Jump to content

ΓΚΑΠΥ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ

Kostis Kokkos

Recommended Posts

Καλησπέρα στην παρέα.Έχω ένα ενυδρειάκι 40lt με σημερινές μετρήσεις ΝΟ2 μηδέν ΝΟ3 μηδέν PH 6,9 και θερμοκρασία 29 βαθμούς και έχω μέσα ένα κοπαδακι γκαπυ.Θα ήθελα να μου πειτε αν μπορω μεσα να βαλω καμια γαριδουλα και τι γαριδα να βαλω.Ο πυθμένας έχει ψιλο χαλικακι και εχω μεσα κερατοφυλλο.

Καλημέρα φίλε μου @kostis πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο σου? Έχεις κάνει το στρώσιμο που λέμε? Και γιατι τόσο υψηλή θερμοκρασία? Ν03 νιτρικα γιατι έχεις 0 ? 

Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό να έχεις 0 νιτρικα. Όσο για την θερμοκρασία νομίζω και αυτή είναι υψηλή. Ανέμενε για τους πιο έμπειρους 

πριν 9 λεπτά, το μέλος Taxiarchis έγραψε:

Καλημέρα φίλε μου @kostis πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο σου? Έχεις κάνει το στρώσιμο που λέμε? Και γιατι τόσο υψηλή θερμοκρασία? Ν03 νιτρικα γιατι έχεις 0 ? 

Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό να έχεις 0 νιτρικα. Όσο για την θερμοκρασία νομίζω και αυτή είναι υψηλή. Ανέμενε για τους πιο έμπειρους 

Καταρχην σε ευχαριστω για την αμεσοτητα. εχω κανει το στρωσιμο με clean και care της amtra και το ενυδρειο τρεχει 2 μηνες απο τους οποιους τα ψαρια ειναι μεσα 25 μερες.τις μετρησεις τις πηρα με ταινια μετρησεων της amtra

πριν 1 λεπτό, το μέλος Kostis Kokkos έγραψε:

Καταρχην σε ευχαριστω για την αμεσοτητα. εχω κανει το στρωσιμο με clean και care της amtra και το ενυδρειο τρεχει 2 μηνες απο τους οποιους τα ψαρια ειναι μεσα 25 μερες.τις μετρησεις τις πηρα με ταινια μετρησεων της amtra

Ωραία οπότε μιλάμε για (στρωμένο ενυδρείο). 

1)Καλό είναι να πάρεις τεστ υγρής μορφής που είναι πιο αξιόπιστα .

2) Γιατι έχεις τόσο υψηλή θερμοκρασία?

3) θεωρώ ότι είναι λίγα τα λίτρα για να βάλεις και γαρίδες εκτός αυτού είναι νομίζω  λίγο ο χρόνος που τρέχει το ενυδρείο σου και υπάρχει φόβος ακόμα για αμμωνία να ανεβάσει. 4)  Νομίζω χωρίς να το λέω με σιγουριά ότι τα ασπόνδυλα τα βάζουμε τελευταία και περίπου στο εξάμηνο μετά αφού έχουμε στρωμένο ενυδρείο .δεν μπορώ να σου πω κάτι παραπάνω γιατι δεν έχω γνώσεις και πολλές σχετικά καινούργιος είμαι και εγώ. Ανέμενε για τους πιο έμπειρους χομπιστες 

• Thanks 1

δεν υπάρχουν νιτρικά στο ενυδρείο. 

μήπως πρέπει να ξεκινήσουμε από εκεί? θεωρώ είναι χαμηλό το ph για το είδος των ζωντανών και η θερμοκρασία είναι κάπως πολύ.

Εγώ έχω 25 βαθμούς πλέον χωρίς θερμοστάτη αλλά γιατί δεν υπάρχουν νιτρικά? ?

Τεστ αμμωνίας έχεις κάνει?

δεν θα συνιστούσα να βάλεις γαρίδα γιατί τα γκαπυ θα πολλαπλασιαστούν

πριν 23 ώρες, το μέλος Kostis Kokkos έγραψε:

τις μετρησεις τις πηρα με ταινια μετρησεων της amtra

Σκετη μαντεια ειναι τα τεστακια, που πηρες.

Δεν υπαρχει περιπτωση να εχεις ph =6.9 και μηδενικα νιτρικα σε ενυδρειο, που τρεχει 2 μηνες.

Κατεβαζεις την θερμοκρασια μεχρι 25 βαθμους προοδευτικα μεσα σε 4-5 μερες. τα ζωντανα υποφερουν σε υψηλες θερμοκρασιες. ειδικα οι γαριδες.

On 4/10/2021 at 9:50 ΠΜ, το μέλος Kostis Kokkos έγραψε:

και έχω μέσα ένα κοπαδακι γκαπυ.

πόσα; τα γκαπακια δεν πανε κοπαδι, πανε χαρέμι (1 αρσενικό και 3 θηλυκά). Δες εδω-

Έγινε επεξεργασία - natateo

Γαριδες μπορεις να βαλεις - neocaridina πχ red cherry

πριν 2 ώρες, το μέλος natateo έγραψε:

Σκετη μαντεια ειναι τα τεστακια, που πηρες.

Δεν υπαρχει περιπτωση να εχεις ph =6.9 και μηδενικα νιτρικα σε ενυδρειο, που τρεχει 2 μηνες.

Κατεβαζεις την θερμοκρασια μεχρι 25 βαθμους προοδευτικα μεσα σε 4-5 μερες. τα ζωντανα υποφερουν σε υψηλες θερμοκρασιες. ειδικα οι γαριδες.

πόσα; τα γκαπακια δεν πανε κοπαδι, πανε χαρέμι (1 αρσενικό και 3 θηλυκά). Δες εδω-

Καλημερα κια παλι.Χαρέμι εννουσα για την ακριβεια εχω ενα αρσενικο και πεντε θυληκα

• Like 1

Καλησπέρα επανέρχομαι με σωστές μετρήσεις.

θερμοκρασία σταθερά 25 βαθμους

ΝΟ3 25

ΝΟ2 0

PH 6,9

• Agree 1

• 2 months later...

Κώστα, 'εχω 60λιτρα ενυδρείο έχω 8 γκάπις (3 αρσενικά πέντε θυληκά) που τρέχει εδώ και 2 χρόνια περίπου. Φυτεμένο, έχω ενυδρειακό κορμό, και πριν από κανά 3μηνο μου δώσανε 5 γαρίδες red chery. Να σε ενημερώσω ότι όχι απλά επιβίωσαν αλλά πολλαπλασιάστηκαν , πρέπει να είναι καμιά 10αριά σήμερα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...