fishbone! 15 Φεβρουαρίου 2021 #51 Share 15 Φεβρουαρίου 2021 Όπως είπαμε 1-2 εκ ύψος. Η κοκομετρια είναι μικρή αλλά τώρα τι να κάνουμε!!! Προχώρα το ! Και όπως σου είπα άνοιξε ένα θέμα δικό σου . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giwrgos Fragoulis 16 Φεβρουαρίου 2021 #52 Share 16 Φεβρουαρίου 2021 Καλή αρχή και από εμένα τα περισσότερα έχουν ήδη απαντηθεί. Φυσικός αραγωνιτης εξαιρετικός της prodibio (μην ξεχνάμε και ο βράχος αραγωνιτης είναι σε συμπαγή μορφή) το παραθέτω λόγω της αναφοράς στη βιολογία με καλες αναερόβιες ζώνες για απονιτροποίηση. Ο βράχος σου (πέρα του scape που είναι πολύ ωραίος [emoji122]) παρέχει βιολογία άσχετα αν είναι συνθετικός. Extra και τα βιολογικά σου υλικά είσαι υπέρ πλήρης. Keep reefingSent from my GM1913 using Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarados 20 Φεβρουαρίου 2021 Author #53 Share 20 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα με update. Μπήκε αραγωνίτης στο ενυδρείο και είναι η μέρα με τη νύχτα. Επίσης μηδένισα από αμμονία και νιτρώδη και έβαλα τα πρώτα ζωντανά. Μία lysmata amboinensis, ένα babylonia και ένα trochus. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 21 Φεβρουαρίου 2021 #54 Share 21 Φεβρουαρίου 2021 Πολύ ωραίο!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarados 21 Φεβρουαρίου 2021 Author #55 Share 21 Φεβρουαρίου 2021 Τώρα είμαι στο ψάξιμο για ενα μαγνήτη της προκοπής. Ψάχνω να βρω κάτι με πολύ μικρό εσωτερικό πάχος για τα δύσκολα σημεία και νομίζω ότι μόνο ο flipper pico είναι αρκετά μικροκαμομένος για την περίπτωση. Επίσης έχω πάρει και μια συσκευασία chemipure. Ούτε το elite ούτε το blue, το κλασσικό πήρα. Να το βάλω από τώρα ή να περιμένω να "χρειαστεί"; (άλγες κλπ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 22 Φεβρουαρίου 2021 #56 Share 22 Φεβρουαρίου 2021 On 21/2/2021 at 4:27 ΜΜ, το μέλος sarados έγραψε: Τώρα είμαι στο ψάξιμο για ενα μαγνήτη της προκοπής. Ψάχνω να βρω κάτι με πολύ μικρό εσωτερικό πάχος για τα δύσκολα σημεία και νομίζω ότι μόνο ο flipper pico είναι αρκετά μικροκαμομένος για την περίπτωση. Επίσης έχω πάρει και μια συσκευασία chemipure. Ούτε το elite ούτε το blue, το κλασσικό πήρα. Να το βάλω από τώρα ή να περιμένω να "χρειαστεί"; (άλγες κλπ) Μην λυπηθείς τα λεφτά για τον μαγνήτη. Είναι κάτι τόσο χρήσιμο! Γενικά αποφεύγετε τα σκευάσματα. Προσπαθήστε πρώτα με φυσικούς τρόπους. Και μόνο στο τέλος αν δεν έχει αποτέλεσμα , καταλήξετε στα χημικά! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 22 Φεβρουαρίου 2021 #57 Share 22 Φεβρουαρίου 2021 Κατα προτίμηση βρες μαγνήτη που να επιπλέει. Θα σε βοηθήσει όσο δεν φαντάζεσαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarados 22 Φεβρουαρίου 2021 Author #58 Share 22 Φεβρουαρίου 2021 Λέω να πάρω έναν tunze. Δεν επιπλέει αλλά έχεις το κεφάλι σου ήσυχο απο γρατζουνίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anathema 23 Φεβρουαρίου 2021 #59 Share 23 Φεβρουαρίου 2021 οι tunze είναι πάρα πολύ καλοί όντως Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 23 Φεβρουαρίου 2021 #60 Share 23 Φεβρουαρίου 2021 Οι μαγνήτης δεν γρατζουνάει το τζάμι αλλά όταν δεν προσέχουμε. Να προτιμήσεις που να επιπλέει για θέμα ασφάλειας. Δηλαδή όταν πάρει ένα πετραδάκι τον τραβάς και ανεβαίνει χωρίς να βάλεις χέρι μέσα αλλά και χωρίς γρατζουνιά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarados 23 Φεβρουαρίου 2021 Author #61 Share 23 Φεβρουαρίου 2021 Βασικά ο τουνζ δεν έχει πανάκι σαν τους mag float. Είναι 2 πλαστικές λεπίδες που μόνο αυτές έρχονται σε επαφή με το τζάμι οπότε δεν μπορείς να παγιδεύσεις πετραδάκια κλπ ενδιάμεσα. Το εσωτερικό σώμα του μαγνήτη απέχει 3-4 χιλιοστά απτο τζάμι οπότε περνάνε όλα ενδιάμεσα. Επίσης το θέμα του να πέσει μέσα το εσωτερικό ναι είναι πιθανό αλλά στους 20-25 πόντους νερό που έχω τον πίανεις απλά με μια λαβίδα. Άλλο θέμα τώρα. Πήρα μια συσκευασία κοπίποδα τα οποία είναι σε άριστη κατάσταση. Τα χω βάλει ψυγείο. Τα ρίχνω λέτε; Θα βοηθήσει κάπου πέρα απτο να τρώνε τα ασπόνδυλα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 23 Φεβρουαρίου 2021 #62 Share 23 Φεβρουαρίου 2021 πριν 2 ώρες, το μέλος sarados έγραψε: Βασικά ο τουνζ δεν έχει πανάκι σαν τους mag float. Είναι 2 πλαστικές λεπίδες που μόνο αυτές έρχονται σε επαφή με το τζάμι οπότε δεν μπορείς να παγιδεύσεις πετραδάκια κλπ ενδιάμεσα. Το εσωτερικό σώμα του μαγνήτη απέχει 3-4 χιλιοστά απτο τζάμι οπότε περνάνε όλα ενδιάμεσα. Επίσης το θέμα του να πέσει μέσα το εσωτερικό ναι είναι πιθανό αλλά στους 20-25 πόντους νερό που έχω τον πίανεις απλά με μια λαβίδα. Άλλο θέμα τώρα. Πήρα μια συσκευασία κοπίποδα τα οποία είναι σε άριστη κατάσταση. Τα χω βάλει ψυγείο. Τα ρίχνω λέτε; Θα βοηθήσει κάπου πέρα απτο να τρώνε τα ασπόνδυλα; Ωραίος. Δεν ήξερα για τους tunze. Τα κοπιποδα είναι ζωντανά? Αν ναι . Αύριο τα βγάζεις από ψυγείο Και τα βάζεις μέσα σε δοχείο και τους κάνεις προσαρμογή κανονικά. Αν δεν έχεις ψάρια τα ρίχνεις. Αν έχεις τότε περίμενε το βράδυ που θα κοιμούνται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarados 24 Φεβρουαρίου 2021 Author #63 Share 24 Φεβρουαρίου 2021 Τα έριξα. Ντάξει μιλάμε για χαμό απο ζωή. Ωστόσο τωρα δεν τα βλέπω καθόλου σε σχέση με χτες. Θα τσεκάρω και αργότερα με κανα φακό τι γίνεται. Ο μαγνήτης μπορώ να πω είναι πολύ καλός εκ πρώτης όψεως. Κάνει τη δουλεία του άριστα στο 4άρι τζάμι και αυτό που κάνουν claim για τον αραγωνίτη όντως ισχύει. Τουλάχιστον στο 1-2 mm κοκκομετρία. Επίσης έβαλα και μια pistol σήμερα παρέα με 2 νασάριους και κάπου εδώ τελειώνουν οι προσθήκες απο συνεργείο καθαρισμού. Περιμένω πως και πως και να βρω κάποιο ιδιαίτερο μίνι goby sand-shifting (κατά προτίμηση yasha) για να ανοίξει σπιτικό με την pistol. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarados 13 Μαρτίου 2021 Author #64 Share 13 Μαρτίου 2021 Το ενυδρείο απέκτησε νέο κλόουν ο οποίος τα πάει πολύ καλά και τρώει flake με όρεξη. Επίσης η cleaner έχει αλλάξει 2 φορές κουστούμι απο τότε που την έχω και τρώει κατευθείαν απτην πιπέτα. Απο τιμές είμαι ανησυχητικά καλά για την ώρα. 0 no3(salifert) - 0.022 φωσφορικά(hanna) - 8.3 ph(hanna) Τα no3 τα μετράω την μεθεπόμενη αφού ταίσω για να τσεκάρω κατα πόσο εργάζονται τα βακτήρια. Έλεγα να βάλω κανα ζωανθο από βδομάδα για αρχή. Το μόνο που με προβληματίζει λίγο είναι τα φωσφορικά(έχω chemipure στο κουτί του βέβαια) και οτι δεν έχω πάρει ακόμα test για alkalinity. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarados 28 Μαρτίου 2021 Author #65 Share 28 Μαρτίου 2021 Μπήκαν κάποια κοράλλια στο pico και δείχνουν να τα πηγαίνουν καλά! Acan Και μερικά ζοανθάκια Rasta Purple macaw Fruit Loops 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarados 5 Μαίου 2021 Author #66 Share 5 Μαίου 2021 (edited) Καλησπέρα στo team με το υψηλό ph! To πικάκι πάει τρένο μπορώ να πω για τον χρόνο που υπάρχει. Έχει αποκτήσει μερικά ακόμα ασπόνδυλα και τα ήδη υπάρχοντα έχουν αρχίσει να παράγουν συγγενείς. Η κόκκινη ακανθάστρεα πέταξε ενα νέο κεφαλάκι και έχει σχεδόν "γιατρέψει" το ένα πληγωμένο που είχε, τα ζοανθάκια τα ραστα έχουν πετάξει 2 κεφάλια, τα φρουτ λουψ άλλο ένα και γενικώς όλα δείχνουν υγιέστατα. Απο νέες προσθήκες μπήκε ενα φραγκ γονιαστρεα dragon soul, ενα φραγκ σεριατοπορα πράσινη βασικά για να ρυθμίσω λίγο το υψηλό μου kh(λόγω real reef), και τέλος έκανα διάσωση σε ενα πολύ μικρό φραγκάκι εφύλια glabescens 2tone μωβ-χρυσή με πράσινα tips. Το τελευταίο κοράλλι ήταν μια γωνίτσα μιας αποικίας που έσπασε στο μαγαζί που ψωνίζω και το χαν για πέταμα. Με τα πολλά είπα στο παιδί εκεί να μου το σακουλίασει αν δεν του κάνει κόπο και εν τέλει την έσωσα. Τρωει κανονικά και έχει αρχίσει να βγάζει πολύποδες. Κάπου εδώ να σας πω την αμαρτία μου. Έχω αρχίσει ήδη και κάνω το scape στο διάδοχο του pico. Όχι τίποτα τρελό απλα αντί για 5 γαλόνια πήρα μεταχείρο το 13.5(52μιση λίτρα). Μπορώ να πω οτι το Pico πήγε παραδόξως καλά μεχρι στιγμής αλλά ειναι ΠΟΛΥ ζορικο στη συντήρηση του αν είσαι ψείρας. Π.Χ στο διαμέρισμα του σαμπ δεν χωράει ούτε το χέρι της κοπελιάς μου. Και μιας και όλα τα γκάτζετ τα χω ήδη (ato, ro/di , hanna checkers κλπ) το πήρα απόφαση για την αλλαγή. Ηθικό δίδαγμα είναι πως ήταν ενα καλό entry στο new age reefing για να πάρω τα χαμπάρια μου και να ξεσκουριάσω και πως ΟΛΑ γίνονται σε αυτό το χόμπι. Απλά προσωπική συμβουλή είναι οτι αν κάποιος πάει σε 20λιτρο και κάτω και έχει σκοπό να βάλει κοράλλια (πέρα απο μανητάρια,xenia και ζοανθακια) το κυβάκι είναι μονόδρομος σα τύπος ενυδρείου. Ανεβάζω μερικές φώτο να χουμε να το θυμόμαστε και θα ανοιξω νέο θέμα για το 13.5g Έγινε επεξεργασία 5 Μαίου 2021 - sarados 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos 5 Μαίου 2021 #67 Share 5 Μαίου 2021 (edited) Μπράβο φίλε , είναι δύσκολο το pico γιατί θέλει μεγάλη προσοχή να μην στραβωσει κάτι στις παραμέτρους. Εγώ πιστεύω ότι γενικά κάτω από 100- 120 λίτρα είναι δύσκολα τα reef, και από 200 και πάνω ακόμα πιο εύκολα. Θα σε συμβούλευα να πήγαινες αν μπορούσες τουλάχιστον σε 120 λίτρα για να μπορείς να βάλεις και κάποιο αριθμό κοραλιων αλλά και ψάρια. Το 50αρι νομίζω σε δυο - τρία το πολυ χρόνια θα έχει γεμίσει τόσο πολύ από τα κοραλια που θα μεγαλώνουν και δεν θα χωράνε πια. Επίσης θα ειναι πιο σταθερές οι παράμετροι χωρίς να είσαι συνέχεια από πάνω. Αφού θα μπεις στη φασαρία της αλλαγής να αξίζει η διαφορά που δεις σε σχέση με τωρα Από ένα τζάμια θα βγει πολύ φτηνό, με sump στην πλάτη για να είναι απλό, κάτω από 100 ευρώ θα βγει ένα 120αρι λτ με 8αρι τζαμι Έγινε επεξεργασία 5 Μαίου 2021 - michalos 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarados 5 Μαίου 2021 Author #68 Share 5 Μαίου 2021 πριν 18 λεπτά, το μέλος michalos έγραψε: Μπράβο φίλε , είναι δύσκολο το pico γιατί θέλει μεγάλη προσοχή να μην στραβωσει κάτι στις παραμέτρους. Εγώ πιστεύω ότι γενικά κάτω από 100- 120 λίτρα είναι δύσκολα τα reef, και από 200 και πάνω ακόμα πιο εύκολα. Θα σε συμβούλευα να πήγαινες αν μπορούσες τουλάχιστον σε 120 λίτρα για να μπορείς να βάλεις και κάποιο αριθμό κοραλιων αλλά και ψάρια. Το 50αρι νομίζω σε δυο - τρία το πολυ χρόνια θα έχει γεμίσει τόσο πολύ από τα κοραλια που θα μεγαλώνουν και δεν θα χωράνε πια. Επίσης θα ειναι πιο σταθερές οι παράμετροι χωρίς να είσαι συνέχεια από πάνω. Αφού θα μπεις στη φασαρία της αλλαγής να αξίζει η διαφορά που δεις σε σχέση με τωρα Από ένα τζάμια θα βγει πολύ φτηνό, με sump στην πλάτη για να είναι απλό, κάτω από 100 ευρώ θα βγει ένα 120αρι λτ με 8αρι τζαμι Καταλαβαίνω απόλυτα τι λες. Και το 20λιτρο για να καταλάβεις το κανα με το σκεπτικό να ναι η φραγκιέρα/καραντία ενός συστήματος που έχω στο μυαλό μου να στήσω μόλις μετακομίσω. Επίσης το ενυδρείο είναι μεταξύ γραφείου και κρεβατιού οπότε ο χώρος είναι λίγος. Αλλά ναι σε νιώθω φουλ για τα λίτρα. Είχα 600 display με 180 σαμπ και τώρα έχω βρεθεί να αραιώνω ζουμιά γιατί αν ρίξω ολόκληρη σταγόνα θα είναι overdose Αλλά άλλες εποχές .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarados 5 Μαίου 2021 Author #69 Share 5 Μαίου 2021 πριν 29 λεπτά, το μέλος michalos έγραψε: Μπράβο φίλε , είναι δύσκολο το pico γιατί θέλει μεγάλη προσοχή να μην στραβωσει κάτι στις παραμέτρους. Εγώ πιστεύω ότι γενικά κάτω από 100- 120 λίτρα είναι δύσκολα τα reef, και από 200 και πάνω ακόμα πιο εύκολα. Θα σε συμβούλευα να πήγαινες αν μπορούσες τουλάχιστον σε 120 λίτρα για να μπορείς να βάλεις και κάποιο αριθμό κοραλιων αλλά και ψάρια. Το 50αρι νομίζω σε δυο - τρία το πολυ χρόνια θα έχει γεμίσει τόσο πολύ από τα κοραλια που θα μεγαλώνουν και δεν θα χωράνε πια. Επίσης θα ειναι πιο σταθερές οι παράμετροι χωρίς να είσαι συνέχεια από πάνω. Αφού θα μπεις στη φασαρία της αλλαγής να αξίζει η διαφορά που δεις σε σχέση με τωρα Από ένα τζάμια θα βγει πολύ φτηνό, με sump στην πλάτη για να είναι απλό, κάτω από 100 ευρώ θα βγει ένα 120αρι λτ με 8αρι τζαμι Χώρια που και σε 100+ να πήγαινα, αν εξαιρέσεις τα παραπάνω κοράλλια, απο ψάρια πάλι περιορισμένος είσαι. Θα βάλεις κανα δυο μικρά παραπάνω απο το 60άρι αλλά για κανα ψάρι της "προκοπής" δεν υπάρχει η δυνατότητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος