Jump to content

Recommended Posts

Καλημέρα!

Θέλω να βάλω ένα σαλιγκάρι στο ενυδρείο με τον μονομάχο μου, που να μην αναπαράγεται, αν δεν κάνω λάθος αυτό είναι το zebra/nerite snail, είναι αληθεια ότι δεν κάνει αυγά; 

Αν πάρω τυχων θηλυκο, θα κανει μια φορά το πολύ και μετά δεν θα ξανακάνει; 

Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων^_^

Καλησπέρα!

Τα nerite κάνουν αυγά. Όχι μόνο μία φορά. Για την ακρίβεια το θηλυκό εναποθέτει αυγά, το αρσενικό τα γονιμοποιεί.

Στο γλυκό νερό βέβαια δεν υπάρχει καμία ελπίδα αναπαραγωγής του συγκεκριμένου σαλιγκαριού, επομένως αν ο μοναδικός προβληματισμός σου είναι η αναπαραγωγή, μπορείς να εισάγεις ένα άφοβα.

Θα χρειαστεί την προσοχή σου σε περίπτωση που έχεις ανοιχτό ενυδρείο, μην το βρεις... απ' έξω!

Καλή συνέχεια.

• Like 1
  • Thanks 1

πριν 2 ώρες, το μέλος TheRhythmScaper έγραψε:

Καλησπέρα!

Τα nerite κάνουν αυγά. Όχι μόνο μία φορά. Για την ακρίβεια το θηλυκό εναποθέτει αυγά, το αρσενικό τα γονιμοποιεί.

Στο γλυκό νερό βέβαια δεν υπάρχει καμία ελπίδα αναπαραγωγής του συγκεκριμένου σαλιγκαριού, επομένως αν ο μοναδικός προβληματισμός σου είναι η αναπαραγωγή, μπορείς να εισάγεις ένα άφοβα.

Θα χρειαστεί την προσοχή σου σε περίπτωση που έχεις ανοιχτό ενυδρείο, μην το βρεις... απ' έξω!

Καλή συνέχεια.

Ευχαριστώ πολύ για την απαντηση! Αν τυχω αρσενικο, δεν θα εχω προβλημα με αυγά, σωστα; Το θέμα είναι οτι αν πάρω θηλυκό, τα αυγά δεν βγαίνουν εύκολα έχω ακούσει...

Σκέφτηκα, να πάρω ένα και να το κρατήσω σε μια γεννηστρα για λίγο καιρό να δω αν θα κάνει αυγά, και αν κάνει να πάρω άλλο. Θα του βάζω φαί και θα είναι προσωρινό. Ποια είναι η γνώμη σας;?

Γιατί δεν δοκιμάζεις να βάλεις κάποιο άλλο είδος?? Βέβαια ειναι από τα σαλιγκάρια που εύκολα μπορείς να τα βρεις αλλα εν τέλη δεν αξιζει.. γιατί όσο καθαρίζουν , άλλο τόσο βρωμίζουν με τα αυγά! Που όπως ειπώθηκε και πάνω δεν θα αναπαραχθούν ποτέ σε γλυκό νερο..

Μόλις τώρα, το μέλος panos nts έγραψε:

Γιατί δεν δοκιμάζεις να βάλεις κάποιο άλλο είδος?? Βέβαια ειναι από τα σαλιγκάρια που εύκολα μπορείς να τα βρεις αλλα εν τέλη δεν αξιζει.. γιατί όσο καθαρίζουν , άλλο τόσο βρωμίζουν με τα αυγά! Που όπως ειπώθηκε και πάνω δεν θα αναπαραχθούν ποτέ σε γλυκό νερο..

Είχα πιο παλιά ramshorn... μου έχει μείνει τραυματική εμπειρία, είχε γεμίσει όλο το ενυδρειο σαλιγκάρια!! Αναγκάστηκα να τα βγάλω όλα έξω και να τα αφήσω να πεθάνουν και δεν μου άρεσε καθόλου αυτό, ήταν απαίσιο. Απο τότε δεν έχω ξαναασχοληθει με σαλιγκάρια, και γι αυτό θέλω να πάρω ένα που δεν αναπαράγεται...

Τα Ramshorn είναι σαλιγκάρια που και ένα μόνο του μπορεί να αναπαραχθεί, συνεπώς εύκολα μπορεί να υπάρξει πρόβλημα με αυξημένο αριθμό.

Εκτός, από τα Zebra & Tiger Nerite δες και την επιλογή του Clithon Corona, είναι όμορφα και αυτά. Όσο για την εναπόθεση αυγών, κατά την άποψη μου πάντα, δεν είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα.

πριν 39 λεπτά, το μέλος TheRhythmScaper έγραψε:

Τα Ramshorn είναι σαλιγκάρια που και ένα μόνο του μπορεί να αναπαραχθεί, συνεπώς εύκολα μπορεί να υπάρξει πρόβλημα με αυξημένο αριθμό.

Εκτός, από τα Zebra & Tiger Nerite δες και την επιλογή του Clithon Corona, είναι όμορφα και αυτά. Όσο για την εναπόθεση αυγών, κατά την άποψη μου πάντα, δεν είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα.

Πολύ όμορφο σαλιγκάρι κι αυτό. Το θέμα είναι ότι το ενυδρειο είναι 30 λιτρα και τα αυγά θα φαίνονται έντονα, ενώ σε ένα μεγάλο ενυδρειο τα αυγά δεν φαίνονται τόσο πολύ.

Μόλις τώρα, το μέλος Merlin Betta έγραψε:

Πολύ όμορφο σαλιγκάρι κι αυτό. Το θέμα είναι ότι το ενυδρειο είναι 30 λιτρα και τα αυγά θα φαίνονται έντονα, ενώ σε ένα μεγάλο ενυδρειο τα αυγά δεν φαίνονται τόσο πολύ.

Υπάρχει τίποτα άλλο που να αντιμετωπίζει την άλγη και να τα πηγαίνει καλά με μονομαχο;

Καλημέρα,

Απ'ότι κατάλαβα μάλλον ψάχνεις κάτι να σε βοηθήσει με κάποια άλγη. Για ποια άλγη μιλάμε όμως?

Προσωπικά θα σου πρότεινα να δούμε αυτό πρώτα και αν μπορείς να την αντιμετωπίσεις μόνη σου χωρίς να χρειαστεί να βάλεις το σαλιγκάρι.

Μία ώρα πριν, το μέλος panagiotis_dms έγραψε:

Καλημέρα,

Απ'ότι κατάλαβα μάλλον ψάχνεις κάτι να σε βοηθήσει με κάποια άλγη. Για ποια άλγη μιλάμε όμως?

Προσωπικά θα σου πρότεινα να δούμε αυτό πρώτα και αν μπορείς να την αντιμετωπίσεις μόνη σου χωρίς να χρειαστεί να βάλεις το σαλιγκάρι.

Δεν ξέρω ποια άλγη είναι, αλλά είναι παντού καφέ μικρές τελίτσες, και σε κάποια σημεία είναι δύσκολο να φτάσει το χέρι μου...

πριν 26 λεπτά, το μέλος Merlin Betta έγραψε:

Δεν ξέρω ποια άλγη είναι, αλλά είναι παντού καφέ μικρές τελίτσες, και σε κάποια σημεία είναι δύσκολο να φτάσει το χέρι μου...

Πιθανότατα είναι διατομική άλγη . Καλύτερα είναι να βάλεις μια φωτογραφία για να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη .

πριν 49 λεπτά, το μέλος marinos έγραψε:

Πιθανότατα είναι διατομική άλγη . Καλύτερα είναι να βάλεις μια φωτογραφία για να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη .

Αα ναι, μάλλον αυτή είναι, είναι και πάνω στην ανουμπια, και το ενυδρειο είναι καινούργιο. Θα προσπαθήσω να την βγάλω με το χέρι. (Βάζω και φωτογραφία). Επίσης να πω ότι το ξύλο έχει βγάλει ένα πράγμα σαν μύκητα, το οποίο το καθάρισα και ξαναβγηκε. Θα φύγει μόνο του;

20220127_153541.jpg

20220127_153552.jpg

20220127_153559.jpg

Ναι ο μύκητας θα φύγει μόνος του . Την άλγη (αν σε ενοχλεί) την απομακρύνεις με το χεράκι σου . 

Δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας το ενυδρείο σου μπαίνει από την φάση του στρωσίματος στην φάση της ωρίμανσης .

• Like 1
  • Thanks 1

...αλλά ο μονομάχος, δεν είναι φυτοφάγο, αλλά σαρκοφάγο ψάρι. (Οπότε θα φύγει μόνη της.)

• Like 1

Τα nerite που κυκλοφορούν στην Αγορά, συνήθως, δεν εχουν φθάσει σε αναπαραγωγική ηλικία, οπότε ο αγοραστής θα πρέπει να περιμένει... 

Λέγεται ότι υπάρχει τρόπος αναγνώρισης του φύλου (η ύπαρξη μιας πτυχής στο σώμα των αρσενικών), αλλά η αναγνώριση είναι δύσκολη... (Δεν εχω δει αναφορά, σχετικά με το αν εμφανίζεται μόνο σε ενήλικα άτομα.) 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...