Φανης Φ 4 Αυγούστου 2021 #1 Share 4 Αυγούστου 2021 Καλησπέρα σας, ελπιζω το ποστ να ειναι στο σωστο σημειο. Ειμαι αρχαριος και εχω ενα ενυδρειο 60 λιτρα το οποιο ειναι σε λειτουργια εναμησι μηνα, To ενυδρειο ηρθε με μια απλη λαμπα led 3w. Το ενυδρειο εχει μεσα 5 cherry barb & 5 zebra dianio καθως και 2 apple snails. Επισης απο φυτα 4 microsorum pteropus-2 vallisneria spiralis-2 anubias barteri. Διαβασα οτι για χαμηλων απαιτησεων φυτα χρειαζεται 10w led 6500k. Οποτε πηγα και αγορασα 2 led 6000k 500lumen η καθε μια. To Θεμα μου ειναι να χρησιμοποιησω το νεο φως η θα στρεσαρω τα ψαρακια μου ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 4 Αυγούστου 2021 #2 Share 4 Αυγούστου 2021 μια χαρα θα ειναι. Δεν εχεις φυτα, που χρειαζονται παραπανω φως. Πρεπει να κάνεις μια προσαρμογη στο καινουριο φωτισμο. Δηλ να αναβεις τις καινουριες την πρωτη εβδομαδα μονο για 3ωρες, μετα καθε εβδομαδα συν 2 ωρες, μεχρι να φτασεις -8 με 9 ωρες την ημερα. Τα apple snails καλυτερα να φυγουν απο το ενυδρειο. Θα γινουν πολυ μεγαλα και θα΄ρχισουν να τρωνε και τα φυτα. Δεν ξερω αν θα καταφερουν το μικροσορουμ... Για το φυτεμενο γενικα, διαβασε εδω- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Φανης Φ 4 Αυγούστου 2021 Author #3 Share 4 Αυγούστου 2021 ευχαριστω πολυ θα κανω οτι μου ειπες κατα γραμμα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος