boulkmanjimakos 19 Δεκεμβρίου 2020 Author #51 Share 19 Δεκεμβρίου 2020 σίγουρα θα πάρεις κάποιες ιδέες για να υλοποιήσεις το δικό σου scape και μετά αυτοσχεδιάζεις όπως είπες... από ζωντανά τι σκέφτεσαι??Σε πρώτη φάση σίγουρα γαρίδες.Σε δεύτερη φάση ακόμη δεν ξέρω, ίσως μονομάχο, απλά είναι λίγο ρίσκο. Ίσως δεν πάει καλά με τις γαρίδες, ίσως και να πάει.Θα δούμε, έχουμε καιρό μέχρι τότε γιατί σκέφτομαι για dry φύτεμα οπότε θα πάρει σίγουρα ένα δίμηνοΣτάλθηκε από το MI 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
dano23 19 Δεκεμβρίου 2020 #52 Share 19 Δεκεμβρίου 2020 πριν 5 λεπτά, το μέλος boulkmanjimakos έγραψε: Σε πρώτη φάση σίγουρα γαρίδες. Σε δεύτερη φάση ακόμη δεν ξέρω, ίσως μονομάχο, απλά είναι λίγο ρίσκο. Ίσως δεν πάει καλά με τις γαρίδες, ίσως και να πάει. Θα δούμε, έχουμε καιρό μέχρι τότε γιατί σκέφτομαι για dry φύτεμα οπότε θα πάρει σίγουρα ένα δίμηνο Στάλθηκε από το MI 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk θα ξεκινήσεις δλδ drystart με το γρασίδι,moss και μετά θα πάρεις τα υπόλοιπα φυτά οταν γεμίσεις...??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
boulkmanjimakos 19 Δεκεμβρίου 2020 Author #53 Share 19 Δεκεμβρίου 2020 θα ξεκινήσεις δλδ drystart με το γρασίδι,moss και μετά θα πάρεις τα υπόλοιπα φυτά οταν γεμίσεις...???Ναι!Βασικά σκεφτόμουν να βάλω όλα τα φυτά εξαρχής drystart.Δεν γίνεται?Θα τα ψεκάζω καθημερινά και θα έχω από πάνω διαφανή μεμβράνη...Λες να έχουν πρόβλημα τα υπόλοιπα???Στάλθηκε από το MI 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 19 Δεκεμβρίου 2020 #54 Share 19 Δεκεμβρίου 2020 οι μπουσεφαλάνδρες σε εκτός νερού μόνο έαν οι ρίζες τους είναι μέσα σε κάποιο υπόστρωμα το ίδιο και οι ανούμπιες αλλά όχι τόσο ευπαθή, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να χαλάσουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 19 Δεκεμβρίου 2020 #55 Share 19 Δεκεμβρίου 2020 πριν 19 ώρες, το μέλος boulkmanjimakos έγραψε: Καταρχάς στο υπόστρωμα σαν γρασίδι θέλω να βάλω Hemianthus callitrichoides cuba Θα ήθελα την γνώμη σας όμως και σε σχέση με το Elatine hydropiper ως εναλλακτική. Δεν νομιζω να φτανει ο φωτισμος του ενυδρειου (αυτου) για να κάνεις χαλακι απο cuba ή elatine..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
boulkmanjimakos 19 Δεκεμβρίου 2020 Author #56 Share 19 Δεκεμβρίου 2020 Δεν νομιζω να φτανει ο φωτισμος του ενυδρειου (αυτου) για να κάνεις χαλακι απο cuba ή elatine.....Μάλλον δεν έχεις διαβάσει το post από την αρχή τού.Chihiros wrgb2Διοξείδιο με inline diffuserAmazonia υπόστρωμαAda λυπάσματαΜάλλον θα κάνω παραγωγή..... :-) :-) :-)Στάλθηκε από το MI 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 19 Δεκεμβρίου 2020 #57 Share 19 Δεκεμβρίου 2020 Τοτε σιγουρα! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
boulkmanjimakos 21 Δεκεμβρίου 2020 Author #58 Share 21 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπέρα!Σήμερα έγινε και η παραγγελία των φυτών και σε δύο μέρες λογικά θα είναι εδώ, οπότε θα έχουμε και φωτογραφίες με την φύτευση.Μέχρι τότε, αναμονή...Στάλθηκε από το MI 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
boulkmanjimakos 21 Δεκεμβρίου 2020 Author #59 Share 21 Δεκεμβρίου 2020 (edited) Και μια αναφορά των φυτών που παραγγέλθηκαν τελικά! Hemianthus callitrichoides Cuba 1-2-Grow! x4 Micranthemum spec. 'MonteCarlo' 15x10cm Pad x3 Bucephalandra Brownie Ghost In Vitro Cup x1 Anubias barteri var.nana Golden In Vitro Cup x1 Anubias barteri var. nana Bonsai In Vitro Cup x1 Anubias var. nana Snow White In Vitro Cup x1 Microsorum pteropus Petite In Vitro Cup x1 Vesicularia ferriei Weeping moss 1-2-Grow! x1 Hygrophila pinnatifida 1-2-Grow! x1 Alternanthera reineckii Mini 1-2-Grow! x1 Rotala wallichii In-Vitro x1 Ξέρω ότι κατά πάσα πιθανότητα είναι πολλά αλλά θα φανεί κατά το στήσιμο. Καλύτερα να περισσέψουν παρά να μην φτάσουν. Στην τελική έχω και την εναλλακτική, ότι περισσέψει να το φυτέψω στο άλλο μου ενυδρείο το 240λιτρο! Έγινε επεξεργασία 21 Δεκεμβρίου 2020 - boulkmanjimakos 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
URBAN SCAPER 21 Δεκεμβρίου 2020 #60 Share 21 Δεκεμβρίου 2020 αντε καλο φυτεμα! πηρες πολλα οντως! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
boulkmanjimakos 21 Δεκεμβρίου 2020 Author #61 Share 21 Δεκεμβρίου 2020 αντε καλο φυτεμα! πηρες πολλα οντως! Σε ευχαριστώ πολύ!Ότι περισσέψει θα το διαθέσω σε όποιον το χρειάζεται! :-)Στάλθηκε από το MI 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
boulkmanjimakos 23 Δεκεμβρίου 2020 Author #62 Share 23 Δεκεμβρίου 2020 Καλώς τα δεχτήκαμε!!!!!!! :-)Στάλθηκε από το MI 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
boulkmanjimakos 23 Δεκεμβρίου 2020 Author #63 Share 23 Δεκεμβρίου 2020 Στάλθηκε από το MI 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gixxer 23 Δεκεμβρίου 2020 #64 Share 23 Δεκεμβρίου 2020 Καλώς τα δέχτηκες! Ωραία ξυλα! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
boulkmanjimakos 24 Δεκεμβρίου 2020 Author #65 Share 24 Δεκεμβρίου 2020 Και κάπως έτσι ξεκίνησε το πάρτυ! Με υπομονή νκαι επιμονή το scape άρχισε να παίρνει μορφή. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
boulkmanjimakos 24 Δεκεμβρίου 2020 Author #66 Share 24 Δεκεμβρίου 2020 Και καταλήξαμε κάπως έτσι Link to comment Share on other sites More sharing options...
boulkmanjimakos 24 Δεκεμβρίου 2020 Author #67 Share 24 Δεκεμβρίου 2020 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
boulkmanjimakos 24 Δεκεμβρίου 2020 Author #68 Share 24 Δεκεμβρίου 2020 (edited) Και τώρα ξεκινάει η δύσκολη φάση της υπομονής. Θα περιμένουμε ένα μήνα χωρίς νερό μέχρι να αναπτυχθούν τα φυτά και να βγάλουν ρίζες. Το πάνω μέρος του ενυδρείου σκεπασμένο με ζελατίνα ώστε να διατηρείται η υγρασία. Ρουτίνες, 8ωρες την μέρα το φως αναμμένο και κάθε τρεις ώρες όσο το φως είναι αναμμένο άνοιγμα την ζελατίνα ώστε να μπει μέσα διοξείδιο και καλό ψεκασμα. Έγινε επεξεργασία 24 Δεκεμβρίου 2020 - boulkmanjimakos 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dartman 30 Δεκεμβρίου 2020 #69 Share 30 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπέρα , για DRY θες τουλάχιστον 12 ώρες φώτα τη μέρα μέχρι 14 ώρες. Άνοιγμα τη ζελατίνα μία φορά τη μέρα από 10 λεπτά έως μισή ώρα . Η ζελατίνα δε θα πρέπει να είναι φουλ κλειστή , θα πρέπει να έχει περίπου ένα εκατοστό άνοιγμα στο μπροστά μέρος του ενυδρείου για παράδειγμα. Καλή επιτυχία ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
boulkmanjimakos 30 Δεκεμβρίου 2020 Author #70 Share 30 Δεκεμβρίου 2020 πριν 2 λεπτά, το μέλος dartman έγραψε: Καλησπέρα , για DRY θες τουλάχιστον 12 ώρες φώτα τη μέρα μέχρι 14 ώρες. Άνοιγμα τη ζελατίνα μία φορά τη μέρα από 10 λεπτά έως μισή ώρα . Η ζελατίνα δε θα πρέπει να είναι φουλ κλειστή , θα πρέπει να έχει περίπου ένα εκατοστό άνοιγμα στο μπροστά μέρος του ενυδρείου για παράδειγμα. Καλή επιτυχία ! Σε ευχαριστώ, θα το τροποποιήσω γιατί τώρα το έχω στις 9 ώρες 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
boulkmanjimakos 7 Ιανουαρίου 2021 Author #71 Share 7 Ιανουαρίου 2021 Update 15 ημερών! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
perse4ss 8 Ιανουαρίου 2021 #72 Share 8 Ιανουαρίου 2021 Πολύ ωραίο έγινε αν και είναι νωρίς ακόμα. Πιστεύω ότι μετά την κανονική ανάπτυξη των φυτών θα δείξει φανταστικό. Μπράβο πολύ ωραίο. [emoji106][emoji112][emoji112][emoji112]Στάλθηκε από το Redmi 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
boulkmanjimakos 8 Ιανουαρίου 2021 Author #73 Share 8 Ιανουαρίου 2021 Πολύ ωραίο έγινε αν και είναι νωρίς ακόμα. Πιστεύω ότι μετά την κανονική ανάπτυξη των φυτών θα δείξει φανταστικό. Μπράβο πολύ ωραίο. [emoji106][emoji112][emoji112][emoji112]Στάλθηκε από το Redmi 7 μου χρησιμοποιώντας TapatalkΣε ευχαριστώ πάρα πολύ!Ελπίζω έτσι όπως εμπνεύστηκα εγώ από άλλους συμφορουμίτες που διάβασα, έτσι να εμπνευστούν και άλλοι από εμένα!Στάλθηκε από το MI 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gixxer 9 Ιανουαρίου 2021 #74 Share 9 Ιανουαρίου 2021 Απλά πανέμορφο!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dano23 9 Ιανουαρίου 2021 #75 Share 9 Ιανουαρίου 2021 έχω περιέργεια να δω την εξέλιξη του...πως πάει με το ψέκασμα? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος