Jump to content

Αναβάθμιση της λιμνούλας

Recommended Posts

πριν 6 ώρες, το μέλος tkalamat έγραψε:

Το ξέρω αλλά δεν είχα ενυδρείο κατάλληλο για να τα βάλω. 

Πλάκα κάνεις έτσι ; 

Εσύ έχεις φτιάξει καμιά δεκαριά ενυδρεία και δεν έχεις κάνει καραντίνα ;

πριν 14 λεπτά, το μέλος marinos έγραψε:

Πλάκα κάνεις έτσι ; 

Εσύ έχεις φτιάξει καμιά δεκαριά ενυδρεία και δεν έχεις κάνει καραντίνα ;

Μαλλον λίγα λες??

• Haha 1

• 2 weeks later...

35 Ημέρες μετά όλα πάνε καλά, οι πέτρες και τα τοιχώματα έπιασαν άλγη,  το νερό  είναι κρύσταλλο, και τα τζάμια τα καθαρίζω. Τα νούφαρα μεγαλώνουν

Έγινε επεξεργασία - tkalamat
  • Like 3
  • love 2

Μπράβο αγόρινα πολύ ωραία η λίμνη σου. Μετρήσεις νερού έχεις κάνει καθόλου?

πριν 2 ώρες, το μέλος killerknight έγραψε:

Μπράβο αγόρινα πολύ ωραία η λίμνη σου. Μετρήσεις νερού έχεις κάνει καθόλου?

Ευχαριστώ! Μετράω με  υγρά API έχω μόνο νιτρικά μεταξύ 5 και 10.

20210524_093303.jpg

• Like 2

Ένα βίντεο και μεριές φωτογραφίες από την λιμνούλα μου σήμερα το πρωί!

20210530_103602.jpg

20210530_103558.jpg

20210530_103549.jpg

20210530_103537.jpg

20210530_103534.jpg

20210530_103524.jpg

• Like 3
  • love 1

Εξαιρετικά τα χρυσόψαρα σου φίλε μου και πολύ όμορφη η λιμνούλα με το τζάμι

• Like 1

• 3 weeks later...

Τρεις μήνες λειτουργείας, είχα έξαρση αιωρούμενης άλγης πριν από 15 ημέρες, έβαλα μια μικρή λάμπα uv που είχα και σε 3-4 ημέρες εξαφανίστηκε με τα ψαρια έχουμε γίνει φιλαράκια τρώνε από το χέρι μου.

• Like 3
  • Thanks 1

• 3 weeks later...

Μας αρέσει να παίζουμε πειράζει?

20210707_100923.jpg

• Like 1

• 3 months later...

Μετά απο6 μήνες λειτουργείας  η διαφορά φαίνεται

20210417_201844.jpg

20211014_083344.jpg

20211014_083530.jpg

20211014_083507.jpg

20211014_083440.jpg

20211014_083546.jpg

Έγινε επεξεργασία - tkalamat
  • Like 2

• Like 2

• 4 months later...

Ο καταρράχτης πρασίνισε!

20220222_182340.jpg

• wow 1
  • love 1

• 1 month later...

20220409_132716.jpg

• Like 4
  • love 2

• 1 month later...

20220526_105645.jpg

20220526_105735.jpg

20220526_105655.jpg

• Like 1
  • love 1

20220526_105753.jpg

• Like 1
  • Haha 1
  • wow 1

πριν 3 ώρες, το μέλος tkalamat έγραψε:

20220526_105753.jpg

Καλά ζούγκλα έχει γίνει εκεί πέρα οχσχσ

πριν 3 ώρες, το μέλος tkalamat έγραψε:

20220526_105645.jpg

20220526_105735.jpg

20220526_105655.jpg

Και τα χρυσόψαρα φαίνονται υγιέστατα. Πόσα έχεις μέσα τώρα? Η φιλτρανση συνεχίζει να είναι ελαφρόπετρα?

Έγινε επεξεργασία - killerknight

Μία ώρα πριν, το μέλος killerknight έγραψε:

Καλά ζούγκλα έχει γίνει εκεί πέρα οχσχσ

Ευχαριστώ!

πριν 49 λεπτά, το μέλος killerknight έγραψε:

Και τα χρυσόψαρα φαίνονται υγιέστατα. Πόσα έχεις μέσα τώρα? Η φιλτρανση συνεχίζει να είναι ελαφρόπετρα?

Ναι είναι μια χαρά τα 12 και 4 μωρά, που δεν έχουν πάρει χρώμα, με ελαφρόπετρα και λάβα, βοηθάνε και τα φυτά.

Καλησπερα στην παρεα.

Θοδωρή πιστευω πως μπορεις να βελτιωσεις αισθητά την φιλτρανση σου και δεν εννοω να αλλαξεις την ελαφροπετρα ή την λαβα αλλα να βελτιώσεις ροη και μηχανικη φιλτρανση. Αυτο που σε σωζει ειναι οτι δεν εχεις άμεσο ηλιο στην λιμνουλα και τα φυτα βοηθανε επισης σε ενα βαθμο, αλλα βλεπω πως σταδιακα μαζευει λασπη και καποια στιγμη μπορει να παθεις ζημια. Στο λεω καθαρα προληπτικά απο την εικονα που λαμβάνω και απο αυτο που μπορω να διακρίνω. Επισης γιατι στραγγαλιζεις την ροη της αντλιας;

On 31/5/2022 at 8:41 ΜΜ, το μέλος Rik έγραψε:

Καλησπερα στην παρεα.

Θοδωρή πιστευω πως μπορεις να βελτιωσεις αισθητά την φιλτρανση σου και δεν εννοω να αλλαξεις την ελαφροπετρα ή την λαβα αλλα να βελτιώσεις ροη και μηχανικη φιλτρανση. Αυτο που σε σωζει ειναι οτι δεν εχεις άμεσο ηλιο στην λιμνουλα και τα φυτα βοηθανε επισης σε ενα βαθμο, αλλα βλεπω πως σταδιακα μαζευει λασπη και καποια στιγμη μπορει να παθεις ζημια. Στο λεω καθαρα προληπτικά απο την εικονα που λαμβάνω και απο αυτο που μπορω να διακρίνω. Επισης γιατι στραγγαλιζεις την ροη της αντλιας;

Εχω βάλει αντλία την SunSun CTP-3800 SuperEco αντλία λιμνών λίμνη αντλίας ρεύματος 3600l/h 20W  και έχω αρκετή ροή έχω σκεφτεί να έβαζα ένα προ φίλτρο μόνο για μηχανική θα βοηθούσε?

• Like 1

πριν 1 ώρα, το μέλος tkalamat έγραψε:

Εχω βάλει αντλία την SunSun CTP-3800 SuperEco αντλία λιμνών λίμνη αντλίας ρεύματος 3600l/h 20W  και έχω αρκετή ροή έχω σκεφτεί να έβαζα ένα προ φίλτρο μόνο για μηχανική θα βοηθούσε?

Κοίτα να δεις...... 3600l/h δεν το λες και αρκετή ροή. Τόσο έχω σε 500 λίτρα ενυδρείο και όταν τα φίλτρα φορτώνουν πέφτει αισθητά και η ροή. Σε εσένα ή λίμνη λειτουργεί σαν δεξαμενή καθίζησης μαζεύοντας σιγά σιγά λάσπη στον πυθμένα έχοντας αυξημένο μικροβιακο φορτίο και αρκετά παθογόνα μην ξέροντας πότε θα σου σκάσει και καμιά ασθένεια. Η ροή πρέπει να λειτουργεί σαν χορτοκοπτικό μην αφήνοντας την συσσώρευση των αποβλήτων στον πυθμένα και οδηγώντας τα στην είσοδο του φίλτρου. Από εκεί και πέρα όσο αφορά την μηχανική φιλτρανση πρώτα πιάνεις τα χοντρά μετά τα κυρίως και στο τέλος η μικροφιλτρανση για τα μικροσωματιδια. 

• Like 1

πριν 10 ώρες, το μέλος Rik έγραψε:

Κοίτα να δεις...... 3600l/h δεν το λες και αρκετή ροή. Τόσο έχω σε 500 λίτρα ενυδρείο και όταν τα φίλτρα φορτώνουν πέφτει αισθητά και η ροή. Σε εσένα ή λίμνη λειτουργεί σαν δεξαμενή καθίζησης μαζεύοντας σιγά σιγά λάσπη στον πυθμένα έχοντας αυξημένο μικροβιακο φορτίο και αρκετά παθογόνα μην ξέροντας πότε θα σου σκάσει και καμιά ασθένεια. Η ροή πρέπει να λειτουργεί σαν χορτοκοπτικό μην αφήνοντας την συσσώρευση των αποβλήτων στον πυθμένα και οδηγώντας τα στην είσοδο του φίλτρου. Από εκεί και πέρα όσο αφορά την μηχανική φιλτρανση πρώτα πιάνεις τα χοντρά μετά τα κυρίως και στο τέλος η μικροφιλτρανση για τα μικροσωματιδια. 

Έχω αντλίες αλλά με τη ΔΕΗ δεν μπορώ να βάλω και άλλη  μια, θα προσπαθήσω να τραβήξω από  τον πάτο ότι έχει καθίσει.

• Like 1

Αυτο το ρευμα μας εχει γονατίσει....

Στην θεση σου θα προσεχα εάν ειναι να κανεις σκούπα.... μην σηκώσεις νέφος, καθάρισε και τα φίλτρα και κανε και μια καλή αλλαγή νερού μετα και προσθέτεις melafix προληπτικά σαν φυσικό αντιβακτηριδιακό γιατι μπορει να απελευθερωθούν στο νερο διάφορα. Μην πας για καλό και σου βγει ξινό....

Απο εκει και περα δεν πρεπει να το αφηνεις να μαζευει πολυ πραμα ο βυθος για να οξυγονωνεται σωστα μην αφηνωντας να δημιουργηθουν ανοξικες περιοχες, μυκητες και παθογονα, ειδικα το καλοκαιρι που ανεβαινουν αισθητα οι θερμοκρασιες και τα βακτηρια κανουν πάρτι.

• Like 1

On 3/6/2022 at 11:42 ΠΜ, το μέλος Rik έγραψε:

Αυτο το ρευμα μας εχει γονατίσει....

Στην θεση σου θα προσεχα εάν ειναι να κανεις σκούπα.... μην σηκώσεις νέφος, καθάρισε και τα φίλτρα και κανε και μια καλή αλλαγή νερού μετα και προσθέτεις melafix προληπτικά σαν φυσικό αντιβακτηριδιακό γιατι μπορει να απελευθερωθούν στο νερο διάφορα. Μην πας για καλό και σου βγει ξινό....

Απο εκει και περα δεν πρεπει να το αφηνεις να μαζευει πολυ πραμα ο βυθος για να οξυγονωνεται σωστα μην αφηνωντας να δημιουργηθουν ανοξικες περιοχες, μυκητες και παθογονα, ειδικα το καλοκαιρι που ανεβαινουν αισθητα οι θερμοκρασιες και τα βακτηρια κανουν πάρτι.

Καθάρισα την αντλία και έκανα αλλαγή νερού 40-45% (ξέχασα να πω ότι μπορώ να κάνω αλλαγές μεγάλες χωρίς κόστος από 15 Μαϊου - 15-20 Οκτωβρίου) 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...