Vou 12 Σεπτεμβρίου 2021 #1 Share 12 Σεπτεμβρίου 2021 Όπως λέει κι ο τίτλος έπεσε στα χέρια μου ένα τριγωνικό ενυδρείο με διαστάσεις 90(?)μ, 60π, 55υ και λίτρα 150(?) δεν ξέρω να το υπολογίζω σε τέτοιο σχήμα. ? Βρέθηκε χώρος και έπιπλο, μπήκαν νέες σιλοκόνες για σιγουριά και μένει το στήσιμο. Καμιά ιδέα για αφρικανικό σεταπ; Τανγκανίκα πάντα!!! Ο προβληματισμός μου στο ύψος, μπορώ να το εκμεταλευτώ; Θα πάει χαμένο; Να σηκώσω νταμάρι μεχρι πάνω στην πλάτη; Για πείτε οι εμπειρότεροι και μη ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickCavGr 12 Σεπτεμβρίου 2021 #2 Share 12 Σεπτεμβρίου 2021 (edited) Εγώ θα απαντήσω σχετικά με τα μαθηματικά . Θεωρητικά είναι κύλινδρος σπασμένος σε 4 ίσα κομμάτια όπου έχεις πάρει το ένα. Φυσικά θεωρώ ότι είναι ορθη γωνία και οι δύο πλευρές (ακτίνες) είναι ίσες. Τότε η πλευρά που βγάζεις 90 μου βγαίνει 94,25 εκατοστά ενώ τα λίτρα μου βγαίνουν 155,5. Τώρα όσον αφορά το αφρικανικό hardscape δεν έχω καμία σχέση, λογικά θα απαντήσουβν άλλοι. Έγινε επεξεργασία 12 Σεπτεμβρίου 2021 - NickCavGr 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 13 Σεπτεμβρίου 2021 #3 Share 13 Σεπτεμβρίου 2021 @Vou, καλημερα! Σημερα ειναι δυσκολη μερα για ολους και για αφρικανους και μη. Κατσε να τελειωσουμε με τα σχολεια .... και μετα 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 13 Σεπτεμβρίου 2021 #4 Share 13 Σεπτεμβρίου 2021 (edited) Καλημέρα . Ρίξε μια ματιά σε αυτά τα είδη ΕΔΩ Έγινε επεξεργασία 13 Σεπτεμβρίου 2021 - marinos Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiotis_dms 13 Σεπτεμβρίου 2021 #5 Share 13 Σεπτεμβρίου 2021 Για υπολογισμό των λίτρων κοίταξε εδώ. Το ενυδρείο σου είναι quarter cylinder. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vou 13 Σεπτεμβρίου 2021 Author #6 Share 13 Σεπτεμβρίου 2021 πριν 2 ώρες, το μέλος marinos έγραψε: Καλημέρα . Ρίξε μια ματιά σε αυτά τα είδη ΕΔΩ Εκεί είναι όλα τα είδη. Σκέφτομαι να βάλω καποιο είδος juli και να το κρατήσω spieces. Ο προβληματισμός μου είναι στην διακόσμηση. Δεν θα φαίνεται άδειο με τόσο ύψος στην ουσία άχρηστο; Να δοκιμάσω να βάλω πολύ άμμο στο πίσω μέρος και να το σηκώσω; Θα έχω θέμα χώρου; γιατί ναι μεν τα λίτρα είναι αρκετά αλλά η επιφάνεια φαίνεται μικρή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 13 Σεπτεμβρίου 2021 #7 Share 13 Σεπτεμβρίου 2021 Το ξέρεις και εσύ ότι η Αφρική θέλει μήκος ενυδρείου . Πάτα ανανέωση στα φίλτρα που έχω τσεκαρισμένα και θα σου βγάλει τα προτεινόμενα .Στην περίπτωση σου δεν το έχεις . Και το ύψος που λες δεν είναι και τόσο μεγάλο . Βάλε αρκετή άμμο και ψηλές πέτρες και θα είσαι οκ. Καλή η επιλογή σου . Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickCavGr 14 Σεπτεμβρίου 2021 #8 Share 14 Σεπτεμβρίου 2021 (edited) δύσκολο ενυδρείο. Θα μπορούσες να δώσεις ύψος όπως στην εικόνα παρακάτω. Έγινε επεξεργασία 14 Σεπτεμβρίου 2021 - NickCavGr 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 14 Σεπτεμβρίου 2021 #9 Share 14 Σεπτεμβρίου 2021 On 13/9/2021 at 3:25 ΜΜ, το μέλος Vou έγραψε: Εκεί είναι όλα τα είδη. Σκέφτομαι να βάλω καποιο είδος juli και να το κρατήσω spieces. Ο προβληματισμός μου είναι στην διακόσμηση. Δεν θα φαίνεται άδειο με τόσο ύψος στην ουσία άχρηστο; Να δοκιμάσω να βάλω πολύ άμμο στο πίσω μέρος και να το σηκώσω; Θα έχω θέμα χώρου; γιατί ναι μεν τα λίτρα είναι αρκετά αλλά η επιφάνεια φαίνεται μικρή. Για να μπορέσω να σου πω την γνώμη για το στήσιμο πρέπει να μου πεις σε τι ψάρια θα καταλήξεις . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vou 14 Σεπτεμβρίου 2021 Author #10 Share 14 Σεπτεμβρίου 2021 @NickCavGr Επειδή δεν έχω μεγάλη επιφάνεια για να χτίσω ψηλό νταμάρι, σκεφτόμουν να βάλω μεγάλες πέτρες πίσω, να το φέρω μέχρι μπροστά με μικρότερες, να φτιάξω κάτι σαν κατηφόρα δηλαδή. Θα πρέπει όμως να θυσιάσω τα μισά λίτρα στις πέτρες, και να το "στενέψω" κι άλλο. Γι αυτό σκέφτομαι νανονικχίδες όπως τα julies @marinos, αρχικά ήθελα brihardi αλλά θα νομίζω πως θα ζοριστούν πολύ σε τέτοιες διαστάσεις, οι κάλβοι το ίδιο, ίσως χειρότερα αν και μπορει να τη γλίτωνα για λιγο επειδή μεγαλώνουν αργά. Δεν βολεύει το σχήμα για αφρικάνικο. Τουλάχιστον όχι στα 150 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 14 Σεπτεμβρίου 2021 #11 Share 14 Σεπτεμβρίου 2021 Αν μπορέσεις να βρεις επιβεβαιωμένο ζευγάρι σε Altolamprologus Compressiceps να το τολμήσεις . Γενικότερα στα ενυδρεία που έχουμε ζευγάρια και δεν θέλουμε να κρατήσουμε σε αυτό απογόνους μπορούμε να είμαστε με μικρές αποκλίσεις λίγο ποιο ελαστικοί . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mik7 14 Σεπτεμβρίου 2021 #12 Share 14 Σεπτεμβρίου 2021 https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fwww.juwel-aquarium.de%2Fout%2Fmedia%2F360%2FLED%2F360_degree_galleries%2Ftrigon_line%2Ftrigon_190_black%2Ftrigon190schwarz-small-01.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwww.juwel-aquarium.de%2Fen%2FProducts%2FAquariums%2FTrigon-Line-LED%2FTrigon-190-LED%2F&tbnid=gC-VwBReqICoMM&vet=1&docid=SD0plyVAsbj0UM&w=1958&h=1958&source=sh%2Fx%2Fim Μια ιδέα μήπως και σου αρέσει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiotis_dms 18 Σεπτεμβρίου 2021 #13 Share 18 Σεπτεμβρίου 2021 Δες και δύο στησίματα ακόμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vou 26 Σεπτεμβρίου 2021 Author #14 Share 26 Σεπτεμβρίου 2021 Ευχαριστώ πολύ παίδες για τις ιδέες, όμως δεν με ικανοποιούσε η ιδέα. Το σκέφτηκα και κατέληξα στο να μεταφέρω το σεταπ του Αμαζονίου στο τριγωνικό, και να στήσω το 240αρι. Αύριο θα πάω να μαζέψω πέτρες ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vou 29 Σεπτεμβρίου 2021 Author #15 Share 29 Σεπτεμβρίου 2021 Πως σας φαίνεται; Προορίζεται για brichardi Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 29 Σεπτεμβρίου 2021 #16 Share 29 Σεπτεμβρίου 2021 Πολύ πέτρα ψηλά που θα είναι αχρείαστη . Ειδικά αυτήν στα αριστερά αφαίρεσε - κατέβασε την γιατί έχουμε και σεισμούς . Επίσης βλέπω περάσματα άλλα δεν βλέπω χαμηλά σπηλιές (μπορεί και να κάνω λάθος ) . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vou 29 Σεπτεμβρίου 2021 Author #17 Share 29 Σεπτεμβρίου 2021 Όχι δεν έχει σπηλιές. Πως θα τις φτιαξω; Αν βαλω περισσότερη άμμο θα τις φτιάξουν αυτά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 29 Σεπτεμβρίου 2021 #18 Share 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δεν θέλει ιδιαίτερη προσπάθεια. Απλά μεγάλωσε την απόσταση στις μεγάλες κάτω πέτρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vou 1 Οκτωβρίου 2021 Author #19 Share 1 Οκτωβρίου 2021 Έγινε σωστά αυτό το στήσιμο. Βγήκε όλη η άμμος, πάτησαν οι πέτρες στο γυαλί και ξαναμπήκε στο τέλος. Δεν ήξερα πως σκάβουν τα μπριχαρντι. Ευχαριστώ @marinos 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος