Dimitris Τ. 4 Νοεμβρίου 2022 #1 Share 4 Νοεμβρίου 2022 Καλησπέρα. Σκέφτομαι να παραγγείλω ψάρια από Ταϊλάνδη ριούκιν χρυσόψαρα συγκεκριμένα που δεν βρίσκω εδώ,ξέρει κάποιος τη διαδικασία;χρειάζεται άδεια εισαγωγής όταν είναι να τα παραλάβω από το αεροδρόμιο;έξτρα χρεώσεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiotis_dms 5 Νοεμβρίου 2022 #2 Share 5 Νοεμβρίου 2022 Αν η διαδικασία είναι η ίδια με τους μονομάχους τότε ο πωλητής στέλνει το δέμα σε έναν κεντρικό διανομέα στην ευρώπη ο οποίος στη συνέχεια στο στέλνει με courier και express παράδοση (συνήθως 2 εργάσιμες). Καλό θα είναι να συννενοηθείς με τον πωλητή ποια έξοδα σε χρεώνει και να σου πει με ποιον συνεργάζεται στην ευρώπη και να μιλήσεις και μαζί του για όλες τις λεπτομέρειες και να μην έχεις καμία απορία γιατί δεν είναι λίγα τα χρήματα. Εγώ για τους μονομάχους πλήρωνα το ψάρι στον πωλητή και έπειτα τα μεταφορικά τα πλήρωνα στον διανομέα. Ρώτα και τον πωλητή πόσα ψάρια μπορεί να βάλει σε ένα δέμα και αναλόγως να δεις πόσα ψάρια σε συμφέρει να πάρεις. Αν τελικά κάνεις την παραγγελία και παραλάβεις, τράβα ένα βίντεο όταν ανοίξεις το δέμα για να μπορείς να αποδείξεις ότι παρέλαβες ζωντανά ψάρια. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 5 Νοεμβρίου 2022 #3 Share 5 Νοεμβρίου 2022 πριν 2 ώρες, το μέλος panagiotis_dms έγραψε: Αν η διαδικασία είναι η ίδια με τους μονομάχους τότε ο πωλητής στέλνει το δέμα σε έναν κεντρικό διανομέα στην ευρώπη ο οποίος στη συνέχεια στο στέλνει με courier και express παράδοση (συνήθως 2 εργάσιμες). Καλό θα είναι να συννενοηθείς με τον πωλητή ποια έξοδα σε χρεώνει και να σου πει με ποιον συνεργάζεται στην ευρώπη και να μιλήσεις και μαζί του για όλες τις λεπτομέρειες και να μην έχεις καμία απορία γιατί δεν είναι λίγα τα χρήματα. Εγώ για τους μονομάχους πλήρωνα το ψάρι στον πωλητή και έπειτα τα μεταφορικά τα πλήρωνα στον διανομέα. Ρώτα και τον πωλητή πόσα ψάρια μπορεί να βάλει σε ένα δέμα και αναλόγως να δεις πόσα ψάρια σε συμφέρει να πάρεις. Αν τελικά κάνεις την παραγγελία και παραλάβεις, τράβα ένα βίντεο όταν ανοίξεις το δέμα για να μπορείς να αποδείξεις ότι παρέλαβες ζωντανά ψάρια. Πολύ σωστά, αυτή έιναι η διαδικασία μέσω transhipper και είναι και το μόνο που μπορεί να γίνει γιατί αυτό που περιέργαψε ο Δημήτρης δέν μπορεί να γίνει από ιδιώτη και απαιτεί άδειες, κτλ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 5 Νοεμβρίου 2022 #4 Share 5 Νοεμβρίου 2022 Επίσης στο transhipping στα χρυσόψαρα πάνε με το κιλό και όχι κατά τεμάχιο και η τιμή ανεβαίνει πολύ σε σχέση με αυτό που έγραψε ο @panagiotis_dms για τους μονομάχους.Επίσης για να έρθει από ευρώπη από τον transhipper ελλάδα με UPS είναι 60 έως 120€ η κούτα....Οπότε θα πρέπει να πάρεις αρκετά ψάρια έτσι ώστε να πέσει το κόστος ανά ψάρι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitris Τ. 5 Νοεμβρίου 2022 Author #5 Share 5 Νοεμβρίου 2022 Δεν θέλω να αγοράσω πολλά ψάρια γιατί δεν έχω χώρο και θα θέλει τεράστιο ενυδρείο μετά.Ο λόγος που αναγκάζομαι να παραγγείλω από παραγγείλω από το εξωτερικό είναι γιατί οι ιδιοκτήτες των pet shop εδώ πετάνε χαρταετό κανεις δεν φέρνει τα ψάρια που θέλω και έχω ρωτήσει παντού,τώρα από την άλλη μπορείς να εμπιστευτείς αυτους εκεί κάτω;εδώ είναι το ερώτημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 5 Νοεμβρίου 2022 #6 Share 5 Νοεμβρίου 2022 Ruikin πολύ δύσκολα θα βρεις στην Ελλάδα. Μίλα με κάποιον από έξω μήπως φέρνουν. Αλλά ακόμη και αν φέρνουν θα φέρνουν είτε λίγα μεγάλα (οπότε η παραγγελεία θα πάει πάνω από 800 ευρώ) ή πολλά μικρά στα ίδια χρήματα. Δες εδώ για να πάρεις μια ιδέα. https://www.goldfishkingdom.com/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitris Τ. 5 Νοεμβρίου 2022 Author #7 Share 5 Νοεμβρίου 2022 Νομίζω υπερβάλλεις,όχι 800 ευρώ δεν έχουν,σίγουρα τα ryukin που ζητάω είναι καλής ποιότητας,αλλά δεν έχουν τόσο 25 ευρώ τα μεγάλα και 15 ευρώ τα μικρά το θέμα είναι τα μεταφορικά και η όλη διαδικασία πόσο θα στοιχήσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 5 Νοεμβρίου 2022 #8 Share 5 Νοεμβρίου 2022 Μία ώρα πριν, το μέλος Dimitris Τ. έγραψε: Νομίζω υπερβάλλεις,όχι 800 ευρώ δεν έχουν,σίγουρα τα ryukin που ζητάω είναι καλής ποιότητας,αλλά δεν έχουν τόσο 25 ευρώ τα μεγάλα και 15 ευρώ τα μικρά το θέμα είναι τα μεταφορικά και η όλη διαδικασία πόσο θα στοιχήσει Μιλάω για την ελάχιστη παραγγελία από το εξωτερικό (εφόσον πάντοτε δεχθούν να στείλουν) μαζί με μεταφορικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος