικό φίλτρο (fluval 407) , η επόμενη σκέψη είναι τα υλικά που θα του βάλω ,διάβασα διάφορα θέματα εδώ και στο αδελφό φόρουμ καθώς και έξω οπότε μάζεψα της απορίες μου εδώ.

1)      ελαφρόπετρα / Matrix seachem είναι το ίδιο ?

2)      Eihem substrat pro / siporax ισχύει ότι είναι ποιο αποδοτικό το eihem , από αντοχή στο χρόνο έχουμε κανένα νέο ?

3)      Καθώς μάλλον θα είναι αρκετή η ροή Spray bar lily pipe ή κατι άλλο ?

Στο μυαλό μου το έχω ως εξής αλλά θα ήθελα την γνώμη σας ξεκινώντας από κάτω πρός πάνω.

Fine sponge + ενυδρείο βαμβάκι, Siphorax καθώς έχει καλλίτερη ροή, ελαφρόπετρα/ eihem substrat pro

Aν το Budget τελειώσει θα μπουν  2 καλαθάκια Siphorax  και 1 ελαφρόπετρα .

Ο λόγος που σκέπτομαι 3 διαφορετικά είναι για να έχω τα υπέρ και των τριών αλλά και για να διευκολύνω την ρουτίνα καθαρισμού ώστε να αφήνω 1 καλαθάκι τι φορά ανέπαφο αν είναι ίδια θα τα μπερδεύω .

Ευχαριστώ 

Καλησπέρα Παναγιώτη. 

Εγώ προσωπικά έχω matrix και substrat 

Και όπως είδες πάω για το Bio της fluval.   Πιστεύω και απ όσο διαβάζω ότι το matrix και το siporax αντέχουν στην πάροδο του χρόνου έχω ακούσει ιδικά για το siporax ότι το έχει κρατήσει συχομπηστας και 12 χρόνια. Τώρα όσο για τα υπόλοιπα υλικά και αυτά είναι εξίσου πάρα πολύ καλά υλικά απλά το θέμα είναι να βάλεις το σωστό υλικό στο σωστό φίλτρο και ποσότητα. 

Αν είχε συσκευασία 1 λίτρο θα το σκεπτόμουν σοβαρά τώρα έτσι όπως είναι συμφέρει αν το βάλω ως μοναδικό Bio media .

Βέβαια θα μου πεις δε χαλάει μπορείς να το βάλεις αγγελία και αν αυτά που λενε περι διαφορετικότητας βακτηριδίων ισχύουν θα είχα κάθε λόγο να το επιλέξω με εξαίρεση την ευκολία του να θυμάσαι ποιο καθάρισα …α ναι και την ψυχολογική αναγκη να έχω τουλαχιστον 2 διαφορετικά :D 

θα μου πεις βέβαια ότι αφού καθαρίζεις με νερό ενυδρείου καθάριζε όλο το φίλτρο ρίξε stability και τέλος .

Λεω να μην σπατε τα κεφαλια σας. Οτι και να βαλετε μεσα στο φιλτρο, θα δουλεψει σαν βιολογικο υλικο.

Βαλτε siporax  ή καποιο παρομοιο υλικο και θα ειστε καλα. Δεν χρειαζεται να παιρνετε κατι pro και μπρο και δεν ξερω πως ακομα το ονομαζουν για τα διαφημιστικα τρικ - το ιδιο κανουν ολα τα υλικα - ειναι σπιτι σπιτακι για τα βακτηρια.

Οσο και να λενε για το matrix, οτι βοηθαει στην απονιτροποιηση .... τι να σας πω.... στο γλυκο νερο και μεσα στο φιλτρο - δεν γινεται. Δηλ, γινεται , αλλά σε τετοιο μικρο βαθμο, που ειναι ασημαντο.

Μην πληρωνετε τζαμπα απο 20-30€ για 1λ βιολογικου υλικου.

Ελαφροπετρα=matrix (εξαρταται βεβαια και απο ελαφροπετρα).

Γνωμη μου παντα.

• Like 1
  • Agree 2
  • Thanks 2

15 hours ago, Παναγιώτης Καζεράκης said:

Ο λόγος που σκέπτομαι 3 διαφορετικά είναι για να έχω τα υπέρ και των τριών αλλά και για να διευκολύνω την ρουτίνα καθαρισμού ώστε να αφήνω 1 καλαθάκι τι φορά ανέπαφο αν είναι ίδια θα τα μπερδεύω 

Ανεπαφα πρεπει να μένουν και τα 3 καλαθια...

On 14/11/2022 at 7:54 ΠΜ, το μέλος KostasGr έγραψε:

Ανεπαφα πρεπει να μένουν και τα 3 καλαθια...

Δλδ δεν πρέπει να τα καθαρίζω σε νερο ενυδρείου ? 

ευχαριστώ 

πριν 4 λεπτά, το μέλος Παναγιώτης Καζεράκης έγραψε:

ευχαριστώ 

Αυτό επιβάλλεται να καθαρίζουμε το φίλτρο με νερό από το ενυδρείο. Αλλιώς θα χάσουμε τα καλά βακτήρια και με την σειρά τα ψάρια μας.  Οπότε ότι πλένεις με νερό ενυδρείου πάντα. Απλά πρέπει να το βρεις κάθε πότε πρέπει να πλένεις το φίλτρο, σκούπα βυθού, ενυδρείο κτλ.

Θα βρείς μία ρουτίνα που χρειάζεται το οικοσύστημα σου σιγά σιγά. 

50 minutes ago, Παναγιώτης Καζεράκης said:

ευχαριστώ 

Αναφέρεις ρουτίνα καθαρισμού για τα καλάθια με το βιολογικό. Το βιολογικό δεν χρειάζεται κάποιο καθαρισμό, καμια φορά το χρόνο ίσως και πάλι εξαρτάται από το πόσο τακτικός είσαι με τα υπόλοιπα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...