argiris.alfa 20 Φεβρουαρίου 2022 #1 Share 20 Φεβρουαρίου 2022 καλησπερα σας.. νεος στο forum.. εχωντας καποιες λιγες γνωσεις οσο αναγορα τα ενυδρεια.. εχωντας στο παρελθον δυο ενυδρεια.. θελω να ξανα στησω ενα ενυδρειο και αυτη τη φορα με δισκους.. αλλα θα θελα να μαθω πληροφοριες οσο αναφορα αυτα τα ψαρια και αν μπορω να τα βαλω στο ενυδειο μου.. γνωριζω οτι ειναι ευαισθητα ψαρια και αρκετων απαιτησεων.. γνωριζω οτι απαιτουν πολυ μαλακο νερο.. προσφατα ειδα για κατι δισκους απο γερμανια που ειναι για σκληρο νερο.. και θα θελα να μαθω αν ισχυει κατι τετοιο.. οι δισκοι λεγονται stendker..ευχαριστω πολυ για οποια βοηθεια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 21 Φεβρουαρίου 2022 #2 Share 21 Φεβρουαρίου 2022 Καλημέρα Αργύρη και συγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση . Ένα παρόμοιο θέμα είχε συζητηθεί και παλαιότερα , Ρίξε μια μάτια ίσως πάρεις τις απαντήσεις σου . Απο ότι θα δεις στο PH γίνεται σκοτωμός . Η δική μου πρόταση είναι να ακολουθήσεις τις συνθήκες νερού του εκτροφέα Diskuszucht Stendker «Τα δισκοψάρια μας , ωστόσο, έχουν χρησιμοποιηθεί σε σκληρότερο νερό (νερό βρύσης) για γενιές. Οι τιμές για το νερό στο σύστημά μας είναι οι εξής: συνολική σκληρότητα 15, ανθρακική σκληρότητα 8, τιμή pH 7, τιμή αγωγιμότητας 800 μS, με θερμοκρασία νερού μεταξύ 29°- 30°C. Οι κύριες παράμετροι νερού για τα δισκοψάρια μας βρίσκονται στο ακόλουθο εύρος ανοχής: σκληρότητα 0-30, ανθρακική σκληρότητα 0-25, τιμή pH 4,0-8,3. ηλεκτρική αγωγιμότητα 150-1200 μS. Θερμοκρασία νερού για λίγο μεταξύ 25-35 °C. Αυτό σημαίνει ότι τα δισκοψάρια μας είναι κατάλληλα για πάνω από το 95 % όλων των τύπων νερού της βρύσης στην Ευρώπη. » Στο σημείο αυτό θα σου πω ότι δεν είμαι ειδικός στους δίσκους Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 21 Φεβρουαρίου 2022 #3 Share 21 Φεβρουαρίου 2022 Είχα κάνει και μια προσπάθεια εδώ αλλά δεν είχε πολύ μεγάλη επιτυχία Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος