pozeras13 5 Ιουνίου 2022 #1 Share 5 Ιουνίου 2022 Φίλοι καλησπέρα. Μια ερώτηση. Έχω ένα ενυδρείο 90 με γκαπι και κορυντορας και 2 ancistrus. Επειδή καμια φορα βλέπω τα γκαπι να πάνε να ξυστουν στην άμμο και φοβάμαι μην αρχίζει καμία μόλυνση λέτε να βάζω λίγο ενυδρειακο αλάτι και esha 2000 στις αλλαγές νερού; Είμαι Σαντορίνη όποτε το νερό δεν είναι και ο,τι καλύτερο αλλά οι μετρήσεις δείχνουν όλα εντάξει. Μόνο λίγο υψηλά νιτρικά έχω και ph 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 5 Ιουνίου 2022 Author #2 Share 5 Ιουνίου 2022 3 hours ago, pozeras13 said: Φίλοι καλησπέρα. Μια ερώτηση. Έχω ένα ενυδρείο 90 με γκαπι και κορυντορας και 2 ancistrus. Επειδή καμια φορα βλέπω τα γκαπι να πάνε να ξυστουν στην άμμο και φοβάμαι μην αρχίζει καμία μόλυνση λέτε να βάζω λίγο ενυδρειακο αλάτι και esha 2000 στις αλλαγές νερού; Είμαι Σαντορίνη όποτε το νερό δεν είναι και ο,τι καλύτερο αλλά οι μετρήσεις δείχνουν όλα εντάξει. Μόνο λίγο υψηλά νιτρικά έχω και ph 7 Να σημειώσω ότι είναι φυτεμένο με εύκολα φυτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 5 Ιουνίου 2022 #3 Share 5 Ιουνίου 2022 πριν 3 ώρες, το μέλος pozeras13 έγραψε: Να σημειώσω ότι είναι φυτεμένο με εύκολα φυτα Δεν βαζουμε προληπτηκα φαρμακα στο ενυδρειο. Το αλατακι ειναι καλο για γκαπυ, ομως δεν ειναι καλο για κορυντορας και 2 ancistrus. Γενικος αυτα τα ψαρακια δεν πανε μαζι με τα γκαπυ. Πες με τι τεστ μετρας το ph, γιατι στην περιοχη σας εχετε σκληρο νερο με ph να ξεπερναει και 8 σε καποιες περιοχες. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 5 Ιουνίου 2022 #4 Share 5 Ιουνίου 2022 Πες αν εχεις μετρησει τελευταια αμμωνια , νιτρωδη και νιτρικα. Κι αν ναι, γραψε με ποια τεστ μετρησες και τις τιμες, που βγηκαν Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 5 Ιουνίου 2022 Author #5 Share 5 Ιουνίου 2022 41 minutes ago, natateo said: Πες αν εχεις μετρησει τελευταια αμμωνια , νιτρωδη και νιτρικα. Κι αν ναι, γραψε με ποια τεστ μετρησες και τις τιμες, που βγηκαν Έχω μόνο νιτρικά ελάχιστα νιτρώδη. Αμμωνία μετράω με υγρό τεστ και όλα τα άλλα με το χάρτινο που αλλάζει χρώμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 5 Ιουνίου 2022 Author #6 Share 5 Ιουνίου 2022 1 minute ago, pozeras13 said: Έχω μόνο νιτρικά ελάχιστα νιτρώδη. Αμμωνία μετράω με υγρό τεστ και όλα τα άλλα με το χάρτινο που αλλάζει χρώμα Tetra Tests 6 in 1 τα χαρτάκια και αμμωνία της sera Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 6 Ιουνίου 2022 #7 Share 6 Ιουνίου 2022 πριν 8 ώρες, το μέλος pozeras13 έγραψε: Tetra Tests 6 in 1 τα χαρτάκια και αμμωνία της sera Τα χαρτακια δειχνουν στα περιπου.... Για αυτο μετρας Ph=7..... δεν υπαρχει... Παρε υγρα τεστ. Για Ph δεν χρειαζεται να παρεις, παρε τουλαχιστον για νιτρικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 6 Ιουνίου 2022 #8 Share 6 Ιουνίου 2022 πριν 8 ώρες, το μέλος pozeras13 έγραψε: Έχω μόνο νιτρικά ελάχιστα νιτρώδη. Αμμωνία μετράω με υγρό τεστ και όλα τα άλλα με το χάρτινο που αλλάζει χρώμα Τα νιτρωδη πρεπει να ειναι μηδεν. Εχεις άστρωτο ενυδρειο. Πρεπει να κάνεις άμεσα αλλαγη νερου 50% και να περιορίσεις το τάισμα. Κανε τεστ για νιτρώδη με υγρα τεστ. Καποια πετ σοπ το κανουν. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 6 Ιουνίου 2022 #9 Share 6 Ιουνίου 2022 Αν έχεις πρόβλημα να καταλάβεις τα παραπάνω μπορώ να έρθω Σαντορίνη να σε δείξω μόνο κάπου να μείνω θέλω 😎 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 6 Ιουνίου 2022 #10 Share 6 Ιουνίου 2022 πριν 1 ώρα, το μέλος Χρήστος έγραψε: Αν έχεις πρόβλημα να καταλάβεις τα παραπάνω μπορώ να έρθω Σαντορίνη να σε δείξω μόνο κάπου να μείνω θέλω 😎 Απατεώνα.....τζάμπα διακοπές θες να πας....... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 6 Ιουνίου 2022 #11 Share 6 Ιουνίου 2022 Παντως αν μετρας ΝΟ2 σε στρωμενο ενυδρειο μπορει να χρειάζεται να συμπληρώσεις περισσοτερο βιολογικο υλικο.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 6 Ιουνίου 2022 Author #12 Share 6 Ιουνίου 2022 4 minutes ago, Rik said: Παντως αν μετρας ΝΟ2 σε στρωμενο ενυδρειο μπορει να χρειάζεται να συμπληρώσεις περισσοτερο βιολογικο υλικο.... Έχω σιποραξ γεμάτο. Θα βάλω και σιποραξ μίνι όπου χωραει 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 6 Ιουνίου 2022 Author #13 Share 6 Ιουνίου 2022 15 hours ago, natateo said: Δεν βαζουμε προληπτηκα φαρμακα στο ενυδρειο. Το αλατακι ειναι καλο για γκαπυ, ομως δεν ειναι καλο για κορυντορας και 2 ancistrus. Γενικος αυτα τα ψαρακια δεν πανε μαζι με τα γκαπυ. Πες με τι τεστ μετρας το ph, γιατι στην περιοχη σας εχετε σκληρο νερο με ph να ξεπερναει και 8 σε καποιες περιοχες. Προληπτικά εννοώ ότι δεν έχουν σκιστεί οι σάρκες τους ή τρίβονται συνέχεια. Εκτός αν είναι φυσιολογικό να τρίβονται που και πού πάνω στην άμμο οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν θα έβαζα φάρμακα αν όλα ήταν εντάξει. Θα δω το θέμα της αμμωνίας και των νιτρωδών και αν δεν είναι από κει τότε τι κάνουμε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 6 Ιουνίου 2022 Author #14 Share 6 Ιουνίου 2022 Αμμωνία 0 νιτρώδη 0 νιτρωδη 25 μόλις μέτρησα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 6 Ιουνίου 2022 #15 Share 6 Ιουνίου 2022 πριν 3 ώρες, το μέλος pozeras13 έγραψε: Προληπτικά εννοώ ότι δεν έχουν σκιστεί οι σάρκες τους ή τρίβονται συνέχεια. Εκτός αν είναι φυσιολογικό να τρίβονται που και πού πάνω στην άμμο οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν θα έβαζα φάρμακα αν όλα ήταν εντάξει. Θα δω το θέμα της αμμωνίας και των νιτρωδών και αν δεν είναι από κει τότε τι κάνουμε; Δεν ειναι φυσιολογικό να ξύνονται. Παρε μεγεθυντικό φακό και δες αν το δερμα τους αν εχει βλεννα ή λευκες ή χρυσες τελιτσες σαν σκονη. Δες ακομα τα βραγχυα καλα καλα. https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_GR.pdf Ψαξε γενικα για κοστίαση, χυλοδονέλλωση, τριχοδίνωση, γυροδακτυλίωση , δηλ πρωτόζωα και πολυ μικρά σκουληκάκια στα βράγχια.... 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος