Jump to content

Malawi mbuna 350 L

Recommended Posts

Τα τρια ανεμιστηρακια ισως γυριζουν πολυ ωρα. Ανεβα λιγο σε αριθμο. Αν αποφασισεις να παρεις κοιτα και το θορυβο που κανουν οκ?

Για τριτο χαρεμι τι σκεφτεσαι?

• love 1

Αν δεν κάνω λάθος το ενυδρείο σου είναι 120χ45χ65 μην βάλεις τρίτο χαρέμι και τα λίτρα σου είναι πολύ λιγότερα από τα 450 που γράφεις αν κάνω λάθος και το μήκος είναι μεγαλύτερο το συζητάμε.  

• love 1

πριν 9 ώρες, το μέλος christos efthimiou έγραψε:

Τα τρια ανεμιστηρακια ισως γυριζουν πολυ ωρα. Ανεβα λιγο σε αριθμο. Αν αποφασισεις να παρεις κοιτα και το θορυβο που κανουν οκ?

Για τριτο χαρεμι τι σκεφτεσαι?

Ευχαριστώ για την καθοδήγηση. Είναι αλήθεια πως δεν σκέφτομαι τρίτο χαρέμι... Θα ήθελα να είμαι σίγουρος ότι δε θα γίνει σφαγή χαχα 

πριν 6 ώρες, το μέλος tkalamat έγραψε:

Αν δεν κάνω λάθος το ενυδρείο σου είναι 120χ45χ65 μην βάλεις τρίτο χαρέμι και τα λίτρα σου είναι πολύ λιγότερα από τα 450 που γράφεις αν κάνω λάθος και το μήκος είναι μεγαλύτερο το συζητάμε.  

Όχι δε σκέφτομαι να βάλω τρίτο χαρέμι. 

Τελικά ποιες είναι οι διαστάσεις σου ; 

Τα είδη σου είναι ήδη 3  

1 demasoni 

2 Cobalt blue Zebra ( Maylandia Callainos) 

3  Labidochromis caeruleus 

και έξτρα τους Synodontis Eupterus   

Προσωπικά δεν είμαι απόλυτος στο πόσα είδη θέλεις να βάλεις άλλα αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι ότι όσα λιγότερα τόσο ποιο πολλές συμπεριφορές και ζευγαρώματα θα έχεις.

• Like 1

Μία ώρα πριν, το μέλος marinos έγραψε:

Τελικά ποιες είναι οι διαστάσεις σου ; 

Τα είδη σου είναι ήδη 3  

1 demasoni 

2 Cobalt blue Zebra ( Maylandia Callainos) 

3  Labidochromis caeruleus 

και έξτρα τους Synodontis Eupterus   

Προσωπικά δεν είμαι απόλυτος στο πόσα είδη θέλεις να βάλεις άλλα αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι ότι όσα λιγότερα τόσο ποιο πολλές συμπεριφορές και ζευγαρώματα θα έχεις.

Έγραψα ότι δεν σκέφτομαι για τρίτο χαρέμι γιατί νομίζω τα Demasoni θεωρούνται κοπάδι. Synodontis σκέφτομαι να αφήσω 1-2 στο ενυδρείο μου  όταν μεγαλώσουν. Σίγουρα όχι παραπάνω. Οι διαστάσεις μου είναι οι παρακάτω: 120cm*45cm*65cm ναι είναι 350 λίτρα. Έχει γίνει λάθος δυστυχώς στην επικεφαλίδα..... απαράδεκτος.

• Like 1

πριν 14 λεπτά, το μέλος Νίκος Γκογκάκης έγραψε:

Έγραψα ότι δεν σκέφτομαι για τρίτο χαρέμι γιατί νομίζω τα Demasoni θεωρούνται κοπάδι. Synodontis σκέφτομαι να αφήσω 1-2 στο ενυδρείο μου  όταν μεγαλώσουν. Σίγουρα όχι παραπάνω. Οι διαστάσεις μου είναι οι παρακάτω: 120cm*45cm*65cm ναι είναι 350 λίτρα. Έχει γίνει λάθος δυστυχώς στην επικεφαλίδα..... απαράδεκτος.

Σε 120 μήκος δεν θα έβαζα άλλο από τα Demasoni (άντε και άλλο ένα χαρέμι) ο χρόνος θα δείξει αν θα έχεις πρόβλημα φοβάμαι ότι θα έχεις. 

• Like 2

πριν 1 λεπτό, το μέλος tkalamat έγραψε:

Σε 120 μήκος δεν θα έβαζα άλλο από τα Demasoni (άντε και άλλο ένα χαρέμι) ο χρόνος θα δείξει αν θα έχεις πρόβλημα φοβάμαι ότι θα έχεις. 

Εάν τα δω σκούρα όταν μεγαλώνουν θα τα βγάλω εννοείται

• Like 1

Να ρωτησω και εγώ,ποια φίλτρα έχεις; Δωσε ροή και οξυγόνο στα ψάρια σου, Οπως σωστά σου είπαν ηδη, βγάλε τις μεγάλες πέτρες και βάλε μικρές,ωστε να σχηματιστούν περάσματα και φωλιες για τα ψάρια, δες το μεγέθος τους και σκεψου ενα μετριου ανοιγματος πέρασμα.

Η επιθετικότητα είναι συνώνυμο της κιχλίδας, όσο ανησυχητικός είναι ο σκοτωμός, αλλο τόσο ομως είναι και η απουσία συμπεριφορας.

Ψάρια άλλα μην βάλεις, δώσε χώρο και χρόνο σε αυτά που έχεις. Θεωρώ οτι το πιο πολύ ξύλο θα δείς ανάμεσα στις λάμπιντο και τα ντεμασόνι. Στην Αφρική επίσης να θυμασαι οτι οι φόνοι ειναι γρήγοροι ,τι εννοώ ,ξυπνάς και βλέπεις πτώμα ,που μέχρι την προηγούμενη μπορεί να μην το είχες υποψιαστεί.

Είναι πολύ ιδιατερη η Αφρική,να χαρείς το ενυδρείο σου

• Like 2

Καλησπέρα, νά μήν σκέφτεσαι ότι μπορεί να έχεις καυγάδες γιατί θά έχεις χίλια τίς εκατό έτσι είναι η Αφρική και πάντα έτσι θα είναι, όταν βάζεις πάνω από ένα είδος σήγουρα ρισκάρεις λίγο παραπάνω χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχεις κάνει κάτι λάθος. όπως πολύ σωστά σού είπαν παραπάνω φρόντισε να έχεις πολλές κρυψώνες για να κρύβονται οι πιο αδύναμοι και κυνηγιμένοι, χαλαρώσε και νά έχεις υπομονή, βλέποντας και κάνοντας 

Έγινε επεξεργασία - Greg multi

πριν 2 ώρες, το μέλος DIMITRIOS έγραψε:

Να ρωτησω και εγώ,ποια φίλτρα έχεις; Δωσε ροή και οξυγόνο στα ψάρια σου, Οπως σωστά σου είπαν ηδη, βγάλε τις μεγάλες πέτρες και βάλε μικρές,ωστε να σχηματιστούν περάσματα και φωλιες για τα ψάρια, δες το μεγέθος τους και σκεψου ενα μετριου ανοιγματος πέρασμα.

Η επιθετικότητα είναι συνώνυμο της κιχλίδας, όσο ανησυχητικός είναι ο σκοτωμός, αλλο τόσο ομως είναι και η απουσία συμπεριφορας.

Ψάρια άλλα μην βάλεις, δώσε χώρο και χρόνο σε αυτά που έχεις. Θεωρώ οτι το πιο πολύ ξύλο θα δείς ανάμεσα στις λάμπιντο και τα ντεμασόνι. Στην Αφρική επίσης να θυμασαι οτι οι φόνοι ειναι γρήγοροι ,τι εννοώ ,ξυπνάς και βλέπεις πτώμα ,που μέχρι την προηγούμενη μπορεί να μην το είχες υποψιαστεί.

Είναι πολύ ιδιατερη η Αφρική,να χαρείς το ενυδρείο σου

Δημήτρη σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Έχω Fluval 407 και στην άλλη άκρη του ενυδρείου κυκλοφορητή. Γενικά η πρόθεση μου είναι να βγάλω ψάρια όσο περνάει ο καιρός, σίγουρα όχι να βάλω. Πάντως αυτή τη στιγμή τα Callainos έχουν το πάνω χέρι στο ενυδρείο με διάφορα

• Like 1

πριν 59 λεπτά, το μέλος Greg multi έγραψε:

Καλησπέρα, νά μήν σκέφτεσαι ότι μπορεί να έχεις καυγάδες γιατί θά έχεις χίλια τίς εκατό έτσι είναι η Αφρική και πάντα έτσι θα είναι, όταν βάζεις πάνω από ένα είδος σήγουρα ρισκάρεις λίγο παραπάνω χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχεις κάνει κάτι λάθος. όπως πολύ σωστά σού είπαν παραπάνω φρόντισε να έχεις πολλές κρυψώνες για να κρύβονται οι πιο αδύναμοι και κυνηγιμένοι, χαλαρώσε και νά έχεις υπομονή, βλέποντας και κάνοντας 

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου Γρηγόρη.  Όταν πλησιάζω κοντά στο ενυδρείο μου ξαφνικα, παρατηρώ πως κανένα ψάρι δεν μένει εκτός κρυψώνας. Θέλω να πω πως μέχρι στιγμής τα βλέπω να είναι καμουφλαρισμένα όταν το θελήσουν. Βέβαια μεγαλώνοντας νομίζω πως σε κάποιες μικρές κρυψώνες από αυτές που έχουν τώρα δε θα χωράνε οπότε ίσως χρειαστούν αρκετές τροποποιήσεις τότε 

• Like 1

πριν 20 ώρες, το μέλος Νίκος Γκογκάκης έγραψε:

120cm*45cm*65cm ναι είναι 350 λίτρα. Έχει γίνει λάθος δυστυχώς στην επικεφαλίδα..... απαράδεκτος.

Αν θελεις, το αλλαζω :)

• Like 1

Μία ώρα πριν, το μέλος natateo έγραψε:

Αν θελεις, το αλλαζω :)

Εννοείται πως θα ήθελα !! Σε ευχαριστώ για την ενόχληση!

• Like 1

Μόλις τώρα, το μέλος Νίκος Γκογκάκης έγραψε:

Εννοείται πως θα ήθελα !! Σε ευχαριστώ για την ενασχόληση

On 3/7/2021 at 7:36 ΜΜ, το μέλος Νίκος Γκογκάκης έγραψε:

Εννοείται πως θα ήθελα !! Σε ευχαριστώ για την ενασχόληση

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν η αλλαγή χρώματος που είναι εμφανής στις πέτρες μου είναι φυσιολογική η οφείλεται υπάρχει υπερβολική άλγη. Μήπως να μειώσω λίγο τη διάρκεια φωτισμού; Αυτή τη στιγμή είναι 12 ώρες την ημέρα 8.00-20.00 επισυνάπτω βίντεο 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Η αλλαγή χρώματος στις πέτρες από την άλγη είναι φυσιολογική.

Οι δώδεκα ώρες όμως φωτοπερίοδος είναι υπερβολικές. Θα σου έλεγα πως οκτώ ώρες είναι μια χαρά.

Αφρικάνικο ενυδρείο χωρίς άλγη δεν γίνεται.:)

• Agree 1
  • Thanks 1

Επισης μην εχεις εντονο φωτισμο θα γεμιζουν τα τζαμια για πλακα. Ανοιγε μια ή το πολυ 2 λαμπες

• Thanks 1

πριν 14 λεπτά, το μέλος SOTIRIS έγραψε:

Η αλλαγή χρώματος στις πέτρες από την άλγη είναι φυσιολογική.

Οι δώδεκα ώρες όμως φωτοπερίοδος είναι υπερβολικές. Θα σου έλεγα πως οκτώ ώρες είναι μια χαρά.

Αφρικάνικο ενυδρείο χωρίς άλγη δεν γίνεται.:)

ευχαριστώ Σωτήρη για την απάντηση σου. Με ένα τρίψιμο μια φορά την εβδομάδα θεωρώ πως θα βελτιωθεί η εικόνα. Θα μειώσω την φωτοπεριοδο !!

πριν 1 λεπτό, το μέλος Νίκος Γκογκάκης έγραψε:

ευχαριστώ Σωτήρη για την απάντηση σου. Με ένα τρίψιμο μια φορά την εβδομάδα θεωρώ πως θα βελτιωθεί η εικόνα. Θα μειώσω την φωτοπεριοδο !!

Αν μειωσεις φωτοπεριοδο κσι ενταση θα εισαι κομπλε, εννοωντας οτι θα εχεις αλγη αλλα δεν θα θες καθε μερα καθαρισμα απο τα τζαμια. Στις πετρες θα εχεις παντα. Γουστα ειναι αυτα αλλα στους περισσοτερους αρεσει. Μην την τριβεις, απλα θα απλωθει. Αν θες να μειωθει βαλε nerite snails ή mts. Αν εχεις φυτοφαγες κιχλιδες δοκιμασε και apple snails ή spixi ισως την παλεψουν

• love 1

πριν 1 ώρα, το μέλος christos efthimiou έγραψε:

Αν μειωσεις φωτοπεριοδο κσι ενταση θα εισαι κομπλε, εννοωντας οτι θα εχεις αλγη αλλα δεν θα θες καθε μερα καθαρισμα απο τα τζαμια. Στις πετρες θα εχεις παντα. Γουστα ειναι αυτα αλλα στους περισσοτερους αρεσει. Μην την τριβεις, απλα θα απλωθει. Αν θες να μειωθει βαλε nerite snails ή mts. Αν εχεις φυτοφαγες κιχλιδες δοκιμασε και apple snails ή spixi ισως την παλεψουν

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Νομίζω πως δε θα προτιμήσω να βάλω σαλιγκάρια και θα συμβαστω με την άλγη. Νομίζω πως δε.μου αρέσουν τόσο. ;)

H αλγη σε αυτό τον βαθμό δένει πολύ όμορφα και δίνει φυσικότητα στο ενυδρείο. Οπως είπαν τα παιδιά ,μείωσε την ενταση και την φωτοπερίοδο.

Στην θέση σου θα έβαζα ένα ή δυο σαλιγκάρια απο αυτά, είναι αφρικάνικα,πολύ όμορφα,κάνουν δουλεία και δεν έχεις τον φόβο υπερπληθυσμού

• Like 1

πριν 6 ώρες, το μέλος DIMITRIOS έγραψε:

H αλγη σε αυτό τον βαθμό δένει πολύ όμορφα και δίνει φυσικότητα στο ενυδρείο. Οπως είπαν τα παιδιά ,μείωσε την ενταση και την φωτοπερίοδο.

Στην θέση σου θα έβαζα ένα ή δυο σαλιγκάρια απο αυτά, είναι αφρικάνικα,πολύ όμορφα,κάνουν δουλεία και δεν έχεις τον φόβο υπερπληθυσμού

Πολύ κατατοπιστική η απάντηση σου Δημήτρη!

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...