submarine1981 3 Οκτωβρίου 2021 #26 Share 3 Οκτωβρίου 2021 Ποια γαρίδα έβαλες μέσα? Και εμένα μου κάνει εντύπωση που είδες τα περιττώματα της. Σκουπα μπορείς να κάνεις, ομως καλύτερα σε συγκεκριμένα σημεία καθε φορα. Πχ μια φορά τον μήνα να κάνεις την μπροστινή πλευρά, και τον αλλο μήνα πίσω. Κρύβονται χρήσιμα βακτήρια και οργανισμοί στον αραγωνίτη και δεν θελουμε να τα απομακρύνουμε με την μία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihalis19 6 Οκτωβρίου 2021 Author #27 Share 6 Οκτωβρίου 2021 Έχω παρει lysmata amboinensis. Στην φώτο τα μαύρα που φαίνονται είναι από την γαριδα. Είναι παντού. Έχει μπόλικο πράμα. Και φοβάμαι μην αρχίσουν να ανεβαίνουν οι τιμές μου σε αμμωνία. Νομίζω παίζει αυτό το σενάριο. Τι προτείνετε να κάνω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 7 Οκτωβρίου 2021 #28 Share 7 Οκτωβρίου 2021 Δεν νομίζω να σου ανέβουν σε τόσο τραγικά επίπεδα. Αυτα τα μαύρα που λες , τα εχεις δει να βγαίνουν απο την γαρίδα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihalis19 7 Οκτωβρίου 2021 Author #29 Share 7 Οκτωβρίου 2021 Οχι αλλά είναι αυτό που βγάζουμε όταν τις τρώμε ?? Εμφανίστηκαν μόλις την έβαλα. Το μόνο που έκανα είναι με τον σωλήνα που βγάζω νερό για αλλαγή νερού, να βάζω τον σωλήνα από πάνω και να βγαίνουν με τον νερό. Δεν νομίζω ότι έχω άλλη λύση Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihalis19 8 Οκτωβρίου 2021 Author #30 Share 8 Οκτωβρίου 2021 Μπορεί να μου θυμίσει κάποιος τι είναι αυτό? Το είχα συναντήσει και στο παλιό ενυδρείο αλλά δεν θυμάμαι πως λέγεται. Νομίζω πρέπει να το βγάλω αλλά με προσοχή να μην κοπεί? Ή καμιά σχέση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 9 Οκτωβρίου 2021 #31 Share 9 Οκτωβρίου 2021 On 8/10/2021 at 10:26 ΜΜ, το μέλος mihalis19 έγραψε: Μπορεί να μου θυμίσει κάποιος τι είναι αυτό? Το είχα συναντήσει και στο παλιό ενυδρείο αλλά δεν θυμάμαι πως λέγεται. Νομίζω πρέπει να το βγάλω αλλά με προσοχή να μην κοπεί? Ή καμιά σχέση? Δυστυχώς αστερινα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 9 Οκτωβρίου 2021 #32 Share 9 Οκτωβρίου 2021 Απομάκρυνε την άμεσα. Μάλλον υπάρχουν και άλλες. Μην τρελενεσε δεν θα πάθεις και κάτι αρκεί να ελέγχετε ο πληθυσμός... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihalis19 10 Οκτωβρίου 2021 Author #33 Share 10 Οκτωβρίου 2021 Την έβγαλα και όντως βρήκα μια πολύ μικρή στο τζάμι πίσω. Την βρήκα πάνω στο πετραδάκι του ζωανθου μου. Ελπίζω μην τον πείραξε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihalis19 21 Νοεμβρίου 2021 Author #34 Share 21 Νοεμβρίου 2021 (edited) Γειά σας παιδιά. Έχει πάει κάτι πολύ στραβά. Καταρχάς να πω ότι μετράται τα no3 λάθος. Είναι salifert. Τα κοίταζα στο πλάι νόμιζα ότι είχα 15 με 25 . Ενώ ουσιαστικά είχα Μαξ 2.5 Πλέον έχω Αμμωνία 0.25 Νιτρώδη 0 Νιτρικα 0 Εδώ και 1 μήνα περίπου που κατάλαβα το λάθος ξεκίνησα να συμπληρώνω σύμφωνα με τις οδηγίες βακτήρια. Όσο και αν.εχω βάλει κατέληξα στο 0. Ο αραγωνιτης έχει μαυρίσει ολος από διατομικη. Εδώ και 1 μήνα περίπου έχω ξεκινήσει και χρησιμοποιώ Α/Ο Επίσης στο βράχο υπάρχει σε πολλά σημεία πράσινη άλγη μαλλιαρη δεν ξερω το είδος. Πως πρέπει να κινηθώ? Εντωμεταξυ σήμερα είναι να κάνω την εβδομαδιαία αλλαγή νερού. Μήπως να μην την κάνω? Μέσα έχω μια γαριδα. 2 κοράλλια και 3 ψάρια. 2 κλόουν μια ψευδοχρωμιδα Έγινε επεξεργασία 21 Νοεμβρίου 2021 - mihalis19 Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 21 Νοεμβρίου 2021 #35 Share 21 Νοεμβρίου 2021 Εισαι σιγουρος οτι εχεις ΝΗ3: 0,25? ειναι τσιμπημένη. Σαν να εχεις άστρωτο ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarados 21 Νοεμβρίου 2021 #36 Share 21 Νοεμβρίου 2021 Αν σκεφτείς οτι ακόμα και με τις αλλαγές έβαζες νερό που είχε νιτρικά και φωσφορικά, είναι λογικό να κάνουν την εμφάνιση τους οι άλγες. Τώρα βασικά κάνεις υπομονή, προσθέτεις κάτι να βοηθάει με τις άλγες (σαλιγκάρια,αχινούς κλπ) και δεν θα ταν και κακό να ξεκινήσεις κάτι σε πιο επιθετικό βακτήριο(special blend κλπ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihalis19 21 Νοεμβρίου 2021 Author #37 Share 21 Νοεμβρίου 2021 Εκεί έχω καταλήξει να πάω σε special blend. Αφού ότι όσο βρωμάνε τόσο τέλεια δουλειά κάνουν. Δεν ξερω γιατί έμπλεξα με seachem . Με τα special blend δεν είχα ποτέ πρόβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihalis19 21 Νοεμβρίου 2021 Author #38 Share 21 Νοεμβρίου 2021 Τις εβδομαδιαίες αλλαγές νερού να τις κάνω? Όπως είπα σήμερα ήταν να κάνω αλλά δεν την έκανα Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 22 Νοεμβρίου 2021 #39 Share 22 Νοεμβρίου 2021 καλύτερα οχι. Μονο με βακτήρια για να βοηθήσεις το στρώσιμό του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihalis19 2 Δεκεμβρίου 2021 Author #40 Share 2 Δεκεμβρίου 2021 Αυτό κάνω τελικά και έχω αλλάξει τα βακτηρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihalis19 11 Ιανουαρίου 2022 Author #41 Share 11 Ιανουαρίου 2022 (edited) Καλή χρονιά! Μια απορία ! Αυτό στην φωτό είναι κυανοβακτηριο ; ειναι σαν μωβ άλγη τριχοειδής. Ξεκίνησε από τον αραγωνιτη και μαζί με πράσινη άλγη προχώρησε και στον βράχο . Έγινε επεξεργασία 11 Ιανουαρίου 2022 - mihalis19 Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 11 Ιανουαρίου 2022 #42 Share 11 Ιανουαρίου 2022 Σαν δινομαστιγωτά μου μοιάζει. Εκτός και αν ειναι κυανοβακτήριο στην αρχή του που δεν νομίζω. Όσμωση χρησιμοποιείς? εχεις μετρήσει TDS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihalis19 11 Ιανουαρίου 2022 Author #43 Share 11 Ιανουαρίου 2022 Χρησιμοποιώ αλλα δεν έχω μετρήσει TDS όμως το πρόβλημα είναι ότι έχω πολύ λίγα νιτρικά που δεν μπορώ να τα ανεβάσω με τίποτα εδώ και μήνες . Δηλαδή έχω 4 . Και επίσης έχω και φωσφορικά . Πήρα ένα special blend και πήρα και βελτιωτικό για να μειώσω φώσφορο ειπα να κάνω και μια θεραπεία για κυανοβακτηριο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 11 Ιανουαρίου 2022 #44 Share 11 Ιανουαρίου 2022 Φωσφορικα πόσο; Εχεις σκιμμερ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihalis19 11 Ιανουαρίου 2022 Author #45 Share 11 Ιανουαρίου 2022 (edited) PO4 0,25 με 1 skimmer tunze 9004 Έγινε επεξεργασία 11 Ιανουαρίου 2022 - mihalis19 Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 12 Ιανουαρίου 2022 #46 Share 12 Ιανουαρίου 2022 ειναι τσιμπημένα τα ΡΟ4 ειναι η αλήθεια και πρέπει να κάτέβουν. Ποιο βελτιωτικό πήρες μαζι με το special blend? Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 12 Ιανουαρίου 2022 #47 Share 12 Ιανουαρίου 2022 πριν 10 ώρες, το μέλος mihalis19 έγραψε: PO4 0,25 με 1 skimmer tunze 9004 Eιχα πάρει aquaforest phosphate minus. Μεσα σε μια μερα κατέβηκε 10 φορές με την ποσότητα, που προτείνει η εταιρία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος