Thanoslim 29 Ιανουαρίου 2021 Author #26 Share 29 Ιανουαρίου 2021 πριν 14 ώρες, το μέλος marinos έγραψε: Μερικές προτάσεις είναι η παρακάτω https://www.aquazone.gr/forums/topic/108667-apistogramma-borellii-regan-1906/ https://www.aquazone.gr/forums/topic/42356-mikrogeophagus-ramirezi-meyers-and-harry-1948/?tab=comments#comment-385822 https://www.aquazone.gr/forums/topic/37916-neolamprologus-multifasciatus-boulenger-1906/?tab=comments#comment-336494 https://www.aquazone.gr/forums/topic/100752-hyphessobrycon-pulchripinnis-ahl-1937/?tab=comments#comment-1047641 https://www.aquazone.gr/forums/topic/86181-hyphessobrycon-megalopterus-eigenmann-1915/ https://www.aquazone.gr/forums/topic/37781-gymnocorymbus-ternetzi-boulenger-1895/?tab=comments#comment-334608 https://www.aquazone.gr/forums/topic/42310-danio-margaritatus-roberts-2007/?tab=comments#comment-385550 @marinosΣ' ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις γιατί έχω χαθεί.... Τα ψάρια πως μπορούν να μου τα στειλουν στην Λήμνο; Με courier δε ειδική συσκευασια; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanoslim 29 Ιανουαρίου 2021 Author #27 Share 29 Ιανουαρίου 2021 πριν 14 ώρες, το μέλος marinos έγραψε: Ναι ισχύουν τα τεστάκια . Τώρα όμως έχεις περισσότερες επιλογές στα ψαράκια , Όποτε διαλέγεις ψάρια και μετέ βλέπουμε για φυτά . Θα πας εδω και διαλέξεις ποια ψάρια κάνουν για τα λίτρα σου και σου αρέσουν . Βγάλε μου μια φωτογραφία και το φίλτρο να το δω και πες μου αν έχει μόνο σφουγγαρια μέσα ή έχει και κεραμικά υλικά . https://www.aquazone.gr/forums/topic/36967-προφίλ-ψαριών-ανά-τάξη/ Αυτό είναι το φίλτρο @marinos. Απ ότι βλέπω έχει μόνο ένα σφουγγαράκι. Μηοως μπορείς να καταλαβαίνεις που βοηθάει αυτό το άσπρο σωληνάκι; Το φίλτρο μπαίνει όλο μέσα στο νερό ή το ηλεκτρικό μέρος θα πρέπει να είναι πάνω από την επιφάνεια του; Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 29 Ιανουαρίου 2021 #28 Share 29 Ιανουαρίου 2021 πριν 12 ώρες, το μέλος marinos έγραψε: Ωραία , Σε ευχαριστώ πολύ Ναταλία . Άμα θέλεις λοιπόν φυτεμένο ακόμα θα πρέπει να προσθέσεις και αυτό σε αυτά που χρειάζεσαι. Αγοράζεις πρώτα τεστ υγρά για να δούμε που είναι το νερό σου. Το αναλυτικό εγχειρίδιο εγκατάστασης και χρήσης του συστήματος, μπορείτε να το βρείτε εδώ. πριν 1 ώρα, το μέλος Thanoslim έγραψε: @natateo Σ' ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Μάλλον πρέπει να κάνω κ σεμινάρια χημείας!!! Χαχαχα Εδώ, στο νησί, υπάρχουν διάφορες πηγές που το κάθε χωριό παίρνει νερό για την ύδρευση του. Γι αυτό βλέπεις διάφορες μετρήσεις. Εγώ μένω στην Μύρινα οπότε θα πρέπει να ψάξω κάπου για την ανάλυση νερού; Αν έχω τεστακια μπορώ να βγάλω άκρη χωρίς να ξέρω τι νερό έχω; θα πρέπει να συμπληρώνω συνέχεια το ίδιο νερό; Έχουμε κ κάποιο φίλτρο εδώ στο σπίτι. Φαντάζομαι άλλο νερό από το φίλτρο κ άλλο από το δίκτυο κατευθείαν!!! Είναι εύκολο να μου πείτε με απλά λόγια τι κάνει το κάθε τεστ που μου πρότεινε ο @marinos; Βλέπω έχει κ άλλα πολλά!!! Δυστυχώς θα πρέπει να πάρεις και άλλο δες εδώ ( για αυτό το master test kit της API είναι το καλύτερο άλλα δυστυχώς δεν το έχει κάνεις) . Τώρα τα τρία πρώτα τεστ που σου είπα να πάρεις μαζί με τα βακτήρια και το αντιχλώριο θα σε βοηθήσουν στο στρώσιμο του ενυδρείου . Ειναι NH3 /NH4= μετράει αν και πόσο υπάρχει αμμωνία στο ενυδρείο ΝΟ2 = μετράει αν υπάρχουν νιτρώδη στο νερό και πόσο . Τέλος το ΝΟ3 μετράει τα νιτρικά άλατα . Ενδεικτικά να σου πω ότι όταν στρώσει το νερό του ενυδρείου σου οι μετρήσεις σου θα είναι κάπως έτσι ΝΗ3/ΝΗ4 =0 ΝΟ2=0 και ΝΟ3 = 10. PH =Μας δηλώνει πόσο όξινο ουδέτερο ή αλκαλικό είναι το νερό μας . το ΡΗ 7 είναι το ουδέτερο . Όσο ποιο κάτω απο το 7 είναι περισσότερο όξινο και όσο περισσότερο απο το 7 τόσο ποιο αλκαλικό . Το κάθε είδος ψαριού χρειάζεται και διαφορετικό PH και το γράφει μέσα στο προφίλ του . Θέλω σε παρακαλώ πολύ να διαβάσεις με προσοχή αυτό το άρθρο του Χρήστου που τα γράφει πάρα πολύ απλά και κατανοητά https://www.aquazone.gr/forums/topic/110565-στήνοντας-ένα-ενυδρείο-από-το-μηδέν/ . πριν 1 ώρα, το μέλος Thanoslim έγραψε: @marinosκαλημέρα!!! Αυτο το φίλτρο μπαίνει σε κάποια βρύση; Από εκεί θα βγάζω νερό μόνο για το ενυδρείο; Τόσο μεγάλο πρόβλημα με το νερό; Το αναλυτικό εγχειρίδιο εγκατάστασης και χρήσης του συστήματος, μπορείτε να το βρείτε εδώ. Ναι το υψηλό ΡΗ είναι μεγάλο πρόβλημα . Άλλα θα την βρούμε την λύση μην σε ανησυχεί . Μία ώρα πριν, το μέλος Thanoslim έγραψε: @marinosΣ' ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις γιατί έχω χαθεί.... Τα ψάρια πως μπορούν να μου τα στειλουν στην Λήμνο; Με courier δε ειδική συσκευασια; Ναι με cour;ier πριν 51 λεπτά, το μέλος Thanoslim έγραψε: Αυτό είναι το φίλτρο @marinos. Απ ότι βλέπω έχει μόνο ένα σφουγγαράκι. Μηοως μπορείς να καταλαβαίνεις που βοηθάει αυτό το άσπρο σωληνάκι; Το φίλτρο μπαίνει όλο μέσα στο νερό ή το ηλεκτρικό μέρος θα πρέπει να είναι πάνω από την επιφάνεια του; Ενα σφουγγάρι και αυτό άνθρακα μάλιστα. Θα εχεις θέμα . Πρέπει να το κόψεις στην μέση και να βάλεις και βιολόγικό υλικό https://www.bluefishaquariums.gr/φιλτρα-ενυδρειου/υλικά-φίλτρων/sera-siporax-1000mld.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 29 Ιανουαρίου 2021 #29 Share 29 Ιανουαρίου 2021 Και Θάνο θέλω να μου πεις πως βρέθηκε αυτό το ενυδρείο ( το καινούργιο) στην κατοχή σου. Αν στο δωρίσανε καλός αν το αγόρασες τότε κακός ( δεν ρώτησες ) . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanoslim 29 Ιανουαρίου 2021 Author #30 Share 29 Ιανουαρίου 2021 πριν 16 λεπτά, το μέλος marinos έγραψε: Και Θάνο θέλω να μου πεις πως βρέθηκε αυτό το ενυδρείο ( το καινούργιο) στην κατοχή σου. Αν στο δωρίσανε καλός αν το αγόρασες τότε κακός ( δεν ρώτησες ) . @marinos Το ενυδρείο το αγόρασα από ένα pet shop εδώ στο νησί. Λίγο ο ενθουσιασμός μου, λίγο η απομόνωση του νησιού, σας έχω τρελάνει εδώ με τις τόσες ερωτήσεις οπότε είπα να το αγοράσω. Πόσο χάλια μπορεί να είναι, είπα... Αλλά απ ότι κατάλαβα όταν το άνοιξα είναι μάπα... Μάπα το καρπούζι, που λένε... Έχει μόνο το μαύρο σφουγγάρι. Λες να βάλω ένα άλλο φίλτρο κατευθείαν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 29 Ιανουαρίου 2021 #31 Share 29 Ιανουαρίου 2021 πριν 17 λεπτά, το μέλος Thanoslim έγραψε: @marinos Το ενυδρείο το αγόρασα από ένα pet shop εδώ στο νησί. Λίγο ο ενθουσιασμός μου, λίγο η απομόνωση του νησιού, σας έχω τρελάνει εδώ με τις τόσες ερωτήσεις οπότε είπα να το αγοράσω. Πόσο χάλια μπορεί να είναι, είπα... Αλλά απ ότι κατάλαβα όταν το άνοιξα είναι μάπα... Μάπα το καρπούζι, που λένε... Έχει μόνο το μαύρο σφουγγάρι. Λες να βάλω ένα άλλο φίλτρο κατευθείαν; Λέω να το πας πίσω το ενυδρείο και με τα λεφτά αυτά να σου φέρει τα τεστ. Για να καταλάβεις πόσο λάθος αγορά έκανες (λόγο της απειρίας ) είναι οτι πάνω στον ενθουσιασμό σου δεν έλαβες υπόψιν τα βασικά δύο Χ για την επιλογή του . Το ενα Χ είναι τα χρήματα και το αλλο Χ είναι ο Χώρος που διαθέτουμε . Υπάρχει ο βασικός κανόνας στα ενυδρεία που λέει οτι όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο . ( τα 60 λίτρα και αυτές οι διαστάσεις προσωπικά δεν θα τα διάλεγα με τίποτα) Αν έχεις χώρο και χρήμα εγω μπορώ να σου προτείνω λύσεις και σε μεταχειρισμένα ευκαιρίες ( δες εδώ ) . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanoslim 29 Ιανουαρίου 2021 Author #32 Share 29 Ιανουαρίου 2021 πριν 41 λεπτά, το μέλος marinos έγραψε: Το αναλυτικό εγχειρίδιο εγκατάστασης και χρήσης του συστήματος, μπορείτε να το βρείτε εδώ. Δυστυχώς θα πρέπει να πάρεις και άλλο δες εδώ ( για αυτό το master test kit της API είναι το καλύτερο άλλα δυστυχώς δεν το έχει κάνεις) . Τώρα τα τρία πρώτα τεστ που σου είπα να πάρεις μαζί με τα βακτήρια και το αντιχλώριο θα σε βοηθήσουν στο στρώσιμο του ενυδρείου . Ειναι NH3 /NH4= μετράει αν και πόσο υπάρχει αμμωνία στο ενυδρείο ΝΟ2 = μετράει αν υπάρχουν νιτρώδη στο νερό και πόσο . Τέλος το ΝΟ3 μετράει τα νιτρικά άλατα . Ενδεικτικά να σου πω ότι όταν στρώσει το νερό του ενυδρείου σου οι μετρήσεις σου θα είναι κάπως έτσι ΝΗ3/ΝΗ4 =0 ΝΟ2=0 και ΝΟ3 = 10. PH =Μας δηλώνει πόσο όξινο ουδέτερο ή αλκαλικό είναι το νερό μας . το ΡΗ 7 είναι το ουδέτερο . Όσο ποιο κάτω απο το 7 είναι περισσότερο όξινο και όσο περισσότερο απο το 7 τόσο ποιο αλκαλικό . Το κάθε είδος ψαριού χρειάζεται και διαφορετικό PH και το γράφει μέσα στο προφίλ του . Θέλω σε παρακαλώ πολύ να διαβάσεις με προσοχή αυτό το άρθρο του Χρήστου που τα γράφει πάρα πολύ απλά και κατανοητά https://www.aquazone.gr/forums/topic/110565-στήνοντας-ένα-ενυδρείο-από-το-μηδέν/ . Το αναλυτικό εγχειρίδιο εγκατάστασης και χρήσης του συστήματος, μπορείτε να το βρείτε εδώ. Ναι το υψηλό ΡΗ είναι μεγάλο πρόβλημα . Άλλα θα την βρούμε την λύση μην σε ανησυχεί . Ναι με cour;ier Ενα σφουγγάρι και αυτό άνθρακα μάλιστα. Θα εχεις θέμα . Πρέπει να το κόψεις στην μέση και να βάλεις και βιολόγικό υλικό https://www.bluefishaquariums.gr/φιλτρα-ενυδρειου/υλικά-φίλτρων/sera-siporax-1000mld.html - Είδα τις οδηγίες για το φίλτρο διπλής όσμωσης. Αυτό το βάζουμε σε μια βρύση και από εκεί παίρνουμε το νερό για το ενυδρείο. Χρειάζεται να είναι συνέχεια σε παροχή ή μπορώ να το συνδέω σε μια βρύση όποτε χρειάζομαι νερό; Μένω σε ένα μικρό σπίτι. Δεν έχω ούτε μπαλκόνι εδώ!!! - Το φίλτρο απλά καθαρίζει το νερό από σωματίδια που επιπλέουν ή κάνει κ κάποιο άλλο είδος καθαρισμού; Το σφουγγάρι του φίλτρου είναι κενό μέσα. Να βάλω εκεί το βιολογικό υλικό; Αυτό το βιολογικό υλικό κάθε πότε θέλει άλλαγμα; Στο Pet Shop μου είπανε πως δε το αλλάζουμε ποτέ!!! - Οπότε θέλω τεστ NO2, NO3, NO4 και PH. Έχω κάνει, να ξέρεις, @marinos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanoslim 29 Ιανουαρίου 2021 Author #33 Share 29 Ιανουαρίου 2021 πριν 5 λεπτά, το μέλος marinos έγραψε: Λέω να το πας πίσω το ενυδρείο και με τα λεφτά αυτά να σου φέρει τα τεστ. Για να καταλάβεις πόσο λάθος αγορά έκανες (λόγο της απειρίας ) είναι οτι πάνω στον ενθουσιασμό σου δεν έλαβες υπόψιν τα βασικά δύο Χ για την επιλογή του . Το ενα Χ είναι τα χρήματα και το αλλο Χ είναι ο Χώρος που διαθέτουμε . Υπάρχει ο βασικός κανόνας στα ενυδρεία που λέει οτι όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο . ( τα 60 λίτρα και αυτές οι διαστάσεις προσωπικά δεν θα τα διάλεγα με τίποτα) Αν έχεις χώρο και χρήμα εγω μπορώ να σου προτείνω λύσεις και σε μεταχειρισμένα ευκαιρίες ( δες εδώ ) . @marinosΔυστυχώς δεν έχω καθόλου χώρο. Ακόμη κ αυτό μεγάλο μου φαίνεται. Ζούμε σε μια μικρή σοφίτα με ελάχιστους χώρους. Καταλαβαίνω πως τα χρήματα ήταν πολλά σε σχέση μ'αυτά που θα μπορούσα να βρω αλλά είναι το μεγάλο κακό του νησιού. Μεταφορικά, ταλαιπωρία, δεν υπάρχουν μαγαζιά να τα δω από κοντά... Άστα. Έλεγα να κάνω ένα "μικρό" ενυδρείο για αρχή για να μπω στο κλίμα και αργότερα βλέπουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 29 Ιανουαρίου 2021 #34 Share 29 Ιανουαρίου 2021 πριν 6 λεπτά, το μέλος Thanoslim έγραψε: - Είδα τις οδηγίες για το φίλτρο διπλής όσμωσης. Αυτό το βάζουμε σε μια βρύση και από εκεί παίρνουμε το νερό για το ενυδρείο. Χρειάζεται να είναι συνέχεια σε παροχή ή μπορώ να το συνδέω σε μια βρύση όποτε χρειάζομαι νερό; Μένω σε ένα μικρό σπίτι. Δεν έχω ούτε μπαλκόνι εδώ!!! - Το φίλτρο απλά καθαρίζει το νερό από σωματίδια που επιπλέουν ή κάνει κ κάποιο άλλο είδος καθαρισμού; Το σφουγγάρι του φίλτρου είναι κενό μέσα. Να βάλω εκεί το βιολογικό υλικό; Αυτό το βιολογικό υλικό κάθε πότε θέλει άλλαγμα; Στο Pet Shop μου είπανε πως δε το αλλάζουμε ποτέ!!! - Οπότε θέλω τεστ NO2, NO3, NO4 και PH. Έχω κάνει, να ξέρεις, @marinos Θάνο ναι το βάζεις όποτε το θέλεις . Το φίλτρο είναι η καρδιά και πνεύμονας του ενυδρείου . Τα σωματίδια είναι το τελευταίο που μας απασχολεί . Πρέπει να το κόψεις στην μέση για να βάλεις όσο ποιο πολύ βιολογικο υλικό μπορείς 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 29 Ιανουαρίου 2021 #35 Share 29 Ιανουαρίου 2021 Ωραία το πάμε από την αρχή . Πάνε νερό από το σπίτι σου σε ένα ποτήρι να σου μετρήσει στο πετσοπ που πήρες το ενυδρείο το PH και βλέπουμε και κάνουμε . Αν έχει υγρό τεστ θα μας βοηθούσε . Διαφορετικά με στικ . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanoslim 29 Ιανουαρίου 2021 Author #36 Share 29 Ιανουαρίου 2021 Μία ώρα πριν, το μέλος marinos έγραψε: Ωραία το πάμε από την αρχή . Πάνε νερό από το σπίτι σου σε ένα ποτήρι να σου μετρήσει στο πετσοπ που πήρες το ενυδρείο το PH και βλέπουμε και κάνουμε . Αν έχει υγρό τεστ θα μας βοηθούσε . Διαφορετικά με στικ . Μαρίνο, λέω να πάρω τα τεστ που μου είπες και να κάνω τις μετρήσεις εγώ εδώ στο σπίτι. Σιγά μην έχει αυτός τρόπο να μετρήσουμε το ph. Αποκλείεται. Δε θα τρελαθώ. Ακολουθώ τα βήματα που μου λες εσύ από εδώ κ πέρα. Πες μου το οκ για τα τεστ κ τα παραγγέλνω τώρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanoslim 29 Ιανουαρίου 2021 Author #37 Share 29 Ιανουαρίου 2021 πριν 13 λεπτά, το μέλος Thanoslim έγραψε: Μαρίνο, λέω να πάρω τα τεστ που μου είπες και να κάνω τις μετρήσεις εγώ εδώ στο σπίτι. Σιγά μην έχει αυτός τρόπο να μετρήσουμε το ph. Αποκλείεται. Δε θα τρελαθώ. Ακολουθώ τα βήματα που μου λες εσύ από εδώ κ πέρα. Πες μου το οκ για τα τεστ κ τα παραγγέλνω τώρα https://www.bluefishaquariums.gr/filtra-kremasta/κρεμαστό-φίλτρο-ενυδρείου-aquael-versamax-1d.html Να πάρω κ αυτό το φίλτρο για να τελειώνω;;; Θέλει κ το βιολογικό υλικό (μακαρόνι) που μου έστειλες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
corto maltese 29 Ιανουαρίου 2021 #38 Share 29 Ιανουαρίου 2021 πριν 25 λεπτά, το μέλος Thanoslim έγραψε: Μαρίνο, λέω να πάρω τα τεστ που μου είπες και να κάνω τις μετρήσεις εγώ εδώ στο σπίτι. Σιγά μην έχει αυτός τρόπο να μετρήσουμε το ph. Αποκλείεται. Δε θα τρελαθώ. Ακολουθώ τα βήματα που μου λες εσύ από εδώ κ πέρα. Πες μου το οκ για τα τεστ κ τα παραγγέλνω τώρα Συμφωνω......με τα τεστ θα εχεις πραγματικη εικονα των παραμετρων και επισης θα σε βοηθησουν να ''μαθεις'' το ενυδρειο σου. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 29 Ιανουαρίου 2021 #39 Share 29 Ιανουαρίου 2021 πριν 1 λεπτό, το μέλος corto maltese έγραψε: Συμφωνω......με τα τεστ θα εχεις πραγματικη εικονα των παραμετρων και επισης θα σε βοηθησουν να ''μαθεις'' το ενυδρειο σου. πριν 14 λεπτά, το μέλος Thanoslim έγραψε: https://www.bluefishaquariums.gr/filtra-kremasta/κρεμαστό-φίλτρο-ενυδρείου-aquael-versamax-1d.html Να πάρω κ αυτό το φίλτρο για να τελειώνω;;; Θέλει κ το βιολογικό υλικό (μακαρόνι) που μου έστειλες; Τεστ παρε. Φιλτρο περίμενε, θα το δω. Λεφτά δεν πετάμε. Οταν κανεις λάθος αγορα θα το διορθωνεις με το μικρότερο δυνατό κόστος. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanoslim 29 Ιανουαρίου 2021 Author #40 Share 29 Ιανουαρίου 2021 πριν 2 ώρες, το μέλος corto maltese έγραψε: Συμφωνω......με τα τεστ θα εχεις πραγματικη εικονα των παραμετρων και επισης θα σε βοηθησουν να ''μαθεις'' το ενυδρειο σου. @corto maltese καλησπερα, σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!! Χαθήκαμε λίγο, ακόμη περιμένω τα φώτα για το χελωνακι!!! Σε λίγες ημέρες θα έρθει κ η στεριά του. Αυτά τα τεστάκια κάνουν κ για το χελωνακι ή έχει άλλες παραμέτρους; Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 29 Ιανουαρίου 2021 #41 Share 29 Ιανουαρίου 2021 Κανουν αλλα θελεις και φιλτρο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 29 Ιανουαρίου 2021 #42 Share 29 Ιανουαρίου 2021 πριν 5 ώρες, το μέλος Thanoslim έγραψε: Στο Pet Shop μου είπανε πως δε το αλλάζουμε ποτέ!!! Δεν το αλλαζουμε, το εχω 12 χρόνια και ακομα μια χαρα ειναι. Παιζει και ποιοτητα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanoslim 30 Ιανουαρίου 2021 Author #43 Share 30 Ιανουαρίου 2021 πριν 14 ώρες, το μέλος marinos έγραψε: Κανουν αλλα θελεις και φιλτρο. Έχω φίλτρο στο χελωνακι αλλά δε ξέρω καθόλου την ποιότητα του νερού του κ τι τιμές πρέπει να έχει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanoslim 30 Ιανουαρίου 2021 Author #44 Share 30 Ιανουαρίου 2021 On 29/1/2021 at 12:28 ΠΜ, το μέλος marinos έγραψε: Ωραία , Σε ευχαριστώ πολύ Ναταλία . Άμα θέλεις λοιπόν φυτεμένο ακόμα θα πρέπει να προσθέσεις και αυτό σε αυτά που χρειάζεσαι. Αγοράζεις πρώτα τεστ υγρά για να δούμε που είναι το νερό σου. @marinosκαλημέρα, το φίλτρο που μου προτείνεις απαιτείται για να κάνω φυτεμένο το ενυδρείο; Όταν λέμε φυτεμένο εννοούμε με πολλά είδη φυτών; Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 30 Ιανουαρίου 2021 #45 Share 30 Ιανουαρίου 2021 Αν εννοείς την Αντίστροφη όσμωση έχει να κάνει με το ενυδρείο και όχι με τα φυτά . Βέβαια να σου πω ότι αν θέλεις να κάνεις αυτό που λες θα χρειαστείς μεγαλύτερες γνώσεις από ότι εχώ εγώ και καλύτερα να σε συμβουλέψει κάποιος από τα φυτεμένα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanoslim 30 Ιανουαρίου 2021 Author #46 Share 30 Ιανουαρίου 2021 πριν 4 ώρες, το μέλος marinos έγραψε: Αν εννοείς την Αντίστροφη όσμωση έχει να κάνει με το ενυδρείο και όχι με τα φυτά . Βέβαια να σου πω ότι αν θέλεις να κάνεις αυτό που λες θα χρειαστείς μεγαλύτερες γνώσεις από ότι εχώ εγώ και καλύτερα να σε συμβουλέψει κάποιος από τα φυτεμένα . Φυτεμένο δηλαδή είναι κάτι δύσκολο απ' ότι καταλαβαίνω!!! Θα ρίξω κ εκεί μια ματιά, να δω που θα φτάσω... Έκανα την παραγγελία των τεστ. Λογικά Τετάρτη θα έχω τα αποτελέσματα για το PH και θα σε ενημερώσω! Ευχαριστώ πολύ @marinos για τη βοήθεια 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 30 Ιανουαρίου 2021 #47 Share 30 Ιανουαρίου 2021 (edited) Θάνο αν κατάλαβα καλά θέλεις να κάνεις ένα Hi tech φυτεμένο . Αυτό απαιτεί όσμωση καλό φωτισμό και μπουκάλα για CO2 . Είναι γνώσεις που προσωπικά δεν έχω . Υπάρχουν όμως εδώ κυρίες και κύριοι που είναι πολύ κάλοι γνώστες και θα σε βοηθήσουν . Έγινε επεξεργασία 30 Ιανουαρίου 2021 - marinos 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanoslim 30 Ιανουαρίου 2021 Author #48 Share 30 Ιανουαρίου 2021 πριν 1 λεπτό, το μέλος marinos έγραψε: Θάνο αν κατάλαβα καλά θέλεις να κάνεις ένα Hi tech φυτεμένο . Αυτό απαιτεί όσμωση κάλο φωτισμό και μπουκάλα για CO2 . Είναι γνώσεις που προσωπικά δεν έχω . Υπάρχουν όμως εδώ κυρίες και κύριοι που είναι πολύ κάλοι γνώστες και θα σε βοηθήσουν . @marinos άλλο τι θέλω και άλλο τι μπορώ!!! Βασικά δε ξέρω τι θέλω. Βλέπω ενυδρεία με φυτά μέσα κ μου αρέσουν. Δεν ήξερα πως είναι τόσο περίπλοκο. Όσο διαβάζω, τόσο χάνομαι!!! Πιστεύω πως θα πρέπει να ξεκινήσω με απλά κ εύκολα ψάρια (gappy ας πούμε). Πήρα λίπασμα για φυτά. Τι εύκολο μπορώ να βάλω που να μη χρειάζεται co2 και ότι άλλο περίπλοκο; Πήρα αυτές τις πέτρες λάβας και αυτό το ξύλο για διακόσμηση και χαλαζιακο. Παίζει να φτιάξουμε κάτι απλό, εύκολο και όμορφο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 30 Ιανουαρίου 2021 #49 Share 30 Ιανουαρίου 2021 Παίζει άλλα θα σου απάντήσω μετά της 19 30 οκ ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 30 Ιανουαρίου 2021 #50 Share 30 Ιανουαρίου 2021 Θάνο υπάρχουν τα εύκολα φυτά που όμως αν δεν δούμε το PH δεν ξέρω ποιο να σου προτείνω . Φαντάζομαι όμως ότι αυτά που σου είχα προτείνει θα κάνουν . Φυτά εύκολα https://www.bluefishaquariums.gr/ψαρια-ενυδρειου/fyta-enydreioy-glykou-nerou/limnophila-sessiliflora-ambuliad.html 1 τεμάχιο https://www.bluefishaquariums.gr/ψαρια-ενυδρειου/fyta-enydreioy-glykou-nerou/echinodorus-ozelot-greend.html 1 τεμαχιο https://www.bluefishaquariums.gr/ψαρια-ενυδρειου/fyta-enydreioy-glykou-nerou/hygrophila-siamensisd.html 1τεμάχιο https://www.bluefishaquariums.gr/ψαρια-ενυδρειου/fyta-enydreioy-glykou-nerou/cryptocoryne-beckettiid.html 1 τεμάχιο Ελπίζω μαζί με τα τεστ να πήρες και βακτήρια για να ξεκινήσεις το στρώσιμο. Αν μπορεί κάποιος από τα φυτεμένα να με επιβεβαιώσει ή να με διαψεύσει . Να θυμίσω οτι το PH είναι μάλλον κοντά στο 8. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος