Jump to content

Γεια σας

Recommended Posts

Με λένε Χρήστο, 

είχα παλιότερα ένα ενυδρείο του γλυκου νερού στα 150λτ χειροποιητο. 

Δυστυχως στη μετακόμιση ράγισε (ευτυχως είχα δωσει τα ψάρια φοβόμενος τη μετακόμιση).

Έμεινα λίγο καιρό χωρίς ενυδρείο και η γυναίκα μου θεώρησε ωραίο ένα 10lt σαν δώρο.

Η αλήθεια είναι ότι ξαναμπήκα στο τρυπάκι για μεγάλο αλλά προς το παρόν έχω το μικρούλι μου.

Είμαι στη δεύτερη εβδομάδα στρωσίματος.

Ερωτηση κοινή τι να βάλω ακόμα δε ξερω μάλλον ένα μονομάχο μόνο

Ερώτηση πιο περίεργη Αλλαγή με απόσυρση νερού ή απλά αν συμπληρώνω το εξατμιζόμενο?

Έγινε επεξεργασία - Xsan

Νομίζω 10lt είναι πολυ λίγο, ακόμη και για μονομάχο. Βέβαια μπορείς να βάλεις γαριδούλες και σαλιγκάρια. 

Αλλαγή νερου πρεπει να κάνεις μια φορά την εβδομάδα αφαιρώντας το 25-30% του νερου, και βάζοντας καινουργιο, αφου εχεις πρώτα βάλει αντιχλωριο στο καινουργιο. Ανέμενε και τις συμβουλές των πιο έμπειρων

Καλη αρχή! 

συμφωνώ αλλά η ποσότητα αυτή είναι περίπου και όση εξατμίζεται αυτή είναι  η ερώτηση

Βάζεις νερό στο ενυδρείο και με κάποιο πχ ανεξίτηλο μαρκαδόρο σε σημείο που να μην φαίνεται κάνεις ένα μικρό σημάδι για να ξέρεις που είναι η στάθμη του νερού.

πχ εξατμίζεται νερό και κατεβαίνει η στάθμη 2 δάκτυλα αν δεν θέλεις να κάνεις αλλαγή νερού απλά συμπληρώνεις τόσο νερό ως το σημείο αναφοράς πάντοτε με νερό απο ΑΟ.

Αν θέλεις να κάνεις αλλαγή νερού και έχει κατέβει η στάθμη 2 δάκτυλα τότε βγάζεις πχ 2 λίτρα και βάζεις άλλα δυο λίτρα με το ίδιο pH, KH, GH του ενυδρείου σου προτού την εξάτμιση και συμπληρώνεις το υπόλοιπο με νερό απο ΑΟ εως το σημείο αναφοράς.

πριν 3 ώρες, το μέλος Xsan έγραψε:

Ερώτηση πιο περίεργη Αλλαγή με απόσυρση νερού ή απλά αν συμπληρώνω το εξατμιζόμενο?

Χρηστο, εννοειται κανονικα αλλαγες νερου μια φορα την εβδομαδα 30%, αν χρειαστει και παραπανω. Αυτο, που εξατμιζεται, συμπληρωνεις με Α/Ο νερο, όπως εγραψε ο @Χρήστος πιο πανω.

Λιγο μικρο ενυδρειο εχεις και για μονομαχο. Καλυτερα 15λ και πανω.

Βαλε γαριδες. Υπαρχουν πολυ ομορφες.

Το ραγισμενο τζάμι στο μεγαλο  μπορεις να κοψεις (κοβεις σιλικονη γυρω γυρω, το βγαζεις, καθαριζεις καλα καλα την παλιά σιλικονη) και να κολλησεις ενα κανουριο.

δυστυχως το παλιό το ξεχασα πλεον θα πάω για καινουργια τζάμια από την αρχή

προφανώς όσο στρώνει δεν γίνεται αλλαγή απλά συμπληρώνω αποχλωριομένο?

πριν 4 ώρες, το μέλος Xsan έγραψε:

Εννοείτε ότι κάνεις αλλαγές νερού κανονικά στις 7 με 10 μέρες και συμπληρώνεις αμμωνία ή τροφή για το στρώσιμο

• Like 1

Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όλους για τη βοήθεια

πριν 5 ώρες, το μέλος Xsan έγραψε:

Αν εχεις μόνο χαλικάκι κάτω και οχι το soil,  να μην κάνεις αλλαγή, συμπληρώνεις μόνο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...