Jump to content

Επανένταξη στο σπορ μετα από 10 χρονια

Recommended Posts

Καλησπέρα . 

Στην ερώτηση παραπάνω θα μπορέσεις και εσύ άλλα και όποιος άλλος θέλει να απαντήσεις  κάνοντας το εξής απλό . Πηγαίνουμε στο foroυm στην κατηγορία προφίλ ψαριών ψάχνουμε και βλέπουμε το προφίλ του ψαριού που μας ενδιαφέρει . πχ   Pterophyllum scalare        &     Trichogaster leerii

Περιμένω από εσένα να μου πεις αν και ποιο ταιριάζει στο ενυδρείο σου .

Έγινε επεξεργασία - marinos
  • Like 2

πριν 10 λεπτά, το μέλος lefteriskri έγραψε:

@natateo gurammi η σκαλαρια μπορώ να βάλω;

Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Scalaria σιγουρα οχι. Θελουν διπλασια (τουλαχιστον) λιτρα και υψος ενυδρειου 50-60 εκ. μπορεις να βαλεις dwarf gourami. Τα μεγαλα - δεν....

• Like 1

Τα είδα αυτά τα gourami. Μου αρέσουν αρκετά. Αυτές οι τριχοειδή αλγες μεγαλώνουν καθημερινά αντί να εξαλοιφονται. Μήπως φταίει το ότι ρίχνω specialized και premium της tropica; Δεν έχω καταλάβει ποτέ πρέπει να ρίχνω το καθένα. Το φωτιστικό το δεύτερο ποτέ να το βάλω;

πριν 4 ώρες, το μέλος lefteriskri έγραψε:

Αυτές οι τριχοειδή αλγες μεγαλώνουν καθημερινά αντί να εξαλοιφονται.

Οταν θα στρωσει καλα  το ενυδρειο θα φυγουν. Τωρα βγαζεις οσο μπορεις. Και προσεχεις τα νιτρικα- φωσφορικα.

Το 2-ο φωτιστικο θα αναβεις απο μιση ωρα καθε μερα και βλεπεις τι γινεται. Αν βλεπεις να χειροτερευουν οι αλγες, το κοβεις και περιμενεις.

Δεν βλεπω ελλειψη φωτισμου στα φυτα σου. Μια χαρα πανε!

ριξε μια ματια εδω- https://www.aquasabi.com/aquascaping-wiki_algae_green-thread-algae

• Like 1

Καλημέρα. Μια ερώτηση ήθελα να κάνω ακόμη. Ξέρει κανείς γιατί οι ροταλες μου δεν συνεχίζουν προς τα πάνω και στρέφουν προς τα πλάγια; 5157b7219eb598174c9e18916d1a4f57.jpg

Αν ειναι rotala green και  rotala colorata, ετσι μεγαλωνουν.

458975647_rotalagreen.jpg.811b3e436bac986180820d647cd2a768.jpg

https://tropica.com/en/plants/plantdetails/Rotalarotundifolia'Green'(033A)/4448

• Like 2

Ναι τέτοια είναι. Οπότε είμαι κομπλέ. Σε ευχαριστώ.

Καλησπέρα και πάλι. Ερώτηση. Κάνω αλλαγές ανά 2 με 3 μέρες νερό γύρω στο 40% και έχω παρ; τηρήσει ότι στην δεύτερη μέρα αρχίζει και θαμπώνει το νερό μου. Εννοείται πως έχω ελενξει και έχω καθαρίσει το φίλτρο μου, τις σωληνώσεις μου καθώς και τα τζάμια μέσα και έξω. Μήπως φταίει σε ένα βαθμό το διοξείδιο γιατί μου προκαλεί λίγο βιοφιλφ όταν το έχω ανοιχτό αλλά όταν το κλείσω η ανατάραξη του νερού το εξαφανίζει. Επίσης μήπως το προκαλεί κάποιο από τα λιπάσματα; Ρίχνω Excel,premium και specialized nutrition

On 5/1/2021 at 11:39 ΠΜ, το μέλος natateo έγραψε:

Αν ειναι rotala green και  rotala colorata, ετσι μεγαλωνουν.

458975647_rotalagreen.jpg.811b3e436bac986180820d647cd2a768.jpg

https://tropica.com/en/plants/plantdetails/Rotalarotundifolia'Green'(033A)/4448

Η σχηματική παράσταση είναι τέλεια  :hehe::hehe::hehe::hehe:

• Haha 1

Γιατί τόσο τακτικές και μεγάλες αλλαγές;

όχι δεν φταίει το CO2. Κατά πάσα πιθανότατα μπορεί να έχεις έξαρση βακτηρίων. Αν μπωρείς στείλε μια φωτογραφία.

Δεν θα καταλάβεις από φώτο. Είναι ανεπαίσθητο απλά εγώ που το βλέπω κάθε μέρα το καταλαβαίνω. Οσο για τις αλλαγές είναι ενός μήνα το ενυδρείο και έχει κάποιες αλγες και του κάνω ποιο εντατική συντηρηση

πριν 1 ώρα, το μέλος lefteriskri έγραψε:

Κάνω αλλαγές ανά 2 με 3 μέρες νερό γύρω στο 40% και έχω παρ; τηρήσει ότι στην δεύτερη μέρα αρχίζει και θαμπώνει το νερό μου.

τωρα  δεν χρειαζεται τοσο συχνα. Αν θελεις, κανε αλλαγες και 2 φορες την εβδομαδα, αλλά οχι πανω απο 30% καθε φορα. 

Για θολοτητα νερου μπορει να φταινε και μεγαλες αλλαγες νερου.

Εβαλες και άλλα ψαρια; Πόσα ειναι τωρα;

@natateo λογικά έξαρση βακτηρίων είναι αλλά δεν ξέρω τι φταίει η αν έχει πεθάνει κάποιο ψαράκι η σαλιγκάρι. Η αλήθεια είναι ότι δεν τα βλέπω όλα τα cpd αλλά ψιλοκρυβονται αυτά. Μόνο στο φαγητό βγαίνουν. 10 cpd έχω, 15 αμανο, 3 horn nerite snail, 2 nerite snail και πριν ξεκινήσει αυτή η θολούρα προσέθεσα 27 Red cherry που τις πήρα από χομπιστα στο foroum εδώ. Το θέμα είναι ότι αν πέθανε κάτι δεν πρόκειται να το βρω με τόσα φυτά. Είναι ζούγκλα μέσα.

Έκανα αλλαγή σήμερα 30% μετά από 3 μέρες αλλά δεν ξεθολώσει καθόλου. Δεν ξέρω αν φαίνεται από την φώτο. Βρηκα και 3 γαρίδες πεθαμένες.εκανα πάλι σκούπα βυθού και έβγαλα όσα φύλα έβλεπα χάλια. Μπορώ να κάνω κάτι άλλο; 2bf05dc9856e19b6c5db79099317c9be.jpg

1- σκουπα βυθου μην κάνεις, αν δεν θα σταματησεις. δεν θα φυγει η θολοτητα.

2- βαλε βακτηρια παλι.

3- γαριδες μπορει να εφυγαν απο πολυ CO2.  Θελουν προσαρμογη στις υψιλεςτιμες διοξειδιου του ανθρακα. Γαριδες πηρες Αμανο;

4- ταισμα μειωνεις.

5- καλη οξυγονωση την νυχτα θελει το ενυδρειο, εχεις πια αρκετη φυτομαζα.

και αλλαγες νερου μην κάνεις μεγαλες, δεν βοηθανε να φυγει η θολοτητα. Εχεις bactirial bloom.Μαλλον παρα ταισες τα ψαρια και το ενυδρειο ακομα στρωνει...

Οκ. Σε ευχαριστώ. Έχω 15 αμανο

Σήμερα έγινε ακόμα χειρότερο. Το βλέπω και το λυπάμαι. Ελπίζω να στρώσει. 8d1c24af9f4458eda248ad5bb4ae5e23.jpg

@natateo καλημέρα. Σήμερα σαν να έχει δείξει βελτίωση το θόλωμα. Πήρα και μετρήσεις για να δω τι παίζει. Όλα μηδέν και 10 τα Νιτρικα και 6.8 ph. Το Gh 5 και Kh 3.Αυτο που έχω παρατηρήσει είναι ότι παίζει λίγο το ph και δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό. Επίσης το Gh και το Kh έχει μειωθεί από τότε που ξεκίνησα το ενυδρείο. Δεν είναι πολύ χαμηλά; Όσο για την άλγη μπόρεσα να βγάλω μια φωτογραφία στην οποία φαίνεται καλά, εκτός ενυδρείου. Νομίζω δεν είναι τριχοειδή αλλά νηματοειδης. Πως το βλέπεις; ef43737c6baa70d3ca01d948730c1f6b.jpg

τριχοειδής  η νηματοειδής το ίδιο πρόβλημα είναι.

Εσύ τώρα θέλεις υπομονή καλή οξυγόνωση και καθόλου αλλαγή νερού, θέλουμε τα βακτήρια να καταναλώσουν τα θρεπτικά συστατικά να ξεμείνουν απο τροφή και να πεθάνουν απο ασιτία.

Η αλλαγές νερού είναι ότι χειρότερο, στιγμιαία μειώνουν τον πληθυσμό απο τα βακτήρια αλλά ταυτόχρονα με το φρέσκο νερό μπαίνουν  και ιχνοστιχία κτλ τροφή για τα βακτήρια.  Έτσι έχεις έναν μειωμένο αριθμό βακτηρίων και πληθώρα απο τροφή οπότε ξανά αυξάνονται.

• Like 1

τριχοειδής  η νηματοειδής το ίδιο πρόβλημα είναι.
Εσύ τώρα θέλεις υπομονή καλή οξυγόνωση και καθόλου αλλαγή νερού, θέλουμε τα βακτήρια να καταναλώσουν τα θρεπτικά συστατικά να ξεμείνουν απο τροφή και να πεθάνουν απο ασιτία.
Η αλλαγές νερού είναι ότι χειρότερο, στιγμιαία μειώνουν τον πληθυσμό απο τα βακτήρια αλλά ταυτόχρονα με το φρέσκο νερό μπαίνουν  και ιχνοστιχία κτλ τροφή για τα βακτήρια.  Έτσι έχεις έναν μειωμένο αριθμό βακτηρίων και πληθώρα απο τροφή οπότε ξανά αυξάνονται.
@Χρήστος μιλάς για τα εταιροτροφα βακτήρια έτσι; Τα αυτοτροφα διάβασα είναι αυτά που θέλουμε. Αν κάνω λάθος διόρθωσε με

Σήμερα χειροτέρεψε αντί να καλυτερέψει και δεν έκανα κάτι. Πάνω στην επιφάνεια κάνει και κάτι αφρούς παρόλο που έχω ανεβάσει την έξοδο του φίλτρου για μεγαλύτερη ανατάραξη. Επίσης στα τζάμια έχει πιάσει κάτι βουλες πολύ μικρές. Να βάλω καμία αεραντλία που την έχω εύκαιρη; θα κάνει καλό; Στην φώτο η θολούρα που φαίνεται πράσινη είναι επειδή έχει από πίσω πράσινα φυτά. 03f8be9a39c28f0ce7561e205549c5fb.jpg

Η καλυτερη και πιο γρηγορη λυση ειναι UV λαμπα ενυδρειου. Δο 24 ωρα και τελος.

Στα νεα ενυδρεια high tech ειναι αρκετα συχνο φαινομενο το bacterial bloom μαζι με green water.

Αν χειροτερεψε, σημαινει κατι ψοφιο υπαρχει μεσα , ψαξε ψοφια σαλιγκαρια κ.α. και μην ταιζεις τα ψαρια 1-2 ημερες.

Σ ΄αυτη την περιπτωση μαλλον καλυτερα να κάνεις αλλαγη νερου και να ριξεις μια δοση απο βακτηρια.

• Like 1

Βακτήρια βάζω καθημερινά όπως μου είπες. Θα κάνω μια αλλαγή και βλέπουμε.Δεν θέλω να βάλω προς τι παρόν uv. Προτιμώ να το καταπολεμήσω με άλλους τρόπους. Θα κάνω μια αλλαγή γύρω στο 30%. Είναι καλά; μόλις άλλαξα αντιχλωριο εμφανίστηκε η θολούρα. Μου ήρθε φλασια τώρα. Παίζει ρόλο λες; εβασα το dm1 της haquoss και τώρα βάζω της seachem το prime special edition

πριν 5 ώρες, το μέλος lefteriskri έγραψε:

Βακτήρια βάζω καθημερινά όπως μου είπες. Θα κάνω μια αλλαγή και βλέπουμε.Δεν θέλω να βάλω προς τι παρόν uv. Προτιμώ να το καταπολεμήσω με άλλους τρόπους. Θα κάνω μια αλλαγή γύρω στο 30%. Είναι καλά; μόλις άλλαξα αντιχλωριο εμφανίστηκε η θολούρα. Μου ήρθε φλασια τώρα. Παίζει ρόλο λες; εβασα το dm1 της haquoss και τώρα βάζω της seachem το prime special edition

Σε νεο ενδρειο ολα παιζουν ρολο. Απλα bacterial bloom σε high tech ενδρειο δυσκολα αντιμετωπιζεται. Πρεπει να μειωσεις φωτοπεριοδο και ενταση φωτισμου, λιπασμα. Αν δεν θα δεις βελτιωση σε μια - δυο εβδομαδες, τοτε UV ειναι μονοδρομος.

Σε ενα low tech χαμηλωνεις το φως, λιπασματα, τα παντα κατω και περιμενεις οσο χρειαζεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...