gkoukoul 1 Φεβρουαρίου 2021 #1 Share 1 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα! Πρόσφατα πείραμε ένα μωρο χελωνακι red ear slider και ψάχνω να του πάρω όλον τον εξοπλισμό. Λόγο έλλειψης χώρου είναι σε 4 λίτρα πλαστικό ενυδρείο προς το παρόν. Έχω βρει αυτή τη λάμπα που λέει συνδιάζει heat και UV https://www.mrzoo.gr/sera-reptil-sun-heat-100w-p-3136.html Είναι καλή και αρκετή για την ανάπτυξη του πιστεύετε; Ευχαριστώ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
corto maltese 1 Φεβρουαρίου 2021 #2 Share 1 Φεβρουαρίου 2021 Η αποψη μου για την μια λαμπα την συνδυαστική, ειναι οτι εχει παρατηρηθει σε πολλες να χωλαινουν ειτε στην ακτινοβολια (uvb) ειτε στη θερμανση, η αποσταση της uvb πρεπει να ειναι 20εκ...... αν η θερμοκρασια στα 20εκ. ανεβαινει παραπανω απο το κανονικο που με 100w σιγουρα θα ανεβαινει, δεν θα ανεβαινει να στεγνωνει η χελωνα (για να μην ''ψηθεί'').... το καλοκαιρι που θα θες μονο τη uvb τι θα κανεις? Κατ΄εμε με 2 λαμπες, ειναι πιο safe σίγουρα ...... 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gkoukoul 2 Φεβρουαρίου 2021 Author #3 Share 2 Φεβρουαρίου 2021 Έχετε δίκιο σε όλα! Τελικά πήρα 2 διαφορετικές. Άλλη μια ερώτηση... Πήρα uvb 13w, στα ποσά εκατοστά να τη βάλω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
corto maltese 2 Φεβρουαρίου 2021 #4 Share 2 Φεβρουαρίου 2021 πριν 4 ώρες, το μέλος gkoukoul έγραψε: Έχετε δίκιο σε όλα! Τελικά πήρα 2 διαφορετικές. Άλλη μια ερώτηση... Πήρα uvb 13w, στα ποσά εκατοστά να τη βάλω; Κατα βαση oτι λενε οι οδηγιες στο κουτι, συνηθως οχι παραπανω απο 20εκ........εμένα και οι 2 λαμπες της exoterra ειναι η uvb στα 20εκ. και η basking heat 50w ειναι στα 25εκ. οπου πιανω θερμοκρασια ξηρας 31-33C.......τη μαρκα ειναι οι λαμπες σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος