Popular Post Wind-sa 3 Ιουνίου 2022 Popular Post #1 Share 3 Ιουνίου 2022 (edited) Είναι το πρώτο μου θαλασσινό ενυδρείο το οποίο τρέχει από 20 Μαρτίου 2021. Είναι πολύ Low budget ενυδρείο. Αλλα μέχρι να το στήσω (μέχρι που έγινε 3 μηνών) μου έχει φάει γύρο στα 500 euro ήδη. Βεβαια μέτραγα από το εξοπλισμό, ψαρια, τροφές μέχρι και κάθε βεντούζα και πλαστικό σωληνάκι που χρειάστικε να αγοράσω. Τώρα ποια δεν μετράω ποσα λεφτά μου έχει φάει αυτό το moneypit. Ειλικρινά αν θα ήξερα ότι θα φτάσει τόσο μάλλον δεν θα το ξεκίναγα, αλλα τώρα έχω κολλήσει . Πραγματικά συμφέρει να πάρει κανεις ένα ενυδρείο που πουλάνε σε αγγελίες 500-1000 euro παρα να το στήσει κάποιος μονος του από το μηδέν. Αλλα έχει άλλη χάρι αυτό. Αυτό το κατάλαβα τώρα μετά από ένα χρόνο στα άλατα. Το ενυδρείο είναι 50 λίτρα, το κόλλησα μονη μου όπως και σχεδόν όλα μου ενυδρεία. Το ενυδρείο ξεκίνησε με περίπου 7 κιλά νεκρό αραγονίτη και 4 κιλά νεκρό βράχο και ένα κιλό ζωντανό βράχο. Με αλάτι Aquaforest Sea Salt. Μετά από 6 μήνες περίπου άλλαξα το αλάτι σε TropicMarine Pro Reef Και έχω προσθέσει αρκετό βράχο από τότε. Ξεκίνησα με νερό από στρωμένο ενυδρείο και αλλαγές με το εμφιαλωμένο νερό, μετά από 4-5 μήνες πήρα όσμωση. Αλλα και με το εμφιαλωμένο έτρεχε πολύ καλά χωρίς άλγες, μονο μου σήκωνε KH μέχρι το 14 dKh. Ξεκίνησα με Φίλτρο / Skimmer DoPhin 2012 . Aλλα στην συνεχεια είχα θέμα με το θόρυβο και τελικά έβαλα ένα απλό μικρό αθόρυβο Resun nano skim. Τώρα για το καλοκαίρι έβαλα και ένα skimmer επιφανειας του γλυκού νερού για την καλύτερη οξυγόνωση. Λειτουργούν δυο wave maker Sisse και νομίζω DoPhin 2000 l/h. Ξεκίνησα με ένα παλιό Fluval sea nano led που έχει μονο δυο επιλογές φωτισμού λευκό με μπλε και μόνο μπλε φως. Αλλα σε 6 μήνες περίπου πήρα πολύ καλo RedSea Reef LED50. Λειτουργεί με αυτόματη αναπλήρωση Kamoer Ατό One2. Και μέχρι στιγμής είμαι παρα πολύ ευχαριστημένη με αυτή τη αγορά. ΤΟ Καλοκαίρι λειτουργεί με 1 η δυο ανεμιστήρες τον 15 watt. Πρόσφατα λόγο πτώσης KH προσθέθηκε η δοσομετρική αντλία Jebao για 4 κεφαλια. Από ζουμιά μπήκε το KH, MG, Ca. Μια στο τόσο βάζω λίγο NOPOX όταν βλέπω ότι εμφανίζεται κυανό. Από συμπληρώματα ρίχνω οποτε θυμηθώ AB+ και βακτήρια Bio s. Τα οποια τώρα τελειωσαν, και πρέπει να πάρω κάποιο νέο σκεύασμα. Από τα ζωντανά έχω 4 μικρά κλόουν (που μεγάλωσα εγώ). 1 καρδινάλιο Banggai 2 Γαρίδες Cleaner 3 γαρίδες Sexy 4 hermit crab 0 σαλιγκάρια (πέθαναν όλα πριν μήνες λόγο Dino) 1 αστερια (sand star) 3 anemone BTA 2 sand anemone Κοραλία τα περισσότερα μαλακά (Διαφορα μανιτάρια, Zoa, GSP, Xenia, Sinularia) και μερικά LPS: 2 Caulastrea, 2 Euphilia, μια γιγάντια Goniopora. Έγινε επεξεργασία 3 Ιουνίου 2022 - Wind-sa 7 2 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
anathema 3 Ιουνίου 2022 #2 Share 3 Ιουνίου 2022 Μπράβο για το αποτέλεσμα!! Πολύ καλή δουλειά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 3 Ιουνίου 2022 #3 Share 3 Ιουνίου 2022 (edited) Μπράβο, απόδειξη ότι ένα μικρό reef μπορεί να γίνει τόσο όμορφο όσο και ένα μεγάλο! Το highlight του ενυδρείου είναι η κόκκινη goniopora! Έχω βάλει στο πρόγραμμα κάποτε να βάλω και goniopora στα ενυδρεία μου, είναι όπως και όλα τα κοράλλια πλέον πανάκριβες, ειδικά οι κόκκινες , αλλά πραγματικά είναι πανέμορφες! Δυσκολεύτηκε καθόλου με την goniopora? Πόσο καιρό την έχεις? Έγινε επεξεργασία 3 Ιουνίου 2022 - michalos Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 3 Ιουνίου 2022 #4 Share 3 Ιουνίου 2022 Πολυ ομορφο! Με πολυ ωραια κινηση και χρωματα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 3 Ιουνίου 2022 #5 Share 3 Ιουνίου 2022 Ουαουυυυ!!!! Και καλώς όρισες!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wind-sa 13 Ιουνίου 2022 Author #6 Share 13 Ιουνίου 2022 On 3/6/2022 at 5:16 ΜΜ, michalos said: Το highlight του ενυδρείου είναι η κόκκινη goniopora! Έχω βάλει στο πρόγραμμα κάποτε να βάλω και goniopora στα ενυδρεία μου, είναι όπως και όλα τα κοράλλια πλέον πανάκριβες, ειδικά οι κόκκινες , αλλά πραγματικά είναι πανέμορφες! Δυσκολεύτηκε καθόλου με την goniopora? Πόσο καιρό την έχεις? Ευχαριστώ πολύ! Την έχω ένα μηνα περίπου τώρα. Είναι αρκετά μεγάλη στο μέγεθος περίπου 6 εκ διάμετρο, και όταν ανοίγει πλήρης φτάνει 18 εκατοστά διάμετρο. Δεν είναι εισαγωγής, είναι μεγαλωμένη εδώ στην Αθηνα από έναν φίλο που μου την έδωσε. Οποτε λογικά πρέπει να έχει αντοχή και να είναι συνηθισμένη να είναι στο ενυδρείο, και ούτε στρεσαρθηκε πολύ από την μεταφορά. Μέχρι στιγμής φαίνεται να πάει καλά. Ανοίγει full κάθε μέρα. Από την πρώτη εβδομάδα που μπήκε άρχισε να καταναλώνει πολύ το KH του ενυδρείου ώστε αναγκαστικά να βάλω δοσομετρική. Γενικά το καλοκαίρι ζοριζόμαστε λίγο με την ζεστη. Η Ζεστη είναι ο μεγαλύτερος φόβος μου (εκτος από κάτι απρόβλεπτο). Ελπίζω θα να περάσουμε μαζί με την Goni αυτή πολλά ευτυχισμένα χρονια Την έχω αγαπήσει πραγματικά ))) 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wind-sa 13 Δεκεμβρίου 2022 Author #7 Share 13 Δεκεμβρίου 2022 Μικρή παρουσίαση από τα 3 νάνο μου. Το πιο απλό ενυδρείο του γραφείου 30 λίτρα (χωρίς samp). Το μικρό πικό που ξεκίνησε σαν καραντίνα αλλα έχει καταντήσει σε ακόμα ένα reefaki. 30 λίτρα (20+10 samp πλάτης). Το reefaki μου 50 λίτρα - το μικρό μου αστεράκι περίπου 20 μηνών. Χωρίς samp. 3 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 14 Δεκεμβρίου 2022 #8 Share 14 Δεκεμβρίου 2022 Ομορφιες!!!!!😍 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος