Jump to content

Χαμηλά φυτεμενο ενυδρείο και soil

Merlin Betta

Recommended Posts

Το φίλτρο δεν θα ρουφήξει την άμμο. 

Να πάρεις χαλαζιακη που δεν επηρεάζει το ph και τις σκληρότητες γενικά. Το καθάρισμα της άμμου με μια σκούπα βυθού,  επιφανειακά χωρίς να ανακατεύουμε καθόλου την άμμο.  Ελαφρά αναρρόφηση της επιφανειακή μπιχλας. 

Να ΜΗΝ πάρεις άμμο πούδρα,  εννοώ πολύ λεπτή, θα σου δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον,  να βρεις χοντροκκοκη άμμο. 

• Like 1

• 3 weeks later...

Καλησπέρα σε όλους

(Θεώρησα περιττό να ανοίξω άλλο θέμα μιας και έχω απλά μια απορία)

Το ενυδρείο το sumsung το έχω παραγγείλει εδώ και έναν μηνα+ , και έλεγε παράδοση σε 10 μέρες. Δεν ξέρω τι γίνεται με την συγκεκριμένη εταιρία. Έχει και η υπομονή τα όρια της, κι έτσι πήρα ένα άλλο, το hailea K-30. 

Το φίλτρο είναι hang on και περιέχει σφουγγάρι (biochemical cotton) , ενεργό άνθρακα και filter cotton. Αν ξέρει κανείς κάτι για τα φίλτρα αυτού του είδους, θα μπορούσε να με ενημερώσει, μιας και είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ με ενεργό άνθρακα και σφουγγάρι

Η απορία μου είναι αν χρειάζεται να πάρω και να βάλω βιολογικό υλικό (της sera βάζω συνήθως) 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

On 22/12/2021 at 5:26 ΜΜ, το μέλος Merlin Betta έγραψε:

Καλησπέρα σε όλους

(Θεώρησα περιττό να ανοίξω άλλο θέμα μιας και έχω απλά μια απορία)

Το ενυδρείο το sumsung το έχω παραγγείλει εδώ και έναν μηνα+ , και έλεγε παράδοση σε 10 μέρες. Δεν ξέρω τι γίνεται με την συγκεκριμένη εταιρία. Έχει και η υπομονή τα όρια της, κι έτσι πήρα ένα άλλο, το hailea K-30. 

Το φίλτρο είναι hang on και περιέχει σφουγγάρι (biochemical cotton) , ενεργό άνθρακα και filter cotton. Αν ξέρει κανείς κάτι για τα φίλτρα αυτού του είδους, θα μπορούσε να με ενημερώσει, μιας και είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ με ενεργό άνθρακα και σφουγγάρι

Η απορία μου είναι αν χρειάζεται να πάρω και να βάλω βιολογικό υλικό (της sera βάζω συνήθως) 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Έχοντας sunsun για μονομάχο θα σου πω ότι από άποψη φίλτρανσης είναι πάρα πολύ καλό αλλά έχουν θέμα με τη ροή τους. Έχω δει και hailea σαν αυτό που πήρες και το θεωρώ καλύτερο  για τη λάμπα του και το φίλτρο που είναι μεν μικρότερο αλλά αρκεί για μονομάχο. Τον άνθρακα τον βγάζεις και τον κρατάς στην άκρη, στη θέση του βάζεις βιολογικό υλικό sera siporax mini που το γνωρίζεις. Το siporax μην το βάλεις χύμα αλλά σε διχτάκι.

Εφ'όσον η φίλτρανση γίνεται από κάτω προς τα πάνω, κόβεις ένα κομμάτι του σφουγγαριού και στο υπόλοιπο βάζεις το siporax (50% σφουγγάρι, 50% siporax).

Εναλλακτικά αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις και τα βαμβάκια τότε 25% σφουγγάρι, 25% βαμβάκι, 50% siporax. Τα pads που έχεις όμως είναι αρκετά λεπτά και για να μην παίρνεις συνεχώς καινούργια, μπορείς να πάρεις το αντίστοιχο filterwool της sera που έχει ποσότητα και βάζεις όσο θέλεις.

Έγινε επεξεργασία - panagiotis_dms
  • Like 1

• 2 weeks later...

Μήπως μπορώ να βγάλω το βαμβάκι τελειως; Είναι βρόμικο και παρ' όλο που το καθάρισα η βρομιά δεν έφυγε τελείως. Το θέμα είναι ότι το φίλτρο ξεχειλίζει και φοβάμαι ότι θα βγει το νερό από πισω

Μία ώρα πριν, το μέλος Merlin Betta έγραψε:

Μήπως μπορώ να βγάλω το βαμβάκι τελειως; Είναι βρόμικο και παρ' όλο που το καθάρισα η βρομιά δεν έφυγε τελείως. Το θέμα είναι ότι το φίλτρο ξεχειλίζει και φοβάμαι ότι θα βγει το νερό από πισω

για να ξεχειλίζει , λιγο δυσκολο. Μόνο αν θα μπουκώσει η έξοδος...

Βγάλε μια φωτο να δουμε πως εβαλες το βαμβακι.... και βαμβακι μπορεις και να μην πλύνεις, βάλε καινούριο κομμάτι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...