Jump to content

Η εξέλιξη ενός χομπίστα

Recommended Posts

πριν 2 ώρες, το μέλος panos nts έγραψε:

Μια μικρή παρένθεση σε αυτό που είπες. Απλά να το τονίσω σε όλους και όλες ότι είμαστε μια κοινότητα που κατακρίνουμε τις απαντησεις τις απότομες, το κράξιμο και όλα τα σχετικά! Κανένας δεν απόκτησε γνώσεις ένα βράδυ και το πρωί τα ήξερε όλα! Ολοι μας είμαστε μαθητές στο ίδιο το χόμπι! Εαν ξανα παρατηρήσεις κάποιες κινήσεις τέτοιου επιπέδου σε παρακαλώ θα ήθελα να απευθυνθείς σε κάποιον συντονιστή ή στον διαχειριστή του φόρουμ και εμείς μετά ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε!

Δεν το λέω καθόλου κακοπροαίρετα, απλά είμαστε μια κοινότητα που απεχθανόμαστε όλες τις μορφές βίας! ( ψυχολογικές και σωματικές ) :D 

@Gogo 1982με το καλό να τα εκατοστίσεις τα ενυδρεία!! χαχα

Μια μικρή παρένθεση στην παρένθεσή σου . Πριν 8 χρόνια είχαμε και είμασταν σκληρά παιδιά εδώ μέσα ?? Όχι σαν τώρα που άμα γράψεις κάτι έκτος κανονισμών πετάγεται από το πουθενά ο @rastaman και σε κλειδώνει .??.

• Haha 3
  • love 1

πριν 14 λεπτά, το μέλος marinos έγραψε:

Μια μικρή παρένθεση στην παρένθεσή σου . Πριν 8 χρόνια είχαμε και είμασταν σκληρά παιδιά εδώ μέσα ?? Όχι σαν τώρα που άμα γράψεις κάτι έκτος κανονισμών πετάγεται από το πουθενά ο @rastaman και σε κλειδώνει .??.

Καλά κάνει και κλειδωνει???? άκου που σου λεω???

• Haha 2

On 12/9/2021 at 9:48 ΜΜ, το μέλος nicpapa έγραψε:

.  Ψαχνω να βρω κατι δυσκολο πάλι να ασχοληθω αλλα δεν βρισκω κατι,καμια ιδέα? 

Δίσκοι - Aquazone Portal

1 hour ago, Husky_Jim said:

Θα ξενερώσεις άν σου πώ ότι έχω βρεί Limnopilos naiyanetri άρα πολλες φορές στην εξωτερικό και πάμφθηνα???

Άν βρώ όπου βρώ να σου πάρω?

Αχχχχ ξύνεις πληγές. Ειχα προσπαθήσει να φέρω από το γερμανικό κανα δυο φορες αλλά δεν είχε κατσει η φαση. Αν πας να κανεις δουλεια στείλε πμ γιατί χρειάζομαι άδεια από τον λογιστη μην φαμε και καμμία παντόφλα από το πουθενα.

πριν 6 λεπτά, το μέλος Jester έγραψε:

Αχχχχ ξύνεις πληγές. Ειχα προσπαθήσει να φέρω από το γερμανικό κανα δυο φορες αλλά δεν είχε κατσει η φαση. Αν πας να κανεις δουλεια στείλε πμ γιατί χρειάζομαι άδεια από τον λογιστη μην φαμε και καμμία παντόφλα από το πουθενα.

Τι λογιστή?με τιμολογιο το θές?Λιανική μπορείς να πάρεις κανονικά...

On 9/9/2021 at 11:10 ΠΜ, natateo said:

Εγω ξεκινησα το 1991 με ενα 220 λ ενυδρειο απο πλεξιγκλας..... τότε τα ενυδρεια απο πλεξι ηταν πολυ πιο φθηνα απο τα γυαλινα....

Ειχα ενα εσωτερικο φιλτρο με σφουγγαρι, για διακοσμηση - πετρες λαβας (λιγες), αμμο και μια σπασμενη πηλινη γλαστρα.....

Απο φυτα μονο egeria densa. Και.... ειχα μεσα........... 6 oscar (5-6 εκ), 2 blue gourami , 1 Cichlasoma meeki, (ζουσε σε πηλινο), κανα 8-10 Puntius tetrazona  και ενα dwarf puffer..... :hysterical: Τοτε  το ενυδρειο ειχα στη φοιτητικη εστια . Να φανταστειται ολα ζουσαν ομορφα και ωραια με μικρο τσαμπουκαδες εννοειται.... Τα οσκαρ, που μεγαλωσαν, τα εδωσα μετα απο 1 χρονο..... Ελεγα θα φανε και τα γκουραμι :hehe:  Οταν τελειωσα το πανεπιστημιο, το ενυδρειο πηρε ενας φιλος χομπιστας.

Μετα εκανα μια παυση 5-6 χρόνια, αλλά το μικροβιο..... ξερετε....:)

Το δευτερο ενυδρειο ηταν 120λ περιπου και ηταν φυτεμενο με γκαπακια και πλατυ. Επεσε και διάβασμα.

Απο τότε περασα και μια φαση να εχω 5 ενυδρεια με διάφορα ψαρια (κοπαδοψαρα, κιλι, ζωοτοκα), φουλ φυτα, ασπονδυλα.

Τωρα εχω ενα θαλασσινο 120λ και ενα φυτεμενο 60λ  με crystal red shrimp και boraras brigittae.

Οπως λεει ο @Χρήστος - Πλέον ηρέμησα και δεν με απασχολούν άλλο τα πολλά και τα δύσκολα φυτά αλλά τα απλά τα εύκολα, παρόλο αυτά ένας μαζοχισμός με έμεινε σε ότι αφορά τα βιοτοπικα όπου αν ήταν δυνατόν θα ταξίδευα να πάρω πέτρες και άμμο απο τον βιότοπο.  Εσκεμμένα δυσκολεύω το στήσιμο του βιοτοπικου μέχρι να βρω αυτό που θέλω. 

Παντα εχω στο πορτ μπαγκαζ κατι πετρες, ξυλα, φτυάρι.... τρελά πραγματα.....:hehe: Γενικος κουβαλαω μια δοση τρέλας. χε-χε....

Επιβεβαιώνω για το πορτ μπαγκαζ.... Όλα αυτά που είπε συν παγουρια για νερό α/ο συν την α/ο.... Γιατί δεν ξέρεις πότε μπορεί να χρειαστούν ?.... Α ρε φίλη έχεις πολύ τρέλα ?

• Haha 1

6 hours ago, Husky_Jim said:

Τι λογιστή?με τιμολογιο το θές?Λιανική μπορείς να πάρεις κανονικά...

Την γυναίκα βρε. Εδω κάτι danio rerio θέλω να πάρω και της το φέρνω σιγά σιγά. Βλέπει κουτί από ενυδρειαδικο και βαρανε λαμπάκια.

Έγινε επεξεργασία - Jester
  • Haha 3

πριν 6 λεπτά, το μέλος Jester έγραψε:

Την γυναίκα βρε. Εδω κάτι danio rerio θέλω να πάρω και της το φέρνω σιγά σιγά. Βλέπει κουτί από ενυδρειαδικο και βαρανε λαμπάκια.

Αχαχαχχαχα γιαυτό υπάρχουν οι ενυδρειακοί φίλοι που θα στακάνοην 'δώρο'....?

• Haha 4

On 9/9/2021 at 1:31 ΜΜ, το μέλος marinos έγραψε:

Πάμε λοιπόν πίσω στο 2007 . Ξεκίνησα με ένα πολύγωνο ενυδρείο 65λίτρων φυτεμένο με εύκολα φυτά με 4 πλάτυ μέσα . Στην αρχή ομολογώ ότι δεν έκανα πολλά λάθη (πλην των πλαστικών διακοσμητικών που είχε μέσα ) μιας και είχα μέντορα να με καθοδηγήσει για το στρώσιμο και δεν είχα και ιδιαίτερη κάψα με το χόμπι μιας και το έστησα για τα παιδιά. Αλλά όταν ήρθε η πρώτη γέννα τότε άλλαξαν όλα .Ξεκίνησαν οι πειραματισμοί και τα ατελείωτα  λάθη. Πολύ γρήγορα από το 1 ενυδρείο στο σαλόνι  έγιναν 5 μέσα στο σπίτι ! Όπου έβλεπα ή δημιουργούσα χώρο έβαζα και ένα ενυδρείο. Έχουν περάσει από τα χέρια μου λοιπόν πολλά ψάρια μιας και τα 3 από τα ενυδρεία μου λειτουργούσαν περισσότερο για να μεγαλώνουν τα ψάρια του ανθρώπου που με μύησε στο χόμπι . Η μεγάλη μου αγάπη ήταν και θα είναι οι κιχλίδες Αφρικής και συγκεκριμένα της λίμνης Μαλάουι . Είμαι μέλος του Aquazone από το 2009 και μπορώ να πω ότι με βοήθησε πάρα πολύ στο να περιορίσω τα λάθη μου και να αποκτήσω γνώσεις που δεν μπορούσα να φανταστώ .

Δεν μπορώ να πω τι θα γίνει από εδώ και πέρα και ποια θα είναι η εξέλιξη μου όλα είναι πιθανά.

Από το να το γυρίσω σε θαλασσινό (που δεν έχω ιδέα) ή να μείνω σε αυτά που έχω ή ακόμα και να πάψω πλέον να ασχολούμαι εντατικά με το χόμπι .

Είναι και αυτή η αστάθεια στον χαρακτήρα μου που δεν με αφήνει να ησυχάσω..........

247440924_258830942852739_8189176242870765824_n.jpg.3ba57216bcc0c7d597fa39202491ea00.jpg

• Like 3
  • Agree 1
  • love 1

πριν 8 ώρες, το μέλος marinos έγραψε:

Είναι και αυτή η αστάθεια στον χαρακτήρα μου που δεν με αφήνει να ησυχάσω..........

247440924_258830942852739_8189176242870765824_n.jpg.3ba57216bcc0c7d597fa39202491ea00.jpg

Μαρίνε τωρα το πήρες?

Προσωπικα στον μαγικο χωρο των ενυδρειων μπηκα το 1999,ηταν ενα ενυδρειο 20λιτρα με ενα μεγαλο χρυσοψαρο.Θυμαμαι αρκετα καθαρα την πρωτη φορα που μπηκα σε μαγαζι με ψαρια με τον αειμνηστο πατερα μου.Ηταν στο κεντρο της Αθηνας και για οσους θυμουνται το μαγαζι ηταν στο Μουσειο επι της Πατησιων.

Αφου λοιπον αρχιζα να μαγευομαι,ειπα να το εξελιξω ακομα περισσοτερο και προχωρησα σε αγορα ενυδρειου 100λιτρων,με το λεγομενο κοινωνικο ενυδρειο.Βασικα ηταν ενα μπαχαλο,τα παντα ολα μεσα,μεχρι που επειτα απο δωρο των δικων μου,απεκτησα ενα μικρο οσκαρ!!!Φυσικα μεγαλωντας το οσκαρ,εμεινε σχεδον μονο του στο ενυδρειο αφου καταπιε ολους τους συγκατοικους του!!!Αλλες εποχες,χωρις μεγαλη προσβαση στο διαδικτυο,χωρις πολλες ιστοσελιδες,εστηνες ενυδρειο κ πειραματιζοσουν μονος σου.Απο το 99 μεχρι σημερα εχουν αλλαξει πολλα,ανοιξε ευρυτερα το διαδικτυο κ αυξηθηκαν οι πληροφοριες,αυξηθηκαν τα μαγαζια κ εγιναν πλεον κ καθαρα ενυδρειακα μαγαζια,αυξηθηκε κ ο αριθμος με τους χομπιστες.

Θυμαμαι κ στα δυσκολα μου κ στα ευκολα μου,να εχω παντα ενυδρειο γιατι ειναι απο τις πολυ ομορφες διεξοδους να χαλαρωνεις κ να ηρεμεις.Η τρελα κ η αγαπη εχει παραμεινει κ ευτυχως εχω την συζυγο μου που ακολουθει την τρελα μου κ με παροτρυνει ακομα περισσοτερο σαυτο.

• Like 4

πριν 16 ώρες, το μέλος Mr.fox έγραψε:

Μαρίνε τωρα το πήρες?

Την γυάλα την αγόρασα κατά παραγγελία . Τα υπόλοιπα τα κατασκεύασα με τον πεθερό μου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...