salamander 21 Σεπτεμβρίου 2022 #51 Share 21 Σεπτεμβρίου 2022 Βάλε κόντρα πλακέ θαλάσσης και από πάνω την πολυεστερινη. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.fox 21 Σεπτεμβρίου 2022 Author #52 Share 21 Σεπτεμβρίου 2022 πριν 9 λεπτά, το μέλος salamander έγραψε: Βάλε κόντρα πλακέ θαλάσσης και από πάνω την πολυεστερινη. Ναι ετσι θα το κάνω 🙂 τα εχω με την εξής σειρά : Κόντρα πλακέ θαλασσής Βάση ενυδρειου με ποδαράκια Ξανά κόντρα πλακέ θαλασσής 22 χιλιοστά αν θυμάμαι σωστα Jackodur (φελιζόλ) 20 χιλιοστά Και τέλος το ενυδρειο 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.fox 27 Σεπτεμβρίου 2022 Author #53 Share 27 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα στην παρέα 🙂 Σημερα επιτέλους τοποθετήθηκε το ενυδρείο στο έπιπλο 😁 Της γάτας μου παντως της άρεσε 🤣🤣🤣 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.fox 27 Σεπτεμβρίου 2022 Author #54 Share 27 Σεπτεμβρίου 2022 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.fox 28 Σεπτεμβρίου 2022 Author #55 Share 28 Σεπτεμβρίου 2022 Έτοιμες και οι τρύπες για τα διαφορά καλώδια και για τα λάστιχα των φίλτρων 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.fox 14 Ιουλίου Author #56 Share 14 Ιουλίου Μετά απο πολύ καιρό και αρκετά προβλήματα ξανά βρήκα χρόνο να ασχοληθώ με το project. Για αρχη μερικές παλιές φωτογραφίες απο την παραλαβή των ενυδρείων που βρηκα τυχαία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.fox 14 Ιουλίου Author #57 Share 14 Ιουλίου (edited) το ενυδρείο άδειο Έγινε επεξεργασία 14 Ιουλίου - Mr.fox Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.fox 14 Ιουλίου Author #58 Share 14 Ιουλίου Για εσωτερικη διακόσμηση επέλεξα ενα 3d background της back to nature Model : Amazonas 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.fox 14 Ιουλίου Author #59 Share 14 Ιουλίου Μετά απο μεγάλη αναζήτηση σε διάφορα φορουμ κατάφερα να μου στείλουν βίντεο απο το φυσικο περιβάλλον που ζουνε τα botia macracantha (clown loach) ώστε να αγοράσω μια παρόμοια άμμο. Με βοήθειά φίλων που εχω Γερμανία που ασχολούνται με το χόμπι, μου πρότειναν την καλύτερη άμμο που μπορουσα να βρω απο Γερμανία, και ετσι κατεληξα στην schicker minerals quarz sand χρώματος μπεζ- κιτρινο με στρογγυλή επεξεργασια για να μην εχει αιχμηρές άκρες και τραυματιστεί κάποιο ψαρι στα ευαίσθητα μουστάκια του. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.fox 14 Ιουλίου Author #60 Share 14 Ιουλίου (edited) Παρακάτω μερικες φωτογραφιες απο το φυσικό περιβάλλον των clown loach botia. Ο τύπος τα πιάνει σε αυτο ακριβώς το σημείο με κοφίνι. Στην άκρη του ποταμού εχει πέτρες αλλα μεσα ειναι άμμος. Το χρώμα της άμμου απο το ποτάμι δυστιχως δεν φαίνεται καλα γιατι ειναι ειναι βίντεο στο ταμπλετ και τράβηξα φωτογραφία με το κινητό. Έγινε επεξεργασία 14 Ιουλίου - Mr.fox 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 14 Ιουλίου #61 Share 14 Ιουλίου Μια ερώτηση αγορίνα. Το ενυδρείο πόσο καιρό έχει μείνει άδειο? Γιατί σε έχουμε χάσει και άρα έχουμε χάσει και επεισόδια 😜 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.fox 14 Ιουλίου Author #62 Share 14 Ιουλίου πριν 2 ώρες, το μέλος killerknight έγραψε: Μια ερώτηση αγορίνα. Το ενυδρείο πόσο καιρό έχει μείνει άδειο? Γιατί σε έχουμε χάσει και άρα έχουμε χάσει και επεισόδια 😜 Το ενυδρείο γέμισε και άδειασε μερικές φορές λόγο προβλημάτων που θα γραψω παρακάτω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 14 Ιουλίου #63 Share 14 Ιουλίου πριν 1 ώρα, το μέλος Mr.fox έγραψε: Το ενυδρείο γέμισε και άδειασε μερικές φορές λόγο προβλημάτων που θα γραψω παρακάτω. Οκ. Το έλεγα για το θέμα των σιλικονων. Ξέρεις μην ξεραθούν και έχεις κάνα ατύχημα. Και με τέτοιο ενυδρείο μετά παίζει βάρκα να ξέρεις 😜😛 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.fox 14 Ιουλίου Author #64 Share 14 Ιουλίου Το 3d background κοπηκε στις επιθυμητές διαστάσεις (εκοψα τις άκρες) και τοποθετήθηκε στο ενυδρείο. Την άμμο την ξέπλυνα καλά μερικές φορές και την έριξα και αυτην μέσα. 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.fox 14 Ιουλίου Author #65 Share 14 Ιουλίου (edited) Φωτογραφία απο το δέντρο 🙂 Το δεντρο ειναι τεραστιο. Απο τις φωτογραφίες δεν φαίνεται, αλλα ειναι 1,70 απο άκρη σε άκρη. Έγινε επεξεργασία 14 Ιουλίου - Mr.fox 2 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 14 Ιουλίου #66 Share 14 Ιουλίου πριν 5 λεπτά, το μέλος Mr.fox έγραψε: Το 3d background κοπηκε στις επιθυμητές διαστάσεις (εκοψα τις άκρες) και τοποθετήθηκε στο ενυδρείο. Την άμμο την ξέπλυνα καλά μερικές φορές και την έριξα και αυτην μέσα. Παρά πολύ ωραίο το background και η άμμος!!! Εξαιρετικά ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.fox 14 Ιουλίου Author #67 Share 14 Ιουλίου Μόλις τώρα, το μέλος killerknight έγραψε: Παρά πολύ ωραίο το background και η άμμος!!! Εξαιρετικά ! Σε ευχαριστώ πολύ φιλε μου Χρήστο Χαίρομαι που σου αρέσει 🙂 Και εμένα μου άρεσε οταν γέμισα το ενυδρείο με νερό για να το δω πως φαίνεται το δέντρο βρεγμένο, ηταν πραγματικά απολαυστικό να το βλέπεις. Η άμμος έχει ακριβώς την απόχρωση που έψαχνα + προσθεσα μερικα πετραδάκια dennerle rio xingu 👍 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.fox 14 Ιουλίου Author #68 Share 14 Ιουλίου Μιας και ήθελα να φαίνεται λίγο πιο φυσικό το ενυδρείο χρειαζόμουν φυτά και πέτρες. Δυστιχως τα ψάρια clown loach botia που εχω, λατρεύουν να καταστρέφουν οτι φυτα και να βάλω.... Δεν επιβιώνει τιποτα απολύτως! Αnubia, vallisneria, cryptocoryne, οτι εχω δοκιμάσει εχει παει χαμένο και πανωαπο 200€ φυτα εχουν γίνει σαλάτα μεζές για τα ψάρια.... 🤣 Ετσι βρήκα κατι πολύ ενδιαφέρον μετα απο αρκετή αναζήτηση. Ακολουθούνε φωτογραφίες και μερικές πληροφορίες ⬇️ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.fox 14 Ιουλίου Author #69 Share 14 Ιουλίου (edited) Γενικά παντα σιχαινόμουν τα ψευτικα φυτά στο ενυδρείο. Δείχνουν τελείως ψεύτικα... Όμως βρήκα κατι πολύ ενδιαφέρον σε ενα φόρουμ με κιχλίδες. Έβλεπα φωτογραφίες απο ενυδρεία και παρατήρησα οτι πολλοί απο αυτους είχαν απείραχτες vallisneria στα ενυδρεία τους. Μετα απο ερώτηση έμαθα ότι τα φυτά είναι ψευτικα..αλλα πολύ ρεαλιστικά και η ποιότητα δεν έχει καμία σχέση με τα φθηνά ψεύτικα φυτά. Είναι μαλακά, φυσική κίνηση στο νερό, και πολυ ρεαλιστικές λεπτομέρειες και χρώματα. Ετσι αγόρασα για αρχή μερικές vallisneria σε διάφορα μεγέθη απο 5cm μεχρι 120 cm για δείξει ωραία. Κοστίζουν αρκετά, αλλα τουλάχιστον δεν θα γίνουνε σαλάτα για τα ψάρια μετα απο 1 μέρα 🤣 Έγινε επεξεργασία 14 Ιουλίου - Mr.fox 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 14 Ιουλίου #70 Share 14 Ιουλίου Μία ώρα πριν, το μέλος Mr.fox έγραψε: Γενικά παντα σιχαινόμουν τα ψευτικα φυτά στο ενυδρείο. Δείχνουν τελείως ψεύτικα... Όμως βρήκα κατι πολύ ενδιαφέρον σε ενα φόρουμ με κιχλίδες. Έβλεπα φωτογραφίες απο ενυδρεία και παρατήρησα οτι πολλοί απο αυτους είχαν απείραχτες vallisneria στα ενυδρεία τους. Μετα απο ερώτηση έμαθα ότι τα φυτά είναι ψευτικα..αλλα πολύ ρεαλιστικά και η ποιότητα δεν έχει καμία σχέση με τα φθηνά ψεύτικα φυτά. Είναι μαλακά, φυσική κίνηση στο νερό, και πολυ ρεαλιστικές λεπτομέρειες και χρώματα. Ετσι αγόρασα για αρχή μερικές vallisneria σε διάφορα μεγέθη απο 5cm μεχρι 120 cm για δείξει ωραία. Κοστίζουν αρκετά, αλλα τουλάχιστον δεν θα γίνουνε σαλάτα για τα ψάρια μετα απο 1 μέρα 🤣 Σε καταλαβαίνω γιατί και γω με τα χρυσόψαρα και τα κοι δε βλέπω πότε φυτό πάνω από μία εβδομάδα......ρε γμτ τόσο φαι δίνουμε πάνε και τρώνε τα φυτά? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.fox 14 Ιουλίου Author #71 Share 14 Ιουλίου Ήθελα να προσθέσω πολλά φύλλα cattapa αλλα επίσης δεν ήθελα να κιτρινίζει το νερό και επίσης μετα απο λιγες βδομάδες να γεμίζει τρίμματα ολο το ενυδρείο. Ετσι λοιπόν κατεληξα σε 40 ψεύτικα φύλλα cattapa της Αquadecor τα οποία είναι πολύ ρεαλιστικά και πιστεύω προσθέσανε έξτρα ομορφιά και χρώμα 🙂 Ελπιζω να μην τα μασουλάνε οι clown loach.... Εαν δω οτι τα δαγκώνουν τοτε θα τα βγάλω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.fox 14 Ιουλίου Author #72 Share 14 Ιουλίου Φωτογραφίες με μερικά φύλλα cattapa και λίγες απο τις μικρότερες vallisneria Ήθελα να δοκιμάσω τα πράγματα (φύλλα - φυτά - πετραδάκια) σε μικρή ποσότητα πρώτα για να δω εάν μου αρέσουν και πως φαίνονται κατω απο το νερό. Τελικά όλα μου φαίνονται εντάξει και νομίζω ταιριάζουν μεταξύ τους. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 21 Ιουλίου #73 Share 21 Ιουλίου Ομορφιες!!! μ αρεσε παρα πολυ! Περιμενουμε φωτο και με ψαρακια μεσα! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.fox 23 Ιουλίου Author #74 Share 23 Ιουλίου On 21/7/2024 at 12:26 ΜΜ, το μέλος natateo έγραψε: Ομορφιες!!! μ αρεσε παρα πολυ! Περιμενουμε φωτο και με ψαρακια μεσα! Σε ευχαριστώ πολύ Natateo 🙂 Το πρότζεκτ παει πολύ αργά αλλά ελπιζω τα ψάρια στο τέλος να το απολαύσουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.fox 23 Ιουλίου Author #75 Share 23 Ιουλίου Επόμενο βήμα είναι οι πέτρες. Λόγο βάρους επέλεξα πάλι ψεύτικες πέτρες απο Αquadecor τις οποίες μου της κατασκεύασαν συμφωνα με φωτογραφίες που τους έστειλα (χρωμα και σχήμα) borneo river rocks Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος