Jump to content

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους.

Εχω ενα ενυδρειο 70λιτρων με 2 χρυσοψαρα στρωμενο εδω και 1 μηνα. Αλλαγες καθε εβδομαδα 50% με το αναλογο prime και ολα πανε καλα.

Εχω μεσα και 4-5 anubia στα οποια παρατηρω καφε σημαδια καθως και στο πισω τζαμι για την ωρα.

Αυτο το ενυδρειο εχει μεσα και ενα apple snail.

Τα καφε σημαδια ειναι κατι κακο?

Επισης, σε νεο αστρωτο 50λιτρων ενυδρειο εχω 6 guppies και κερατοφυλλο το οποιο μαδαει και αναδιπλωνει τα φυλλα του. Φταιει το οτι ακομα δεν υπαρχει ιχνος νιτρικων?

Το νεο αυτο ενυδρειο ξεκινησε πριν 5 ημερες και μαλλον τα 6 guppies δεν παραγουν αρκετη αμμωνια ωστε να αρχισει ο κυκλος.

Ευχαριστω.

2.jpg

3.jpg

1.jpg

4.jpg

Καλησπέρα! 

άλγη είναι πάνω στα φυτά. φυσικό είναι. τι φως χρησιμοποιείς? 

αλλαγές κάθε πότε ? 

λίπασμα ?

κάποιο σαλιγκάρι στο νερό θα βοηθούσε, όμως μόνο για σαλιγκάρι μπορείς να πας. δεν σε παίρνει στα λίτρα σου να βάλεις κάτι άλλο

φίλτρο ? τι φίλτρο έχεις ? τι υλικά έχει ?  

Χρειαζόμαστε πληροφορίες όπως καταλαβαίνεις για να μην αρχίσουν να πέφτουν κοτσάνες και να βοηθήσουμε εσένα και τα ζωντανά σου. 

πριν 13 ώρες, το μέλος geo0rpo έγραψε:

Το νεο αυτο ενυδρειο ξεκινησε πριν 5 ημερες και μαλλον τα 6 guppies δεν παραγουν αρκετη αμμωνια ωστε να αρχισει ο κυκλος.

Μια χαρα παραγουν την αμμωνια. Εχεις κανει τεστ;

Απο την στιγμη, που ξερεις, οτι παραγουν την αμμωνια τα ψαρια και οτι ειναι δηλητηριο (ειδικα σε σκληρο νερο).... γιατι τα εβαλες μεσα σε αστρωτο ενυδρειο;

Υπαρχει λόγος;

Το ασπρο χαλικι το δοκιμασες με aqua forte; Για ασβεστολιθικο φαινεται.... Στα φυτα γενικος δεν αρεσει σκληρο νερο.

Εχινοδοροι χρειαζονται λιπασμα, οχι μονο νιτρικα- φωσφορικα, αλλά και καλιο και μικρο στοιχεια (πχ σιδηρο)

Καλημερα!!!

Το φιλτρο ειναι το εσωτερικο του ενυδρειου Juwel Primo 70 LED, στην εισοδο εχω μακαρονι , μετα μπλε σφουγγαρι και μετα 2 περιπου συσκευασιες siporax mini σε δυχτακια.

Αλλαγες καθε εβδομαδα 50% με prime.

Το φως ειναι το LED του ενυδρειου δεν εχει και πολλα στοιχεια.

Εχω μεσα και ενα apple snail.

Αρα δεν ασχολουμαι με την αλγη. Σωστα?

Οσο για το νεο ενυδρειο με τα guppies, ενω το ξεκινησα χωρις ψαρια με τη λογικη οτι θα ριχνω τροφη ωστε να αρχισει ο κυκλος του αζωτου και ΟΤΑΝ ειναι ετοιμο θα βαλω ψαρια, οταν πηγα να αγορασω κερατοφυλλο ο pet shop guy μου λεει "που πας ρε Καραμητρο? δεν θα παιξει αυτο που κανεις" παρε Bacroturbo και σε μιση ωρα θα βαλεις τα ψαρια. Εχω την ταση να εμπιστευομαι τον "ειδικο" σε θεματα που δεν εχω εμπειρια. Οποτε και τα εβαλα μεσα.

Το ασπρο χαλικι το πηρα απο το pet shop για αυτη τη δουλεια οποτε και ειναι σωστο υποθετω.

Δεν βαζω λιπασμα, δεν εχω υποστρωμα. Μονο το χαλικι.

Το κερατοφυλλο συνεχιζει να μαδαει.

πριν 5 ώρες, το μέλος geo0rpo έγραψε:

Το ασπρο χαλικι το πηρα απο το pet shop για αυτη τη δουλεια οποτε και ειναι σωστο υποθετω.

Για ποια δουλεια; Λιγο με μπερδεψες..... Για να σου ανεβαζει την σκληροτητα νερου; ή ... άλλο; Σοβαρα δεν επιασα :)

Κοιταξε,  άνετα σου δινουν και ασβεστολιθικο χαλικακι για το ενυδρειο Αμαζονιου..... ποτέ δεν μπορεις να εισαι σιγουρος, αν δεν το εχεις δοκιμασει ο ιδιος με aqua forte.

Εχω μεσα και ενα apple snail.

Αρα δεν ασχολουμαι με την αλγη. Σωστα?

Πολλα apple snail τρωνε τα φυτα.... και γινονται πολυ πολυ μεγαλα

ο pet shop guy μου λεει "που πας ρε Καραμητρο? δεν θα παιξει αυτο που κανεις" παρε Bacroturbo και σε μιση ωρα θα βαλεις τα ψαρια. Εχω την ταση να εμπιστευομαι τον "ειδικο" σε θεματα που δεν εχω εμπειρια. Οποτε και τα εβαλα μεσα.

Κοιταξε, γινεται και ετσι, αλλά με προυποθεση....

1- βαζεις πολυ λιγα ψαρια στην αρχη

2- παρακολουθεις στενά επιπεδα αμμωνιας στο νερο με καλα τεστακια. Να μην πω καθε μερα πρεπει να μετρας....

3- πρεπει να εισαι αρκετα εμπειρος για να καταλαβεις αν κατι παει στραβά....

πριν 6 ώρες, το μέλος geo0rpo έγραψε:

Δεν βαζω λιπασμα, δεν εχω υποστρωμα. Μονο το χαλικι.

Χωρις καθολου λιπασμα δεν γινεται. τουλαχιστον ενα γενικο με μικρο στοιχεια θελουμε.

πριν 6 ώρες, το μέλος geo0rpo έγραψε:

Το κερατοφυλλο συνεχιζει να μαδαει.

Το κάνει, οταν αλλαζουν συνθηκες νερου. Αν δεν εχεις νιτρικα, φωσφορικα κτλ....- λιμοκτονει. και δεν του αρεσει το σκληρο νερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...