Tsagko 21 Νοεμβρίου 2020 #1 Share 21 Νοεμβρίου 2020 Καλησπέρα και πάλι. Το ενυδρείο μου το στρώνω εδώ και 2 μήνες περίπου με βακτήρια . Το ενυδρείο είναι 110 λίτρα και ρίχνω 2 κουταλιές του γλυκού τροφή σε τούλι(αλλάζω τροφή ανά 2-3 μέρες).Η αμμωνία και τα νιτρώδη έχουν μηδενίσει. Τα νιτρικά όμως είναι μεταξύ 10 και 20. Είναι φυσιολογικό?? Μετράω με υγρά Σέρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 21 Νοεμβρίου 2020 #2 Share 21 Νοεμβρίου 2020 Είχε άνοδο αμμωνίας και νιτρικών? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsagko 21 Νοεμβρίου 2020 Author #3 Share 21 Νοεμβρίου 2020 1 minute ago, killerknight said: Είχε άνοδο αμμωνίας και νιτρικών? Δεν γνωρίζω, σήμερα μέτρησα πρώτη φορά Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 21 Νοεμβρίου 2020 #4 Share 21 Νοεμβρίου 2020 Πόσο καιρό το στρώνεις? Ένα μήνα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsagko 21 Νοεμβρίου 2020 Author #5 Share 21 Νοεμβρίου 2020 Just now, killerknight said: Πόσο καιρό το στρώνεις? Ένα μήνα? 2 μήνες περίπου Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 21 Νοεμβρίου 2020 #6 Share 21 Νοεμβρίου 2020 Κανονικά έπρεπε μέρα παρά μέρα να κάνεις μετρησεις με υγρά τεστ για να δεις εξέλιξη. Τώρα το έκανες στα τυφλά και δεν μπορούμε να ξερουμε σιγουριά αν πραγματοποιήθηκε ο κύκλος του αζώτου. Άκου με λιγο. Βάλε μεγαλύτερη ποσότητα τροφής αυτή τη φορά και μέτρα σε δύο μέρες. Αν τα νιτρικά είναι πάνω του 40 όλα θα είναι οκ. Μέτρα και για αμμωνία και νιτρώδη όμως. Γιατί αν ανέβουν και αυτά σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 21 Νοεμβρίου 2020 #7 Share 21 Νοεμβρίου 2020 (edited) Κοίτα το κακό είναι ότι δεν έπαιρνες μετρήσεις κατά το στρώσιμο για να δούμε με ασφάλεια ότι έκλεισε ο κύκλος του αζώτου . Τώρα απο την άλλη δυο μήνες με βακτήρια και τροφή που έριχνες η λογική λέει οτι το έχεις στρώσει. Και ναι είναι φυσιολογικό ένα στρωμένο ενυδρείο να έχει ΝΟ3 10 με 20 ppm. Σε κάθε περίπτωση η εισαγωγή ψαριών να γίνει σταδιακά και οι μετρήσεις σου ποιο συχνές. Και καλό είναι να κάνεις και αυτο που σου λέει παραπάνω. Έγινε επεξεργασία 21 Νοεμβρίου 2020 - marinos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsagko 21 Νοεμβρίου 2020 Author #8 Share 21 Νοεμβρίου 2020 4 hours ago, marinos said: Κοίτα το κακό είναι ότι δεν έπαιρνες μετρήσεις κατά το στρώσιμο για να δούμε με ασφάλεια ότι έκλεισε ο κύκλος του αζώτου . Τώρα απο την άλλη δυο μήνες με βακτήρια και τροφή που έριχνες η λογική λέει οτι το έχεις στρώσει. Και ναι είναι φυσιολογικό ένα στρωμένο ενυδρείο να έχει ΝΟ3 10 με 20 ppm. Σε κάθε περίπτωση η εισαγωγή ψαριών να γίνει σταδιακά και οι μετρήσεις σου ποιο συχνές. Και καλό είναι να κάνεις και αυτο που σου λέει παραπάνω. Είναι φυσιολογικό μόνο 20 νιτρικά εδώ και 2 μήνες και με δύο κουταλιές του γλυκού τροφή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 21 Νοεμβρίου 2020 #9 Share 21 Νοεμβρίου 2020 Λογικά θα έπρεπε να είναι παραπάνω άλλα τώρα κάνω πρόβλεψη γιατί δεν γνωρίζω τις μετρήσεις κατα το στρώσιμο . Αλλαγές νερού ας πούμε έκανες και αν ναι πότε εκάνες την τελευταία. Το καλύτερο όμως είναι για να δούμε αντίδραση να κάνεις αυτό που σου είπε ο killerknight Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsagko 21 Νοεμβρίου 2020 Author #10 Share 21 Νοεμβρίου 2020 3 minutes ago, marinos said: Λογικά θα έπρεπε να είναι παραπάνω άλλα τώρα κάνω πρόβλεψη γιατί δεν γνωρίζω τις μετρήσεις κατα το στρώσιμο . Αλλαγές νερού ας πούμε έκανες και αν ναι πότε εκάνες την τελευταία. Το καλύτερο όμως είναι για να δούμε αντίδραση να κάνεις αυτό που σου είπε ο killerknight Αλλαγή νερού δεν έχω κάνει καθόλου Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 21 Νοεμβρίου 2020 #11 Share 21 Νοεμβρίου 2020 Έβαλες παραπάνω τροφή όπως είπαμε ; Αν ναι τότε περίμενε και κάνε τις μετρήσεις σε δυο μέρες . Θα δούμε πολλά τότε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsagko 21 Νοεμβρίου 2020 Author #12 Share 21 Νοεμβρίου 2020 7 minutes ago, marinos said: Έβαλες παραπάνω τροφή όπως είπαμε ; Αν ναι τότε περίμενε και κάνε τις μετρήσεις σε δυο μέρες . Θα δούμε πολλά τότε. Το έκανα αλλά μην είσαι σίγουρος.... κάτι μου βρωμάει για τα τεστ Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 22 Νοεμβρίου 2020 #13 Share 22 Νοεμβρίου 2020 πριν 9 ώρες, το μέλος Tsagko έγραψε: Το έκανα αλλά μην είσαι σίγουρος.... κάτι μου βρωμάει για τα τεστ Δες λιγο εδω και κανε, οπως λεει η @Κατριν (γραφει στο τελος). Μπορει να υπαρχει διαφορά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsagko 22 Νοεμβρίου 2020 Author #14 Share 22 Νοεμβρίου 2020 28 minutes ago, natateo said: Δες λιγο εδω και κανε, οπως λεει η @Κατριν (γραφει στο τελος). Μπορει να υπαρχει διαφορά... Πόσα δευτερόλεπτα να το χτυπήσω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katrin 22 Νοεμβρίου 2020 #15 Share 22 Νοεμβρίου 2020 44 minutes ago, Tsagko said: Πόσα δευτερόλεπτα να το χτυπήσω? Ένα λεπτό σίγουρα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsagko 22 Νοεμβρίου 2020 Author #16 Share 22 Νοεμβρίου 2020 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsagko 22 Νοεμβρίου 2020 Author #17 Share 22 Νοεμβρίου 2020 Που το βλέπετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katrin 22 Νοεμβρίου 2020 #18 Share 22 Νοεμβρίου 2020 Όταν έκανες το τέστ με την διαδικασία των οδηγιών, πόσα μέτραγες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsagko 22 Νοεμβρίου 2020 Author #19 Share 22 Νοεμβρίου 2020 3 minutes ago, Katrin said: Όταν έκανες το τέστ με την διαδικασία των οδηγιών, πόσα μέτραγες? Μεταξύ 10-25 αλλά πιο πολύ προς το δέκα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 22 Νοεμβρίου 2020 #20 Share 22 Νοεμβρίου 2020 Εγω το βλεπω προς 50ppm....αλλά εστρωσε μια χαρα το ενυδρειο. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsagko 22 Νοεμβρίου 2020 Author #21 Share 22 Νοεμβρίου 2020 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 22 Νοεμβρίου 2020 #22 Share 22 Νοεμβρίου 2020 Σίγουρα . Και εγώ για εκεί το βλέπω,αν είχες προς το 10ppm πρίν μάλλον ήταν επειδή ήθελε καλύτερη ανατάραξη το μπουκάλι . Και εγώ θεωρώ οτι το ενυδρείο σου είναι στρωμένο. Οι υπόλοιπες μετρήσεις είναι οκ έτσι ; Συμπέρασμα H sera θέλει κάλο ταρακούνημα για να εχεις σωστές ενδείξεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katrin 22 Νοεμβρίου 2020 #23 Share 22 Νοεμβρίου 2020 @natateoείδες το σέρα πάλι? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsagko 22 Νοεμβρίου 2020 Author #24 Share 22 Νοεμβρίου 2020 3 minutes ago, marinos said: Σίγουρα . Και εγώ για εκεί το βλέπω,αν είχες προς το 10ppm πρίν μάλλον ήταν επειδή ήθελε καλύτερη ανατάραξη το μπουκάλι . Και εγώ θεωρώ οτι το ενυδρείο σου είναι στρωμένο. Οι υπόλοιπες μετρήσεις είναι οκ έτσι ; Συμπέρασμα H sera θέλει κάλο ταρακούνημα για να εχεις σωστές ενδείξεις Τα υπόλοιπα μηδέν!! Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας όλους.Θα συνεχίσω το στρώσιμο για κάνα 1 μηνα ακόμα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 22 Νοεμβρίου 2020 #25 Share 22 Νοεμβρίου 2020 Καλό είναι και για την βιολογία του ενυδρείου σταδίακά να τοποθετήσεις κάποια απο τα ψαράκια που θέλεις να βάλεις . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος