Popular Post Kostas Pontikos 5 Μαρτίου 2022 Popular Post #1 Share 5 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα σε όλους. Σε μία προσπάθεια που έγινε για έναν διαγωνισμό βιοτοπικού ενυδρείου εδώ στην χώρας μας πήρα και εγώ μέρος με το παρακάτω ενυδρείο. Ο συγκεκριμένος βιότοπος με δυσκόλεψε πολύ ως προς τις πληροφορίες του οπότε θέλω να είσαστε επιεικείς μαζί μου.😁😁 Ακολουθόυν φωτογραφίες και ένα βιντεάκι. Ο ποταμός Srepok είναι ένας σημαντικός παραπόταμος του ποταμού Μεκόνγκ. Εκτείνεται από την επαρχία Đắk Lắk στα Central Highlands του Βιετνάμ μέσω των επαρχιών Ratanakiri και Stung Treng στην Καμπότζη για να ενωθεί με το Mekong κοντά στην πόλη Stung Treng. Το μήκος του κυμαίνεται από 406 χλμ. έως 450 χλμ. στα οποία η τελευταία διαδρομή 281 χιλιομέτρων βρίσκεται στην επικράτεια της Καμπότζης. Ο ποταμός Srepok, με τη σειρά του, έχει τρεις κύριους παραπόταμους: τους ποταμούς Krông Nô, Krông Ana και Ea H'leo. Πριν ενταχθεί στο Μεκόνγκ, το Σρέποκ συγχωνεύεται επίσης με τον ποταμό Σεσάν και τον ποταμό Κονγκ στην επαρχία Στουνγκ Τρενγκ. Στο Βιετνάμ, ονομάζεται επίσης ποταμός Dak Krong. Το ενυδρείο έχει διαστάσεις 70x30x30 ύψος δηλαδή 63 λίτρα Στο βυθό του ενυδρείου βρίσκεται soil στο υπόστρωμα του, φύλλα τα οποία είναι σε αποσύνθεση, φυτά τα οποία βγαίνουν απο το βυθό ,φυτά στην επιφάνεια και τέλος ρίζες δέντρων. Τα φυτά που βγαίνουν απο τον βυθό είναι Juncus effuses και στην επιφάνεια Lemna minor και Salvinia Auriculata Το νερό έχει τανίνες λόγο της αποσύνθεσης των φύλλων και του soil που βρίσκετε στο βυθό με αποτέλεσμα το χρώμα του νερού να είναι καφετί, το PH είναι 6, το GH είναι 9dGH, θερμοκρασία είναι στους 24 βαθμούς. Μέσα φιλοξενούνται 12 μικρά Betta Stiktos τα οποία είναι δικιάς μου αναπαραγωγής. 4 1 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 6 Μαρτίου 2022 #2 Share 6 Μαρτίου 2022 Ωραιοςςς! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 6 Μαρτίου 2022 #3 Share 6 Μαρτίου 2022 Εύχομαι στο μέλλον να βλέπουμε περισσότερα βιοτοπικα (και απο εσένα Κώστα) μιας και όλα τα βιοτοπικά είναι όμορφα, για εμένα δεν υπάρχει άσχημο βιοτοπικο παρά μόνο όμορφο και ομορφότερο. 1 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 7 Μαρτίου 2022 #4 Share 7 Μαρτίου 2022 Εξαιρετικό! Μπράβο σου! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 8 Μαρτίου 2022 #5 Share 8 Μαρτίου 2022 Πολύ ωραίο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas Pontikos 9 Μαρτίου 2022 Author #6 Share 9 Μαρτίου 2022 Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα καλά σας λόγια!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος