Jump to content

ΝΕΟΣ ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ

unpsophable

Recommended Posts

ιδεες για scape...

Πρωτα πρεπει να αποφασησεις για το πως το θελεις... Αν θελεις μερικες ιδεες -

https://www.aquazone.gr/forums/topic/112774-βίντεο-και-φωτο-με-ιδέες-και-τρόπους-στησίματος-low-tech-ενυδρειων/

• love 1

Ωραιος ο μονομαχος σου!!😁 Εγω θα σου προτεινα να βαλεις ενα ξυλαρακι , μοπανι κυριως , το συγκεκριμενο ξυλο ελευθερωνει για αρκετο διαστημα τανινες στο νερο😃

• Like 1

On 14/7/2022 at 5:37 ΜΜ, το μέλος NikosPapak13 έγραψε:

Ωραιος ο μονομαχος σου!!😁 Εγω θα σου προτεινα να βαλεις ενα ξυλαρακι , μοπανι κυριως , το συγκεκριμενο ξυλο ελευθερωνει για αρκετο διαστημα τανινες στο νερο😃

Ευχαριστω για την συμβουλη, η αληθεια ειναι οτι θελω να βαλω ενα μεγαλο ξυλο μεσα...το συγκεκριμενο το βρισκω μονο απο pet shop να φανταστω?

πριν 23 ώρες, το μέλος unpsophable έγραψε:

Ευχαριστω για την συμβουλη, η αληθεια ειναι οτι θελω να βαλω ενα μεγαλο ξυλο μεσα...το συγκεκριμενο το βρισκω μονο απο pet shop να φανταστω?

Κυριως σε μαγαζι που πουλαει ενυδρειακα😁

πριν 1 ώρα, το μέλος NikosPapak13 έγραψε:

Κυριως σε μαγαζι που πουλαει ενυδρειακα😁

επειδη το εγραψε με ελληνικα ο φιλος, λεω μπας ειναι ξυλο που μπορουμε να βρουμε στην φυση με μια βολτα

πριν 3 ώρες, το μέλος unpsophable έγραψε:

επειδη το εγραψε με ελληνικα ο φιλος, λεω μπας ειναι ξυλο που μπορουμε να βρουμε στην φυση με μια βολτα

Εσύ βασικά το έγραψες 😂 τώρα είδα το όνομα 😜

• Like 1

Ηρθαν και τα σαλιγκαρακια αλλα αμφιβαλω αν ειναι σωα...απ το μεσημερι ειναι οπως τα αφησα, αντε να εκανε μια περιστροφη το δεξι αλλα στην ιδια θεση, το αριστερο τιποτα απολυτως...

294334951_1216911855724133_7554799009711761554_n.jpg

Μετα απο 2 μερες δεν εχουν κουνησει απ την θεση τους. Πως μπορω να καταλαβω αν εχουν χαιρετησει; Δεν μυριζουν παντως

Θα το καταλάβεις αν πεθάνουν πρώτον από την μυρωδιά και στην συνέχεια από την πλήρη ακινησία ημερών.. συνηθως βγαίνουν όταν κλείνουν τα φώτα και όχι πριν.. παρακολουθησε το για δυο τρεις μέρες.. 

Γενικά τα σαλιγκάρια χρειάζονται καλή προσαρμογή για να εισαχθούν στο ενυδρείο χωρίς πρόβλημα..

• Like 1
  • Agree 1

On 22/7/2022 at 11:49 ΜΜ, το μέλος panos nts έγραψε:

Θα το καταλάβεις αν πεθάνουν πρώτον από την μυρωδιά και στην συνέχεια από την πλήρη ακινησία ημερών.. συνηθως βγαίνουν όταν κλείνουν τα φώτα και όχι πριν.. παρακολουθησε το για δυο τρεις μέρες.. 

Γενικά τα σαλιγκάρια χρειάζονται καλή προσαρμογή για να εισαχθούν στο ενυδρείο χωρίς πρόβλημα..

Λοιπον, στην φωτο, το αριστερο σαλιγκαρι μου ηρθε αδειο, το ειχα καταλαβει απ οταν το εβαλα στο νερο, ηταν παρα πολυ ελαφρυ... Το δεξι, που εκανε απλως μια περιστροφη απ οταν το εβαλα στο ενυδρειο, το πεταξα χθες...Ειχε πεθανει γιατι μυριζε κι επισης δεν ειχε κουνησει καθολου...

Καλα μου πηγε αυτη η αγορα. Εγω φταιω να τους παρω να τους πω καμια κουβεντα; Τουλαχιστον για το ενα που το εστειλαν αδειο... Τεσπα ηταν η πρωτη αγορα ζωντανου εξ αποστασεως και η τελευταια!

• 6 months later...

Καλησπερα, εχω πολυ καιρο να γραψω και η αληθεια ειναι το εχω παραμελησει λιγο το ενυδρειο το τελευταιο διαστημα αλλα επιστρεφω δυναμικα για πολλες αλλαγες...

Με τον μονομαχο τα παμε πολυ καλα και τον βλεπω γενικα αρκετα ζωηρο και χαρουμενο!! 

328419144_650911396791610_2989234206336567687_n.jpg

328862760_411637847841780_559846084996133721_n.jpg

329707521_3373368932919017_4727212081232210908_n.jpg

329641970_3425366367698986_8516447382456313796_n.jpg

329161997_2491681107653320_1593090745112566326_n.jpg

• Like 1
  • love 2

Ωραίος!Βρές του ένα κοριτσάκι για 'παρέα'

• love 1

Στον εχει παρει το φιλτρο; 

πριν 17 ώρες, το μέλος Husky_Jim έγραψε:

Ωραίος!Βρές του ένα κοριτσάκι για 'παρέα'

Καλα θα ηταν, αλλα εδω Χανια δεν γνωριζω αλλον που να εχει μονομαχινα κι επισης δεν παιζει χωρος για δευτερο ενυδρειο...

Λοιπον για να μπουμε στο ψητο, αποφασισα να αγορασω νεο, μεγαλυτερο ενυδρειο και να αντικαταστησω το παλιο. Εχω αποφασισει για το nanotank 60 της croci amtra με διαστασεις 38*38*43. Σκεφτομαι να βαλω μαυρη αμμο ή σκουρη γενικοτερα, να βρω ενα ωραιο μεγαλο ξυλο και καποιες πετρες που θα ψαξω να βρω απο κοντα στα πετ σοπ να μου αρεσουν. Θα ηθελα προταση για φιλτρο και φωτισμο. Αν γινεται και τα 2 μαζι να πανε καπου στο 50ρικο. Για αρχη δεν θα βαλω φυτα. Θερμαντηρα μπορει να κρατησω αυτον που εχω τωρα, θα δω...

Και το βασικοτερο, θελω να βαλω συγκατοικους με τον μονομαχο κι εδω θα ηθελα τα φωτα σας... Σκεφτομουν να επιλεξω κατι απο την ταξη Siluriformes. Εχω διαβασει οτι γενικα δεν θα εχουν προβλημα με μονομαχο, εχετε να προτεινετε κατι;;

Μπορει να προτεινει καποιος ενα φιλτρο μπας και τα παραγγειλω απ το ιδιο καταστημα με το ενυδρειο να γλιτωσω τα διπλα μεταφορικα;

Βασικα δεν γνωριζω και ποσα L/h θα πρεπει να κοιταω για 55-60 λιτρα νερου

πριν 23 λεπτά, το μέλος marinos έγραψε:

Ευχαριστω για την απαντηση!

Δεν ειναι λιγα τα 190; Ρωταω επειδη τωρα με τα μισα λιτρα περιπου εχω 350L/H. Επισης με το συγκεκριμενο ενυδρειο, μπορω να βαλω κρεμαστο φιλτρο;

Εφτιαξα αυτο το καλαθι και λεω να κανω την παραγγελια Δευτερα. Πώς σας φαινονται; Εχω μηπως καλυτερες επιλογες σ αυτα τα χρηματα;

Χωρίς τίτλο.png

Μιά χαρά είναι!Το μόνο με τα κρεμαστά φίλτρα είναι το καπάκι να εφαρμόζει καλά  για να μήν πηδήξει έξω ο μονομάχος

πριν 40 λεπτά, το μέλος Husky_Jim έγραψε:

Μιά χαρά είναι!Το μόνο με τα κρεμαστά φίλτρα είναι το καπάκι να εφαρμόζει καλά  για να μήν πηδήξει έξω ο μονομάχος

@Husky_Jim η αληθεια ειναι το εχω ενα αγχος αυτο, δεν ξερω και ποσο κενο αφηνει το καπακι γυρω γυρω στο συγκεκριμενο ενυδρειο...

Απο εσωτερικα φιλτρα εχεις καμια προταση;

• 10 months later...

Γεια σας είμαι νέα στην παρέα. Είμαι εδώ γιατί έχω κάποιες απορίες για την αναπαραγωγή του μονομάχου μου. Λοιπόν καταρχάς να σας πω ότι έχω έναν μονομάχο (αρσενικό), και σε λίγες ημέρες θα πάρω και μια θηλυκιά και σκέφτομαι να τους ζευγαρώσω. Επίσης έχω και ένα ενυδρείο 25 λίτρων. Τώρα η ερώτηση μου για τους μονομάχους είναι η εξής: Μπορώ μετά όλη την διαδικασία, να βάλω τα παιδιά που θα κάνουν όλα μαζί σε ένα ενυδρείο; Ευχαριστώ πολύ.

On 12/12/2023 at 10:08 ΜΜ, το μέλος Mickey έγραψε:

Γεια σας είμαι νέα στην παρέα. Είμαι εδώ γιατί έχω κάποιες απορίες για την αναπαραγωγή του μονομάχου μου. Λοιπόν καταρχάς να σας πω ότι έχω έναν μονομάχο (αρσενικό), και σε λίγες ημέρες θα πάρω και μια θηλυκιά και σκέφτομαι να τους ζευγαρώσω. Επίσης έχω και ένα ενυδρείο 25 λίτρων. Τώρα η ερώτηση μου για τους μονομάχους είναι η εξής: Μπορώ μετά όλη την διαδικασία, να βάλω τα παιδιά που θα κάνουν όλα μαζί σε ένα ενυδρείο; Ευχαριστώ πολύ.

Καλησπερα. Αν θελεις, μπορεις να ανοιξεις ενα δικο σου θεμα στο φορουμ για να συζητάμε  μόνο για το δικο σου ενυδρειο.

Για τους μονομαχους και την αναπαραγωγη τους μπορεις να διαβασειε εδω-

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...