fishbone! 22 Οκτωβρίου 2021 #101 Share 22 Οκτωβρίου 2021 Well done Panos !!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 22 Οκτωβρίου 2021 #102 Share 22 Οκτωβρίου 2021 Ορεξάτος! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos nts 12 Νοεμβρίου 2021 Author #103 Share 12 Νοεμβρίου 2021 Μια φώτο έτσι για το καλημέρα.. Και για τα τυπικά, εδώ και λίγο καιρό με αλλαγή σκίμερ, wavemaker, με αλλαγή λίγο στην ένταση του φωτιστικού παιδεύομαι με το κυανό το οποίο φαίνεται ότι όσο πάει καταπολεμάται όλο και πιο πολύ! Η καλύτερη λύση που έχω βρει εγώ ώστε να γίνει φυσικά και χωρίς να χρησιμοποιηθούν χημικά ειναι με την προσθήκη βακτηρίων. Είχα σταματήσει για κάποιο καιρό να ρίχνω βακτήρια και δεν ξέρω γιατί το έκανα η αλήθεια είναι.. Μέχρι ένα σύστημα να θεωρηθεί ώριμο, όσον αφορά τα reef, παίρνει παραπάνω χρόνο και χρειάζεται αρκετή σταθερότητα. Οπότε με τακτικές αλλαγές νερού με το αλάτι που χρησιμοποίησα από την αρχή και στο προηγούμενο μου ενυδρείο και με την χρήση βακτηρίων της τρόπικ μαρίν, με σιφωνάρισμα βυθού και λίγο πιο υγρό σκιμάρισμα νομίζω ότι έχει ήδη αρχίσει να γίνεται δουλειά.. να συμπληρώσω επίσης ότι με τις αλλαγές νερού δεν αποκτάται απαραίτητα η σταθερότητα γιατί τα μικροστοιχεία αλλά και τα μακροστοιχεία συνεχώς καταναλώνονται από τους οργανισμούς στο σύστημα μας. Με το να κάνουμε αλλαγές νερού είδα ότι ένα σύστημα μπορεί να αποσταθεροποιηθεί αρκετά εύκολα.. Οπότε θέλει λίγο παραπάνω προσοχή ακόμα και τότε.. *Προσοχή κατά την έξαρση αλγών ( βακτηρίων ) όπως του κυανού, δεν συστήνεται η χρήση συμπληρώματος άνθρακα, γιατί εκτός από τα βακτήρια τα ωφέλιμα ταϊζει και τα βακτήρια όπως είναι το κυανό! Καλό ειναι να μπορέσουμε να ελέγξουμε την έξαρση αυτή και μετά να συνεχίσουμε την δοσολογία μας όπως την χρησιμοποιούσαμε πριν! Χτεσινές μετρήσεις: Alk: 8,2 dKH Calcium: 435 ppm Magnesium: 1440 ppm Phosphate: 0,04 ppm Nitrate: 2-5 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos nts 16 Νοεμβρίου 2021 Author #104 Share 16 Νοεμβρίου 2021 Σημερινό φωτοσουτι ?? 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 16 Νοεμβρίου 2021 #105 Share 16 Νοεμβρίου 2021 Καλός ο παναης ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓΡΗΓΟΡΗΣ Κ 16 Νοεμβρίου 2021 #106 Share 16 Νοεμβρίου 2021 Εντυπωσιακό πανο!!!!!? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 16 Νοεμβρίου 2021 #107 Share 16 Νοεμβρίου 2021 Είσαι ωραίος Πανο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 17 Νοεμβρίου 2021 #108 Share 17 Νοεμβρίου 2021 Πανο, δεν μ αρεσαν οι φωτο... Ξανακανε! Κανε κατι με πολυ μπλε, χανονται τα χρωματα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos nts 17 Νοεμβρίου 2021 Author #109 Share 17 Νοεμβρίου 2021 πριν 6 ώρες, το μέλος natateo έγραψε: Πανο, δεν μ αρεσαν οι φωτο... Ξανακανε! Κανε κατι με πολυ μπλε, χανονται τα χρωματα Αφορμή ήθελα για να ξανα κάνω φωτοσουτι.. χαχα 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post panos nts 11 Ιανουαρίου 2022 Author Popular Post #110 Share 11 Ιανουαρίου 2022 Μετά το χτεσινό φαγητό όλα σήμερα τα βλέπω σε πολύ καλή κατάσταση! Το μόνο που μου κινεί την περιέργεια και δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί η γονιοπορα εδώ και 1 μήνα δεν ανοίγει παραπάνω! Δεν της έδωσα επιλογή για το που θα κάτσει και από την αρχή είχα πει ότι αυτή θα είναι η θέση της γιατί δεν ήθελα να γίνει κάποια στραβή στην αρχή .. 5 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
boulkmanjimakos 15 Ιανουαρίου 2022 #111 Share 15 Ιανουαρίου 2022 Μπράβο Πάνος! Καλή δουλειά!!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓΡΗΓΟΡΗΣ Κ 15 Ιανουαρίου 2022 #112 Share 15 Ιανουαρίου 2022 Μπράβο Πανο!!!! Πανέμορφο!!!!!!? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 15 Ιανουαρίου 2022 #113 Share 15 Ιανουαρίου 2022 Καλά πας αγόρι! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos nts 16 Ιανουαρίου 2022 Author #114 Share 16 Ιανουαρίου 2022 Να στε καλα μαγκες, ευχαριστω! Αργά και σταθερά! Με αναβαθμίσεις πολύ σύντομα.. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 18 Ιανουαρίου 2022 #115 Share 18 Ιανουαρίου 2022 Ωραίος πανουλη!!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos nts 10 Φεβρουαρίου 2022 Author #116 Share 10 Φεβρουαρίου 2022 (edited) Έφυγε το κυανό, έφυγε το DINO και οι τιμές πάλι σε ισορροπία.. Παράπλευρες απώλειες ήταν οι καταλαφύλλιες οι οποίες ζορίστηκαν πολύ από το μηδένισμα των νιτρικών..Νέες μετρήσεις: NO3: 2-5 PO4: 0,04 KH: 8,2 Ca: 450 MG: 1420 Κάποια στιγμή θα στείλω και ένα icp για να δω εάν λείπει κάποιο στοιχείο ή όχι.. μέχρι τότε ηρεμία στο ριφ και ρουτίνες.. Ρουτίνες: - Κάθε μέρα τάισμα τα ψάρια με prime reef flakes Ocean Nutricion - Ανά 2 μέρες 5ml Redsea AB+ και κλείσιμο το σκίμερ για 1 ώρα - Καθάρισμα τα τζάμια μια φορά στις 3 μέρες - Κάθε 3 μέρες αλλαγή υαλοβάμβακα στο σαμπ για νερό κρύσταλλο και για να μην έχω εστία φωσφωρικών και νιτρικών -Τελευταία αλλαγή νερού 1,5 μήνα πριν ( θέλει συζήτηση για το πώς το έφτασα σε αυτό το σημείο.. ) Έγινε επεξεργασία 10 Φεβρουαρίου 2022 - natateo 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓΡΗΓΟΡΗΣ Κ 10 Φεβρουαρίου 2022 #117 Share 10 Φεβρουαρίου 2022 Ωραίος Πανο!!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos nts 19 Φεβρουαρίου 2022 Author #118 Share 19 Φεβρουαρίου 2022 Μετά από την χρήση παρομέτρου, αυτά είναι τα αποτελέσματα! Είναι τόσο σημαντικός ένας παρομετρικός χάρτης στην τοποθέτηση και στην διατήρηση των κοραλλιών που ευτυχώς μου δόθηκε η ευκαιρία να το κάνω! Βλέπουμε λοιπον ότι στα ψηλότερα σημεία του σκειπ τα παρ ειναι στο ~200 κάτι που ίσως θέλει λίγο αύξηση για να βάλω κάποια πιο απαιτητική ακροπόρα στην πορεία. Στην μέση και αριστερά ανάλογα με το σημείο τα PAR είναι περίπου στο 150 κάτι που για LPS είναι μια χαρά.\ Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση όμως είναι το πώς είναι δυνατόν κάτω και δεξιά να έχει τόσο υψηλές τιμές.. Ίσως να ευθύνεται η αντανάκλαση που γίνεται από τον τοίχο που είναι δίπλα! Το μέτρησα αρκετές φορές με το αποτέλεσμα να μένει το ίδιο! Επίσης πλέον πρέπει να πω,ότι άλλαξα το φωτιστικό και απο εκεί που είχα το populargrow 165w στην θέση του μπήκε το φωτιστικό της Reef Factory το Reef Flare M με διπλό πάνελ. Στην παρακάτω φώτο βλέπουμε πώς διαμορφώθηκε το φάσμα ( το πείραξα λίγο προς την συνολική ένταση μόλις έβγαλα αυτές τις τιμές στα PAR ) με την συνολική ένταση να είναι αυτή τη στιγμή στο 70% και πραγματικά να το κάνει το ενυδρείο μέρα,όχι αστεία.. ( Αυτή τη στιγμή ειναι στο acclimation για ακόμα 2 μέρες και μετά θα πιάσει την συνολική ένταση ) 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 20 Φεβρουαρίου 2022 #119 Share 20 Φεβρουαρίου 2022 Πανο, τις μετρήσεις που δείχνει η φωτο ειναι με το νέο φωτιστικό, με 70% ένταση? Στο 100% ποσα watt σου βγάζει? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos nts 20 Φεβρουαρίου 2022 Author #120 Share 20 Φεβρουαρίου 2022 πριν 3 ώρες, το μέλος submarine1981 έγραψε: Πανο, τις μετρήσεις που δείχνει η φωτο ειναι με το νέο φωτιστικό, με 70% ένταση? Στο 100% ποσα watt σου βγάζει? Ναι είναι με το νέο φωτιστικό στο 60% η μέτρηση! Στο τέρμα βγάζει πραγματικό 160w.. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 22 Φεβρουαρίου 2022 #121 Share 22 Φεβρουαρίου 2022 Μπράβο πανο που ψάχνεσαι! Είναι σημαντικό ο χομπιστας να ασχολείται με τις διάφορες παραμέτρους υου ενυδρείου του. Αυτό τον κάνει καλύτερο και βελτιώνει γενικότερα και το χόμπι. Πραγματικά ζηλεύω την διάθεση σου και αναπολώ και εγώ τα χρόνια που είχα τον ενθουσιασμό του να αναζητώ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos nts 10 Μαρτίου 2022 Author #122 Share 10 Μαρτίου 2022 Μια ανανέωση μικρή με μια φώτο απο τα πλάγια.. 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos nts 3 Ιουνίου 2022 Author #123 Share 3 Ιουνίου 2022 Μετά από τόσο καιρό, μια μικρή ανανέωση! Με προσθήκες, με αλλαγές, το ενυδρείο μετράει 1 χρόνο και 5 μήνες! Νομίζω το high light είναι αυτή η ακανθοφυλλια! Δεν είναι δική μου, είναι φιλοξενούμενη αλλά τα χρώματα της είναι κάτι παραπάνω από υπερβολικά όμορφα! 5 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 5 Ιουνίου 2022 #124 Share 5 Ιουνίου 2022 Super πάει!!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos nts 17 Ιουλίου 2022 Author #125 Share 17 Ιουλίου 2022 1 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος