Jump to content

Αναβάθμιση της λιμνούλας

Recommended Posts

19 minutes ago, tkalamat said:

Δεν είναι η ροη που βλέπεις Εχω βάλει αντλία την SunSun CTP-3800 SuperEco αντλία λιμνών λίμνη αντλίας ρεύματος 3600l/h 20W είναι 3 φορές περίπου την ωρα αν είχες διαβάσει πιο πάνω θα το έβλεπες, Οι δυο σωλήνες είναι μέσα στο νερο γιατί ο θόρυβος ηταν μεγάλος

Άρα πόση πραγματική ροή έχεις, την έχεις μετρήσει καθόλου; Το ότι η ονομαστική της ροή είναι 3600 λ/ω δεν σημαίνει ότι έχεις και αυτή την πραγματική ροή στην λίμνη σου.

Πόσο ύψομετρική διαφορά έχεις από την αντλία που είναι στον πυθμένα μέχρι την είσοδο της στο βαρέλι?

Από ότι κατάλαβα από αυτό που βλέπω έχεις 3 εξόδους από το βαρέλι γιατί δεν προλάβαινε να βγάζει το νερό η μια και έκανε υπερχείλιση όταν μπούκωνε το φίλτρο?

Προσωπικά θα το άλλαζα το βαρέλι γιατί από ότι φαίνεται τα έχει "φάει τα ψωμιά" του και χρειάζεσαι αναβάθμιση φίλτρου. Τα μειονεκτήματα των κόκκινων βαρελιών είναι ότι έχουν νευρώσεις και σε περιορίζουν που θα κάνεις τις τρύπες συν του ότι παραμορφώνονται σε μεγάλες χωρητικότητες. Θα έβαζα ένα πιο μεγάλο στα 120 λίτρα από τα μπλε βαρέλια και θα έκανα μια έξοδο Φ63 για να μην έχω τέτοια προβλήματα (υπερχείλισης) διαπαντός. Θα έβαζα την UV πριν την είσοδο του βαρελιού για να είναι πιο αποτελεσματική καθότι έτσι θα περνάει όλο το νερό σου από την UV. Αυτά τα ολίγα προς το παρόν σαν οικονομική πρόταση βελτίωσης.

Έγινε επεξεργασία - DrKOI

πριν 43 λεπτά, το μέλος DrKOI έγραψε:

Φίλε μου με όλη την καλή πρόθεση που έχω και δεν θέλω να παρεξηγηθώ αυτή η ροή είναι υπερβολικά μικρή έτσι όπως την βλέπω και δεν είναι επαρκής ούτε για ενυδρείο 100 λίτρων όχι για λίμνη. Πρέπει να την βελτιώσεις άμεσα γιατί θα έχεις σοβαρά προβλήματα είτε με άλγες, είτε με οξυγόνωση. Σίγουρα τα ψάρια σου δεν είναι ευχαριστημένα με αυτή την ροή.

Οσο για την οξυγόνωση ας είναι καλά ο καταρράκτης

20220510_162153.jpg

πριν 22 λεπτά, το μέλος DrKOI έγραψε:

Άρα πόση πραγματική ροή έχεις, την έχεις μετρήσει καθόλου; Το ότι η ονομαστική της ροή είναι 3600 λ/ω δεν σημαίνει ότι έχεις και αυτή την πραγματική ροή στην λίμνη σου. Δεν είπα οτι έχει αυτή ροή και στο μισό να είναι που δεν είναι , πάλι είναι πάνω από μια φορά την ώρα που είπες πιο πάνω

Πόσο ύψομετρική διαφορά έχεις από την αντλία που είναι στον πυθμένα μέχρι την είσοδο της στο βαρέλι? Είναι περίπου στην μέση δεν εχει μεγάλη διαφορά.

Από ότι κατάλαβα από αυτό που βλέπω έχεις 3 εξόδους από το βαρέλι γιατί δεν προλάβαινε να βγάζει το νερό η μια και έκανε υπερχείλιση όταν μπούκωνε το φίλτρο?

Προσωπικά θα το άλλαζα το βαρέλι γιατί από ότι φαίνεται τα έχει "φάει τα ψωμιά" του και χρειάζεσαι αναβάθμιση φίλτρου. Τα μειονεκτήματα των κόκκινων βαρελιών είναι ότι έχουν νευρώσεις και σε περιορίζουν που θα κάνεις τις τρύπες συν του ότι παραμορφώνονται σε μεγάλες χωρητικότητες. Θα έβαζα ένα πιο μεγάλο στα 120 λίτρα από τα μπλε βαρέλια και θα έκανα μια έξοδο Φ63 για να μην έχω τέτοια προβλήματα (υπερχείλισης) διαπαντός. Θα έβαζα την UV πριν την είσοδο του βαρελιού για να είναι πιο αποτελεσματική καθότι έτσι θα περνάει όλο το νερό σου από την UV. Αυτά τα ολίγα προς το παρόν σαν οικονομική πρόταση βελτίωσης.

Θοδωρή όταν έρθει η ώρα για την αναβάθμιση μιλάμε μαζί αν είναι. Νερό κάνεις μόνο αναπληρώσεις ή και αλλαγές?

πριν 47 λεπτά, το μέλος killerknight έγραψε:

Θοδωρή όταν έρθει η ώρα για την αναβάθμιση μιλάμε μαζί αν είναι. Νερό κάνεις μόνο αναπληρώσεις ή και αλλαγές?

Το καλοκαίρι και αλλαγές

Οκ μια χαρά. Είπαμε υγρά τεστ κάνεις σωστά?

• Like 1

Μία ώρα πριν, το μέλος killerknight έγραψε:

Οκ μια χαρά. Είπαμε υγρά τεστ κάνεις σωστά?

ναι με  API FRESHWATER MASTER TEST KIT

Μια χαρά. Υστερούν λίγο στα νιτρώδη, αλλά ε γενικές γραμμές είναι πολύ αξιόπιστα

• Like 1

• 2 weeks later...

Καθαρισμός φίλτρου και καταρράκτη με αλλαγή νερού 50% 

20220620_105851.jpg

20220620_105851.jpg

20220619_111723.jpg

20220619_111536.jpg

20220619_102836.jpg

20220619_111549.jpg

• Like 4

• 1 month later...

20220804_100730.jpg

20220804_100016.jpg

20220804_100023.jpg

20220804_100016.jpg

20220804_100735.jpg

Έγινε επεξεργασία - tkalamat
Θα μου φάνε το χέρι!
  • Like 3
  • love 2

Να χαίρεσαι τα ψαρακια σου φιλε.... καλο καλοκαιρι!

πριν 2 ώρες, το μέλος tkalamat έγραψε:

20220804_100730.jpg

20220804_100016.jpg

20220804_100023.jpg

20220804_100016.jpg

Τα υγιή χρυσόψαρα έτσι πρέπει να κάνουν....να τρώνε μέχρι σκασμου και να θέλουν συνέχεια και άλλο φαι 🤪🤪🤪🤪

πριν 5 ώρες, το μέλος Rik έγραψε:

Να χαίρεσαι τα ψαρακια σου φιλε.... καλο καλοκαιρι!

Ευχαριστώ να είσαι καλά  καλό καλοκαίρι!

πριν 4 ώρες, το μέλος killerknight έγραψε:

Τα υγιή χρυσόψαρα έτσι πρέπει να κάνουν....να τρώνε μέχρι σκασμου και να θέλουν συνέχεια και άλλο φαι 🤪🤪🤪🤪

Δεν τα χορταίνω με τίποτα ολο να τρώνε θέλουνε μου τσιμπάνε το χέρι είναι πολύ ήμερα!

• 10 months later...

Μετά από τον καθαρισμό του καταρράκτη ο φίλος ξεκουράζετε!

20230618_124041.jpg

20230618_124054.jpg

• Like 2
  • love 3

• 10 months later...

20240501_154341.jpg

20240501_154338.jpg

20240501_154332.jpg

• love 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...