Nektarios Diamantopoulos 11 Φεβρουαρίου 2022 #1 Share 11 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα. Ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει κάποιος που να κατασκευάζει σκούπα βυθού για να καθαρίζω τα υπολείμματα στον πάτο του ενυδρείου. Πήρα μια έτοιμη από ένα κατάστημα αλλά είναι κοντή στο μήκος και δεν βολεύει. Θέλω να είναι τουλάχιστον 75cm μήκος. Ή εάν υπάρχει του εμπορίου με τόσο μήκος? Και θέλω να μην αφαιρεί το νερό αλλά να το κάνει ανακύκλωση όπως η έτοιμη που πήρα. (έχει ένα διχτακι) Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 11 Φεβρουαρίου 2022 #2 Share 11 Φεβρουαρίου 2022 Συμπλήρωσε με λαστιχό ποτίσματος ή αλφαδολάστιχο το μήκος που θέλεις σε αυτήν που έχεις . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nektarios Diamantopoulos 11 Φεβρουαρίου 2022 Author #3 Share 11 Φεβρουαρίου 2022 Το έκανα αλλά δεν έχει την δύναμη να τραβήξει Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 11 Φεβρουαρίου 2022 #4 Share 11 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπερα Νεκταριε!! Αυτην την εχεις δει ?? https://www.petsupermarket.gr/hand-cleaner-with-out-washer Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nektarios Diamantopoulos 11 Φεβρουαρίου 2022 Author #5 Share 11 Φεβρουαρίου 2022 Όχι. Αυτή δεν είναι ηλεκτρική ε? Θα την δοκιμάσω να δω εάν κάνει δουλειά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 12 Φεβρουαρίου 2022 #6 Share 12 Φεβρουαρίου 2022 Όχι Νεκτάριε δεν ειναι ηλεκτρική και προσωπικά με έχει βολέψει αφάνταστα. . . Τι βυθό έχεις στο ενυδρείο σου ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nektarios Diamantopoulos 12 Φεβρουαρίου 2022 Author #7 Share 12 Φεβρουαρίου 2022 Δεν έχω βάλει τίποτα. Σκέτο τζάμι εχω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nektarios Diamantopoulos 15 Φεβρουαρίου 2022 Author #8 Share 15 Φεβρουαρίου 2022 Την πήρα αλλά δυστυχώς δεν με βολεύει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katrin 15 Φεβρουαρίου 2022 #9 Share 15 Φεβρουαρίου 2022 2 hours ago, Nektarios Diamantopoulos said: Την πήρα αλλά δυστυχώς δεν με βολεύει Γιατί? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nektarios Diamantopoulos 15 Φεβρουαρίου 2022 Author #10 Share 15 Φεβρουαρίου 2022 Αυτό βολεύει στην αλλαγή νερού πιο πολύ. Δεν μου καθαρίζει τον βυθό που θέλω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 16 Φεβρουαρίου 2022 #11 Share 16 Φεβρουαρίου 2022 https://misirlis-aquarium.gr/5090-ΑΡΧΙΚΗ/σπίτι-κήπος-κατοικίδια-ψάρια-αξεσουάρ-ενυδρείων-διάφορα-αξεσουάρ-ενυδρείου/2227-eheim-3531000-quick-vac-pro-ηλεκτρική-σκούπα-βυθού-4011708350140.html?skr_prm=WyJlZjY4Nzc2Ni0wZjRmLTQ5NDktODM5ZS03ZjcwM2EzOTI2MDQiLDE2NDUwMDkzMDI1MTcseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 16 Φεβρουαρίου 2022 #12 Share 16 Φεβρουαρίου 2022 Αλλιώς πατέντα.... 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 16 Φεβρουαρίου 2022 #13 Share 16 Φεβρουαρίου 2022 πριν 22 ώρες, το μέλος Nektarios Diamantopoulos έγραψε: Αυτό βολεύει στην αλλαγή νερού πιο πολύ. Δεν μου καθαρίζει τον βυθό που θέλω Τι ακριβώς εννοείς γιατί έχει δοκιμαστεί σε αμμο,χαλίκι αλλά και σε διάφορων τυπου υπόστρωμα και πάει μια χαρά !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 16 Φεβρουαρίου 2022 #14 Share 16 Φεβρουαρίου 2022 (edited) πριν 44 λεπτά, το μέλος rastaman έγραψε: Τι ακριβώς εννοείς γιατί έχει δοκιμαστεί σε αμμο,χαλίκι αλλά και σε διάφορων τυπου υπόστρωμα και πάει μια χαρά !! Όχι, φίλε μου δεν το έχω δοκιμάσει.... 😉 Αλλά πιστεύω πως αν έχουμε μία αντλία με καλό μανομετρικο ότι μπορεί να γίνει. Η αντλία εννοείται ότι θα πρέπει να είναι κάτω από την επιφάνεια του νερού δηλαδή μέσα στο νερό για να φύγει ο αέρας αρχικά από την αντλία. Ο φίλος θέλει να γυρνάει το νερό στο ενυδρείο... δεν νομίζω να έχει κάποιο πρόβλημα. Βυθό δεν έχει... έχει τζάμι. Έγινε επεξεργασία 16 Φεβρουαρίου 2022 - Rik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 16 Φεβρουαρίου 2022 #15 Share 16 Φεβρουαρίου 2022 (edited) Υποθέτω πως ο φίλος έχει μάλλον δισκους σε bare bottom ενυδρείο, οπότε θέλει να μαζεύει τα υπολείμματα τροφής και τις ακαθαρσίες των ψαριών μετά το τάισμα πριν βάλει πάλι μπροστά τα μοτέρ του φίλτρου έτσι ώστε να αποφύγει να επιβαρυνθουν τα φίλτρα και το νερό του ενυδρείου σε ένα βαθμό κρατώντας έτσι ένα χαμηλό βακτηριακο φορτίο στο ενδρειο για το καλό των ψαριών του αραιωνοντας και την συντήρηση του όλου συστήματος. Αυτή η σκούπα είναι για να μαζεύουμε άμεσα τα επιφανειακά χοντρά απόβλητα και όχι για βουτιές μέσα στο υποστρωμα. Έγινε επεξεργασία 16 Φεβρουαρίου 2022 - Rik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nektarios Diamantopoulos 17 Φεβρουαρίου 2022 Author #16 Share 17 Φεβρουαρίου 2022 πριν 23 ώρες, το μέλος rastaman έγραψε: Τι ακριβώς εννοείς γιατί έχει δοκιμαστεί σε αμμο,χαλίκι αλλά και σε διάφορων τυπου υπόστρωμα και πάει μια χαρά !! Είναι πολύ μεγάλο το ύψος και δεν τα τραβάει πρεσαροντας την φούσκα. Το δοκιμασα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nektarios Diamantopoulos 17 Φεβρουαρίου 2022 Author #17 Share 17 Φεβρουαρίου 2022 On 16/2/2022 at 1:11 ΜΜ, το μέλος Rik έγραψε: Αλλιώς πατέντα.... Αυτό είναι! Θα το φτιάξω. Λογικά θα δουλέψει. Ευχαριστώ πολύ!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 17 Φεβρουαρίου 2022 #18 Share 17 Φεβρουαρίου 2022 Ενημερωσε μας για το ολο εγχείρημα .... καλη συνεχεια. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 17 Φεβρουαρίου 2022 #19 Share 17 Φεβρουαρίου 2022 πριν 7 λεπτά, το μέλος Nektarios Diamantopoulos έγραψε: Είναι πολύ μεγάλο το ύψος και δεν τα τραβάει πρεσαροντας την φούσκα. Το δοκιμασα. Για να δουλεψει θελει υψομετρικη διαφορα, πραγμα το οποιο εαν ειναι να ριχνεις ξανα στο νερο στο ενυδρειο να μην μπορει να λειτουργήσει. Εαν βαλεις πχ εναν κουβα στο πατωμα τοτε θα δουλεψει. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nektarios Diamantopoulos 17 Φεβρουαρίου 2022 Author #20 Share 17 Φεβρουαρίου 2022 πριν 19 λεπτά, το μέλος Rik έγραψε: Για να δουλεψει θελει υψομετρικη διαφορα, πραγμα το οποιο εαν ειναι να ριχνεις ξανα στο νερο στο ενυδρειο να μην μπορει να λειτουργήσει. Εαν βαλεις πχ εναν κουβα στο πατωμα τοτε θα δουλεψει. Ναι σωστά Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 17 Φεβρουαρίου 2022 #21 Share 17 Φεβρουαρίου 2022 Η φουσκα χρησιμευει μονο για να ξεκινησει η αναροφηση για να μην το κανεις με ρουφηγμα.. Γι αυτο μου φαινεται παραξενο που δεν δουλευει σε bare bottom ενω δοκιμασμενα τα καταφερνει σε δυσκολες συνθηκες... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 18 Φεβρουαρίου 2022 #22 Share 18 Φεβρουαρίου 2022 Μια βελτιωμένη έκδοση της αρχικής ιδέας για μικρότερο μανομετρικό και ποιο δυνατή αναρρόφηση......;) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nektarios Diamantopoulos 18 Φεβρουαρίου 2022 Author #23 Share 18 Φεβρουαρίου 2022 πριν 22 ώρες, το μέλος rastaman έγραψε: Η φουσκα χρησιμευει μονο για να ξεκινησει η αναροφηση για να μην το κανεις με ρουφηγμα.. Γι αυτο μου φαινεται παραξενο που δεν δουλευει σε bare bottom ενω δοκιμασμενα τα καταφερνει σε δυσκολες συνθηκες... Πρέπει να υπάρχει μανομετρικο ύψος και να ρίχνω το νερό σε κουβα χαμηλά κάτι που δεν με βολεύει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nektarios Diamantopoulos 18 Φεβρουαρίου 2022 Author #24 Share 18 Φεβρουαρίου 2022 πριν 9 ώρες, το μέλος Rik έγραψε: Μια βελτιωμένη έκδοση της αρχικής ιδέας για μικρότερο μανομετρικό και ποιο δυνατή αναρρόφηση......;) Πολύ καλό. Μια απορία έχω.. Η τροφή πχ που θα ρουφαω ή οι βρωμιές θα περνάνε από την αντλία για να πάνε στην κάλτσα? Μήπως χαλάσει η αντλία έτσι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 18 Φεβρουαρίου 2022 #25 Share 18 Φεβρουαρίου 2022 Αν μιλάμε για τροφή και ακαθαρσίες των ψαριών δεν θα παθαίνει τίποτα πέραν της περίπτωσης του να βουλώσει σε υπερβολική βρωμιά. Ξεπλένοντας την αντλία θα καθαρίζει εύκολα. Δεν έχω τώρα κάποια αντλία καβάτζα για να το δοκιμάσω αλλιώς θα πειραματιζόμουν..... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος