Spaithus 18 Σεπτεμβρίου 2022 #1 Share 18 Σεπτεμβρίου 2022 (edited) Καλησπέρα Πραγματοποιήσα σήμερα τις μετρήσεις νερού και θέλω την αποψη σας. Είναι μια εβδομάδα μετά την αλλαγή νερού . Το νερό το αλλάζω κάθε δύο εβδομάδες κατά μέσο όρο 50 τοις εκατό του ενυδρείου. Οι τιμές είναι Kh.7 Gh.10 Ph.7,2 αν και επειδή είναι μέτρηση με χρώμα δεν είμαι πάρα πολύ σίγουρη ΝΟ2. 0 Fe.0 Poh 3+4. Η τιμή δείχνει 2 αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρη λόγω χρώματος Nh3+4. 0 Παρόλο που πιστεύω οι μετρήσεις μου είναι καλές έχω θεμα με την άλγη που επιμένει. Έχω πάρει ένα αλγοκτονο να το χρήσιμοποιησω; Ευχαριστώ πολύ ! Έγινε επεξεργασία 18 Σεπτεμβρίου 2022 - Spaithus Link to comment Share on other sites More sharing options...
mik7 18 Σεπτεμβρίου 2022 #2 Share 18 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα, είχες ανοίξει ένα θέμα για το ίδιο πρόβλημα και δεν έκανες την φόρμα που σου είχε αναρτηθεί. Με τι τέστ μετράς?? Είναι υγρά ή στικ?? Τι υπόστρωμα έχει? Τι φυτά έχεις? Τι φίλτρο έχεις? Πόσο βιολογικό υλικό? Τι φωτιστικό σε Watt και lumen?? Το είχες στρώσει το ενυδρείο? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 18 Σεπτεμβρίου 2022 #3 Share 18 Σεπτεμβρίου 2022 πριν 1 ώρα, το μέλος Spaithus έγραψε: Kh.7 Gh.10 Ph.7,2 αν και επειδή είναι μέτρηση με χρώμα δεν είμαι πάρα πολύ σίγουρη ΝΟ2. 0 Fe.0 Poh 3+4. Η τιμή δείχνει 2 αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρη λόγω χρώματος Nh3+4. 0 Το ph αν μετρας με API low range θα ειναι μπλε και με ph=8 (kai 9) Με ΚΗ στο 7 εχεις περιπου 7.8 με 8 ph Δεν μετρας το βασικο - νιτρικα (ΝΟ3) - παρε τεστ πχ salifert, που δεν ειναι και πολυ ακριβο Με ΡΟ4 - φωσφορικα.... πρεπει να ειναι κατω απο 1. Εβαλες για υποστρωμα κατι "τουβλα".... δεν βοηθουν καθολου το ριζομα..... Για να βοηθησουμε συμπληρωσε πριν 11 λεπτά, το μέλος mik7 έγραψε: την φόρμα που σου είχε αναρτηθεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spaithus 18 Σεπτεμβρίου 2022 Author #4 Share 18 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Το NO3 το μετραω είναι 0 . Είναι της sera το τεστ που μετρά το NO 3 και το NO4 μαζί είναι μηδενική η τιμή. Το υποστρωμα είναι φλουριτης . Η αλήθεια είναι ούτε εμένα με έχει αφήσει καθόλου ικανοποιημένη. Απλά ο προμήθευτης με ενημέρωσε πως ο μονομάχος προτιμάει κάτι που δεν είναι σε αμμο αν και έχω δει πολλά βίντεακια με μονομάχους σε ενυδρείο με άμμο. Εσύ τι συνιστάς για υπόστρωμα; Το pH και η σκληρότητα του νερού είναι οκ σε αυτές τις τιμές σωστα η πρέπει να τις ρίξω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 18 Σεπτεμβρίου 2022 #5 Share 18 Σεπτεμβρίου 2022 2 hours ago, Spaithus said: Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Το NO3 το μετραω είναι 0 . Είναι της sera το τεστ που μετρά το NO 3 και το NO4 μαζί είναι μηδενική η τιμή. Το υποστρωμα είναι φλουριτης . Η αλήθεια είναι ούτε εμένα με έχει αφήσει καθόλου ικανοποιημένη. Απλά ο προμήθευτης με ενημέρωσε πως ο μονομάχος προτιμάει κάτι που δεν είναι σε αμμο αν και έχω δει πολλά βίντεακια με μονομάχους σε ενυδρείο με άμμο. Εσύ τι συνιστάς για υπόστρωμα; Το pH και η σκληρότητα του νερού είναι οκ σε αυτές τις τιμές σωστα η πρέπει να τις ρίξω; Το τεστ που λες μετραει nh3+nh4 αμμωνία και αμμώνιο. Η Ναταλια σε ρωτάει για NO3 νιτρικά. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spaithus 18 Σεπτεμβρίου 2022 Author #6 Share 18 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα Ναι ισχύει το μέτρησα και το no3 για τα νιτρικά. Το χρώμα είναι καθαρό κιτρινο που σημαίνει μηδενικό. Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mik7 19 Σεπτεμβρίου 2022 #7 Share 19 Σεπτεμβρίου 2022 Καλημέρα Είναι μηδενικά τα νιτρικά γιατί έχεις άλγη. Συμπλήρωσε την φόρμα από τον άλλο θέμα που είχες ξεκινήσει για να μπορέσουμε να έχουμε μια πιο γενική εικόνα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 19 Σεπτεμβρίου 2022 #8 Share 19 Σεπτεμβρίου 2022 Ποσο καιρό τρέχει το ενυδρειο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spaithus 19 Σεπτεμβρίου 2022 Author #9 Share 19 Σεπτεμβρίου 2022 πριν 12 ώρες, το μέλος mik7 έγραψε: Καλημέρα Είναι μηδενικά τα νιτρικά γιατί έχεις άλγη. Συμπλήρωσε την φόρμα από τον άλλο θέμα που είχες ξεκινήσει για να μπορέσουμε να έχουμε μια πιο γενική εικόνα Ναι θα το κάνω ! Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος