Mika41 26 Μαρτίου 2021 #1 Share 26 Μαρτίου 2021 Καλησπέρα 3 χαζές ερωτήσεις έχω πρώτον το νερό από αντιστροφή όσμωση αν το αφήσω έξω να το χτυπάει ο ήλιος για να έρθει πιο γρήγορα σε θερμοκρασία υπάρχει θέμα? Δεύτερον πόσες μέρες μπορώ να το έχω σε μπουκάλια αυτά τα 20 λίτρα και τρίτον το νερό από φίλτρο σπιτιού κάνει για το ενυδρείο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 26 Μαρτίου 2021 #2 Share 26 Μαρτίου 2021 Ο ήλιος μπορεί να το κτυπάει, αλλά η θερμοκρασία έξω είναι πολύ χαμηλή. Άρα δεν θα ζεσταθεί. Τι αναλογία όσμωση- βρύση θα χρησιμοποιήσεις? Το νερό από το φίλτρο κάνει για χρήση στο ενυδρείο. Για τι είδους ψάρια θα χρησιμοποιήσεις το νερό. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mika41 26 Μαρτίου 2021 Author #3 Share 26 Μαρτίου 2021 πριν 1 ώρα, το μέλος SOTIRIS έγραψε: Ο ήλιος μπορεί να το κτυπάει, αλλά η θερμοκρασία έξω είναι πολύ χαμηλή. Άρα δεν θα ζεσταθεί. Τι αναλογία όσμωση- βρύση θα χρησιμοποιήσεις? Το νερό από το φίλτρο κάνει για χρήση στο ενυδρείο. Για τι είδους ψάρια θα χρησιμοποιήσεις το νερό. Τις αλλαγές μου τις κάνει ένας ειδικός από μαγαζί με ενυδρεία οπότε μη σου πω ψέμματα στις αναλογίες.... Ζωοτοκα έχω μέσα το νερό από το φίλτρο που έκανα μετρήσεις έχει 7,5 ph Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 26 Μαρτίου 2021 #4 Share 26 Μαρτίου 2021 Μια χαρά είναι το ph 7.5 για τα ζωοτόκα. Οπότε αν κάνεις αλλαγή χρησιμοποιώντας νερό από το φίλτρο, δεν χρειάζεσαι νερό από όσμωση. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mika41 26 Μαρτίου 2021 Author #5 Share 26 Μαρτίου 2021 πριν 55 λεπτά, το μέλος SOTIRIS έγραψε: Μια χαρά είναι το ph 7.5 για τα ζωοτόκα. Οπότε αν κάνεις αλλαγή χρησιμοποιώντας νερό από το φίλτρο, δεν χρειάζεσαι νερό από όσμωση. Ωωωω τέλεια το έχω βέβαια αλλά δεν πειράζει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mika41 26 Μαρτίου 2021 Author #6 Share 26 Μαρτίου 2021 πριν 7 λεπτά, το μέλος Mika41 έγραψε: Ωωωω τέλεια το έχω βέβαια αλλά δεν πειράζει Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο αν βαζω φίλτρου νερό τι παίζει με την σκληρότητα του νερού? Είμαστε οκ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 26 Μαρτίου 2021 #7 Share 26 Μαρτίου 2021 Τι είδους ψαράκια έχεις? Τα ζωοτόκα δεν έχουν πρόβλημα με το σκληρό νερό. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mika41 27 Μαρτίου 2021 Author #8 Share 27 Μαρτίου 2021 πριν 18 ώρες, το μέλος SOTIRIS έγραψε: Τι είδους ψαράκια έχεις? Τα ζωοτόκα δεν έχουν πρόβλημα με το σκληρό νερό. Τέλεια ξιφοφορους γκαμπυ πλατυ έχω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mika41 27 Μαρτίου 2021 Author #9 Share 27 Μαρτίου 2021 Μόλις τώρα, το μέλος Mika41 έγραψε: Τέλεια ξιφοφορους γκαμπυ πλατυ έχω Με τα φυτά όμως θα χρειαστώ ταμπλέτες? Τι αναλογία προτείνεις βρύσης αο σε 180 καθαρά λίτρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 27 Μαρτίου 2021 #10 Share 27 Μαρτίου 2021 πριν 3 ώρες, το μέλος Mika41 έγραψε: Με τα φυτά όμως θα χρειαστώ ταμπλέτες? Τι αναλογία προτείνεις βρύσης αο σε 180 καθαρά λίτρα Για να σου απαντήσω πρέπει να ξέρω παραμέτρους νερού βρύσης και που θέλεις να φτάσεις. Αν απλά θέλεις να μαλακώσεις σταδιακά σε βάθος χρόνου το νερό μπορείς να προσθέτεις 20-25% όσμωση και το υπόλοιπο της αλλαγής βρύση. Τι φυτά έχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mika41 27 Μαρτίου 2021 Author #11 Share 27 Μαρτίου 2021 Αυτά τα φυτά έχω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mika41 27 Μαρτίου 2021 Author #12 Share 27 Μαρτίου 2021 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mika41 27 Μαρτίου 2021 Author #13 Share 27 Μαρτίου 2021 (edited) Μόλις τώρα, το μέλος Mika41 έγραψε: Έγινε επεξεργασία 27 Μαρτίου 2021 - Mika41 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mika41 27 Μαρτίου 2021 Author #14 Share 27 Μαρτίου 2021 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 27 Μαρτίου 2021 #15 Share 27 Μαρτίου 2021 ροταλες θελουν μαλακό νερο..... τότε γινονται ομορφες.... Στο δικο σου ενυδρειο θα ταιριαξει microsorum, moss, anubias,echinodorus.... Αν θα δωσεις ζωοτοκα και θα παρεις ψαρια,που χρειαζονται μαλακό νερο, θα μπορεσεις να κρατας περισσοτερα φυτα και χωρις CO2. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mika41 28 Μαρτίου 2021 Author #16 Share 28 Μαρτίου 2021 πριν 11 ώρες, το μέλος natateo έγραψε: ροταλες θελουν μαλακό νερο..... τότε γινονται ομορφες.... Στο δικο σου ενυδρειο θα ταιριαξει microsorum, moss, anubias,echinodorus.... Αν θα δωσεις ζωοτοκα και θα παρεις ψαρια,που χρειαζονται μαλακό νερο, θα μπορεσεις να κρατας περισσοτερα φυτα και χωρις CO2. Η αλήθεια φίλη εινσι ότι έχω ερωτα με τα ζωοτόκα ❤️❤️❤️ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος