Popular Post Antonis K 16 Ιανουαρίου 2022 Popular Post #1 Share 16 Ιανουαρίου 2022 Γενική κατηγορία ενυδρείου Φυτεμένο Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 70χ40χ45 Συνολικά Λίτρα: 120 (100 καθαρά περίπου) Sump (λίτρα): Οργανισμοί Φυτά: weeping moss, bucephalandra Ψάρια: Ενας μονομάχος Άλλα είδη: Διακοσμητικά υλικά Φόντο: Βαμμένη πλάτη Πέτρες: Μη ασβεστολιθικες Ξύλα: Διάφορα Άλλα διακοσμητικά : Υπόστρωμα: Seachem flourite black, Βυθός: χαλαζιακο χαλικάκι Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): DIY υβριδικό με 2 Τ5 και ταινίες LED Διάρκεια φωτισμού: 8 ώρες Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: Eheim ecco pro 200 Θέρμανση/ Ψύξη: 150W Λίπανση: Παροχή CO2: 2κιλη μπουκάλα Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: 2καναλος χρονοδιακόπτης για τον φωτισμό, DIY αυτόματη αναπλήρωση Διατροφή: Pellet και κατεψυγμένο bloodworm Παράμετροι pH:6.8 Γενική σκληρότητα (GH): Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):10 με προσθήκη KNO3 Φωσφορικά (PΟ4): Μέση Θερμοκρασία (°C):25 Συντήρηση Αλλαγές νερού: 35% κάθε βδομάδα Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: ΑΟ 75%- βρύση 25% Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Το ενυδρείο στήθηκε με τη μεθοδο Dry Start Αρχικό στήσιμο Μπηκαν τα φυτά και σκεπάστηκε με φιλμ Καθημερινό ψέκασμα 2-3 φορες Και ένα μηνα αργότερα γέμισε με νερό Άλλο ένα μηνα αργότερα είχαμε φτασει εδώ Μετα από μια αποτυχημένη προσπάθεια για εισαγωγή γαρίδων, είχα προβληματιστεί με το τι κατοίκους θα εχει το ενυδρείο. Μέχρι που είδα αυτόν τον τύπο... Προσαρμόστηκε πολυ γρήγορα και απολαμβάνει το νεο του σπίτι. Πλέον εχω καταλήξει οτι δεν χρειάζεται να φερνουμε ενα ενυδρείο στα ορια του από άποψη ψαριών. Το ξερω οτι θα μπορούσε να ζήσει ανετα και στα μισά των μισων απο τα λίτρα που είναι τώρα. Σίγουρα όμως όλα τα ψαρια θα εκτιμήσουν τα παραπάνω λίτρα που θα τους δώσουμε. Και ο συγκεκριμένος είναι άρχοντας εκεί που είναι... 10 3 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxiarchis 17 Ιανουαρίου 2022 #2 Share 17 Ιανουαρίου 2022 Ωραίος ??? και ωραίο βιότοπο . Τι φυτά έβαλες? Java Moss είναι? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
george1280 17 Ιανουαρίου 2022 #3 Share 17 Ιανουαρίου 2022 Καλημέρα πολύ ωραίο... Μπράβο. Άρχοντας ο μονομαχος ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mik7 17 Ιανουαρίου 2022 #4 Share 17 Ιανουαρίου 2022 Πολύ όμορφο το ενυδρείο σου!! Να χαίρεσαι τον μονομαχούλι!! Αφού έχεις βάλει υπόστρωμα, γιατί δεν βάζεις και ένα εύκολο γρασιδάκι?? Πχ. Littorella και hirsuta ?? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dartman 17 Ιανουαρίου 2022 #5 Share 17 Ιανουαρίου 2022 Καλημερα Αντώνη και χρόνια σου πολλά , οτι επιθυμείς , χαρα και υγεία. Τρομερό σπίτι για τον μονομάχο ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos nts 17 Ιανουαρίου 2022 #6 Share 17 Ιανουαρίου 2022 Μπράβο ρε Αντώνη! Είμαι σίγουρος ότι ο μονομάχος θα κάνει ζωάρα εκεί μέσα! Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που αναπτύχθηκε η μος πάνω στα κλαδιά! Να φανταστώ ότι θα την κλαδεύεις για να κρατήσεις το σχήμα?? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓΡΗΓΟΡΗΣ Κ 17 Ιανουαρίου 2022 #7 Share 17 Ιανουαρίου 2022 Πανέμορφο Αντώνη!!! Χρόνια πολλά!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K 17 Ιανουαρίου 2022 Author #8 Share 17 Ιανουαρίου 2022 πριν 6 ώρες, το μέλος Taxiarchis έγραψε: Ωραίος ??? και ωραίο βιότοπο . Τι φυτά έβαλες? Java Moss είναι? Weeping moss είναι. Και διάσπαρτα bucephalandra πριν 4 ώρες, το μέλος mik7 έγραψε: Πολύ όμορφο το ενυδρείο σου!! Να χαίρεσαι τον μονομαχούλι!! Αφού έχεις βάλει υπόστρωμα, γιατί δεν βάζεις και ένα εύκολο γρασιδάκι?? Πχ. Littorella και hirsuta ?? Αν παρατηρήσεις στα αριστερά θα δεις μερικά φυλλαράκια hirsuta. Δεν πάει καλά όμως. Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να μπλέξω και θέλω να είναι όσο πιο ευκολοσυντηρητο γίνεται. πριν 1 ώρα, το μέλος panos nts έγραψε: Μπράβο ρε Αντώνη! Είμαι σίγουρος ότι ο μονομάχος θα κάνει ζωάρα εκεί μέσα! Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που αναπτύχθηκε η μος πάνω στα κλαδιά! Να φανταστώ ότι θα την κλαδεύεις για να κρατήσεις το σχήμα?? Τι επόμενο σκ θα πέσει καλό κλάδεμα. Το καλό είναι ότι το έφτιαξα έτσι ώστε να βγαίνουν όλα τα ξύλα με τη moss. Έξω, κλάδεμα, και ξανά μέσα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 17 Ιανουαρίου 2022 #9 Share 17 Ιανουαρίου 2022 (edited) Χρονια πολλα!!!!!! Σπιταρονα εχει ο τυχερουλης ο μονομαχος σου!!!! και ομορφος ψαρης! Έγινε επεξεργασία 17 Ιανουαρίου 2022 - natateo 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vou 17 Ιανουαρίου 2022 #10 Share 17 Ιανουαρίου 2022 Πολύ όμορφο Αντώνη μπράβο! Πολύχρονος κιόλας ? Θα βάλεις κι άλλους κατοίκους ή θα τον αφήσεις μόνο του. Στα λίτρα και τις διαστάσεις σου θα έμπαινα στον πειρασμό να βάλω και μια θηλυκιά 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mik7 17 Ιανουαρίου 2022 #11 Share 17 Ιανουαρίου 2022 Χρόνια πολλά Αντώνη!! ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K 17 Ιανουαρίου 2022 Author #12 Share 17 Ιανουαρίου 2022 πριν 1 ώρα, το μέλος Vou έγραψε: Πολύ όμορφο Αντώνη μπράβο! Πολύχρονος κιόλας ? Θα βάλεις κι άλλους κατοίκους ή θα τον αφήσεις μόνο του. Στα λίτρα και τις διαστάσεις σου θα έμπαινα στον πειρασμό να βάλω και μια θηλυκιά Προς το παρόν δεν θα βάλω κάτι άλλο. Για ένα θηλυκό πάντως το έχω σκεφτεί και εγώ. Χωρος υπάρχει... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
βασιλης αποστολου 17 Ιανουαρίου 2022 #13 Share 17 Ιανουαρίου 2022 βαλε κ μια χελωνα... ??? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K 17 Ιανουαρίου 2022 Author #14 Share 17 Ιανουαρίου 2022 πριν 15 λεπτά, το μέλος βασιλης αποστολου έγραψε: βαλε κ μια χελωνα... ??? @βασιλης αποστολου άσε τις εξυπνάδες και κανε καμία παρουσίαση της χελωνιερα σου. Φόρμα εδώ 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katrin 17 Ιανουαρίου 2022 #15 Share 17 Ιανουαρίου 2022 Τόσο φως και co2.... Λίγα ακόμα φυτακια τα θέλει ? Πολύ όμορφο είναι και το ψαράκι και το ενυδρείο 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K 17 Ιανουαρίου 2022 Author #16 Share 17 Ιανουαρίου 2022 πριν 4 λεπτά, το μέλος Katrin έγραψε: Λίγα ακόμα φυτακια τα θέλει ? Ναι ναι. Επειδή το γουστάρω πολύ το ψαράκι, στο τσακ είμαι να τα ξηλώσω ολα και να φτιάξω βιότοπο με 5 κρυπτοκορινες μόνο και blackwater 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katrin 17 Ιανουαρίου 2022 #17 Share 17 Ιανουαρίου 2022 7 minutes ago, Antonis K said: Ναι ναι. Επειδή το γουστάρω πολύ το ψαράκι, στο τσακ είμαι να τα ξηλώσω ολα και να φτιάξω βιότοπο με 5 κρυπτοκορινες μόνο και blackwater Just do it Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 18 Ιανουαρίου 2022 #18 Share 18 Ιανουαρίου 2022 πριν 10 ώρες, το μέλος Antonis K έγραψε: Ναι ναι. Επειδή το γουστάρω πολύ το ψαράκι, στο τσακ είμαι να τα ξηλώσω ολα και να φτιάξω βιότοπο με 5 κρυπτοκορινες μόνο και blackwater αστο λίγο να το χαρείς το ενυδρείο και το κάμνεις αργότερα με άλλο μονομάχο Link to comment Share on other sites More sharing options...
desmosedisi 18 Ιανουαρίου 2022 #19 Share 18 Ιανουαρίου 2022 Ανέβασε λίγο ακόμα θερμοκρασία να σου δώσω ένα δισκο να βάλεις μέσα να γίνεις ανθρωπος? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K 18 Ιανουαρίου 2022 Author #20 Share 18 Ιανουαρίου 2022 πριν 9 ώρες, το μέλος Χρήστος έγραψε: αστο λίγο να το χαρείς το ενυδρείο και το κάμνεις αργότερα με άλλο μονομάχο Μμμμ....Μάλλον έχεις ένα δίκιο.... πριν 6 ώρες, το μέλος desmosedisi έγραψε: Ανέβασε λίγο ακόμα θερμοκρασία να σου δώσω ένα δισκο να βάλεις μέσα να γίνεις ανθρωπος? Κάνε φίλους να δεις καλό. Θα σας δείξω εγώ ρε . Τριπλό ban για το δούλεμα. BTW ούτε εσύ έχεις κάνει παρουσίαση. ΑΜΕΣΑ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheRhythmScaper 19 Ιανουαρίου 2022 #21 Share 19 Ιανουαρίου 2022 Ωραίο setup! Και ωραίος μονομάχος! Άντε, και εις άλλα με υγεία! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 19 Ιανουαρίου 2022 #22 Share 19 Ιανουαρίου 2022 Καλησπέρα Αντώνη και χρόνια σου πολλά για την ονομαστική σου εορτή Πολύ όμορφο το ενυδρείο σου και προβλέπεται ζωάρα για τον μονομάχο σου . ΑΛΛΑ βλέπω και ξανά βλέπω την παρουσίαση σου και δεν αναφέρεις πουθενά την μέτρηση του TDS. Ειλικρινά από εσένα δεν το περίμενα ?. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K 19 Ιανουαρίου 2022 Author #23 Share 19 Ιανουαρίου 2022 πριν 33 λεπτά, το μέλος marinos έγραψε: ΑΛΛΑ βλέπω και ξανά βλέπω την παρουσίαση σου και δεν αναφέρεις πουθενά την μέτρηση του TDS. Ειλικρινά από εσένα δεν το περίμενα ?. Μμμμ....μάλλον θα πρέπει να το προσθέσουμε στη φόρμα. Για την ιστορία, TDS γύρω στα 85ppm. Ευχαριστώ για τις ευχές 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος