submarine1981 28 Φεβρουαρίου 2021 #26 Share 28 Φεβρουαρίου 2021 Και εγω ειμαι κατά των μεγάλων αλλαγών, για τον ιδιο λόγω που λεει και ο fishbone, αλλά συνέχισέ αφου θες να το πας έτσι και βλέπεις. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 17 Μαρτίου 2021 Author #27 Share 17 Μαρτίου 2021 Μέρα 48 και φαίνεται να πηγαίνει καλά το Pico μας. Λόγο έλλειψης ψαριών, τα κωπιποδα και συναφή κάνουν πάρτι παντού. Τα "σκουπίζω" καθημερινά από το τζάμι. Εδώ και 15μερες υπάρχουν δύο κοράλλια. Ένα Rhodactis και ένα Duncanopsammia. Το δεύτερο το ταιζω κάθε 3-4 μέρες σαρδέλα. Είναι η μόνη πηγή φαγητού στο ενυδρείο. Για μια βδομάδα είδα σε λίγα σημεία διατομα τα οποία φύγανε μόνα τους γρήγορα. Άλγες δεν βλέπω τίποτα για "φρέσκο" ενυδρείο. Πριν μερικές μέρες πρόσθεσα Caulepa. Αλλαγή νερού από την πρώτη δεν έχω κάνει. Δηλαδή 15μερες τώρα. Κρίνοντας οπτικά τον βράχο, παρακολουθοντας το mini refugium και έχοντας την συγκεκριμένη ρουτίνα ταισματος σκέφτομαι σοβαρά να αλλάζω νερό μια φορά το μήνα, το 20%. Μέχρι τώρα πάντως το πείραμα πάει καλά. Θα δείξει ο χρόνος. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 17 Μαρτίου 2021 #28 Share 17 Μαρτίου 2021 Θα το δεις εσυ. Ισως και 2 φορες το μηνα αλλαγή (καθε 15 μέρες) το 20% να ειναι καλύτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 19 Μαρτίου 2021 #29 Share 19 Μαρτίου 2021 Πολύ καλήτεχνικές φωτογραφίες!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 4 Απριλίου 2021 Author #30 Share 4 Απριλίου 2021 (edited) Πανω από δίμηνο το Pico και η μόνη συντήρηση είναι να καθαρίζω όποτε θυμάμαι το τζάμι, να συμπληρώνω νερό και να ταιζω τα κοράλλια κάθε 3 μέρες. Προσθέσαμε ένα Acanthastrea Lord που μας άρεσε το χρώμα και τρώει σαν γουρούνι. Μπήκε και ένα Zoanthid να βοηθήσει στην κάλυψη του βράχου. Μετά από σκέψη βάλαμε και μια Acropora. Έγινε η δεύτερη αλλαγή νερού με μόλις 2λτ. Τώρα πια σε κάνα 20-25ημερο πάλι. Γενικά βλέπω ότι μάλλον το ενυδρείο θα "κρατηθεί". Πράγμα που με ευχαριστεί γιατί πάει ενάντια στο "θες λεφτά για ύφαλο". Να υπενθυμίσω ότι είμαι χωρίς ασπόνδυλα και ψάρι. Χωρίς skimmer. Το ενυδρείο κρατιέται έως τώρα με στοχευμένο τάισμα σαρδέλας στα κοράλλια. Η γυναίκα το έχει αγαπήσει και έχουμε βάλει στο πρόγραμμα σε κάνα 6-8μηνες να στηθεί ύφαλος πάλι με το ίδιο σκεπτικό αλλά άνω των 1,2μ. Έγινε επεξεργασία 4 Απριλίου 2021 - BiggBilly 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 4 Απριλίου 2021 #31 Share 4 Απριλίου 2021 Είσαι επαγγελματίας φωτογράφος? Γιατί οι φωτογραφίες είναι. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 4 Απριλίου 2021 Author #32 Share 4 Απριλίου 2021 πριν 10 λεπτά, το μέλος fishbone! έγραψε: Είσαι επαγγελματίας φωτογράφος? Γιατί οι φωτογραφίες είναι. Ούτε καν ? Απλά είμαι από αυτούς που σε εκδρομές/διακοπές κάθονται 10λ να τραβήξουν μια φωτογραφία 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 10 Οκτωβρίου 2021 Author #33 Share 10 Οκτωβρίου 2021 Περίπου 8½ μήνες τρέχει το 10αρακι μας και όλα καλά. Περίπου μια φορά το μήνα θα κάνω μια αλλαγή 2-3λτ. Πρόσθεσα κιαλλο μπλε φως γιατί έβλεπα αλλαγή στο χρωματισμό των κοραλλιών. Αν και λείπει ψάρι υπάρχει ζωή. Από αστερίες και σκουλικακια μέχρι εδώ έναν λαθρομετανάστη nassarius. Νομίζω πετυχαίνει η ιδέα μου ενός εύκολου χωρίς κόπου ύφαλο. Μερικές φωτογραφίες από τα κοράλλια. Το Acanthastrea ξεκίνησε με δύο κεφάλια και έσκασε 9 μικρά περιμετρικά. Ο λόγος που πρόσθεσα κιαλλο μπλε φως ήταν γιατί είχε αρχίσει να χάνει το έντονο κόκκινο του. Θα δείξει με τον καιρό αν ήταν αυτό. Το δεύτερο Acan που ακόμα δεν το έχω καταφέρει να φουσκώσει όπως το άλλο. Έψαχνα καιρό για Euphillia, συγκεκριμένα ένα όσο γίνεται πιο μικρό για να χωρέσει άνετα στα 10λιτρα. Το πρώτο κοράλλι που μπήκε. Ένα ταλαιπωρημένο που πήρα σε μισή τιμή επειδή είχε πεθάνει το μισό. Άργησε αλλά έχει σκάσει 4 νέα μικρά κεφαλάκια. Δεν γίνεται να λείψουν τα μανιτάρια από την ομάδα. Στο σύνολο 4 που σκοπεύω να γίνουν χαλί στο πάτο. Ξεκίνησε μικροσκοπικό αλλά σιγά σιγά μεγαλώνει. Μου θυμίζει Nassarius αν και ο χρωματισμός είναι διαφορετικός. 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 15 Οκτωβρίου 2021 #34 Share 15 Οκτωβρίου 2021 Εντυπωσιακό! Βάλε και μια γενική εικόνα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 16 Οκτωβρίου 2021 #35 Share 16 Οκτωβρίου 2021 Πολυ ομορφο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος