mysterious 14 Ιανουαρίου 2022 #1 Share 14 Ιανουαρίου 2022 (edited) Καλησπέρα στη παρέα! Ύστερα από 11 χρόνια απουσίας (εφόσον τα είχα παρατήσει και δεν είχα ενυδρείο), επανήλθα πριν από 3 μήνες με ένα ενυδρειάκι 30 λίτρων με δύο χρυσοψαράκια και μόλις πήρα ένα άλλο 72 λίτρων! Θα ήθελα να ρωτήσω τι ψαράκια θα μπορούσα να βάλω σαν αρχάριος, καθώς πόσα κι αν ταιριάζουν με άλλα ή όχι. Δεν θέλω να ξανά πάρω χρυσόψαρα γιατί είναι πολύ ρυπογόνα και βρομίζουν το νερό γρήγορα. Τι μου προτείνετε; Επίσης ποια φυτά θα μπορούσα να βάλω χαμηλών απαιτήσεων όπως μου έχουν πει ότι υπάρχουν τα ''Ceratophyllum demersum'' που δεν θέλουν πολλή περιποίηση κτλ. Έγινε επεξεργασία 14 Ιανουαρίου 2022 - mysterious Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 14 Ιανουαρίου 2022 #2 Share 14 Ιανουαρίου 2022 πριν 3 ώρες, το μέλος mysterious έγραψε: Καλησπέρα στη παρέα! Ύστερα από 11 χρόνια απουσίας (εφόσον τα είχα παρατήσει και δεν είχα ενυδρείο), επανήλθα πριν από 3 μήνες με ένα ενυδρειάκι 30 λίτρων με δύο χρυσοψαράκια και μόλις πήρα ένα άλλο 72 λίτρων! Θα ήθελα να ρωτήσω τι ψαράκια θα μπορούσα να βάλω σαν αρχάριος, καθώς πόσα κι αν ταιριάζουν με άλλα ή όχι. Δεν θέλω να ξανά πάρω χρυσόψαρα γιατί είναι πολύ ρυπογόνα και βρομίζουν το νερό γρήγορα. Τι μου προτείνετε; Επίσης ποια φυτά θα μπορούσα να βάλω χαμηλών απαιτήσεων όπως μου έχουν πει ότι υπάρχουν τα ''Ceratophyllum demersum'' που δεν θέλουν πολλή περιποίηση κτλ. Βαλε τα χρυσοψαρα στα 72λ, που ειναι και λιγα αν πήρες τα common. Kαι για 30λ συζητάμε ..... Εστρωσες το ενυδρειο; Αν θελεις, διαβασε λιγο εδω - Link to comment Share on other sites More sharing options...
mysterious 14 Ιανουαρίου 2022 Author #3 Share 14 Ιανουαρίου 2022 Όχι όχι δεν θέλω να κρατήσω τα χρυσόψαρα θα τα δώσω σε φίλο. Δεν ξανά μπλέκω με χρυσόψαρα γιατί ναι μεν είναι ανθεκτικά και χωρίς πολλές απαιτήσεις αλλά πολύ βρώμικα. Στο νέο μου ενυδρείο θέλω να βάλω κάτι άλλο. Από παλιά όλο χρυσόψαρα παίρναμε με τον αδερφό μου, δεν ξέραμε και τίποτα άλλο! Να το κάνω nano tank? Γλυκού νερού ή τροπικού; Δεν ξέρω τι, είμαι αναποφάσιστος... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 15 Ιανουαρίου 2022 #4 Share 15 Ιανουαρίου 2022 πριν 15 ώρες, το μέλος mysterious έγραψε: Όχι όχι δεν θέλω να κρατήσω τα χρυσόψαρα θα τα δώσω σε φίλο. Δεν ξανά μπλέκω με χρυσόψαρα γιατί ναι μεν είναι ανθεκτικά και χωρίς πολλές απαιτήσεις αλλά πολύ βρώμικα. Στο νέο μου ενυδρείο θέλω να βάλω κάτι άλλο. Από παλιά όλο χρυσόψαρα παίρναμε με τον αδερφό μου, δεν ξέραμε και τίποτα άλλο! Να το κάνω nano tank? Γλυκού νερού ή τροπικού; Δεν ξέρω τι, είμαι αναποφάσιστος... Πες τις διαστασεις του ενυδρειου (30λ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 15 Ιανουαρίου 2022 #5 Share 15 Ιανουαρίου 2022 Βλεπω, εχετε σκληρο νερο στην περιοχη....Εχεις φιλτρο αντίστροφης όσμωσης; https://ydor.edeya.gr/labcheck/view?org_id=16688 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mysterious 15 Ιανουαρίου 2022 Author #6 Share 15 Ιανουαρίου 2022 Έχω δύο ενυδρεία. Το ένα 30 λίτρα με διαστάσεις 40x26x30 και το νέο 72 λίτρα με διαστάσεις 60x30x40. Φίλτρο αντίστροφης όσμωσης...; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mysterious 15 Ιανουαρίου 2022 Author #7 Share 15 Ιανουαρίου 2022 Aquael Leddy 60 XL Day & Night 60x30x40cm 72lt Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 15 Ιανουαρίου 2022 #8 Share 15 Ιανουαρίου 2022 πριν 2 ώρες, το μέλος mysterious έγραψε: Φίλτρο αντίστροφης όσμωσης...; Δες εδω. To μικρο ενυδρειο μπορεις να κάνεις φυτεμενο γαριδαδικο+να βαλεις μικροψαρα, πχ https://www.aquario.gr/product/boraras-brigittae-mosquito-rasbora/ https://www.aquario.gr/product/danio-margaritatus-rasbora-galaxy/ https://www.aquario.gr/product/trichopsis-pumila-sparkling-gourami/ ή ενα ομορφο μονομαχο, χωρις γαριδες, γιατι θα τις φαει.... Τα μικρα κοπαδοψαρα 10-12 ανετα βαζεις, αρκει να εχεις καλο φιλτρο. Βασικα στο ενυδρειο γλυκου κοιταμε να υπαρχει μηκος. Τα cube στα 30 λ για γαριδες ειναι πιο πολυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mysterious 15 Ιανουαρίου 2022 Author #9 Share 15 Ιανουαρίου 2022 Ο μονομάχος μου αρέσει σαν ιδέα! Μου αρέσει και σαν ψάρι γενικά! Αν βάλω έναν μονομάχο στα 30 λίτρα πάει και τίποτα άλλο πχ κάποιο ψαράκι ή σαλιγκάρι ή κάτι άλλο γενικά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 15 Ιανουαρίου 2022 #10 Share 15 Ιανουαρίου 2022 Ανάλογα με τον χαρακτήρα του ψαριού σου, και σε συνδιασμό με τις ανάλογες κρυψώνες-φυτά θα μπορούσες ίσως να φιλοξενήσεις μερικές γαρίδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 16 Ιανουαρίου 2022 #11 Share 16 Ιανουαρίου 2022 πριν 15 ώρες, το μέλος mysterious έγραψε: Ο μονομάχος μου αρέσει σαν ιδέα! Μου αρέσει και σαν ψάρι γενικά! Αν βάλω έναν μονομάχο στα 30 λίτρα πάει και τίποτα άλλο πχ κάποιο ψαράκι ή σαλιγκάρι ή κάτι άλλο γενικά; Άλλο ψαρι - οχι. Σαλιγκαράκια μπορεις να παρεις, πχ nerite snail.https://www.aquario.gr/product/neritina-sp-zebra-snail/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mysterious 16 Ιανουαρίου 2022 Author #12 Share 16 Ιανουαρίου 2022 Σκεφτόμουν για Apple Snail. Τι λες; Οπότε, ένας μονομάχος με 2-3 σαλιγκαράκια στα 30 λίτρα είναι οκ? Από διακόσμηση τι πάει; Μία πέτρα κι ένα ξύλο ή δύο πέτρες; Φυτά να βάλω ή θα το παραφορτώσω μια που είναι ήδη μικρό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος