antonium98 20 Φεβρουαρίου 2021 Author #51 Share 20 Φεβρουαρίου 2021 πριν 39 λεπτά, το μέλος antonium98 έγραψε: Γύρισα τώρα σπίτι και βρήκα αυτό. Έχει δημιουργηθεί ζευγάρι ή εγώ έχω καταλάβει κάτι λάθος; Καταλαβαινει κάποιος κάτι; Κάποιος γνώμη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 21 Φεβρουαρίου 2021 Author #52 Share 21 Φεβρουαρίου 2021 (edited) Καλησπέρα και πάλι, θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να μου πει γιατί έσκαψαν το λαγούμι. Από ότι διάβασα συχνά σκάβουν τα αρσενικά όταν σχηματίσουν ζευγάρι για την εναπόθετηση των αβγών. Και ακόμη έλεγε ότι τα μεταφέρουν τα αυγά σε διαφορα λαγούμια που σκάβει το αρσενικό. Γενικά στο ενυδρειο έχουν σχηματιστεί οι κυριαρχίες. Ο κυρίαρχος αρσενικός έχει πάρει τις 3 πιο όμορφες (μάλλον) θηλυκές και το άλλο αρσενικό έχει απομονωθεί και κρατάει στιβαρά το μισό ενυδρειο για πάρτη του. Ο ένας δεν επιτρέπει στον άλλο να μπει στην περιοχή του. Και έχω και ένα μικρούλη απομονωμένο μόνο του. Ακόμη προσπαθώ να καταλάβω αν όλα τα ψαρια τρώνε κανονικά. Ένα είναι το σίγουρο τροφή κάτω δεν μένει. Όταν ανάβουν τα φώτα η άμμος λάμπει. Βαζω και μια φωτογραφία του κυρίαρχου αρσενικού και περιμένω την γνώμης σας. Και θα ανεβάσω και μια με το λαγούμι. Έγινε επεξεργασία 21 Φεβρουαρίου 2021 - antonium98 Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 21 Φεβρουαρίου 2021 Author #53 Share 21 Φεβρουαρίου 2021 Εδώ το λαγουμι Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 21 Φεβρουαρίου 2021 Author #54 Share 21 Φεβρουαρίου 2021 Και ακόμη μια εδώ με τις λίγες φορές που είναι όλα μαζί. ( όλες οι φωτογραφίες τραβιούνται την ώρα που τις ανεβαζω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 24 Φεβρουαρίου 2021 Author #55 Share 24 Φεβρουαρίου 2021 Καλημερα, μπορεί το ενυδρειο να περνάει μια φάση λόγο του μικρότερου ψαριού που έχει εμφανίσει κάποια σημάδια μάλλον hexamita αλλά ο μεγάλος αρσενικός πάει μια στην μια θηλυκιά και μια στην άλλη για ζευγάρωμα. Μια σκάβει από εδώ μια σκάβει από εκεί μια με την μια μια με την άλλη. Που θα πάει πιστεύω θα έρθουν τα γεννητούρια. Μου έχει οργώσει ολο το βυθό. Συνέχεια κυνηγάω τα φυτά να τα ξαναφυτεψω γιατί σκάβει πηγάδια. Όταν ανάψουν τα φώτα θα ανεβάσω καμία φωτογραφία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 24 Φεβρουαρίου 2021 #56 Share 24 Φεβρουαρίου 2021 Λογικά έχεις 3 αρσενικά με όσα γράφεις,τα 2 που μοίρασαν το ενυδρείο και το 3ο που υποθέτω οτι είναι το ψάρι που αρρώστησε,γιατι τρώει της χρονιάς τουκαι βγάζει οργανικά πλέον το στρές. Βγάλτο ,προσπάθησε να το θεραπεύσεις και αν σωθεί κατα την γνώμη μου δώστο 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 24 Φεβρουαρίου 2021 Author #57 Share 24 Φεβρουαρίου 2021 Σίγουρα θα το δώσω το ψαράκι αν καταφέρω να το κάνω καλά είτε είναι αρσενικό είτε είναι θηλυκό. Γιατί είναι κρίμα να τις τρώει να είναι απομονωμένο και στρεσαρισμενο συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 24 Φεβρουαρίου 2021 #58 Share 24 Φεβρουαρίου 2021 πριν 13 λεπτά, το μέλος antonium98 έγραψε: Σίγουρα θα το δώσω το ψαράκι αν καταφέρω να το κάνω καλά είτε είναι αρσενικό είτε είναι θηλυκό. Γιατί είναι κρίμα να τις τρώει να είναι απομονωμένο και στρεσαρισμενο συνέχεια. Δωστο Αντωνη θσ στο ψωφίσουνε 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 24 Φεβρουαρίου 2021 Author #59 Share 24 Φεβρουαρίου 2021 πριν 16 λεπτά, το μέλος marinos έγραψε: Δωστο Αντωνη θσ στο ψωφίσουνε Ετοιμάζω ένα ενυδρειακι τώρα να μπει αύριο του ξεκινάω θεραπεία και μόλις πάρει τα πάνω του και επανέλθει θα χαριστεί σε κατάλληλο ενυδρειο 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 2 Μαρτίου 2021 Author #60 Share 2 Μαρτίου 2021 Καλησπέρα και πάλι, επιστρέφω επιτέλους με ευχάριστα νέα. Έχουμε γεννητούρια. Συνεβη και κάτι καλό γιατί τον τελευταίο καιρό με έχει πάρει από κάτω που ήρθαν έτσι τα πράγματα. Μετά από αλλαγές στο στήσιμο του ενυδρείου τα πράγματα κάπως έχουν ηρεμίσει και όλα τα ψαρια έχουν τον χώρο τους και την κρυψώνα τους. Αυτό έχει φέρει μεγάλη ηρεμία σε σχέση με τους τόσο έντονους τσαμπουκάδες που υπήρχαν τον τελευταίο καιρό. Επίσης μαρεσει πολύ περισσότερο το οπτικό αποτέλεσμα. Ακόμη βέβαια θέλω να αφαιρέσω το θηλυκό που έχει μείνει μόνο του αν όχι και το δεύτερο ζευγάρι. Λοιπόν επιστρέφω στα γεννητούρια. Δεν έχω δει ουριτσες ακόμη μιας και η θηλυκιά γέννησε η μέσα στο βραδυ ή σήμερα το πρωί. Ποσο χρόνο θα πάρει αν όλα πάνε καλά να δω ουριτσες; Δυστυχώς χρόνος για σοβαρή ασχολία με την γεννά και μεταφορά σε ενυδρειο μόνα τους δεν υπάρχει. Ήθελα να ρωτήσω αν βγουν ουριτσες πέρα από τριμμένη τροφή και μπόλικες αλλαγες, μέσα στο ενυδρειο τι άλλο μπορώ να κάνω μήπως και επιβιώσει κανένα ψαράκι; Σας ευχαριστώ πολύ περιμένω την γνώμη σας και τα φώτα σας. Θα ανεβάσω και φωτογραφίες το βράδυ που θα ανάψουν τα φώτα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 2 Μαρτίου 2021 Author #61 Share 2 Μαρτίου 2021 Επίσης μια ερώτηση. Η θηλυκιά διώχνει μέχρι και τον μπαμπα από τα αυγά. Αυτό είναι φυσιολογικό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 2 Μαρτίου 2021 #62 Share 2 Μαρτίου 2021 πριν 3 λεπτά, το μέλος antonium98 έγραψε: Επίσης μια ερώτηση. Η θηλυκιά διώχνει μέχρι και τον μπαμπα από τα αυγά. Αυτό είναι φυσιολογικό; Όχι δεν το βρίσκω φυσιολογικό άλλα είναι ταυτόχρονα και λογικό μιας και δεν υπάρχει εμπειρία και είναι υπερπροστατευτικά σαν γονείς. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 2 Μαρτίου 2021 Author #63 Share 2 Μαρτίου 2021 Μόλις τώρα, το μέλος marinos έγραψε: Όχι δεν το βρίσκω φυσιολογικό άλλα είναι ταυτόχρονα και λογικό μιας και δεν υπάρχει εμπειρία και είναι υπερπροστατευτικά σαν γονείς. Την ίδια ακριβώς σκέψη είχα και εγώ. Κάτι επίσης ασχετο τα ψαρια αυτά με έχουν κάνει να μην ξέρω ούτε εγώ ποιος είμαι. Από όταν έγινε αυτό με το μικρο. Μια λέω εντάξει υγιέστατα τα βλέπω δεν υπάρχει λόγος να αγχώνομαι μετά βλέπω κάτι και λέω μπας και τρέχει κάτι; Μετά από λίγο πω πω τέλεια είναι όλα μετά πάλι τα ίδια. Και σήμερα γέννησαν δεν ξέρω δεν μπορώ να κρατήσω σταθερή άποψη με σιγουριά για την υγεία τους γιατί φοβάμαι μην κάτι πάει λάθος. Πάντως οι μετρήσεις του ενυδρείου μένουν σταθερές και τα νιτρικά ποτε δεν ανεβαίνουν πάνω από 10-11. Μόνο το θέμα του φαγητού με απασχολεί. Είχα συνηθίσει τους δίσκους που έπεφταν σαν γουρούνια στο φαγητό. Αυτά είναι τόσο εκλεπτυσμένα αν δεν πέσει στο βυθό η τροφή και αν δεν πιει νερό η τροφή να μαλακώσει δεν πλησιάζουν. Και δεν ξέρω αν έτσι θα έπρεπε να είναι. Σκέφτομαι σαν γεωφαγοι που είναι πάνω κάτω ίσως έτσι φέρονται Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 2 Μαρτίου 2021 #64 Share 2 Μαρτίου 2021 Ψυχραιμία Αντώνη . Μια χαρά είναι όλα . Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 2 Μαρτίου 2021 Author #65 Share 2 Μαρτίου 2021 Μόλις τώρα, το μέλος marinos έγραψε: Ψυχραιμία Αντώνη . Μια χαρά είναι όλα . Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας . Προσπαθώ όσο μπορώ να μην το σκέφτομαι αρνητικά και να μην υπερβάλω. Μακαρι πραγματικά να είναι όλα καλά και να παραμείνουν έτσι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 2 Μαρτίου 2021 Author #66 Share 2 Μαρτίου 2021 Καλησπέρα και πάλι, επιστρέφω με φωτογραφικό υλικό. Ανεβαζω μια του ενυδρείου όπως είναι τώρα. Και θα ακολουθήσει και μια με τα αυγουλακια όσο μπορώ δηλαδή να βγάλω καλή φωτογραφία. Ακόμη περιμένω τα φύλλα και τους καρπούς( έφτασαν Θεσσαλονίκη άρα σύντομα θα τα έχω ελπίζω) και ψάχνω να βρω και λευκοκεφαλα. Να σημειώσω επίσης πως τα δυο μεγάλα ξύλα που προστέθηκαν είναι το ένα κούφιο από κάτω και κάνει κρυψώνα και το άλλο χωρίζεται από κάτω σε δυο ξεχωριστά κομμάτια που κάνουν πάλι κρυψώνες. Επίσης από πίσω από τα ξύλα υπάρχει χώρος για κρυψώνες 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 2 Μαρτίου 2021 Author #67 Share 2 Μαρτίου 2021 Βάζω άλλη μια από μπροστά. Περιμένω γνώμες για το καινούριο στήσιμο και κάθε άποψη για βελτίωση δεκτή. 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 2 Μαρτίου 2021 Author #68 Share 2 Μαρτίου 2021 (edited) Και τέλος εδώ η απόπειρα να φωτογραφίσω τα αυγά με την μαμα. Είναι το κοριτσάκι πίσω πάνω από την πέτρα και τα αυγουλακια ίσα που φαίνονται. Το χρωμα τους δείχνει να είναι γονιμοποιημένα; Ζηταω Συγγνωμη εκ μέρους του δεύτερου Αρσενικού για το φωτομπομπ. Επισης ο αρσενικός από το ζευγάρι που γέννησε τώρα κυνηγάει άλλη θηλυκιά. Έγινε επεξεργασία 2 Μαρτίου 2021 - antonium98 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 2 Μαρτίου 2021 #69 Share 2 Μαρτίου 2021 Μία ώρα πριν, το μέλος antonium98 έγραψε: Το χρωμα τους δείχνει να είναι γονιμοποιημένα; Αν ειναι ασπρα, τότε δεν ειναι (τα αυγα) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 2 Μαρτίου 2021 Author #70 Share 2 Μαρτίου 2021 πριν 8 λεπτά, το μέλος natateo έγραψε: Αν ειναι ασπρα, τότε δεν ειναι (τα αυγα) Δεν είναι άσπρα. Μπεζ προς καφέ θα τα έλεγα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 2 Μαρτίου 2021 Author #71 Share 2 Μαρτίου 2021 Για το στήσιμο καμία γνώμη; Και κάποια ιδέα βελτίωσης καλοδεχούμενη. Ανεβαζω ακόμη μια από την γωνία που εγώ βλέπω το ενυδρειο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 2 Μαρτίου 2021 #72 Share 2 Μαρτίου 2021 Ωραίο είναι . Και μόλις έρθουν και τα φύλλα με τους καρπούς «θα δείξει» ποιο βιοτοπικό 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 2 Μαρτίου 2021 Author #73 Share 2 Μαρτίου 2021 πριν 1 λεπτό, το μέλος marinos έγραψε: Ωραίο είναι . Και μόλις έρθουν και τα φύλλα με τους καρπούς «θα δείξει» ποιο βιοτοπικό Έτσι πιστεύω και εγώ πως με τα φύλλα και τους καρπούς θα συμπληρωθεί αυτό που του λείπει. Εντωμεταξύ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μου σκουραινει το νερό. Επίσης άλλη μια απορία αν μείνει το ένα ζευγάρι στο ενυδρειο πιστεύετε ότι με παίρνει από άποψη χώρου ένα μικρο κοπαδακι από serpae tetra? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 2 Μαρτίου 2021 #74 Share 2 Μαρτίου 2021 πριν 3 λεπτά, το μέλος antonium98 έγραψε: Έτσι πιστεύω και εγώ πως με τα φύλλα και τους καρπούς θα συμπληρωθεί αυτό που του λείπει. Εντωμεταξύ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μου σκουραινει το νερό. Επίσης άλλη μια απορία αν μείνει το ένα ζευγάρι στο ενυδρειο πιστεύετε ότι με παίρνει από άποψη χώρου ένα μικρο κοπαδακι από serpae tetra? Εγώ θα το άφηνα μόνο με τα ram . Και το γιατί θα το καταλάβεις μόλις γίνει η εκκόλαψη των αυγών 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 2 Μαρτίου 2021 Author #75 Share 2 Μαρτίου 2021 πριν 5 λεπτά, το μέλος marinos έγραψε: Εγώ θα το άφηνα μόνο με τα ram . Και το γιατί θα το καταλάβεις μόλις γίνει η εκκόλαψη των αυγών Σίγουρα θα είναι καλύτερα μόνο τα ραμ. Απλά το ενυδρειο λόγο του στησίματος του και των κρυψώνων που υπάρχουν και τους χώρους που δεν φαίνονται έξω από αυτό φαίνεται πολύ άδειο. Θα το αφήσω να κυλήσει ο καιρός έτσι να δω πως θα πάνε τα πράγματα και το βλέπουμε στο μέλλον αν θα γίνει κάποια προσθήκη. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος