Jump to content

Bacterial Bloom

Recommended Posts

Καλημέρα! Θα ήθελα λίγη βοήθεια εδώ! Εδώ και μια εβδομάδα στο ενυδρείο έχει δημιουργηθεί bacterial bloom. Το θέμα μου είναι ότι έχω κάνει τα πάντα και δεν υποχωρεί και ότι με σβηστό το φως τα φυτά μου έχουν δυσκολευτεί πολύ! Καμιά συμβουλή? Κάναμε συντήρηση τη περασμένη Τετάρτη και το απο το πρωι της πέμπτης είναι όπως στη φωτογραφία στο παρακάτω σχόλιο. Το ενυδρείο είναι 45 lt, με κάποια φυτευτά φυτακια μέσα και 7 zebra danio. Το ενυδρείο τρέχει 3 εβδομάδες τώρα μετά το στρώσιμο. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! 

Έγινε επεξεργασία - vagelis swthriou

Μόλις τώρα, το μέλος vagelis swthriou έγραψε:

Καλημέρα! Θα ήθελα λίγη βοήθεια εδώ! Εδώ και μια εβδομάδα στο ενυδρείο έχει δημιουργηθεί bacterial bloom. Το θέμα μου είναι ότι έχω κάνει τα πάντα και δεν υποχωρεί και ότι με σβηστό το φως τα φυτά μου έχουν δυσκολευτεί πολύ! Καμιά συμβουλή? Το ενυδρείο είναι 45 lt, με κάποια φυτευτά φυτακια μέσα και 7 zebra danio. Το ενυδρείο τρέχει 3 εβδομάδες τώρα μετά το στρωσιμο

IMG_20210720_142925.jpg

Καλησπερα οταν λες οτι εχεις δοκιμασει τα πάντα? γινε λίγο πιο συγκεκριμενος!

• Like 1

Εχω κρατήσει κλειστά φώτα, εχω μειώσει τροφή, εχω καθαρίσει βυθό, εχω βγάλει ότι φυτό δεν ήταν καλό, ψάρι νεκρό δεν υπάρχει μέσα... Ευχαριστώ πολυ! 

Αν δεν υπάρχει θέμα με αμμωνία (θεωρώ αυτονόητο ότι έχεις κάνει μετρήσεις ) αυτό που θα σε συμβούλευα είναι να μειώσεις τα σφουγγάρια απο τα φίλτρα και να συμπληρώσεις βιολογικό υλικό και να συμπληρώσεις βακτήρια . Και υπομονή μην πειράζεις το βυθό και μόνο πολύ αναγκαίες αλλαγές νερού .

• Like 1

πριν 16 ώρες, το μέλος vagelis swthriou έγραψε:

Εχω κρατήσει κλειστά φώτα

δεν βοηθαει σε bacterial bloom

πριν 16 ώρες, το μέλος vagelis swthriou έγραψε:

εχω καθαρίσει βυθό, εχω βγάλει ότι φυτό δεν ήταν καλό,

οτι χειροτερο..... οπως ειπε ο @marinos - υπομονή μην πειράζεις το βυθό

προσωπικα θα εκανα μια καλη αλλαγη νερου, γιατι ανακατεψες τον βυθο....και μετα μια δοση απο βακτηρια για ενυδρεια θα εβαζα.

Δυστυχώς δεν το ήξερα για τον βυθό από πριν αλλά τώρα δεν θα τον αγγίξω! Ευχαριστώ πολυ! 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...