Jump to content

Έπιπλο ενυδρείου

Nikos Panakogloy

Recommended Posts

Γειά σας παιδιά.έχω ξεκινήσει την κατασκευή reef ενυδρείου 75 επί 55 κ 50 ύψος!!! Θέλω να μου πείτε κάποιες προτάσεις για την κατασκευή επίπλου (θα το κάνω μόνος μου)..Το ενυδρείο θα έχει τρύπες στον πάτο κ σαμπ από κάτω. 

Γεια σου Νίκο.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Το ενυδρείο υπάρχει? Αν όχι τότε θεωρώ ότι οι τρύπες στον πάτο είναι πιο δύσκολες σε σχέση με μια υπερχείλιση πχ. Σε αυτόν τον τομέα όμως θα πρέπει να περιμένεις τους θαλασσινούς για τα υπέρ και τα κατά των τρόπων επιστροφής του νερού στο σαμπ.

Για τη βάση τώρα. Βάσει  διαστάσεων μιλάμε για περίπου 200λιτρα. Αν συνυπολογίσουμε βράχο αραγωνιτη καθώς και τη γυάλα, πάμε γύρω στα 300.

Είναι ένα βάρος που μπορεί να καλύψει και μια ξύλινη κατασκευή, χωρίς να μπλέξεις με σίδερα. 

Όλα όμως εξαρτώνται από τη δικιά σου ευχέρεια με τά διάφορα υλικά.

Προσωπικά θα την  έφτιαχνα με μελαμινη 25mm με 2 πορτακια μπροστά (16mm) και πλάτη πίσω για να δεσει, αν μιλάμε πάντα για ένα έπιπλο στις διαστάσεις του ενυδρείου.

Γειά σου Αντώνη. Αύριο θα είναι έτοιμα τα τζάμια.στο θέμα για τον τρόπο που θα επικοινωνεί με το σαμπ δεν τον έχω αποφασίσει 100 %όμως έλεγα για τρύπες στον πάτο(όπου θα με βοηθήσει ένας φίλος που το έχει έτσι κ αυτός). Σήμερα το μεσημέρι πήγα είδα  για μελαμίνη 18 mm κ έδωσα παραγγελία στα μέτρα του ενυδρείου. (είδα ένα βίντεο ενός παιδιού στο YouTube σήμερα και πήρα την ίδια ιδέα).. Ο βράχος και ο αραγονιτης πιάνουν χώρο κ έτσι θα είναι λιγότερο το νερό που θα μπει στο ενυδρείο(στο λέω για τον υπολογισμό του βάρους) αν κάνω λάθος ας με διορθώσετε. 

Στο πρώτο κομμάτι για την επικοινωνία ενυδρείου-σαμπ δε μπορώ να σε βοηθήσω καθώς δεν έχω την ανάλογη εμπειρία. 

Για το βάρος, έχεις δίκιο, θα είναι λιγότερο. Απλά έκανα μια πρόχειρη στρογγυλοποιηση. 

• Like 1

Αντώνη σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.αυτό το διάστημα μαζεύω τον εξοπλισμό σιγά σιγά κ ψάχνω τις τελευταίες λεπτομέρειες. 

το έπιπλο θα το κάνεις εσύ ή μαραγκός; 

σε παρόμοιες διατάσεις με παρόμοια λίτρα έφτιαξα με ξύλο και γίνεται θηρίο :)

είχα βρει μισή πλάκα μοριοσανίδα (τυχερός) και έφτιαξα την επένδυση γύρο γύρο συν τα ντουλάπια σου στέλνω φωτογραφίες για να πάρεις ιδέες 

01.jpg

ότι ρετάλια απο ξύλα είχα τα μάζεψα :)

02.jpg

η βάση και το πάνω μέρος είναι απο τελάρα 6Χ3,5cm

04.jpg

η κάθετη δοκοί είναι 7Χ7cm

06.jpg

μετά απλά επένδυσα ας το πούμε το τελάρο στερεώνοντας το με βίδες απο μέσα

07.jpg

και το τελικό αποτέλεσμα

08.jpg

• Like 2

Μπορείς να μας δείξεις πως θα είναι οι τρύπες στον πάτο??

Όσο για το πόσο βολικό είναι οι τρύπες στον πάτο με σαμπ θα συμφωνήσω με τον @Antonis K.

Δεν είναι!

Καλύτερα υπερχείλιση ώστε να σκιμαρει επιφάνεια.  Να ξέρεις ότι το σαμπ δεν λειτουργεί όπως το φίλτρο.  Δηλαδή δεν είναι ένα κλειστό κύκλωμα!

πριν 26 λεπτά, το μέλος fishbone! έγραψε:

Όσο για το πόσο βολικό είναι οι τρύπες στον πάτο με σαμπ θα συμφωνήσω με τον @Antonis K.

Δεν είναι!

Καλύτερα υπερχείλιση ώστε να σκιμαρει επιφάνεια.  Να ξέρεις ότι το σαμπ δεν λειτουργεί όπως το φίλτρο.  Δηλαδή δεν είναι ένα κλειστό κύκλωμα!

Και εγώ είμαι υπέρ οι τρύπες να είναι ψηλά στην πλάτη κ όχι στον πάτο, πιστεύω θα έχει σωλήνες που θα φτάνουν στην επιφάνεια να κάνουν σκιμινγκ, και πάλι το πιο απλό και όμορφο είναι στην πλάτη κ όχι στον πάτο με σωλήνες, αλλά ο καθένας κάνει αυτό που του αρέσει καλύτερα.

Δυστυχώς δεν έχω κάποια φωτογραφία να σου δείξω. Αυτό που είδα σε ένα παλικάρι είναι πλεξι γκλας στη μέση του ενυδρείου κολλημένο κ από μέσα σωλήνες που πάνε κάτω.. Κάνει υπερχείλιση μέσα στο μέρος που είναι από πλεξι γκλας..έψαξα λίγο στο διαδίκτυο και είδα ότι υπάρχουν έτοιμες υπερχείλισεις που κουμπώνουν πάνω στο ενυδρείο, είχα δει κ κάποιον που είχε κάνει κάποια δική του πατέντα, ξέρετε κάτι πάνω σε αυτό?? 

πριν 6 ώρες, το μέλος Nikos Panakogloy έγραψε:

Δυστυχώς δεν έχω κάποια φωτογραφία να σου δείξω. Αυτό που είδα σε ένα παλικάρι είναι πλεξι γκλας στη μέση του ενυδρείου κολλημένο κ από μέσα σωλήνες που πάνε κάτω.. Κάνει υπερχείλιση μέσα στο μέρος που είναι από πλεξι γκλας..έψαξα λίγο στο διαδίκτυο και είδα ότι υπάρχουν έτοιμες υπερχείλισεις που κουμπώνουν πάνω στο ενυδρείο, είχα δει κ κάποιον που είχε κάνει κάποια δική του πατέντα, ξέρετε κάτι πάνω σε αυτό?? 

Κατάλαβα τι λες .

Μάλλον εννοείς πύργο υπερχείλισης .

Κάνε ένα σχέδιο με το χέρι και βγαλτο φωτο να το δούμε. 

Καλησπέρα. Σκέψου στην πλάτη του ενυδρείου από μέσα ένα μικρό κομμάτι  από πλεξι γκλας περίπου 20 εκατοστά φάρδος επί 10 εκατοστά βάθος και μέχρι το ύψος του ενυδρείου όπου εκεί μέσα τρέχει το νερό του ενυδρείου κ πάει κάτω από σωλήνες.. (δεν είμαι καλός στο να το ζωγραφίσω 😂) όταν όμως πάω ξανά θα βγάλω φωτογραφία. Χθες αργά το βράδυ ξεκίνησα το έπιπλο κ σήμερα πρωί το τελείωσα. (ίσως κάνω κάποιες ακόμα εργασίες πάνω στο έπιπλο) τώρα είμαι σε σκέψη που θα κάνω τρύπες... 

Ισως με ξεγελάει η φώτο εκεί που φεγγίζει στα αριστερά. . . 

Η πλάτη δεν χρειαζόταν αλλά αν δεν σου δημιουργεί πρόβλημα στο αλφάδιασμα του επίπλου όλα καλά !!

Καλορίζικος λοιπόν :D

• Like 1

Το λίγο φως που βλέπεις είναι επειδή έβαλα κάτι πολύ μικρά καρφάκια με πλαστικό από πάνω (πειράζει?) επίσης από μέσα στη 2ρη φωτογραφία έβαλα  αν δεις  σαν τελάρο 8 πόντους φάρδος σκούρα μελαμίνη σαν έξτρα κράτημα, καλά έκανα?? 20220203_184038.thumb.jpg.836372732f482d352d7c842789c9d952.jpg

20220203_184003.jpg

• Like 1

πριν 22 λεπτά, το μέλος rastaman έγραψε:

Ισως με ξεγελάει η φώτο εκεί που φεγγίζει στα αριστερά. . . 

Η πλάτη δεν χρειαζόταν αλλά αν δεν σου δημιουργεί πρόβλημα στο αλφάδιασμα του επίπλου όλα καλά !!

Καλορίζικος λοιπόν :D

Από αλφαδιασμα βγήκε 99% σωστά!!! Κάτι κάνουμε 🙃🙃σε ευχαριστώ πολύ παλικάρι μου. Προσπαθώ για το καλύτερο που μπορώ. 

Μία ώρα πριν, το μέλος Nikos Panakogloy έγραψε:

επίσης από μέσα στη 2ρη φωτογραφία έβαλα  αν δεις  σαν τελάρο 8 πόντους φάρδος σκούρα μελαμίνη σαν έξτρα κράτημα, καλά έκανα??

Εξαρτάται τι ήθελες να " δέσεις" με αυτό ?!!

Αυτό που βλέπω να φεγγίζει είναι αυτό . . .  

fos.png

πριν 36 λεπτά, το μέλος rastaman έγραψε:

Εξαρτάται τι ήθελες να " δέσεις" με αυτό ?!!

Αυτό που βλέπω να φεγγίζει είναι αυτό . . .  

fos.png

Ναι αυτό που έχει λίγο φως είναι επειδή έχω βάλει καρφάκι από κάτω πολύ μικρό σαν ποδαράκι. Να τα βγάλω?? 

πριν 47 λεπτά, το μέλος fishbone! έγραψε:

Δες το νούμερο 3 και πες μου αν ταιριάζει?

Μπράβο!!σαν το 3 ναι!! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...