Δημήτρης Βαρβακης 31 Αυγούστου 2021 #1 Share 31 Αυγούστου 2021 Καλησπερα υπάρχει κάποιος γνωστης για να μου πει τι ακριβώς χρειάζομαι για ένα σύστημα Co2 (με πυροσβεστηρα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
aspmos 1 Σεπτεμβρίου 2021 #2 Share 1 Σεπτεμβρίου 2021 Γνωστης μαλλον δεν ειμαι, πρωτη φορα θα βαλω co2 χωρις μαγια. 1) ενα πυροσβεστηρα 2 η 5 κιλων με στροφιγγα και χωρις σωληνα, να φροντισεις να ειναι καινουργιος και να δεις την ημερομηνια κατασκευης να ειναι φετινη, καθε 10 χρονια θα πρεπει να τον περνας υδραυλικη δοκιμη για να ξερεις οτι ειναι ασφαλες για χρηση. Παιζουν και ημιπαταντες με μπουκαλες απο καβα ποτων, απο φιαλες paintball, απο την στιγμη που εχει 40ευρω η καινουργια 2κιλη μπουκαλα γεματη δεν πιστευω οτι αξιζει τον κοπο να ασχοληθεις με κατι αλλο 2) σωληνακι διαμετρου εσωτερικη 4/εξωτερικη 6 πολυουρεθανης, δεν κανει το σωληνακι της αεραντλιας 3) ρυθμιστη co2 απο τα απλα που εχουν μονο μια βελονοειδης βαλβιδα μεχρι τα πιο συνθετα που εχουν μετρητες και το σημαντικοτερο ηλεκτρομαγνικη βαλβιδα solenoid, αυτη σου δινει την δυνατοτητα να κλεινεις αυτοματα με χρονοδιακοπτη την παροχη το βραδυ οταν τα φυτα δεν μπορουν να απορροφησουν αλλο και να μην κινδυνεψεις να πνιξεις τα ψαρια σου αλλα κανεις και οικονομια στο co2 σου διπλασιαζωντας την διαρκεια της. Πρακτικα υπαρχουν φτηνοι ρυθμιστες ενος σταδιου με καπου 40ευρω απο κινα και πιο καλοι και αξιοπιστοι ρυθμιστες δυο σταδιων οπως co2art με καπου 120ευρω ειτε απο ελληνικα καταστηματα ειτε κατευθειαν απο αυτους στην Ιρλανδια 4) μετρητη φυσαλιδων, ειναι το εξαρτημα συνηθως διπλα στην ρυθμιση για να βλεπεις ποσο ριχνεις μεσα, πολλες φορες ειναι πακετο με τον ρυθμιστης. Προσοχη, δεν ειναι ολες οι φυσαλιδες ιδιες, αναλογα τον μετρητη αυτο αλλαζει 5) διαχυτη, ειτε με μορφη κεραμικου δισκου μεσα στο ενυδρειου ειτε εαν εχεις εξωτερικο φιλτρο περνεις ενα διαχυτη σε σειρα στην εξοδο του φιλτρου και εχεις καλυτερη διαχυση και δεν εχεις ενυδρειο γεματο φυσαλιδες 6) μια ανεπιστροφη βαλβιδα για να μην σου γυρισει νερο προς το συστημα 7) ενα μετρητη co2 στο ενυδρειο σου, λεγονται drop checker και ειναι ουσιαστικα κατι γυαλινα δοχεια που τους βαζεις ενα υγρο και αλλαζει χρωμα αναλογα το ποσο εχεις διαλυμενο αεριο μεσα στο νερο σου, απο αυτο θα κοιτας για τα επιπεδα σου και οχι τις φυσαλιδες Επειδη την τελευται φορα (πριν 10 χρονια) ειχα δοκιμασει με μαγια και ζαχαρη και ειχα σιχτηρισει να προσεχω μιγματα, θερμοκρασια εχω ριξει τρελο διαβασμα γιατι τωρα θα δοκιμασω με πυροσβεστηρα Ριξε μια ματια και σε αυτο εδω, 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 1 Σεπτεμβρίου 2021 #3 Share 1 Σεπτεμβρίου 2021 πριν 2 ώρες, το μέλος aspmos έγραψε: Γνωστης μαλλον δεν ειμαι, πρωτη φορα θα βαλω co2 χωρις μαγια. 1) ενα πυροσβεστηρα 2 η 5 κιλων με στροφιγγα και χωρις σωληνα, να φροντισεις να ειναι καινουργιος και να δεις την ημερομηνια κατασκευης να ειναι φετινη, καθε 10 χρονια θα πρεπει να τον περνας υδραυλικη δοκιμη για να ξερεις οτι ειναι ασφαλες για χρηση. Παιζουν και ημιπαταντες με μπουκαλες απο καβα ποτων, απο φιαλες paintball, απο την στιγμη που εχει 40ευρω η καινουργια 2κιλη μπουκαλα γεματη δεν πιστευω οτι αξιζει τον κοπο να ασχοληθεις με κατι αλλο 2) σωληνακι διαμετρου εσωτερικη 4/εξωτερικη 6 πολυουρεθανης, δεν κανει το σωληνακι της αεραντλιας 3) ρυθμιστη co2 απο τα απλα που εχουν μονο μια βελονοειδης βαλβιδα μεχρι τα πιο συνθετα που εχουν μετρητες και το σημαντικοτερο ηλεκτρομαγνικη βαλβιδα solenoid, αυτη σου δινει την δυνατοτητα να κλεινεις αυτοματα με χρονοδιακοπτη την παροχη το βραδυ οταν τα φυτα δεν μπορουν να απορροφησουν αλλο και να μην κινδυνεψεις να πνιξεις τα ψαρια σου αλλα κανεις και οικονομια στο co2 σου διπλασιαζωντας την διαρκεια της. Πρακτικα υπαρχουν φτηνοι ρυθμιστες ενος σταδιου με καπου 40ευρω απο κινα και πιο καλοι και αξιοπιστοι ρυθμιστες δυο σταδιων οπως co2art με καπου 120ευρω ειτε απο ελληνικα καταστηματα ειτε κατευθειαν απο αυτους στην Ιρλανδια 4) μετρητη φυσαλιδων, ειναι το εξαρτημα συνηθως διπλα στην ρυθμιση για να βλεπεις ποσο ριχνεις μεσα, πολλες φορες ειναι πακετο με τον ρυθμιστης. Προσοχη, δεν ειναι ολες οι φυσαλιδες ιδιες, αναλογα τον μετρητη αυτο αλλαζει 5) διαχυτη, ειτε με μορφη κεραμικου δισκου μεσα στο ενυδρειου ειτε εαν εχεις εξωτερικο φιλτρο περνεις ενα διαχυτη σε σειρα στην εξοδο του φιλτρου και εχεις καλυτερη διαχυση και δεν εχεις ενυδρειο γεματο φυσαλιδες 6) μια ανεπιστροφη βαλβιδα για να μην σου γυρισει νερο προς το συστημα 7) ενα μετρητη co2 στο ενυδρειο σου, λεγονται drop checker και ειναι ουσιαστικα κατι γυαλινα δοχεια που τους βαζεις ενα υγρο και αλλαζει χρωμα αναλογα το ποσο εχεις διαλυμενο αεριο μεσα στο νερο σου, απο αυτο θα κοιτας για τα επιπεδα σου και οχι τις φυσαλιδες Επειδη την τελευται φορα (πριν 10 χρονια) ειχα δοκιμασει με μαγια και ζαχαρη και ειχα σιχτηρισει να προσεχω μιγματα, θερμοκρασια εχω ριξει τρελο διαβασμα γιατι τωρα θα δοκιμασω με πυροσβεστηρα Ριξε μια ματια και σε αυτο εδω, Φίλε μια χαρά είναι τα λες και τα περιγράφεις! Φαίνεται ότι έχεις ρίξει διάβασμα! @Δημήτρης Βαρβακης όπως τα λέει παραπάνω. Κάνε ένα ιντερνετικό ψάξιμο, γιατί οι τιμές διαφέρουν από κατάστημα σε κατάστημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Βαρβακης 1 Σεπτεμβρίου 2021 Author #4 Share 1 Σεπτεμβρίου 2021 (edited) Καλησπερα σας φίλοι μου ευχαριστω πολυ για την βοηθεια αλλα θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι αλλο ...αν για παράδειγμα παρω τον κενό πυροσβεστήρα που εχω στην αποθήκη και τον γεμίσω με co2 ειναι ενταξει ή όχι Έγινε επεξεργασία 1 Σεπτεμβρίου 2021 - Δημήτρης Βαρβακης Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 1 Σεπτεμβρίου 2021 #5 Share 1 Σεπτεμβρίου 2021 πριν 33 λεπτά, το μέλος Δημήτρης Βαρβακης έγραψε: Καλησπερα σας φίλοι μου ευχαριστω πολυ για την βοηθεια αλλα θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι αλλο ...αν για παράδειγμα παρω τον κενό πυροσβεστήρα που εχω στην αποθήκη και τον γεμίσω με co2 ειναι ενταξει ή όχι Τι σημαινει κενό πυροσβεστήρα που εχω στην αποθήκη; ? στο ποστ #2 υπαρχει αυτο το σημειωμα..... Ξανα διαβασε το. Κανενας απο μας δεν ξερει ποιο ειδος πυροσβεστηρα εχεις στην αποθηκη..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 1 Σεπτεμβρίου 2021 #6 Share 1 Σεπτεμβρίου 2021 Να εισαι πιο συγκεκριμενος. Δεν νομιζω, οτι καποιος θα σου γεμισει την μπουκαλα, που δεν τηρει προδιαγραφες για υγρο CO2 (υψηλης πιεσης), αλλά ποιος ξερει...... Αν το κλειστρο ειναι ετσι - https://pyrellas.gr/εξαρτήματα-πυρoσβεστήρων/κλείστρα/κλείστρο-kx03-016d-00- πολλες φορες κολλαει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Βαρβακης 1 Σεπτεμβρίου 2021 Author #7 Share 1 Σεπτεμβρίου 2021 Αυτο ποστευω ότι είναι καλό τι λέτε? Υπάρχει καποιο μανόμετρο που θα προτείνατε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Βαρβακης 1 Σεπτεμβρίου 2021 Author #8 Share 1 Σεπτεμβρίου 2021 Αυτός είναι ενταξει γι αυτο που θελουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
aspmos 1 Σεπτεμβρίου 2021 #9 Share 1 Σεπτεμβρίου 2021 Το πρωτο ειναι στροφιγγα, θα παρεις οποια στροφιγγα εχει στο καταστημα που θα πας. Καλυτερα οχι κλειστρο. Θα παρεις μπουκαλα CO2 που θα εχει χαραγμενα οτι ειναι για CO2 και ετος κατασκευης 2021 για καινουργια, μονο ετσι θα εισαι σιγουρος οτι για 10 χρονια θα εισαι ασφαλης. Εαν τυγχανει να εχεις αδεια Co2 σε καλη κατασταση εγω θα την εδινα για μια υδραυλικη δοκιμη, δεν βαζω τετοιο πραγμα σπιτι μου χωρις ελεγχο, μπορει να σκασει ασχημα εαν δεν ειναι ενταξει. Εαν ειναι ξηρας κονεως οχι δεν κανει. Ειχα ρωτησει και εγω και το σπειρωμα ειναι W21,7 η W21,8 αυτο απ' οσο διαβαζω ειναι σταθερο στην Ευρωπη. Μανομετρο ειναι το οργανο με την βελονα, απλα μετραει την πιεση, δεν θες σκετο μανομετρο, θες ρυθμιστη πιεσης. Δες στο θεμα εδω που ρωτησα προσφατα καποια θεματα και τι πηρα τελικα, Τελος δες σε αυτο το καταστημα που εχει προς πωληση αυτο ακριβως που θελουμε ετσι οπως το θελουμε. https://olympia-p.gr/fiali-enidreiou Υπαρχουν και αρκετα αλλα καταστηματα που εχουν το ιδιο πραγμα, απλα επειδη ειναι αρκετα εξεζητημενο δεν το εχουν στις σελιδες τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Βαρβακης 1 Σεπτεμβρίου 2021 Author #10 Share 1 Σεπτεμβρίου 2021 Ωραία λοιπόν εγώ διάβασα το θεμα και μπήκα και στην σελιδα που μπορώ να βρω τον ρυθμιστη αυτόν εδω...εδω πάνω υπάρχει μανόμετρο και ρυθμιστης πίεσης και μετρητής φυσαλίδων? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Βαρβακης 1 Σεπτεμβρίου 2021 Author #11 Share 1 Σεπτεμβρίου 2021 Επίσης αυτό εδω το σωληνάκι είναι κατάλληλο για αυτή τη δουλεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
aspmos 1 Σεπτεμβρίου 2021 #12 Share 1 Σεπτεμβρίου 2021 Αυτο ειναι απο aliexpress, μου κοστισε καπου στα 40ευρω τελικη τιμη με τα μεταφορικα. Αυτο ειναι ουσιαστικα ο ρυθμιστης με τον μετρητη φυσαλιδων. https://www.aliexpress.com/item/4000064121245.html?spm=a2g0o.ams_97944.topranking.1.54b68X7w8X7wQz&pdp_ext_f={"ship_from":"ES","sku_id":"12000015910851587"}&scm=1007.26694.140541.0&scm_id=1007.26694.140541.0&scm-url=1007.26694.140541.0&pvid=b5b55091-691c-42ff-853d-e3486f9e572f&fromRankId=5740089&_t=fromRankId:5740089 Το σωληνακι δεν ξερω ειλικρινα, ξερω οτι πρεπει να ειναι πολυουρεθανης, το σωληνακι σιλικονης ειναι για την αεραντλια. Ξερει κανεις για αυτο το σωληνακι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 1 Σεπτεμβρίου 2021 #13 Share 1 Σεπτεμβρίου 2021 πριν 57 λεπτά, το μέλος aspmos έγραψε: Αυτο ειναι απο aliexpress, μου κοστισε καπου στα 40ευρω τελικη τιμη με τα μεταφορικα. Αυτο ειναι ουσιαστικα ο ρυθμιστης με τον μετρητη φυσαλιδων. https://www.aliexpress.com/item/4000064121245.html?spm=a2g0o.ams_97944.topranking.1.54b68X7w8X7wQz&pdp_ext_f={"ship_from":"ES","sku_id":"12000015910851587"}&scm=1007.26694.140541.0&scm_id=1007.26694.140541.0&scm-url=1007.26694.140541.0&pvid=b5b55091-691c-42ff-853d-e3486f9e572f&fromRankId=5740089&_t=fromRankId:5740089 Το σωληνακι δεν ξερω ειλικρινα, ξερω οτι πρεπει να ειναι πολυουρεθανης, το σωληνακι σιλικονης ειναι για την αεραντλια. Ξερει κανεις για αυτο το σωληνακι; Πόσο καιρό έκανε να έρθει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
aspmos 1 Σεπτεμβρίου 2021 #14 Share 1 Σεπτεμβρίου 2021 πριν 24 λεπτά, το μέλος ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ έγραψε: Πόσο καιρό έκανε να έρθει; 27 Ιουλιου παραγγειλα, μολις ειχα ρωτησει εσας εδω και στις 27 Αυγουστου ηταν στο ταχυδρομειο της περιοχης μου. Να τονισω οτι πλεον υπαρχουν νεοι κανονες στις ηλεκτρονικες αγορες, πλεον μεχρι αγορες 150ευρω σου βαζει φορο ο κινεζος και δεν εχεις κανενα τελωνειο. Ισως λογω αυτου να εχουν ξεμπουκωσει λιγο τα τελωνεια, γιατι εχουν πληρωσει φορο και περνανε χωρις ελεγχους και καθυστερησεις. Συνηθως κανει 2 μηνες να μου ερθει κατι. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Βαρβακης 1 Σεπτεμβρίου 2021 Author #15 Share 1 Σεπτεμβρίου 2021 Αυτα ηταν στο πιο κοντινό μέγεθος ξερει κανει αν θα μπορώ να κανω δουλεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
aspmos 2 Σεπτεμβρίου 2021 #16 Share 2 Σεπτεμβρίου 2021 Απο εβδομαδα, που γυρναω Αθηνα, θα παω να αγορασω μπουκαλα. Ισως εαν σου πω καταστημα και προιον να σε βοηθησει. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 2 Σεπτεμβρίου 2021 #17 Share 2 Σεπτεμβρίου 2021 On 1/9/2021 at 8:37 ΠΜ, το μέλος aspmos έγραψε: Ριξε μια ματια και σε αυτο εδω, Για να συνεχισουμε να κοιμομαστε ησυχοι τα βραδυα θα εκτιμηθει να αναφερεις την "πηγη" απο το παραπανω screenshot... Αν υπαρχει δυσκολια ή προερχεται απο καπου οπου οι οροι χρησης της κοινοτητας μας απαγορευουν τις δημοσιευσεις θα πρεπει να διαγραφει . Thanks Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Βαρβακης 2 Σεπτεμβρίου 2021 Author #18 Share 2 Σεπτεμβρίου 2021 (edited) Οι φωτογραφίες με τον πυροσβεστηρα και τη στρόφιγγα ειναι από ένα site εδω στη μυτιληνη το οποίο πουλάει και αναγομωνει πυροσβεστηρες και εξαρτήματα...και το αλλο πιο πάνω με τα μανόμετρα και το ρυθμιστη ειναι από το ali express όπως μου ειπε ένα παλικάρι εδω Έγινε επεξεργασία 2 Σεπτεμβρίου 2021 - Δημήτρης Βαρβακης Link to comment Share on other sites More sharing options...
aspmos 3 Σεπτεμβρίου 2021 #19 Share 3 Σεπτεμβρίου 2021 On 2/9/2021 at 9:38 ΜΜ, το μέλος rastaman έγραψε: Για να συνεχισουμε να κοιμομαστε ησυχοι τα βραδυα θα εκτιμηθει να αναφερεις την "πηγη" απο το παραπανω screenshot... Αν υπαρχει δυσκολια ή προερχεται απο καπου οπου οι οροι χρησης της κοινοτητας μας απαγορευουν τις δημοσιευσεις θα πρεπει να διαγραφει . Thanks Τωρα ειτε μου κανεις πλακα ειτε ζητας με πλαγιο τροπο πνευματικα δικαιωματα. Δεν καταλαβαινω τι παιζει. Εσυ δεν ανεβασες το ιδιο κειμενο εδω; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 3 Σεπτεμβρίου 2021 #20 Share 3 Σεπτεμβρίου 2021 πριν 34 λεπτά, το μέλος aspmos έγραψε: Τωρα ειτε μου κανεις πλακα ειτε ζητας με πλαγιο τροπο πνευματικα δικαιωματα. Δεν καταλαβαινω τι παιζει. Εκτος απο καποιες μικρολεπτομεριες το ιδιο ειναι. Εσυ το εκανες copy-paste απο μια σελιδα με πυροσβεστικα ειδη; νομιζω και εγω καπου το διάβασα (εκτος απο το aquazone) Link to comment Share on other sites More sharing options...
aspmos 3 Σεπτεμβρίου 2021 #21 Share 3 Σεπτεμβρίου 2021 πριν 18 λεπτά, το μέλος natateo έγραψε: Εκτος απο καποιες μικρολεπτομεριες το ιδιο ειναι. Εσυ το εκανες copy-paste απο μια σελιδα με πυροσβεστικα ειδη; νομιζω και εγω καπου το διάβασα (εκτος απο το aquazone) Ναι ειναι απο εδω, ειναι ενα καταστημα με πυροσβεστικα ειδη και εχουν κατηγορια για ενυδρεια Επειδη στην απαντηση που εγραψα ηταν πολλα δεν ηθελα να βαρυνει περισσοτερο, μου φανηκε καλυτερα το screenshot, συνειδητα δεν εβαλα πηγη για να μην θεωρηθει διαφημιση Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 5 Σεπτεμβρίου 2021 #22 Share 5 Σεπτεμβρίου 2021 On 3/9/2021 at 9:44 ΜΜ, το μέλος aspmos έγραψε: Τωρα ειτε μου κανεις πλακα ειτε ζητας με πλαγιο τροπο πνευματικα δικαιωματα. Δεν καταλαβαινω τι παιζει. Εσυ δεν ανεβασες το ιδιο κειμενο εδω; Πολυ σωστα!! Αντεγραψα το κειμενο απο την σελιδα και στο τελος της δημοσιευσης μου εκανα αναφορα και στην "πηγη" !! Επειση λοιπον δεν "κανω πλακα" , δεν αστειευομαι και δεν παιζουνε με αυτα τα πραγματα θα σε παρακαλουσα σε μελλοντικες σου δημοσιευσεις απο εξωτερικες πηγες να εισαι πιο προσεκτικος. Για οποιαδηποτε αλλη απορια εχεις μπορεις να μου στειλεις pm για να μην χαλαμε το ποστ του φιλου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος