poik8 29 Οκτωβρίου 2020 #1 Share 29 Οκτωβρίου 2020 Καλησπέρα σε όλους . Σήμερα μου χαρίσανε ένα ενυδρείο κύβο με διαστάσεις 60×60 και ύψος 65 εκατοστά! Περίπου από ότι υπολογίζω είναι γύρω στα 200 λίτρα ίσως κ λίγο παραπάνω. Θα ήθελα να με βοηθήσετε σκέφτομαι να βάλω κιχλιδες δεν έχω ξανά ασχοληθεί με το είδος αυτό ποτέ και έχω κάποιες ανησυχίες. Αρχικά τι κιχλιδες χωράνε σε αυτό το μέγεθος , τι πέτρες πρέπει να βάλω , αν μπορώ να βάλω άμμο θαλάσσης και τι φυτά θα μπορούσα αν θα μπορούσα να βαλω . Ευχαριστώ πολύ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 29 Οκτωβρίου 2020 #2 Share 29 Οκτωβρίου 2020 Ειναι καλες διαστασεις για reef. Στο γλυκο θελουμε μηκος. Στα 60 εκ (γλυκο) η επιλογη ψαριων ειναι πολυ περιορισμενη..... Κιχλιδες θελεις Αμερικης ή Αφρικης; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
poik8 29 Οκτωβρίου 2020 Author #3 Share 29 Οκτωβρίου 2020 (edited) Θα ήθελα Αφρικής αλλά όχι αναγκαστικά! Για reef δεν το σκέφτομαι Έγινε επεξεργασία 29 Οκτωβρίου 2020 - poik8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasis1976 29 Οκτωβρίου 2020 #4 Share 29 Οκτωβρίου 2020 (edited) Καλησπερα. Λογο μικρου μηκους θα μπορουσες να βαλεις ενα κοπαδι απο τις παρακατω κιχλιδες... Lamprologus ocellatus Neolamprologus caudopunctatus Julidochromis neolamprologus leleupi Αυτα απο εμενα... Διαβασε κι εδω αν θελεις.. Έγινε επεξεργασία 29 Οκτωβρίου 2020 - thanasis1976 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 29 Οκτωβρίου 2020 #5 Share 29 Οκτωβρίου 2020 On 29/10/2020 at 9:03 ΜΜ, το μέλος poik8 έγραψε: Θα ήθελα Αφρικής αλλά όχι αναγκαστικά! Για reef δεν το σκέφτομαι Expand και αν θελεις..... διαβασε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
corto maltese 29 Οκτωβρίου 2020 #6 Share 29 Οκτωβρίου 2020 Καλησπέρα, οπως ειπε και η Ναταλια το μηκος ειναι πολυ σημαντικο ειδικα στην Αφρικη.......δυστυχώς στις διαστάσεις σου η μονες κιχλιδες Αφρικης που μπαινουν ειναι ενα ειδος σε χαρεμι (1αρσ/3ή4θηλ.) απο τα 'μικρα'' κοχυλοψαρα της Τανγκανικα που θελουν διακοσμο πολλα κοχυλια π.χ Neolamprologus multifaciatus, Neolamprologus similis, Neolamprologus brevis..........θα σου προτεινα να σκεφτεις να κανεις κατι αλλο με τον κυβο και οχι σε κιχλιδες 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
poik8 29 Οκτωβρίου 2020 Author #7 Share 29 Οκτωβρίου 2020 On 29/10/2020 at 9:21 ΜΜ, το μέλος thanasis1976 έγραψε: Καλησπερα. Λογο μικρου μηκους θα μπορουσες να βαλεις ενα κοπαδι απο τις παρακατω κιχλιδες... Lamprologus ocellatus Neolamprologus caudopunctatus Julidochromis neolamprologus leleupi Αυτα απο εμενα... Διαβασε κι εδω αν θελεις.. Expand Ευχαριστώ πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
poik8 29 Οκτωβρίου 2020 Author #8 Share 29 Οκτωβρίου 2020 On 29/10/2020 at 9:24 ΜΜ, το μέλος corto maltese έγραψε: Καλησπέρα, οπως ειπε και η Ναταλια το μηκος ειναι πολυ σημαντικο ειδικα στην Αφρικη.......δυστυχώς στις διαστάσεις σου η μονες κιχλιδες Αφρικης που μπαινουν ειναι ενα ειδος σε χαρεμι (1αρσ/3ή4θηλ.) απο τα 'μικρα'' κοχυλοψαρα της Τανγκανικα που θελουν διακοσμο πολλα κοχυλια π.χ Neolamprologus multifaciatus, Neolamprologus similis, Neolamprologus brevis..........θα σου προτεινα να σκεφτεις να κανεις κατι αλλο με τον κυβο και οχι σε κιχλιδες Expand Καταλαβαίνω . Έχω ήδη έναν κύβο φυτεμένο με guppies και γαρίδες πιο μικρό και έλεγα να μην κάνω κ αυτόν. Υπάρχει καμία άλλη ιδέα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 29 Οκτωβρίου 2020 #9 Share 29 Οκτωβρίου 2020 REEF!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
corto maltese 29 Οκτωβρίου 2020 #10 Share 29 Οκτωβρίου 2020 (edited) On 29/10/2020 at 9:21 ΜΜ, το μέλος thanasis1976 έγραψε: Καλησπερα. Λογο μικρου μηκους θα μπορουσες να βαλεις ενα κοπαδι απο τις παρακατω κιχλιδες... Lamprologus ocellatus Neolamprologus caudopunctatus Julidochromis neolamprologus leleupi Αυτα απο εμενα... Διαβασε κι εδω αν θελεις.. Expand Δεν μπαινουν κοπαδι/χαρεμι αυτα τα ψαρια, αλλα σε ζευγαρια, απλα στην αρχη που ειναι μικρα βαζουμε μια ομαδα μεχρι να βγει το ζευγαρι και διωχνουμε τα αλλα............. Ενα. ζευγαρι Julidochromis ή Οccelatus γινετε να μπει, ομως με την προυποθεση να απομακρυνονται οι γεννες ....... Caudos & leleupi σε αυτο το μηκος δεν μπαινουν, ειδικα τα leleupi!!! Έγινε επεξεργασία 29 Οκτωβρίου 2020 - corto maltese Link to comment Share on other sites More sharing options...
corto maltese 29 Οκτωβρίου 2020 #11 Share 29 Οκτωβρίου 2020 On 29/10/2020 at 9:33 ΜΜ, το μέλος natateo έγραψε: REEF!!! Expand Εσυ φιρι φιρι το πας να τον μπλέξεις τον άνθρωπο..... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
poik8 29 Οκτωβρίου 2020 Author #12 Share 29 Οκτωβρίου 2020 Όχι για reef δεν το συζητώ δεν εχω ασχοληθει ποτε μ κ δεν έχω τις γνώσεις . Δυστυχως . Αν υπηρχε κατι αλλο θα με ενδιέφερε να το ακούσω Ευχαριστώ πολυ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gixxer 30 Οκτωβρίου 2020 #13 Share 30 Οκτωβρίου 2020 Καλημέρα και από εμένα, Εγώ στην θέση σου θα το έκανα υφάλμυρο και θα έβαζα Tetraodon biocellatus Θεωρητικά τα συγκεκριμένα μπορεις να τα κρατήσεις και σε γλυκό πάντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 30 Οκτωβρίου 2020 #14 Share 30 Οκτωβρίου 2020 και ακομα.... paludarium! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 4 Νοεμβρίου 2020 #15 Share 4 Νοεμβρίου 2020 (edited) Καλησπέρα αγαπητέ poik είμαστε στο θεματικό της Αφρικής και θα μιλήσουμε για Αφρική.Γνώμη μου, ενα κοπαδάκι multies και θα δείς ωραία πράγματα ,το ενυδρείο σου έχει ενδιαφέρον ειδικά το 60χ60 ,στήσε το και θα με θυμηθείς.Πιο πάνω ο φίλος thanasis1976 σου παραθέτει το καλό αρθρο για μικρά ενυδρεία και ψάρια Ταγκανίκα ρίξε μια ματιά ,πάντως το ενυδρείο με multies θα δείς ποσο καλά θα πάει Καλές επιτυχίες ?? Έγινε επεξεργασία 4 Νοεμβρίου 2020 - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 14 Νοεμβρίου 2020 #16 Share 14 Νοεμβρίου 2020 Αποφάσισες τελικά;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 19 Νοεμβρίου 2020 #17 Share 19 Νοεμβρίου 2020 Αν δεν κατέληξες καλή επιλογή θα ήταν και το παρακάτω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος