marinos 31 Μαρτίου 2021 #26 Share 31 Μαρτίου 2021 Κάνε και τις υπόλοιπες μετρήσεις για να δούμε που είμαστε σε ΝΟ2 ΝΟ3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 31 Μαρτίου 2021 Author #27 Share 31 Μαρτίου 2021 No3 και no2 τώρα τα έκανα περιμένω 5 λεπτά και ανεβαζω Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 31 Μαρτίου 2021 Author #28 Share 31 Μαρτίου 2021 Μήπως να βγάλω τα φύλλα και τους καρπούς; Έχουν αρχίσει και λιώνουν κάποια και μήπως φταιει αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 31 Μαρτίου 2021 #29 Share 31 Μαρτίου 2021 πριν 18 λεπτά, το μέλος antonium98 έγραψε: Μήπως να βγάλω τα φύλλα και τους καρπούς; Έχουν αρχίσει και λιώνουν κάποια και μήπως φταιει αυτό. Δύσκολα αλλα για κακό και για καλό βγάλε τα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 31 Μαρτίου 2021 Author #30 Share 31 Μαρτίου 2021 (edited) πριν 12 λεπτά, το μέλος marinos έγραψε: Δύσκολα αλλα για κακό και για καλό βγάλε τα Τα νιτρικά νιτρωδη είναι μπαμ 0 Έγινε επεξεργασία 31 Μαρτίου 2021 - antonium98 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 31 Μαρτίου 2021 #31 Share 31 Μαρτίου 2021 Με αυτές τις μετρήσεις φαίνεται ότι έχει χαλάσει η βιολογία σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 31 Μαρτίου 2021 Author #32 Share 31 Μαρτίου 2021 πριν 3 λεπτά, το μέλος marinos έγραψε: Με αυτές τις μετρήσεις φαίνεται ότι έχει χαλάσει η βιολογία σου. Μαλισταα άρα πρέπει να βρω μπόλι. Πως συνέβη αυτό. Η βιολογία τώρα τούμπα πως ήρθε; Τι μπορεί να συνέβη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 31 Μαρτίου 2021 Author #33 Share 31 Μαρτίου 2021 Πως γίνεται ένα ενυδρειο 125 λίτρα που τρέχει βιολογία για 1000λιτρα να ήρθε τούμπα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 31 Μαρτίου 2021 Author #34 Share 31 Μαρτίου 2021 (edited) Επίσης σε αμμωνία 0,5 δεν θα υπήρχε κάποια θολούρα; Το νερό μου είναι κρύσταλλο. Έγινε επεξεργασία 31 Μαρτίου 2021 - antonium98 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 31 Μαρτίου 2021 #35 Share 31 Μαρτίου 2021 Δεν έχω απάντηση σε αυτό . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Σπύρος Χαλκιδική 31 Μαρτίου 2021 #36 Share 31 Μαρτίου 2021 Καλησπέρα, συγνώμη που μπαίνω στην συζήτηση που έχετε αλλά νομίζω πως δεν έχει αμμωνία στην πρώτη φωτογραφία κάνει σκιά γι'αυτό φαίνεται λίγο να πρασινίζει 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 31 Μαρτίου 2021 Author #37 Share 31 Μαρτίου 2021 πριν 1 λεπτό, το μέλος Σπύρος Χαλκιδική έγραψε: Καλησπέρα, συγνώμη που μπαίνω στην συζήτηση που έχετε αλλά νομίζω πως δεν έχει αμμωνία στην πρώτη φωτογραφία κάνει σκιά γι'αυτό φαίνεται λίγο να πρασινίζει Πραγματικά και εγώ ακριβώς το ίδιο πιστευω 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 31 Μαρτίου 2021 #38 Share 31 Μαρτίου 2021 Παιδί εμένα πάλι μηδεν μου φαίνεται και η αμμωνία. Ρε συ πόσα ψάρια έχεις στα λίτρα σου και πόσο φυτεμένο είναι? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halcyon 31 Μαρτίου 2021 #39 Share 31 Μαρτίου 2021 Καλησπέρα σε όλους! Να προσθέσω κι εγώ ένα λιθαράκι στην επίλυση του προβλήματος ... και μένα μηδέν μου φαίνεται. Προσοχή όμως! Αν τουλάχιστον δυο μέρες πριν την μέτρηση έγινε αλλαγή νερού όπου χρησιμοποιήθηκε σκεύασμα αντιχλωρίου, υπάρχει πιθανότητα η αμμωνία να μηδενίστηκε από αυτό, καθώς πολλά (όπως το seachem prime) την δεσμεύουν για ένα διάστημα 2 ημερών. Οπότε μπορεί να πιστεύεις ότι όλα πάνε καλά και ξαφνικά (αν έχει όντως φάει σουτ η βιολογία) να δεις μεγάλες τιμές γιατί εξασθενεί η δόση του σκευάσματος. Πιο σημαντική ένδειξη για 0 βιολογία μου φαίνονται τα 0 νιτρικά... πόσο καιρό σου είναι εντελώς μηδέν; Όντως τα φυτά τα απορροφούν αλλά συνέχεια μηδέν φαίνεται λίγο περίεργο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 31 Μαρτίου 2021 Author #40 Share 31 Μαρτίου 2021 πριν 2 λεπτά, το μέλος Halcyon έγραψε: Καλησπέρα σε όλους! Να προσθέσω κι εγώ ένα λιθαράκι στην επίλυση του προβλήματος ... και μένα μηδέν μου φαίνεται. Προσοχή όμως! Αν τουλάχιστον δυο μέρες πριν την μέτρηση έγινε αλλαγή νερού όπου χρησιμοποιήθηκε σκεύασμα αντιχλωρίου, υπάρχει πιθανότητα η αμμωνία να μηδενίστηκε από αυτό, καθώς πολλά (όπως το seachem prime) την δεσμεύουν για ένα διάστημα 2 ημερών. Οπότε μπορεί να πιστεύεις ότι όλα πάνε καλά και ξαφνικά (αν έχει όντως φάει σουτ η βιολογία) να δεις μεγάλες τιμές γιατί εξασθενεί η δόση του σκευάσματος. Πιο σημαντική ένδειξη για 0 βιολογία μου φαίνονται τα 0 νιτρικά... πόσο καιρό σου είναι εντελώς μηδέν; Όντως τα φυτά τα απορροφούν αλλά συνέχεια μηδέν φαίνεται λίγο περίεργο. Γενικά το άγχος με τα τεστ της απι το είχα από την αρχή. Αλλά ποτε δεν είχα αμμωνία. Σίγουρα παίζει ρόλο ότι έχω πάνω Μάτριξ βιολογικό υλικό. Γιατί δεν περίμενα να τα δεσμεύσει τόσο πολύ και ομως τα μηδένισε. Τα νιτρικά μηδέν πάνε 2-3 εβδομάδες που τα έχω έτσι σίγουρα. πριν 4 λεπτά, το μέλος killerknight έγραψε: Παιδί εμένα πάλι μηδεν μου φαίνεται και η αμμωνία. Ρε συ πόσα ψάρια έχεις στα λίτρα σου και πόσο φυτεμένο είναι? Αυτό με την αμμωνία πρέπει να σταματήσει οπωσδήποτε γιατί κάθε φορά χάνω τα αυγά και τα πασχάλια. Εχω πολλά ψαρια για τα λίτρα μου. Ήθελα ένα σχετικά μεγάλο κοπάδι από σερπα ώστε να μην τσιμπάνε τα ραμ. Το πέτυχα τόσο πολύ που βλέπω τα ραμ να κοπαδιαζουν με τα σερπα και μένω να τα χαζεύω σκεπτόμενος τι φάση. Τα φυτά είναι 3 εχινοδοροι μεγάλοι σχετικά, Cabomba, e.tenellus, stargrass και 3-4 μωρα εχινοδοροι που βγήκαν σε κλαδί από αυτούς που είχα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halcyon 31 Μαρτίου 2021 #41 Share 31 Μαρτίου 2021 Αν τα νιτρικά είναι 0 2-3 εβδομάδες μου φαίνεται πιθανό να έχει βιολογία μηδέν μέσα. Επειδή όμως κάτι τέτοιο είναι πολύ επικίνδυνο και σίγουρα έχει συγκεκριμένη αιτία, ενώ παράλληλα η εκ νέου ανάπτυξη βιολογίας με ψάρια μέσα είναι κάτι δύσκολο, μόνο οι "μεγάλοι" μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό. Όταν λες αμμωνία δεν είχες ποτέ εννοείς αφού το έστρωσες έτσι; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 31 Μαρτίου 2021 Author #42 Share 31 Μαρτίου 2021 πριν 4 λεπτά, το μέλος Halcyon έγραψε: Αν τα νιτρικά είναι 0 2-3 εβδομάδες μου φαίνεται πιθανό να έχει βιολογία μηδέν μέσα. Επειδή όμως κάτι τέτοιο είναι πολύ επικίνδυνο και σίγουρα έχει συγκεκριμένη αιτία, ενώ παράλληλα η εκ νέου ανάπτυξη βιολογίας με ψάρια μέσα είναι κάτι δύσκολο, μόνο οι "μεγάλοι" μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό. Όταν λες αμμωνία δεν είχες ποτέ εννοείς αφού το έστρωσες έτσι; Εννοείται αφού ολοκληρώθηκε το στρώσιμο δεν είχα ποτε αμμωνία μετά 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halcyon 31 Μαρτίου 2021 #43 Share 31 Μαρτίου 2021 Τι να γινε βρε παιδί μου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Σπύρος Χαλκιδική 31 Μαρτίου 2021 #44 Share 31 Μαρτίου 2021 πριν 2 λεπτά, το μέλος antonium98 έγραψε: Εννοείται αφού ολοκληρώθηκε το στρώσιμο δεν είχα ποτε αμμωνία μετά Νιτρικά είχες η δεν είχες ποτέ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halcyon 31 Μαρτίου 2021 #45 Share 31 Μαρτίου 2021 Mόλις διάβασα για το Matrix της Seachem. Προφανώς αυτό σου κρατάει τα νιτρικά. Από τότε που το έβαλες έπεσαν; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 31 Μαρτίου 2021 Author #46 Share 31 Μαρτίου 2021 πριν 1 λεπτό, το μέλος Σπύρος Χαλκιδική έγραψε: Νιτρικά είχες η δεν είχες ποτέ? Είχα οριακά πάντα πάνω από 0 κατάφερα κάποια στιγμή να το φτάσω 7 αλλά από όταν μπήκε το Μάτριξ μηδενίστηκαν. Ήθελα να πω ότι μπορεί να μην είναι απόλυτο μηδέν έτσι απλά να φαίνεται το χρωμα πολύ κοντά στο 0. πριν 2 λεπτά, το μέλος Halcyon έγραψε: Mόλις διάβασα για το Matrix της Seachem. Προφανώς αυτό σου κρατάει τα νιτρικά. Από τότε που το έβαλες έπεσαν; Ναι από τότε που το έβαλα έπεσαν τόσο πολύ. Το θέμα είναι ότι φοβάμαι να το αντικαταστήσω τώρα μην προκύψει κανα πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Σπύρος Χαλκιδική 31 Μαρτίου 2021 #47 Share 31 Μαρτίου 2021 πριν 1 λεπτό, το μέλος antonium98 έγραψε: Είχα οριακά πάντα πάνω από 0 κατάφερα κάποια στιγμή να το φτάσω 7 αλλά από όταν μπήκε το Μάτριξ μηδενίστηκαν. Ήθελα να πω ότι μπορεί να μην είναι απόλυτο μηδέν έτσι απλά να φαίνεται το χρωμα πολύ κοντά στο 0. Ναι από τότε που το έβαλα έπεσαν τόσο πολύ. Το θέμα είναι ότι φοβάμαι να το αντικαταστήσω τώρα μην προκύψει κανα πρόβλημα. Το νερό της βρύσης το μέτρησες ποτέ για νιτρικά να δεις πόσο έχει? Δεν νομίζω να έχει 0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halcyon 31 Μαρτίου 2021 #48 Share 31 Μαρτίου 2021 (edited) Αδερφέ θα μιλήσω θεωρητικά αναλυτικός χημικός όντας, καθώς στο χόμπι είμαι σχετικά αρχάριος. Η βιολογία σου είναι μια χαρά και ακμαία. Απλά προσέθεσες ένα μέσον συγκράτησης των νιτρικών αλάτων το οποίο όπως φαίνεται λειτουργεί άψογα (και ας καταχωρηθεί ότι όντως λειτουργεί για όποιον έχει στο νου του να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο σκεύασμα). Αυτό που συμβαίνει είναι ότι στέρησες από τα φυτά σου την κύρια πηγή αζωτούχων ενώσεών τους. Όλοι οι φυτικοί οργανισμοί του πλανήτη χρειάζονται κυρίως άζωτο και φώσφορο. Η ίδια η seachem αναφέρει πως επειδή τα νιτρικά άλατα είναι βλαβερά από μια συγκέντρωση και πάνω για τα ψάρια αναζήτησε εναλλακτική πηγή αζώτου για την λίπανση των φυτών. Οπότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ξεκινήσεις χρήση του Seachem Nitrogen και καθάρισες. Όλα καλά Μέχρι να το κάνεις αυτό όμως τα φυτά σου θα στερούνται μια από τις κύριες πηγές αζώτου τους. ΜΗΝ αντικαταστήσεις το matrix. Tότε είναι που θα χάσεις την βιολογία. Σίγουρα μην ανησυχείς για τα ψάρια σου. Αυτά ? https://www.seachem.com/flourish-nitrogen.php Έγινε επεξεργασία 31 Μαρτίου 2021 - Halcyon 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halcyon 31 Μαρτίου 2021 #49 Share 31 Μαρτίου 2021 Kαι επειδή είσαι κοντά στη Θεσσαλονίκη ένα link από τοπικό μαγαζί που θα σου το στείλει με το ΚΤΕΛ εντός της ημέρας. https://www.bluefishaquariums.gr/τροφες-φαρμακα-ψαριων/seachem-flourish-nitrogen-250mld.html 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 31 Μαρτίου 2021 Author #50 Share 31 Μαρτίου 2021 πριν 12 λεπτά, το μέλος Halcyon έγραψε: Kαι επειδή είσαι κοντά στη Θεσσαλονίκη ένα link από τοπικό μαγαζί που θα σου το στείλει με το ΚΤΕΛ εντός της ημέρας. https://www.bluefishaquariums.gr/τροφες-φαρμακα-ψαριων/seachem-flourish-nitrogen-250mld.html πριν 16 λεπτά, το μέλος Halcyon έγραψε: Αδερφέ θα μιλήσω θεωρητικά αναλυτικός χημικός όντας, καθώς στο χόμπι είμαι σχετικά αρχάριος. Η βιολογία σου είναι μια χαρά και ακμαία. Απλά προσέθεσες ένα μέσον συγκράτησης των νιτρικών αλάτων το οποίο όπως φαίνεται λειτουργεί άψογα (και ας καταχωρηθεί ότι όντως λειτουργεί για όποιον έχει στο νου του να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο σκεύασμα). Αυτό που συμβαίνει είναι ότι στέρησες από τα φυτά σου την κύρια πηγή αζωτούχων ενώσεών τους. Όλοι οι φυτικοί οργανισμοί του πλανήτη χρειάζονται κυρίως άζωτο και φώσφορο. Η ίδια η seachem αναφέρει πως επειδή τα νιτρικά άλατα είναι βλαβερά από μια συγκέντρωση και πάνω για τα ψάρια αναζήτησε εναλλακτική πηγή αζώτου για την λίπανση των φυτών. Οπότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ξεκινήσεις χρήση του Seachem Nitrogen και καθάρισες. Όλα καλά Μέχρι να το κάνεις αυτό όμως τα φυτά σου θα στερούνται μια από τις κύριες πηγές αζώτου τους. ΜΗΝ αντικαταστήσεις το matrix. Tότε είναι που θα χάσεις την βιολογία. Σίγουρα μην ανησυχείς για τα ψάρια σου. Αυτά ? https://www.seachem.com/flourish-nitrogen.php Κάπως με ηρέμησαν πολύ τα λεγόμενα σου. Γενικά το όλο θέμα με το αν ανέβασα αμμωνία η όχι ξεκίνησε σήμερα που είδα περίεργη συμπεριφορά στα ψαρια επειδή ξεκίνησα να βάζω το nitrogen και το excel της seachem. Και έβαλα και την μισή από την προτεινόμενη δόση. Αν και τώρα όλα δείχνουν κομπλέ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος