Nikos Nikolopoulos 25 Σεπτεμβρίου 2022 #1 Share 25 Σεπτεμβρίου 2022 Καλημέρα έχω 2 χελωνακια και βγαίνουν για λίγο πάνω στην στεριά και μετά ξαναβουτανε μέσα. τι φταίει κάνω κάτι λάθος.εχω λάμπα uvb και την έχω πάνω από 20 εκατοστά από την στεριά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxiarchis 25 Σεπτεμβρίου 2022 #2 Share 25 Σεπτεμβρίου 2022 πριν 28 λεπτά, το μέλος Nikos Nikolopoulos έγραψε: Καλημέρα έχω 2 χελωνακια και βγαίνουν για λίγο πάνω στην στεριά και μετά ξαναβουτανε μέσα. τι φταίει κάνω κάτι λάθος.εχω λάμπα uvb και την έχω πάνω από 20 εκατοστά από την στεριά. Ζωντανά είναι άστα να κάνουν αυτό που (θέλουν) αν είσαι οκ με την θερμοκρασία νερό/στεριά τότε δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Καζεράκης 25 Σεπτεμβρίου 2022 #3 Share 25 Σεπτεμβρίου 2022 Χωρίς να ξέρω απο χελωνάκια θα πώ το εξής που το βλέπω συνέχεια ,πάω για τρέξιμο στο Πάρκο Τρίτση και εκει εχει πολλά χελωνάκια και ΚΑΘΕ φορά είναι πολλά έξω με τεντωμένο το κεφάλι και μαζεύουν ήλιο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxiarchis 25 Σεπτεμβρίου 2022 #4 Share 25 Σεπτεμβρίου 2022 (edited) Παναγιώτη ούτε εγώ ξέρω από χελωνακια αλλά η λογική λέει ότι αν είσαι εντάξει με θερμοκρασίες τότε είναι εντάξει. Επειδή τα έχεις σε ένα μέρος και όχι σε μια αυλή που να τα βλέπει άμεσα ήλιος τα ζωντανά τότε θα πρέπει να κοιτάξεις στο σύστημα σου τι πάει λάθος. 99,9% αφού δεν κάθονται εκεί στην (στεριά) λογικά κάτι παίζει με την λάμπα μήπως είναι πολλά w? μήπως ανεβάζει θερμοκρασία πάνω από 26° C μήπως τα τρομαζει κάτι? Στην τελική αν όλα αυτά είναι οκ λάμπες ,θερμοκρασίες κτλ τότε ζωντανά είναι λογικό είναι να κάνουν ότι θέλουν. Έγινε επεξεργασία 25 Σεπτεμβρίου 2022 - Taxiarchis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikos Nikolopoulos 25 Σεπτεμβρίου 2022 Author #5 Share 25 Σεπτεμβρίου 2022 Η λάμπα που έχω βάλει είναι 25w είναι αυτή εδω Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheRhythmScaper 26 Σεπτεμβρίου 2022 #6 Share 26 Σεπτεμβρίου 2022 Γεια σου Νίκο. Η συμπεριφορά απ'τα χελωνάκια σου είναι φυσιολογική γιατί βγαίνοντας στην στεριά δεν έχουν την επιθυμητή θερμοκρασία. Καλώς έχεις προμηθευτεί λάμπα uvb, είναι η μία εκ των δύο λαμπτήρων που χρειάζονται οι νεροχελώνες. Σου λείπει μια ακόμα η οποία ονομάζεται Basking lamp και τοποθετείται πάνω απ'την στεριά που βγαίνουν τα χελωνάκια στο λεγόμενο Basking spot και με αυτή πρέπει να δημιουργηθεί στο συγκεκριμένο σημείο θερμοκρασία 32° - 35° C για τις νεαρές χελώνες ή 30° - 32° C για τις ενήλικες. Την θερμοκρασία θα την τσεκάρεις τοποθετώντας θερμόμετρο στην περιοχή της στεριάς που βγαίνουν τα χελωνάκια και ανάλογα θα καθορίσεις την απόσταση που θα έχει η λάμπα απ'την συγκεκριμένη περιοχή. Υπάρχει της ίδιας εταιρείας με αυτή που ήδη έχεις προμηθευτεί και συγκεκριμένα μπορείς να βρεις και αδιάβροχη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxiarchis 26 Σεπτεμβρίου 2022 #7 Share 26 Σεπτεμβρίου 2022 (edited) πριν 16 ώρες, το μέλος Παναγιώτης Καζεράκης έγραψε: Χωρίς να ξέρω απο χελωνάκια θα πώ το εξής που το βλέπω συνέχεια ,πάω για τρέξιμο στο Πάρκο Τρίτση και εκει εχει πολλά χελωνάκια και ΚΑΘΕ φορά είναι πολλά έξω με τεντωμένο το κεφάλι και μαζεύουν ήλιο . πριν 16 ώρες, το μέλος Παναγιώτης Καζεράκης έγραψε: Χωρίς να ξέρω απο χελωνάκια θα πώ το εξής που το βλέπω συνέχεια ,πάω για τρέξιμο στο Πάρκο Τρίτση και εκει εχει πολλά χελωνάκια και ΚΑΘΕ φορά είναι πολλά έξω με τεντωμένο το κεφάλι και μαζεύουν ήλιο . @Παναγιώτης Καζεράκηςγράψε λάθος στον Νίκο ήθελα να αναφερθώ. 😁 Έγινε επεξεργασία 26 Σεπτεμβρίου 2022 - Taxiarchis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tzikas Tzik πριν 18 ώρες #8 Share πριν 18 ώρες On 26/9/2022 at 3:28 ΠΜ, το μέλος TheRhythmScaper έγραψε: Γεια σου Νίκο. Η συμπεριφορά απ'τα χελωνάκια σου είναι φυσιολογική γιατί βγαίνοντας στην στεριά δεν έχουν την επιθυμητή θερμοκρασία. Καλώς έχεις προμηθευτεί λάμπα uvb, είναι η μία εκ των δύο λαμπτήρων που χρειάζονται οι νεροχελώνες. Σου λείπει μια ακόμα η οποία ονομάζεται Basking lamp και τοποθετείται πάνω απ'την στεριά που βγαίνουν τα χελωνάκια στο λεγόμενο Basking spot και με αυτή πρέπει να δημιουργηθεί στο συγκεκριμένο σημείο θερμοκρασία 32° - 35° C για τις νεαρές χελώνες ή 30° - 32° C για τις ενήλικες. Την θερμοκρασία θα την τσεκάρεις τοποθετώντας θερμόμετρο στην περιοχή της στεριάς που βγαίνουν τα χελωνάκια και ανάλογα θα καθορίσεις την απόσταση που θα έχει η λάμπα απ'την συγκεκριμένη περιοχή. Υπάρχει της ίδιας εταιρείας με αυτή που ήδη έχεις προμηθευτεί και συγκεκριμένα μπορείς να βρεις και αδιάβροχη. Καλησπέρα. Ποια είναι αυτή η αδιάβροχη λάμπα θέρμανσης. Θέλω να βάλω και εγώ μια λάμπα θέρμανσης γιατί η μία εδώ και μια βδομάδα δεν βγαίνει έξω από το νερό. Εκεί κοιμάται κι όλας! Ή φοβάται την άλλη την μεγάλωσε μέγεθος που είναι συνήθως στην στεριά ή δεν βγαίνει λόγω χαμηλότερης θερμοκρασίας. Στο νερό λόγω του θερμοστάτη έχει 25oC. Έξω στην στεριά έχω τώρα μόνο την uvb λάμπα. Θέλω η λάμπα να μην σπάσει από τυχόν σταγόνες που θα πετάξουν οι χελώνες όταν κολυμπούν. Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Penelope_and_me πριν 4 ώρες #9 Share πριν 4 ώρες Καλημέρα! Να βάλεις οπωσδήποτε και αυτή την λάμπα αλλιώς δεν θα βγαίνει το κακόμοιρο. Εγώ είχα πάθει το αντίθετο και στο λέω για να κάνεις οπωσδήποτε μέτρηση θερμοκρασίας. Είχα βάλει την basking lamp, μετράω θερμοκρασία και ύστερα δεν ξέρω πως, κάπως πρέπει να την μετακίνησα με αποτέλεσμα να φτάσει η θερμοκρασία στους 42 βαθμούς. Και φυσικά πάλι δεν έβγαινε η Πηνελόπη. Νομίζω ψάχνεις αυτήν την λάμπα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tzikas Tzik πριν 1 ώρα #10 Share πριν 1 ώρα πριν 2 ώρες, το μέλος Penelope_and_me έγραψε: Καλημέρα! Να βάλεις οπωσδήποτε και αυτή την λάμπα αλλιώς δεν θα βγαίνει το κακόμοιρο. Εγώ είχα πάθει το αντίθετο και στο λέω για να κάνεις οπωσδήποτε μέτρηση θερμοκρασίας. Είχα βάλει την basking lamp, μετράω θερμοκρασία και ύστερα δεν ξέρω πως, κάπως πρέπει να την μετακίνησα με αποτέλεσμα να φτάσει η θερμοκρασία στους 42 βαθμούς. Και φυσικά πάλι δεν έβγαινε η Πηνελόπη. Νομίζω ψάχνεις αυτήν την λάμπα. Καλησπέρα και ευχαριστώ. Δεν ξέρω αν υπάρχει και λιγότερο από 50w καθώς θέλω να αποφύγω να αγοράσω νέο μεταλλικό καπέλο όπως έχω τώρα ένα ειδικό για ενυδρεία για την uvb λάμπα καθώς έχει κάπου 30€+ότι η λάμπα αυτή είναι ακριβή. Πάντως η μεγάλη χελώνα.( Michelangelo) την περισσότερη ημέρα είναι έξω, κάτω από την uvb, 2-3 φορές μπαίνει μέσα και μόνο μια φορά κοιμήθηκε στο νερό. Ο Leonardo ενώ είχε ξεκινήσει.στο.ενυδρειο αυτό να κοιμάται έξω και να είναι ολη ημέρα κάτω από την uvb λάμπα, πολλές ημέρες τώρα έχει αυτή την.συμπεριφορα να είναι μόνιμα μέσα στο νερό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tzikas Tzik πριν 1 ώρα #11 Share πριν 1 ώρα Επίσης σε μια λάμπα πυρακτώσεως θα μπορούσε να τοποθετεί dimmer για την ρύθμιση της ισχύος άρα και της θερμοκρασίας. Εσύ τι θερμοκρασία στεριάς έχεις ρυθμίσει και πόσες ώρες την ανάβεις την ημέρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος