AgiosSostis 1 Ιανουαρίου 2021 #1 Share 1 Ιανουαρίου 2021 καλησπερα και καλη χρονια με υγεια και δυναμη για αρχη να σας πω οτι ειμαι αρχαριος με τα ενυδρεια εχω δυο ανουμπιες οπου τις πηρα πριν απο 20 μερες η μια φαινεται καλα ( ετσι λεω εγω) η αλλη μας εμεινε η ριζα και η ερωτηση ειναι: αυτη με τη ριζα εχει ελπιδα η πρεπει να την βγαλω απο το ενυδρειο (Δεν εχω τιποτα μεσα εκ τος απο τα δυο φυτα και προσφατα και μοςς) Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 1 Ιανουαρίου 2021 #2 Share 1 Ιανουαρίου 2021 Απο την στιγμη, που δεν υπαρχουν ψαρια στο ενυδριο, τα φυτα λιμοκτονουν.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgiosSostis 1 Ιανουαρίου 2021 Author #3 Share 1 Ιανουαρίου 2021 και εγω νομιζα οτι πρωτα θα επρεπε να αναπτυξω τα φυτα και κυριως το μοςς και μετα να βαλω αλλη ζωη μεσα (αρα μεγα λαθος εκανα) ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 1 Ιανουαρίου 2021 #4 Share 1 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα . Το κύκλο του αζώτου πρέπει να ολοκληρώσεις . Όχι την ανάπτυξη των φυτών . Διάβασε αν θέλεις το παρακάτω και θα καταλάβεις . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgiosSostis 6 Μαίου 2021 Author #5 Share 6 Μαίου 2021 (edited) 20 Δεκεμβρίου ξεκίνησα το πρώτο μου ενυδρείο, οι γνώσεις μου για τα ενυδρεία γλυκού νερού ήταν ελάχιστες. Μετά από μελέτη μέσα από το forum, έμαθα αρκετά πράγματα και διόρθωσα κάποια από τα αρχικά μου λάθη και προχώρησα έως και σήμερα. Στις 15 Φεβρουαρίου μας ήρθαν και οι πρώτοι κάτοικοι του ενυδρείου, δυο χαριτωμένα αλμπίνο axolotl. Διαστάσεις ενυδρείου: 75x47χ47 Υπόστρωμα: χαλίκι Φυτά ενυδρείου; java moss, Alternanthera cardinalis, Limnophila, Ceratopteris thalictroides, Anubias. Διακόσμηση ενυδρείου: πέτρες ( γιατί τα axolotl δεν θα άφηναν φυτό για φυτό ), ένα κεραμίδι ρωμαϊκού τύπου κομμένο για κρυψώνα. Φωτισμός ενυδρείου: μία ledoοταινία απλή. Εξοπλισμός ενυδρείου: φίλτρο EHEIM 2260 και chiller boyu L-200 Υλικό φίλτρανσης: ελαφρόπετρα. Έτσι αρχίσαμε: Έτσι πορευόμαστε τώρα: Έγινε επεξεργασία 6 Μαίου 2021 - AgiosSostis 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 7 Μαίου 2021 #6 Share 7 Μαίου 2021 Μια χαρα σε βλεπω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgiosSostis 6 Σεπτεμβρίου 2021 Author #7 Share 6 Σεπτεμβρίου 2021 καλησπέρα στην παρέα θα ήθελα να δείξω ενα υπέροχο φυτό που πετάει υπέροχους μακριούς μίσχους και ειναι αρκετά ανθεκτικό. Το εχω μέσα στο ενυδρείο μου με τους τάταρους και αναπτύσσεται μια χαρά το όνομα που έγραφε στο ταμπελάκι ειναι : Nymhea fligerlotus υγ. όποιος θέλει java moss ας μου στείλει μήνυμα, κούρεψα και χαρίζω. περιοχή Ανατολική Θεσσαλονίκη 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 6 Σεπτεμβρίου 2021 #8 Share 6 Σεπτεμβρίου 2021 Ζουγκλιτσα εγινε! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 6 Σεπτεμβρίου 2021 #9 Share 6 Σεπτεμβρίου 2021 Για πες συμπεριφορές των axolotl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgiosSostis 7 Σεπτεμβρίου 2021 Author #10 Share 7 Σεπτεμβρίου 2021 καλησπερα σε ολους. Σωτηρη τωρα βρηκα χρονο να σου απαντησω (συγγνωμη για την καθυστερηση) Τα αξολοτλ ζουνε σε κρυο νερο (22 με 24 C) ειναι μοναχικα, δεν ζουνε με αλλα ειδη μεσα στο ενυδρειο, Ειναι ευαλωτα στο σωμα τους, οποτε αποφευγουμε κοφτερες πετρες, ρυπογονα και γι αυτο θελει καλη φιλτρανση. Εαν εχεις φυτεμενο ενυδρειο θα σου βγαλουν την πιστη αναποδα για αυτο οπου φυτο και πετρες διπλα του. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgiosSostis 5 Οκτωβρίου 2021 Author #11 Share 5 Οκτωβρίου 2021 καλησπερα σας, σημερα η ομορφια πηρε ποζα 5 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 5 Οκτωβρίου 2021 #12 Share 5 Οκτωβρίου 2021 Μεγάλη φάτσα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 5 Οκτωβρίου 2021 #13 Share 5 Οκτωβρίου 2021 πριν 42 λεπτά, το μέλος AgiosSostis έγραψε: καλησπερα σας, σημερα η ομορφια πηρε ποζα Πανέμορφο πλάσμα ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 6 Οκτωβρίου 2021 #14 Share 6 Οκτωβρίου 2021 Ομορφη φατσουλα! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katrin 6 Οκτωβρίου 2021 #15 Share 6 Οκτωβρίου 2021 Έλα βγάλε μια πιο καλή.... Full body ? 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος