VRAKASY 20 Μαρτίου 2021 #1 Share 20 Μαρτίου 2021 Στήνω ένα νέο ενυδρείο RENA 330 λίτρα μήκος 120 εκ πλάτος 50 εκ ύψος 60 εκ Φίλτρο έχω το sunsun hw 3000 με ρύθμιση από 1200 L/H Φωτισμός θα μπεί NICREW led 24/7 Υπόστρωμα προτιμώ να είναι μαύρο χαλίκι ή μαύρη άμμο Σκοπεύω να βάλω 8 Banded rainbowfish 10 Dwarf rainbowfish και ίσως καμιά 30 αριά Cardinal Tetra και 10 cherry barb αλλαγές νερού σχεδιάζω να γίνονται 30 λίτρα 3 φορές την εβδομάδα αυτόματα Τι φυτά θα μου προτείνατε να βάλω χωρίς χρήση μπουκάλες CO2 ώστε να περνάνε καλά οι κάτοικοι του ενυδρείου μου? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
corto maltese 20 Μαρτίου 2021 #2 Share 20 Μαρτίου 2021 Μεχρι να σου απαντησουν οι των ''φυτεμενων'' διαβασε το παρακατω να παρεις μια πρωτη ιδεα........ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 20 Μαρτίου 2021 #3 Share 20 Μαρτίου 2021 Κάποια είδη από Echinidorus, microsorum pteropus, valisneria, anubia, cryptocoryne, bucefalandra είναι μερικά που άνετα μπορείς να βάλεις, χωρίς πολλές απαιτήσεις σε λιπάσματα, φωτισμό, και co2. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halcyon 21 Μαρτίου 2021 #4 Share 21 Μαρτίου 2021 Καλησπέρα και καλή επιτυχία στο εγχείρημα! Χωρίς CO2 φύτεψα πριν μια βδομάδα bacopa caroliniana και hygrophila polysperma και έχουν δώσει ήδη 2-3cm ύψος με πολλά νέα stems. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
garganik 21 Μαρτίου 2021 #5 Share 21 Μαρτίου 2021 Εχυνοδορες και ανουμπιες μπορείς να βάλεις άνετα με λίγο λιπασματακι θα είσαι οκ... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halcyon 21 Μαρτίου 2021 #6 Share 21 Μαρτίου 2021 πριν 9 ώρες, το μέλος Halcyon έγραψε: Καλησπέρα και καλή επιτυχία στο εγχείρημα! Χωρίς CO2 φύτεψα πριν μια βδομάδα bacopa caroliniana και hygrophila polysperma και έχουν δώσει ήδη 2-3cm ύψος με πολλά νέα stems. Eπειδή είδα ότι δεν γίνεται λόγος για υπόστρωμα υποστρώματος , να σημειώσω πως για το δικό μου αποτέλεσμα έγινε χρήση υποστρώματος Natural Substrate της Aquaforest ύψους 5 cm και πάνω από αυτό προστέθηκαν άλλα 5 cm ύψος χαλίκι. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
garganik 21 Μαρτίου 2021 #7 Share 21 Μαρτίου 2021 Μία ώρα πριν, το μέλος Halcyon έγραψε: Eπειδή είδα ότι δεν γίνεται λόγος για υπόστρωμα υποστρώματος , να σημειώσω πως για το δικό μου αποτέλεσμα έγινε χρήση υποστρώματος Natural Substrate της Aquaforest ύψους 5 cm και πάνω από αυτό προστέθηκαν άλλα 5 cm ύψος χαλίκι. +1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 21 Μαρτίου 2021 #8 Share 21 Μαρτίου 2021 Αν δεν έχεις σκοπό να πας σε δύσκολα φυτά , με ότι αυτό συνεπάγεται, δεν χρειάζεται να βάλεις ούτε υπόστρωμα κάτω από το χαλίκι σου ουτε τπτ τύπου soil που είναι εμπλουτισμένο... Μόνο άλγες και τρέξιμο θα σου "προσφέρουν". Μπορείς να δώσεις βάση σε φυτά που δεν φυτεύονται, όπως είπαν παραπάνω οι φίλοι, anubias, microsorum, buchefalandra και σε εύκολα "φυτευτα", valisneria, cryptocoryne πχ, που δεν χρειάζονται ιδιαίτερο βυθό για να φυτευτούν! Καλό ξεκίνημα! 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mik7 21 Μαρτίου 2021 #9 Share 21 Μαρτίου 2021 (edited) Καλησπέρα και από μένα.. Το ενυδρείο σου είναι πολύ όμορφο!! Τι θα έκανα εγώ.. Στην πλάτη του ενυδρείου θα έβαζα ένα μαύρο χαρτονάκι ή άσπρο ματ, οπωσδήποτε στον πάτο λίγο χοντρό χαλίκι λάβας και θα το σκέπαζα με υπόστρωμα της Tropica και από πάνω ψιλό χαλίκι 0,7-1,2mm σε ύψος τα 5cm. Αφού είναι μεγάλο το ενυδρείο προτείνω να μπουν στο πίσω μέρος εχινόδοροι (έχει μεγάλη ποικιλία) ,στην μεσαία γραμμή τα ξύλα σου και τίς πέτρες με μος και ανούμπιες. Σε μικρό ενυδρείο 20 λίτρων χωρίς διοξείδιο έχω δοκιμάσει και limnophila και κριπτοκορίνες με μεγάλη επιτυχία. Καλή συνέχεια Έγινε επεξεργασία 21 Μαρτίου 2021 - mik7 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRAKASY 22 Μαρτίου 2021 Author #10 Share 22 Μαρτίου 2021 (edited) Λόγω του ότι συχνά για δυό βδομάδες δεν θα ασχολείται κανείς με το ενυδρείο κοιτάω να γίνει όσο γίνετε απλό και αυτόματο. Επιθυμία μου είναι να μην βάλω υπόστρωμα και να αποφύγω φυτά με ρίζες για να κάνω πιο εύκολα σκούπα βυθού οπότε Μάρλον θα παω σε anubias, microsorum, buchefalandra αν υπάρχουν και άλλα που νομίζετε ότι ταιριάζουν με τα rainbowfish θα με ενδιέφερε η οποιαδήποτε πρόταση Το φίλτρο μου έχει και λάμπα UV 9w για να αποφύγω την άλγη. Η πλάτη του ενυδρείου και η μία πλευρά είναι επενδεδυμένες εξωτερικά με μαύρο αυτοκόλλητο βινύλιο και θα μπεί και τρεις πόντους μόνωση. Το μαύρο βινύλιο το έβαλα για να μην φαίνονται τα καλώδια και οι σωλήνες πίσω από το ενυδρείο αλλά και να μην έχω αντίθεση με τα χρώματα των σωλήνων εσωτερικά. Ο χώρος που βρίσκεται το ενυδρείο έχει 19-21 βαθμούς το χειμώνα και το καλοκαίρι θα παίρνει αυτόματα το air condition μπροστά όταν χρειάζεται μέσω wifi Οι αλλαγές νερού θα γίνονται και αυτές αυτόματα μέσω ηλεκτρομαγνητικών βαλβίδων. Αντίσταση λέω να βάλω 2 * 300w με 2 stc controller, η δεύτερη θα είναι εφεδρική νομίζω ότι θα με καλύψει ή μια αντίσταση. Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας εκ των προτέρων Γιάννης Έγινε επεξεργασία 22 Μαρτίου 2021 - VRAKASY Προσθήκη Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 22 Μαρτίου 2021 #11 Share 22 Μαρτίου 2021 Δες το ενυδρειο του @SOTIRIS 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 22 Μαρτίου 2021 #12 Share 22 Μαρτίου 2021 πριν 8 λεπτά, το μέλος natateo έγραψε: Δες το ενυδρειο του @SOTIRIS Εδώ μιλάμε για τον απόλυτο οδηγό! 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος