tkalamat 2 Νοεμβρίου 2021 #26 Share 2 Νοεμβρίου 2021 πριν 1 ώρα, το μέλος marinos έγραψε: Αυτή νομίζω ότι είναι μια καλή φωτογραφία με τα ψαράκια να μην είναι πλέον κοπάδι Είναι ωραία ψαρια θα το χαρείς, θα αρχίσουν να παίρνουν και τα χρώματά τους. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 2 Νοεμβρίου 2021 Author #27 Share 2 Νοεμβρίου 2021 (edited) πριν 2 ώρες, το μέλος tkalamat έγραψε: Είναι ωραία ψαρια θα το χαρείς, θα αρχίσουν να παίρνουν και τα χρώματά τους. Σε ευχαριστώ πολύ Θοδωρή . Τα ψαράκια τα γνωρίζω καλά (το γνωρίζεις γιατί στο προφίλ τους όταν το έκανα έβαλα τις φωτογραφίες σου ? ) απλά αυτή την φορά θέλω να δω τα ενήλικα σε ομάδα ή κοπαδάκι για να καταγράψω αν θα δω διαφορετικές συμπεριφορές . Από τα 46 ψαράκια ενδεχομένως να μην μείνουν παραπάνω απο 9-10 στο τέλος ή ακόμα και να μείνει χαρέμι ανάλογα το πως θα εξελιχθούν οι σχέσεις τους . Το όλο ptoject έχει χρονικό ορίζοντα τα 2 με 3 έτη και μετά Θεού θέλοντος θα βάλω μάλλον κάτι από Αμερική . Έγινε επεξεργασία 2 Νοεμβρίου 2021 - marinos 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 16 Νοεμβρίου 2021 Author #28 Share 16 Νοεμβρίου 2021 (edited) Βάζω και την παρουσίαση και εδώ για να είναι ποιο ολοκληρωμένο το θέμα . Γενική κατηγορία ενυδρείου Αφρική Λίμνη MalawiΓενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 160cm X 52cm X 65cmΣυνολικά Λίτρα: 540 μεικτάSump (λίτρα): -Οργανισμοί Φυτά: Vallisneria Sp. 'Gigantea'Ψάρια: Μια ομάδα από 11 ψάρια πολύ νεαρής ηλικίας Cyrtocara mooriiΆλλα είδη: -Διακοσμητικά υλικά Φόντο: Χαρτόνι μαύροΠέτρες: Ασβεστολιθικές μαζεμένες από την Θάλασσα κάποια πολλά χρόνια πριν .Ξύλα: -Άλλα διακοσμητικά : -Υπόστρωμα: - Βυθός: Χαλαζιακή άμμος Κοκκομετρίας 0.01-0.5mm χρώματος μπέζΦωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 3 Λάμπες led 30W στο σύνολο 3300 lumen.Διάρκεια φωτισμού: 8 ώρεςΥποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: 1 εξωτερικό φίλτρο Fluval 407 και ένα φίλτρο πλάτης 9 λίτρων γεμάτο βιολογικό υλικό με αντλία 800 l/h και έναν κυκλοφορητή 1400 l/h .Θέρμανση/ Ψύξη: Θερμαντήρας Eheim 300 W ψύξη air-condition 18000BTU ακριβώς από επάνω του Λίπανση: Που και που καμια ταμπλέτα Παροχή CO2: -Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Αεραντλία 300αρα με δυο εξόδους για περισσότερη οξυγόνωση του νερού .Διατροφή: Τριμμένο flakes της Malawi της Tropica, Bug bites της fluval και Hikari CICHLID Excel mini pelletΠαράμετροιpH: 8.3Γενική σκληρότητα (GH): 14Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):Αμμωνία (ΝΗ3): 0Νιτρώδη (ΝΟ2): 0Νιτρικά (ΝΟ3): 5Φωσφορικά (PΟ4): -Μέση Θερμοκρασία (°C): 25 °CΣυντήρησηΑλλαγές νερού: 20% εβδομαδιαία με νερό βρύσηςΠροετοιμασία νερού/πρόσθετα: Αντιχλώριο prime Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Στις αλλαγές νερού προσθέτω 6 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα και 3 τυροκομικό αλάτι .Φωτογραφίες Έγινε επεξεργασία 9 Ιουλίου 2022 - marinos 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 14 Ιανουαρίου 2022 Author #29 Share 14 Ιανουαρίου 2022 Τα νεότερα είναι ότι σε θέματα συμπεριφοράς δεν υπάρχει ακόμα καμία διαμάχη . Κοπαδιάζουν όταν φοβούνται και όταν πάω για να τα ταίσω . Κατά τα άλλα ....μεγαλώνουν (;) αργά πολύ αργά . 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 11 Φεβρουαρίου 2022 Author #30 Share 11 Φεβρουαρίου 2022 Δυστυχώς το projet εγκαταλείπεται. Μου αρέσει που η βιβλιογραφία γράφει ότι δεν υβριδίζουν . Το έβλεπα τόσο καιρό απλά δεν ήθελα να το πιστέψω αλλά δυστυχώς κάποιος απο τους δυο γονείς (γιατί αυτοί φαίνονται καθαροί) κουβαλούσαν προβληματικό γονίδιο . Παρακάτω οι φωτογραφίες πιστοποιούν αυτό που λέω . Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 11 Φεβρουαρίου 2022 #31 Share 11 Φεβρουαρίου 2022 Δηλ υπαρχουν φαινοτυπικα χαρακτηριστικα, που αποδεικνύουν οτι τα ψαρια δεν ειναι "καθαροαιμα" Μπορεις λιγο να εξηγησεις, γιατι ειμαι ασχετη με τις κιχλιδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 11 Φεβρουαρίου 2022 Author #32 Share 11 Φεβρουαρίου 2022 πριν 17 λεπτά, το μέλος natateo έγραψε: Δηλ υπαρχουν φαινοτυπικα χαρακτηριστικα, που αποδεικνύουν οτι τα ψαρια δεν ειναι "καθαροαιμα" Μπορεις λιγο να εξηγησεις, γιατι ειμαι ασχετη με τις κιχλιδες. Ναι Ναταλία . Τα Blue Dolphin είναι καθαρά μπλέ στον χρωματισμό τους με κάποια στίγματα στο σώμα τους που αλλάζουν (γίνονται έντονα όταν έχουν στρες ) στο σώμα . Δεν έχουν ούτε egg spots ούτε άλλο χρωματισμό στην ουρά τους όπως βλέπεις στις φωτογραφίες ποιο επάνω . Αυτό υποδηλώνει αναπαραγωγή με άλλο είδος ψαριού και μάλλον με Venustus αν ήταν να μαντέψω (χωρις να βάζω και το χέρι μου στην φωτιά) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 11 Φεβρουαρίου 2022 #33 Share 11 Φεβρουαρίου 2022 Κρίμα για αυτήν την εξέλιξη. Τι μέλλει γενέσθαι Μαρίνο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 11 Φεβρουαρίου 2022 Author #34 Share 11 Φεβρουαρίου 2022 Το εμπρός γκρεμός και πίσω ρέμα το ξέρεις ; Έχω 46 μικρά υβρίδια . Λέω να το κάνω σαν τα μαγαζιά . Πωλούνται Malawi mix (κυριολεκτικά ) 😂😂 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 11 Φεβρουαρίου 2022 #35 Share 11 Φεβρουαρίου 2022 Βάλε venustus πρίν τα δώσεις,να δεις αν ήταν σωστές οι υποψίες σου😅 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 21 Φεβρουαρίου 2022 Author #36 Share 21 Φεβρουαρίου 2022 Και αφού δόθηκαν εκεί που έπρεπε τα υβρίδια ξεκίνησε η νέα προσπάθεια με τους 6 νέους κατοίκους . 4 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mik7 21 Φεβρουαρίου 2022 #37 Share 21 Φεβρουαρίου 2022 Πολύ όμορφα τα δελφινάκια!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxiarchis 22 Φεβρουαρίου 2022 #38 Share 22 Φεβρουαρίου 2022 On 21/2/2022 at 7:11 ΜΜ, το μέλος marinos έγραψε: Και αφού δόθηκαν εκεί που έπρεπε τα υβρίδια ξεκίνησε η νέα προσπάθεια με τους 6 νέους κατοίκους . Αφεντικό όλα όμορφα αλλά στην μέση η πέτρες είναι λίγο αφύσικο. Για φιαξτες σε παρακαλώ πολύ 😂😂😂😂😂😁😅 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 22 Φεβρουαρίου 2022 Author #39 Share 22 Φεβρουαρίου 2022 πριν 2 ώρες, το μέλος Taxiarchis έγραψε: Αφεντικό όλα όμορφα αλλά στην μέση η πέτρες είναι λίγο αφύσικο. Για φιαξτες σε παρακαλώ πολύ 😂😂😂😂😂😁😅 Τις είχα βάλει αλλιώς άλλα έγινε κατολίσθηση .....και ποιος είμαι εγώ να βάλω με την φύση ; Εξάλλου μιας και τα ψάρια είναι ώριμα να ζευγαρώσουν είπα να το αφήσω έτσι για να έχουν το χώρο να ζευγαρώνουν τα μεν και να κρύβονται τα δε . 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 23 Φεβρουαρίου 2022 #40 Share 23 Φεβρουαρίου 2022 Kαλή επιτυχία Μαρίνο,όμορφα ψάρια! Εχουν χώρο ετσι όπως είναι οι πέτρες για να κρυφτούν,αν στο ζευγάρωμα γίνει κανένας χαμός; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 1 Μαρτίου 2022 #41 Share 1 Μαρτίου 2022 Κρίμα... Πιθανόν να υβριδισαν στο ενυδρείο του φίλου που σου τα έδωσε ή παλαιότερα;Αυτός μόνο δελφινακια είχε μέσα;Κ γω έχω θέμα με υβρίδια. Με την πρώτη ευκαιρία θα το αναλυσω... Ευχομαι τα καλύτερα τώρα αν κ τα ψάρια φαίνονται άψογα! Σε τι αναλογία τα έχεις αρσενικά θηλυκά;Ποσών ετών είναι τα ψάρια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 1 Μαρτίου 2022 Author #42 Share 1 Μαρτίου 2022 Μία ώρα πριν, το μέλος johnbaggios έγραψε: Κρίμα... Πιθανόν να υβριδισαν στο ενυδρείο του φίλου που σου τα έδωσε ή παλαιότερα;Αυτός μόνο δελφινακια είχε μέσα;Κ γω έχω θέμα με υβρίδια. Με την πρώτη ευκαιρία θα το αναλυσω... Ευχομαι τα καλύτερα τώρα αν κ τα ψάρια φαίνονται άψογα! Σε τι αναλογία τα έχεις αρσενικά θηλυκά;Ποσών ετών είναι τα ψάρια; Όχι δεν τα είχε μόνα τους . Τα τέσσερα απο τα 6 που έχω αυτήν την στιγμή είναι 18 μηνών περίπου το 1 ενός έτους και το μικρό που πήρα απο μαγαζί είναι 5 εκατοστά άρα υπολογίζω περίπου 4 μηνών . Η αναλογία πρέπει να είναι 2 αρσενικά (μάλλον) με 3 θηλυκά (σίγουρα). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 24 Μαρτίου 2022 Author #43 Share 24 Μαρτίου 2022 On 1/3/2022 at 2:21 ΜΜ, το μέλος johnbaggios έγραψε: Κρίμα... Πιθανόν να υβριδισαν στο ενυδρείο του φίλου που σου τα έδωσε ή παλαιότερα;Αυτός μόνο δελφινακια είχε μέσα;Κ γω έχω θέμα με υβρίδια. Με την πρώτη ευκαιρία θα το αναλυσω... Ευχομαι τα καλύτερα τώρα αν κ τα ψάρια φαίνονται άψογα! Σε τι αναλογία τα έχεις αρσενικά θηλυκά;Ποσών ετών είναι τα ψάρια; Όχι Γιάννη είχε και άλλα ψάρια αλλά την διαδικασία ζευγαρώματος την είχε δει . Τέλος και ελπίζω να μην έχουμε στην πόλη νέο είδος Grey Dolphin 😁. Σε άλλα νέα τώρα θεωρώ ότι είναι σαν τις κατσαρίδες γιατί ενώ ξέστησα από πέτρες και φυτά για να τα πιάσω ένα κρύφτηκε στο φίλτρο πλάτης και εμφανίστηκε μετά από ένα μήνα . Τα υπόλοιπα είναι ένα ακόμα μικρό 5-6 πόντους κανονικό αγορασμένο από τον Βιότοπο .ένα θηλυκό που το αγόρασα από έναν χομπίστα περίπου 1 έτους και γύρω στους 10 πόντους και από τα αρχικά 2 αρσενικά και 3 θηλυκά περίπου 18 μηνών με τα αρσενικά να είναι κοντά στους 13 πόντους . Σε ενήλικα έχω 2 αρσενικά και 4 θηλυκά . Πέριμένω απο τον Θοδωρή μόλις ζεστάνει ο καιρός και άλλα 10 μικρά . Και δυο φωτογραφίες απο το ενυδρείο όπως είναι σήμερα . 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 25 Μαρτίου 2022 #44 Share 25 Μαρτίου 2022 Αγαπημένα ψαρακια 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 1 Απριλίου 2022 Author #45 Share 1 Απριλίου 2022 Να ευχαριστήσω το @tkalamat Για τα 11 μικρά . Η νέα εκδοχή και τα μικρά 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxiarchis 1 Απριλίου 2022 #46 Share 1 Απριλίου 2022 Πανέμορφα είναι☺️ .όσο πάνε και ποιο έντονα τα χρώματα . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 26 Απριλίου 2022 Author #47 Share 26 Απριλίου 2022 Και μια αναβάθμιση με περισσότερο χώρο πλέον για κολύμπι μιας και μεγαλώνουν . Μπήκαν πλέον 3 μεγάλες πέτρες για να λειτουργούν ως οπτικές κρυψώνες σε περίοδο ζευγαρώματος (αν και το βλέπω να αργεί) . 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 9 Ιουλίου 2022 Author #48 Share 9 Ιουλίου 2022 Και ένα βιντεάκι με την εξέλιξη του project .. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxiarchis 9 Ιουλίου 2022 #49 Share 9 Ιουλίου 2022 πριν 25 λεπτά, το μέλος marinos έγραψε: Και ένα βιντεάκι με την εξέλιξη του project .. Καλησπέρα Μαρινο. Τι φίλτρα έχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓΡΗΓΟΡΗΣ Κ 9 Ιουλίου 2022 #50 Share 9 Ιουλίου 2022 Πολλά μπράβο Μαρινο!!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος