killerknight 24 Οκτωβρίου 2022 #1 Share 24 Οκτωβρίου 2022 (edited) Εδώ και δύο χρόνια διατηρώ μια λιμνη 2200 λίτρων με ΚΟΙ και χρυσόψαρα https://www.aquazone.gr/forums/topic/112601-λίμνη-από-πισίνα-intex-2500-λίτρα/ Εδώ και καιρό έκανα σχέδια να φτιάξω μια νέα μεγαλυτερη λιμνη-δεξαμενη για τα ψάρια μου, καθώς αυτά είναι και πολλά άλλα και μεγάλα πλέον για τη μικρή λίμνη. Μετά από πολλές αναβολές, λιγοψυχιες και καθυστερήσεις, αποφάσισα να φτιάξω και γω τη λίμνη που πάντα ήθελα. Θα είναι 410 εκατοστά μήκος, 100 εκατοστά βάθος και 150 εκατοστά πλάτος. Σταδιακά εδώ θα ανεβάζω φωτογραφίες και περιγραφές από το χτίσιμο της μέχρι να ολοκληρωθεί το όλο πόνημα. Στη συνέχεια θα ανεβάζω βίντεο και φωτογραφίες από τις περαιτέρω βελτιώσεις και τις στιγμές χαλάρωσης που τόσο έχουμε ανάγκη εμεις οι χομπυστες... Έγινε επεξεργασία 24 Οκτωβρίου 2022 - killerknight 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post killerknight 24 Οκτωβρίου 2022 Author Popular Post #2 Share 24 Οκτωβρίου 2022 Έτσι λοιπόν το Σεπτέμβριο ξεκίνησα το σκάψιμο.....επειδή φυσικά τα πράγματα ποτέ δεν είναι όπως τα φανταζόμαστε ή όπως φαίνονται, χρειάστηκε εννοείται χέρι επαγγελματία να τελειώσει το σκάψιμο (δεν υπήρχε περίπτωση να τα κατάφερνα μόνος μου αφού χρειάστηκε μέχρι και κομπρεσέρ). Στη συνέχεια με τη σύζυγο αποφασίσαμε ότι πλευρικά θα πρέπει να τοποθετηθούν τσιμεντολιθοι με επιστρώσεις τσιμέντου ώστε να υπάρχει ένα στοιβαρος όγκος περιμετρικά πριν μπει το liner...και επειδή η δουλειά κάνει τους άνδρες.....ξεκινήσαμε το ζεύγος εργασίες (να επισημάνω ότι η σύζυγος είναι μηχανικός)...... 7 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 24 Οκτωβρίου 2022 Author #3 Share 24 Οκτωβρίου 2022 Και οι εργασίες μέρα με τη μέρα προχωρούν.... 4 1 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 24 Οκτωβρίου 2022 Author #4 Share 24 Οκτωβρίου 2022 Και πριν τρεις ημέρες τελειώσαμε με τα περιμετρικά 5 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 2 Νοεμβρίου 2022 Author #5 Share 2 Νοεμβρίου 2022 Το τριήμερο που μας πέρασε τελειώσαμε και με το τσιμέντωμα του πλαϊνού τείχου. Μένει ο πάτος και η περιμετρική μόνωση πλέον 1 1 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 6 Δεκεμβρίου 2022 Author #6 Share 6 Δεκεμβρίου 2022 Και επειδή σας έχω αφήσει καιρό χωρίς νέο υλικό (ας όψεται η μετακόμιση) ήρθε η ώρα να συνεχίσω την περιγραφή. Αφού λοιπόν το τσιμέντο έπηξε ήρθε η ώρα να μονώσουμε τον πάτο τόσο για θέμα μόνωσης αλλά και για να μην είναι άγριος και σκίσει το liner 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 6 Δεκεμβρίου 2022 Author #7 Share 6 Δεκεμβρίου 2022 Sth syn;exeia mp;hke to λίνερ 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 6 Δεκεμβρίου 2022 Author #8 Share 6 Δεκεμβρίου 2022 Και μετά έγινε το δοκιμαστικό γέμισμα και μπήκαν και τα deck στο πλάι 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 6 Δεκεμβρίου 2022 Author #9 Share 6 Δεκεμβρίου 2022 Πλέον έχω βάλει δύο φίλτρα με μπόλι σε λειτουργία και έχω δοκιμαστικά 3 ψάρια μέσα. Σταδιακά θα μεταφέρω και τα υπόλοιπα ενώ θα πραγματοποιηθεί και μια διαλογή ώστε να μείνω στο τέλος με 8-10 ψάρια (ώστε να έχω περίπου 600 λίτρα ανά ψάρι διαθέσιμα) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 6 Δεκεμβρίου 2022 Author #10 Share 6 Δεκεμβρίου 2022 Στο μεταξύ έχω ξεκινήσει και τις εργασίες των σωληνώσεων 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 6 Δεκεμβρίου 2022 #11 Share 6 Δεκεμβρίου 2022 πριν 2 ώρες, το μέλος killerknight έγραψε: Sth syn;exeia mp;hke to λίνερ Μια μεταφραση, παρακαλω! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 6 Δεκεμβρίου 2022 Author #12 Share 6 Δεκεμβρίου 2022 πριν 31 λεπτά, το μέλος natateo έγραψε: Μια μεταφραση, παρακαλω! Στη συνέχεια μπήκε το liner οχαχαχαχα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 6 Δεκεμβρίου 2022 #13 Share 6 Δεκεμβρίου 2022 Ψιτ κιαλλες φωτό μας τρέχουν τα σαλια. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 6 Δεκεμβρίου 2022 Author #14 Share 6 Δεκεμβρίου 2022 πριν 5 ώρες, το μέλος natateo έγραψε: Μια μεταφραση, παρακαλω! Ρε Ναταλία μια είδα κάτι τώρα.....τα ληγμένα υγρά τεστ είναι πλήρως αναξιόπιστα ή είναι σαν τα φάρμακα που έχουν μικρότερη δράση όταν λήγουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 6 Δεκεμβρίου 2022 #15 Share 6 Δεκεμβρίου 2022 πριν 3 ώρες, το μέλος killerknight έγραψε: Ρε Ναταλία μια είδα κάτι τώρα.....τα ληγμένα υγρά τεστ είναι πλήρως αναξιόπιστα ή είναι σαν τα φάρμακα που έχουν μικρότερη δράση όταν λήγουν? Δεν ξερω για ολα, αλλά σ εμενα το ph kai ph high range και τεστ νιτρικων της ΑΡΙ δουλευουν ακομα (3 χρόνια μετα την ληξη) και δειχνουν σωστα. Ειχα κανει συγκριση με τα καινουρια..... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 6 Δεκεμβρίου 2022 #16 Share 6 Δεκεμβρίου 2022 Τωρα για πλακα δοκιμασα τεστ ph ΑΡI apo to 2017! μια χαρα δουλευει..... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 18 Δεκεμβρίου 2022 Author #17 Share 18 Δεκεμβρίου 2022 Κυριακή μεσημέρι και είπα να τραβήξω ένα βιντεάκι με τα κοι που έχω στη νέα μου λίμνη και τα καμαρώνω VID_20221218_144832.mp4 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 18 Δεκεμβρίου 2022 Author #18 Share 18 Δεκεμβρίου 2022 Και μια φωτό από το προσωρινό σύστημα φίλτρανσης 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 18 Δεκεμβρίου 2022 #19 Share 18 Δεκεμβρίου 2022 Ο ψαρης με ασημι χρωμα ειναι τελειος!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 24 Δεκεμβρίου 2022 Author #20 Share 24 Δεκεμβρίου 2022 (edited) Πολλές καλημέρες από εμένα και τα κοι μου που πλέον στο νέο τους σπίτι είναι άνετα 😁 Έγινε επεξεργασία 24 Δεκεμβρίου 2022 - killerknight 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eos 24 Δεκεμβρίου 2022 #21 Share 24 Δεκεμβρίου 2022 Γεια σου ρε Χρησταρα! Τα ψαρακια σου θα σε αγαπανε πολυ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 24 Δεκεμβρίου 2022 Author #22 Share 24 Δεκεμβρίου 2022 πριν 4 λεπτά, το μέλος Eos έγραψε: Γεια σου ρε Χρησταρα! Τα ψαρακια σου θα σε αγαπανε πολυ! Ευχαριστώ πολύ αγορίνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 24 Δεκεμβρίου 2022 Author #23 Share 24 Δεκεμβρίου 2022 Λοιπόν δεν ξεχνάμε ποτέ να κάνουμε υγρά τεστ όσα λίτρα και να έχουμε. Έχω στήσει τα τεστ αμμωνία και νιτρωδών μου και ετοιμάζομαι να πάρω δείγματα. Αποτελέσματα σε λιγο 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 24 Δεκεμβρίου 2022 Author #24 Share 24 Δεκεμβρίου 2022 Όσον αφορά τα νιτρώδη, έχω κάτι λιγότερο από 0.05. ελάχιστη τιμή που θα πέσει και άλλο σταδιακά. Φαντάστειτε ότι την τιμή αυτή δεν την πιάνει το αντίστοιχο τεστ της api. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 24 Δεκεμβρίου 2022 Author #25 Share 24 Δεκεμβρίου 2022 (edited) Η αιώνια πάλι πιο μηδενική δεν παίζει..... Έγινε επεξεργασία 25 Δεκεμβρίου 2022 - killerknight 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος