Jump to content

Αρρώστιες, Φάρμακα και θεραπεία ψαριών

Recommended Posts

Τα πρώτα συμπτώματα αρρώστιας μετά την εισαγωγή ψαριών σε νέο ενυδρείο.

Μετέφερα εδώ τη συζήτηση όπως μου ζητήσατε μιας και είναι δικό μου το πρόβλημα και θα έχω πιο άμεσες απαντήσεις .

Από τις φωτογραφίες που έβαλα φαίνονται τα άσπρα σημάδια στο στόμα τον ξιφοφορων Ήδη εχω χάσει 3 ψάρια σε δυο 24ωρα

Σύμφωνα με τις οδηγίες σας σήμερα θα ρίξω τα φάρμακο που μου προτείνατε . (Melafix-ή Baktopur οτι μπορέσω και βρω από αυτά τα δυο )

Αναμενουμε  τα αποτελέσματα 

184B5FF5-CBC5-476A-8C3F-A81860F37C29.jpeg

B0E530CA-E296-4C51-BC19-EB1EC4FB7CA0.jpeg

Έγινε επεξεργασία - Tony Verbs

πριν 1 λεπτό, το μέλος Tony Verbs έγραψε:

Μετέφερα εδώ τη συζήτηση όπως μου ζητήσατε μιας και είναι δικό μου το πρόβλημα και θα έχω πιο άμεσες απαντήσεις .

Από τις φωτογραφίες που έβαλα φαίνονται τα άσπρα σημάδια στο στόμα τον ξιφοφορων Ήδη εχω χάσει 3 ψάρια σε δυο 24ωρα

Σύμφωνα με τις οδηγίες σας σήμερα θα ρίξω τα φάρμακο που μου προτείνατε . (Melafix-ή Baktopur οτι μπορέσω και βρω από αυτά τα δυο )

Ίσως βοηθήσει αυτό το βίντεο που δείχνει αυτό που εντόπισα στο διακοσμητικό φυτό 

Ξεκίνησα τη θεραπεία με baktopur (melafix δεν βρήκα τελικά ) 

Συμφωνα με τις οδηγίες ρίχνουμε 5 ml στα 20 λίτρα Εφαρμογή 1η και 3η μέρα . Στη φώτο δείχνω τον έντονο πράσινο χρωματισμό του νερού μόλις πρόσθεσα το Baktopur. 

SOS

Οποίος έχει χρησιμοποίησει το συγκεκριμένο προϊόν να μου πει μετά από πόσες μέρες κάνουμε αλλαγή νερού και πόσο τοις εκατό% ;

Δυστηχως στις οδηγίες δεν γράφει εκτος από τη δοσολογία κάτι άλλο . 
Όσες παραπάνω οδηγίες μου δώσετε τόσο καλύτερα 

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά 

51465914-C30B-4AED-93A6-C53442FD156D.jpeg

D647B214-D09C-46F3-9259-2FFBEFB40369.jpeg

Όταν τελειώσει η θεραπεία μικρές συχνές αλλαγές νερού. Αν έχεις κάνα μικρό φίλτρο εσωτερικό και να βάλεις μέσα άνθρακα για κάνα 48ωρο. Τι σκληρότητα έχεις στο ενυδρείο σου?? Βλέπω έχεις βάλει μέσα μαζί με τους ξιφοφόρους και Αρλεκίνους

To απλο bactopur δεν περιεχει αντιβιωτικα, μονο αντισηπτικά..... δεν κάνει για columnaris.

Moνο το bactopur direct, που περιεχει αντιβιωση απο την ομαδα nitrofuran antibiotics. Το άλλο φαρμακο επιλογης για columnaris ειναι η καναμυκινη - https://www.seachem.com/kanaplex.php

Η θεραπεια με απλο bactopur κακο δεν θα κανει, αλλά δεν θα γινει η δουλεια με το columnaris.

On 7/5/2022 at 4:05 ΜΜ, το μέλος Tony Verbs έγραψε:

Ξεκίνησα τη θεραπεία με baktopur 

On 7/5/2022 at 4:05 ΜΜ, το μέλος Tony Verbs έγραψε:

Καλημέρα σε όλα τα παιδιά 

Μετά την εφαρμογή του Baktopur βλέπω σήμερα δεύτερη μέρα μια σταθερότητα στο μέγεθος της ασπρίλας στο στόμα τριών ξιφοφορων 

Σήμερα το απόγευμα θα ρίξω τη δεύτερη δόση σύμφωνα με τις οδηγίες και την Πέμπτη με έκτη μέρα θα κάνω μια αλλαγή νερού στο 40% όπως μου είπατε 

Δυστηχως το αντιβιοτικό Kanaplex δεν το βρήκα και το παρρειγειλα από eBay και όπως βλέπω θα έρθει μετά τις 17 Μαίου 

7C9E9F63-D051-43FC-B138-5E3D9813CEB2.jpeg

9706A324-A171-46BD-985F-6EF554CD6426.jpeg

On 8/5/2022 at 7:28 ΠΜ, το μέλος natateo έγραψε:

To απλο bactopur δεν περιεχει αντιβιωτικα, μονο αντισηπτικά..... δεν κάνει για columnaris.

Moνο το bactopur direct, που περιεχει αντιβιωση απο την ομαδα nitrofuran antibiotics. Το άλλο φαρμακο επιλογης για columnaris ειναι η καναμυκινη - https://www.seachem.com/kanaplex.php

Η θεραπεια με απλο bactopur κακο δεν θα κανει, αλλά δεν θα γινει η δουλεια με το columnaris.

Ξεκίνησα τη θεραπεία με baktopur 

Καλημέρα σε όλα τα παιδιά 

Μετά την εφαρμογή του Baktopur βλέπω σήμερα δεύτερη μέρα μια σταθερότητα στο μέγεθος της ασπρίλας στο στόμα τριών ξιφοφορων 

Σήμερα το απόγευμα θα ρίξω τη δεύτερη δόση σύμφωνα με τις οδηγίες και την Πέμπτη με έκτη μέρα θα κάνω μια αλλαγή νερού στο 40% όπως μου είπατε 

Δυστηχως το αντιβιοτικό Kanaplex δεν το βρήκα και το παρρειγειλα από eBay και όπως βλέπω θα έρθει μετά τις 17 Μαίου 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...