Jump to content

Είναι άραγε φυσιολογικό?...

Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα!! Έχω ένα θεματάκι με το χρυσόψαρο μου... Το έχω 3 χρόνια και πιστεύω πως  συμπεριφέρεται σχετικά νορμάλ δηλαδή είναι δραστήριο και κολυμπάει χαρούμενα, όταν κουράζεται κοιμάται στον πάτο του ενυδρείου, τρώει κανονικά και με πολυ όρεξη. Όμως τον τελευταίο καιρό κάθε βράδυ πάει πάνω στο φίλτρο και κοιμάται κατακόρυφο!🤨 Να ανησυχήσω? κάπου είχα διαβάσει ότι υπάρχει μια ασθένεια γι'αυτο(υδρωπικία?)..Επειδή είμαι λίγο ασχετούλα θα ήθελα την γνώμη σας. Σας ποστάρω και μία φωτο αν μπορείτε να καταλάβετε. Σας ευχαριστώωω 

20220308_014954.jpg

Όχι σίγουρα δεν είναι φυσιολογικό. Κάτι έχει το ψαράκι το θέμα είναι τι?

Κάνε μια μέτρησης στο νερό και πες μας 

Nh3/4, No2 ,No3 που βρίσκονται? 

Και πες μας ρουτίνες ενυδρείου πχ κάθε πότε αλλαγές νερού?  Και Πόσο %? Φίλτρο καθαρισμός και κάθε πότε? Και με ποιο τρόπο? Θερμοκρασία νερού? 

Έγινε επεξεργασία - Taxiarchis

χμμμ... Αλλαγη νερου στο ενυδρειο (40 λιτρων) κανω  καθε 8 με 10 μερες. Αλλάζω το 80% με το σκουπάκι του βυθού . Φροντιζω να ειναι χλιαρο. Και το φιλτρο το καθαριζω καθε φορα στο νερο του και ανα δυο μηνες αλλαζω τον ανθρακα. Τωρα μετρησεις δεν εχω κανει ποτε για αμμωνια και θερμοκρασια🤔..θα το μετρησω ομως και θα σας πω . Ευχαριστωω

Έγινε επεξεργασία - Debbie

1) Άνθρακα δεν χρειάζεται να έχεις χρειάζεται μόνο σε άλλες περιπτώσεις όπως αφαίρεση φάρμακον πχ.

2) θεωρώ ότι είναι πολύ λίγα τα λίτρα για το ψαράκι. 

3) θα ήταν καλό να έχεις όταν κάνεις αλλαγές νερού την ίδια θερμοκρασία με το νερού του ενυδρείου για να μην στρεσάρετε το ψαράκι. 

4) πρέπει να έχεις κάποια υγρά τεστ ώστε να βλέπεις τι γίνεται με το νερό σου.  Τέλος μια ερώτηση έχεις κάνει το στρώσιμο? (Ο κύκλος του άζωτου)Θεωρώ ότι λογικά αφού το έχεις τόσα χρόνια θα πρέπει να είναι . Πάλι δεν μπορώ να πω κάτι με σιγουριά χωρίς να έχουμε τουλάχιστον μετρήσεις από το νερό σου.

Έγινε επεξεργασία - Taxiarchis
  • Like 1

Καλώς ήρθες στην παρέα μας 🙂

• love 1

Καλώς σας βρήκα!!! Πολύτιμη η βοήθεια σας να ξέρετε...☺️

Θα το κρατήσω το "τιπ" για τη θερμοκρασία του νερού αγαπητέ Ταξιάρχη!

Τώρα, για αυτόν τον κύκλο αζώτου δεν γνωρίζω κάτι η αλήθεια είναι...για να ζει ακόμη μάλλον εστρωσε μόνο του...☺️

Για τα λίτρα νερού, ένας ιχθυολόγος απτο petshop  διαλεξε το ενυδρείο...τι να πω...ήταν μικρούλι όταν το πήρα και τώρα έγινε θηρίο.

Αλήθεια στο παλιό μου φίλτρο υπήρχαν κάτι  μπιλάκια άσπρα μέσα σε διχτάκι πάνω απ'το σφουγγαράκι , που ξέπλενα και χρησιμοποιούσα. Μου κάηκε όμως και αγόρασα ένα με άνθρακα μαύρο . Νομίζω από τότε άρχισαν τα περίεργα...Σας ποστάρω φωτό του καινούριου φίλτρου.

Θα προμηθευτώ πάντως όλα τα απαραίτητα για τις μετρήσεις και θα σας στείλω. 

20220309_195434.jpg

• Agree 1

Μία ώρα πριν, το μέλος Debbie έγραψε:

Καλώς σας βρήκα!!! Πολύτιμη η βοήθεια σας να ξέρετε...☺️

Θα το κρατήσω το "τιπ" για τη θερμοκρασία του νερού αγαπητέ Ταξιάρχη!

Τώρα, για αυτόν τον κύκλο αζώτου δεν γνωρίζω κάτι η αλήθεια είναι...για να ζει ακόμη μάλλον εστρωσε μόνο του...☺️

Για τα λίτρα νερού, ένας ιχθυολόγος απτο petshop  διαλεξε το ενυδρείο...τι να πω...ήταν μικρούλι όταν το πήρα και τώρα έγινε θηρίο.

Αλήθεια στο παλιό μου φίλτρο υπήρχαν κάτι  μπιλάκια άσπρα μέσα σε διχτάκι πάνω απ'το σφουγγαράκι , που ξέπλενα και χρησιμοποιούσα. Μου κάηκε όμως και αγόρασα ένα με άνθρακα μαύρο . Νομίζω από τότε άρχισαν τα περίεργα...Σας ποστάρω φωτό του καινούριου φίλτρου.

Θα προμηθευτώ πάντως όλα τα απαραίτητα για τις μετρήσεις και θα σας στείλω. 

20220309_195434.jpg

Μάλλον εκεί είναι και το πρόβλημα τα άσπρα που αναφέρεις πρέπει να ήταν βιολογικό υλικό από την στιγμή που το έβγαλες έχασες όλα τα πολύτιμα βακτήρια. Οπότε ο κύκλος ξανά γίνεται από την αρχή και λογικά ανεβάζει αμμωνία στο ενυδρείο σου και έτσι δηλητηριάζει το ψαράκι.  ΌΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΧΘΥΟΛΟΓΟ ΠΕΣ ΤΟΥ ΕΣΥ ΖΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΩΜΆΤΙΟ 2×2 .  Τώρα αναμένουμε τα τεστ νερού να μας πεις και μέχρι να γίνει αυτό κάνε μέρα παρά μέρα αλλαγές νερού περίπου 30-40 % μέχρι να ήμαστε σίγουροι ότι δεν ανεβάζει αμμωνία. 

• Sad 1

Ότι χρειαστείς εδώ είμαστε 🙂

• love 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...