Jump to content

Εξοπλισμός για ενυδρείο περιπου 200χ60χ60 για κιχλιδες

Mr.fox

Recommended Posts

πριν 8 ώρες, το μέλος christos efthimiou έγραψε:

Αυτα μου κανεις και θα με κανεις να ξαναψηθω. Ωραιος παντως για την πληροφορια. Απλα επειδη μεγαλωνει πολυ θα θελει λογικα πλατος και υψος ε?απο 40 εκατ και πανω ε?

Ναι θέλει πλάτος και ύψος από 50 cm και πάνω .

• Like 1

• 2 weeks later...
On 8/2/2021 at 9:59 ΠΜ, το μέλος marinos έγραψε:

Ναι θέλει πλάτος και ύψος από 50 cm και πάνω .

Καλησπέρα σε ολους:)

κάνω στο έπιπλο κάποιες αλλαγες τωρα ,και θα ήθελα τις γνωμες σας.

Ερώτηση 1: Την λαμαρίνα που έχει κάτω το έπιπλο να την αφαιρέσω η να την αφήσω? Αργοτερα ίσως βάλω και σαμπ.

Ερώτηση  2: Επάνω Επιφάνια για να πατάει το ενυδρείο να βάλω ξύλο η λεπτό μεταλικο?

3: το έπιπλο είναι 200χ60.   Και θελω να ρωτήσω εαν γίνεται να βάλω για Επιφάνια να πατάει το ενυδρείο 70cm και να να βάλω ενυδρείο με μεγαλύτερο βάθος..

γίνεται η θα εχω πρόβλημα?

4 : Στις άκρες σκέφτηκα να κάνω και στις δυο μεριές τρύπες για να περνάνε από μέσα όλα τα μπαστούνια και καλώδια και δυο τρύπες αριστερά και δυο δεξιά για εισαγωγή νερού των δυο φίλτρων και του μελλοντικού σαμπ ίσως.

θελω να κάνω κάτι παρόμοιο με το eheim incpiria 730 Kölee Zoo Limited Edition.

ξερω ότι εχω πολλές ερωτήσεις,οποίος θέλει απαντάει σε  οποία θέλει.

ευχαριστω πολυ ?

image.jpg

πριν 2 λεπτά, το μέλος Mr.fox έγραψε:

Καλησπέρα σε ολους:)

κάνω στο έπιπλο κάποιες αλλαγες τωρα ,και θα ήθελα τις γνωμες σας.

Ερώτηση 1: Την λαμαρίνα που έχει κάτω το έπιπλο να την αφαιρέσω η να την αφήσω? Αργοτερα ίσως βάλω και σαμπ. (αν μπορέσεις να βάλεις ξύλινα πορτάκια θα ήταν το καλύτερο)

Ερώτηση  2: Επάνω Επιφάνια για να πατάει το ενυδρείο να βάλω ξύλο η λεπτό μεταλικο? (κόντρα πλακέ θαλάσσης 30mm)

3: το έπιπλο είναι 200χ60.   Και θελω να ρωτήσω εαν γίνεται να βάλω για Επιφάνια να πατάει το ενυδρείο 70cm και να να βάλω ενυδρείο με μεγαλύτερο βάθος..

γίνεται η θα εχω πρόβλημα? (Γίνεται αν βάλεις το θαλάσσης )

4 : Στις άκρες σκέφτηκα να κάνω και στις δυο μεριές τρύπες για να περνάνε από μέσα όλα τα μπαστούνια και καλώδια και δυο τρύπες αριστερά και δυο δεξιά για εισαγωγή νερού των δυο φίλτρων και του μελλοντικού σαμπ ίσως.

θελω να κάνω κάτι παρόμοιο με το eheim incpiria 730 Kölee Zoo Limited Edition.  (Κάνε το δεν υπάρχει πρόβλημά )

ξερω ότι εχω πολλές ερωτήσεις,οποίος θέλει απαντάει σε  οποία θέλει. (ελπίζω να σε κάλυψα)

ευχαριστω πολυ ?

image.jpg

• Like 1

πριν 1 λεπτό, το μέλος marinos έγραψε:

Πάλι με υπερκάλυψες Μαρίνε και σε ευχαριστω πολυ ??

πορτακια θα κάνω,για αυτό το εχω έτσι γυμνό τωρα..?

λαμαρινα εννοώ αυτήν εδώ να την αφαιρέσω η όχι?
ειναι με πριτσινια και βγαίνει εύκολα,και πατάει πάνω στους κοιλοδοκους.

γιατι τωρα πιστευω ότι χάνω πολυ χώρο για το τίποτα,και πιστευω ότι αν την αφαιρέσω θα εχω και πιο πολυ χώρο για το σαμπ.(αν και μπορώ και αργοτερα να την αφαιρέσω την λαμαρίνα εαν μπει σαμπ τελικά)

και μια φωτο από τις πόρτες.

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Οι καινούριες πόρτες θα γίνουνε ξύλινες λευκό χρωμα ,και θα είναι πιο κοντές γιατί θελω να αφήσω λίγο κενό και να βάλω led σαν το eheim incpiria

9C1E5B77-9F6E-4B28-AA15-B846F2099DFD.png

• Like 1

πριν 3 λεπτά, το μέλος Mr.fox έγραψε:

Πάλι με υπερκάλυψες Μαρίνε και σε ευχαριστω πολυ ??

πορτακια θα κάνω,για αυτό το εχω έτσι γυμνό τωρα..?

λαμαρινα εννοώ αυτήν εδώ να την αφαιρέσω η όχι?
ειναι με πριτσινια και βγαίνει εύκολα,και πατάει πάνω στους κοιλοδοκους.

γιατι τωρα πιστευω ότι χάνω πολυ χώρο για το τίποτα,και πιστευω ότι αν την αφαιρέσω θα εχω και πιο πολυ χώρο για το σαμπ.(αν και μπορώ και αργοτερα να την αφαιρέσω την λαμαρίνα εαν μπει σαμπ τελικά)

και μια φωτο από τις πόρτες.

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Αφαίρεσε την αν σε ενοχλεί . Είναι θέμα αισθητικής και όχι χρήση; 

• Like 1

Αν αφαιρέσω τον πάτο (λαμαρίνα) θα εχω πολυ περισσότερο χώρο στο έπιπλο,και επισης στην μια μεριά εκανα τρύπα γιατί αλλιώς δεν χωρούσε το φίλτρο λόγο ύψους .

image.jpg

Αφαίρεσε το τότε Βαγγέλη.

• Like 1

• 4 weeks later...

@marinos καλησπέρα φιλε:)

χρειάζομαι τα φώτα σου.

Θελω να παραγγείλω και δεύτερο ενυδρείο για τα botia/ Loach μου ,και θελω να σε ρωτισω εαν σε ενυδρείο 200χ80 και ύψος 40,είναι αρκετό το ύψος ?
η να παρω 50cm?

ρωτάω διότι εχω δει ότι στο 450 αρι δεν κολυμπούνε ποτέ σχεδόν πάνω από 20-30cm ,και αν κάνει το 40cm ύψος θα γλυτωσω αρκετό βάρος και χρήματα.

το παλιό ενυδρείο που μου χάρισε ο φίλος μου μάλλον θα το αφήσω στο υπόγειο προς το παρών διότι είναι 10 χρόνων και όχι 8 που νόμιζα,και το φοβάμαι.καλυτερα να δώσω 700€ Τωρα να παρω ένα καινουριο παρά να πληρώνω χιλιάρικα εαν γίνει κάτι.

επισης το άλλο ενυδρείο για τα Malawi θα είναι έτοιμο σε δυο βδομαδες περίπου μου απάντησαν λόγο πολλών παραγγελιών που έχουν.?

προς το παρών χωρίς σαμπ...

αν δούμε ότι τα νιτρικά κάθε βδομάδα πριν την αλλαγη είναι πολλά τότε θα βάλω και σαμπ για να ανέβουν τα λιτρα.

το ξύλο που είχαμε πει το Θαλασσής πρέπει να είναι μονοκόμματο η δεν πειράζει αν είναι δυο κομμάτια 100χ70cm?
ρωτάω γιατί μεχρι στιγμής δεν εχω βρει μεγαλύτερα σε αυτό το πάχος και στο obi μου είπαν θα φέρουν τον Απρίλιο.

Καλησπέρα Βαγγέλη.

Παλαιότερα που είχα και εγώ σε ενυδρείο με 60 cm ύψος κολυμπούσαν και στην πάνω ζώνη με κλειστά τα φώτα . Βέβαια κυρίως στον βυθό κολυμπούν άρα  και εγώ στην θέση σου τα το έκανα 40 cm ύψος εφόσον οι άλλες διαστάσει θα είναι τόσο μεγάλες .

Το ξύλο θαλάσσης πάρε το και 4 κομμάτια δεν υπάρχει πρόβλημα . Απλά πρέπει να καλύψεις την επιφάνια που θα κάτσει το ενυδρείο στην βάση .

• Like 2

πριν 12 λεπτά, το μέλος marinos έγραψε:

Καλησπέρα Βαγγέλη.

Παλαιότερα που είχα και εγώ σε ενυδρείο με 60 cm ύψος κολυμπούσαν και στην πάνω ζώνη με κλειστά τα φώτα . Βέβαια κυρίως στον βυθό κολυμπούν άρα  και εγώ στην θέση σου τα το έκανα 40 cm ύψος εφόσον οι άλλες διαστάσει θα είναι τόσο μεγάλες .

Το ξύλο θαλάσσης πάρε το και 4 κομμάτια δεν υπάρχει πρόβλημα . Απλά πρέπει να καλύψεις την επιφάνια που θα κάτσει το ενυδρείο στην βάση .

Σε ευχαριστω πολυ φιλαρακι για την γρήγορη απάντηση:)?

Και πάνω από το ξύλο τι φελιζόλ ακριβώς πρέπει να βάλω?

τα εχω δει και εγω πάνω αλλά πολυ σπάνια και με κλειστά τα φώτα μόνο όπως είπες και τα yo-yo μερικές φορές όταν ανοίγω το καπάκι και νομίζουν ότι θα τους δώσω φαγητό ???

πριν 20 λεπτά, το μέλος Mr.fox έγραψε:

Σε ευχαριστω πολυ φιλαρακι για την γρήγορη απάντηση:)?

Και πάνω από το ξύλο τι φελιζόλ ακριβώς πρέπει να βάλω?

τα εχω δει και εγω πάνω αλλά πολυ σπάνια και με κλειστά τα φώτα μόνο όπως είπες και τα yo-yo μερικές φορές όταν ανοίγω το καπάκι και νομίζουν ότι θα τους δώσω φαγητό ???

Όχι φελιζόλ Dow να βάλεις . https://www.monotikaylika.gr/product/shapemate-1250x600x30-500/

• Like 1
  • Agree 1

πριν 10 λεπτά, το μέλος marinos έγραψε:

Όχι φελιζόλ Dow να βάλεις . https://www.monotikaylika.gr/product/shapemate-1250x600x30-500/

Άπειρα ευχαριστω για ακόμη μια φορά ?

• Like 1

On 18/3/2021 at 8:48 ΜΜ, το μέλος Mr.fox έγραψε:

επισης το άλλο ενυδρείο για τα Malawi θα είναι έτοιμο σε δυο βδομαδες περίπου μου απάντησαν λόγο πολλών παραγγελιών που έχουν.?

Κσλησπερα!!!...........   οι κακες παρεες (Μαρινος) σε επεισαν να  βαλεις κιχλιδες απο Malawi τελικα?....εχεις αποφασισει ποια ειδη θα βαλεις?

• Like 1

Ήθελαν να βάλω δελφινάκια αλλά δεν βρηκα μεχρι στιγμής από κάπου κοντά να αγοράσω ,και δεν θελω να τα παρω από μακρυά και να τα ταλαιπωρήσω.

οποτε λογικά θα πάω σε labidochromis και placidochromis electra εαν ταιριάζουν. 

Έχει ένας Ιταλός εδώ στην πόλη ,εκτρέφει σπίτι του και τα πουλάει.εχει αρκετά  διαφορά είδη Malawi k tanganjika.

πριν 33 λεπτά, το μέλος Mr.fox έγραψε:

Ήθελαν να βάλω δελφινάκια αλλά δεν βρηκα μεχρι στιγμής από κάπου κοντά να αγοράσω ,και δεν θελω να τα παρω από μακρυά και να τα ταλαιπωρήσω.

Έχει ένας Ιταλός εδώ στην πόλη ,εκτρέφει σπίτι του και τα πουλάει.εχει αρκετά  διαφορά είδη Malawi k tanganjika.

Ηθελα*

(Σορρυ για τα λάθη που γράφω συνήθως αλλά το ταμπλετ έχει αυτόματη διόρθωση και γράφει ότι θέλει )

Μία ώρα πριν, το μέλος Mr.fox έγραψε:

Είναι οκ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...