Jump to content

Αρχάριος με 70lt

Recommended Posts

Δεν βλέπω καμιά απολύτως βελτίωση μάλλον το αντίθετο . Η διατομικη πάει και έρχεται . Έχει κανείς καμιά ιδέα που θα καλυτερέψει την κατάσταση?

received_184348566548556.jpeg

received_475476576939288.jpeg

received_732370237457647.jpeg

received_278133220376615.jpeg

received_1075432722965453.jpeg

received_269574821297758.jpeg

• Απαντήσεις 89
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μπορεις να γραψεις αναλυτικα τι και πως πχ copy-paste απο εδω και συμπληρωνεις -

• Like 1

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : έχει γίνει καφέ όλο το ενυδρείο 

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα:80

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): EHEIM pickup 160 (έχει μέσα ενυδρειακο βαμβακι και βιολογικό υλικό)

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):  Τρέχει απο τον Μάιο 

- Ψάρια (είδη και αριθμός)guppy ( 4 ενήλικα και 9-10 μικρά από βδομάδας μέχρι 2 μηνών) 7 γαρίδες red cherry

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):Τάισμα μια φορά την μερα και αλλαγή νερού μία φορα την εβδομαδα η στις δέκα μέρες γύρω στο 30-40%

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH:  7,5-8,0

- KH:     ----------

- GH:    ----------

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):  ----------

- ΝΟ2 (νιτρώδη):  0 mg/l

- ΝΟ3 (νιτρικά): 5-10mg/l

- Θερμοκρασία: 25 βαθμοι

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:  υγρά τέστ της sera

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

Έχει γεμίσει το ενυδρείο με καφέ αγλη αν την πλύνω δεν φεύγει ( το δοκίμασα στο ξύλο που έχω μέσα) αν το ξυσωκ καλά όμως φεύγει . Όλος ο βυθός έχει γίνει από μαύρος καφέ. Παλαιότερα έχανα ψαράκια τώρα είχα καιρό να χάσω και έχασα ένα πριν δύο μέρες αλλά νομίζω είναι φυσιολογικό .  Όσο για τις γαρίδες  είχα μέσα 11 ξαφνικά έψαχνα και εβρισκα μόνο 4 μεγάλες και όλες οι μικρές δεν ήταν πουθενά . Είχα παρατηρήσει ότι κάποια γκαπι έκανα επιθέσεις στις γαρίδες (όσο περίεργο και αν είναι αυτό ) τώρα δεν παρατηρώ κάτι περίεργο πέρα από την καφέ αγλη . Η ανουμπια πριν δύο μήνες είχε ένα υπέροχο πράσινο χρώμα τώρα βλέπετε πως έχει καταντήσει  . Αυτός είναι και ο λόγος που δεν βάζω άλλα φυτά μέσα γιατί θα καταστραφούν όλα όπως έγινε και με την βαλισνερια.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ  δέν έχω κάνει κάτι 

Δώστε μου τα φώτα σας .

Πόσες ώρες έχεις ανοικτό το φωτισμό; 

• Like 1

Μια παρατήρηση που έκανα και δεν ξέρω αν θα βοηθησει κάπου μήπως χτυπάει πολύ ο ηλιος το ενυδρειο; 

Δεν το χτυπάει καθόλου ο ήλιος . Το φωτιστικό το έχω 7 ώρες περίπου την ημέρα . 

Καλημέρα.

Τι λάμπες (φωτισμό) έχεις ; Δεν πιστεύω να είναι είναι μπλε .

T8 6500k . Έχω ανεβάσει πριν κάνα μήνα δύο πιο χαρακτηριστικές εικόνες με τον φωτισμό . 

Έτσι όπως τα περιγράφεις δεν συντρέχει λόγος να έχεις άλγη πόσο μάλλον τόσο επίμονη . Προσωπικά αδυνατώ να σε βοηθήσω . 

Ίσως κάποιος από τα φυτεμένα  να έχει κάποια ιδέα . (μπορεί να σου προτείνουν ολική συσκότιση )

Και γω δεν ξέρω τι να πω. Οτι και να διαβασω δεν βοηθαει . Στο δωματιο που έχω το ενυδρείο έχει πολύ φως αλλα το ενυδρείο δεν το βλέπει καθόλου ο ηλιος.

Σαν θεραπεία η συσκότιση θα έχει αποτέλεσμα αλλά εφόσον δεν ξέρουμε την αιτία η άλγη θα επιστρέψει .

• Like 1

Παραθέτω μία θεωρητική γνώση επί του θέματος, σε περίπτωση που βοηθήσει. Σημειώνω πως είμαι αρχάριος στον χώρο και το φρονιμότερο είναι να μη λάβεις υπόψιν καθόλου αυτά που θα γράψω, παραμόνον εάν τα πιστοποιήσει εμπειρότερος. Η υπερβολική ανάπτυξη της άλγης οφείλεται στη μεγάλη διαθεσιμότητα "ενέργειας" (είτε φωτεινής, είτε χημικής {θρεπτικά συστατικά κ.ο.κ}). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στο σύστημά σου προσφέρεις παραπάνω απ΄ όσα χρειάζεται, με αποτέλεσμα την "διαταραχή" της ισορροπίας του. Με βάση τα παραπάνω θα μπορούσες:

1. Να μειώσεις την λίπανση (χημική ενέργεια) και την διάρκεια φωτισμού (φωτεινή ενέργεια) ώστε να υποχωρήσει η άλγη καθαρά από άποψη νηστείας.

2.Να αυξήσεις τον αριθμό των φυτών στο ενυδρείο σου. Βλέπω ότι υπάρχουν λίγα και το σύστημά σου φαίνεται να μπορεί να υποστηρίξει περισσότερα.Και εσύ θα το χαρείς περισσότερο και η άλγη θα υποχωρήσει λόγω ανταγωνισμού των φυτών για τα προσφερόμενα.

3.Διάβασα μία μέθοδο την οποία δεν θα εφάρμοζα προσωπικά ποτέ. Αναφέρει εφαρμογή διαδοχικών συνθηκών φωτισμού-συσκότισης μικράς διάρκειας κατά την περίοδο του 24ώρου προκειμένου να διαταραχτεί ο βιολογικός κύκλος της άλγης και να υποχωρήσει λόγω στρες και δυσχερών συνθηκών. Κατ΄εμέ αν όντως λειτουργεί έτσι η συγκεκριμένη μέθοδος μαζί με την άλγη θα κάνει μαντάρα όλη τη βιολογία του ενυδρείου.

Ξαναλέω πως τα παραπάνω δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση συμβουλές. Τα θέτω προς συζήτηση για να μάθουμε όλοι μερικά πράγματα παραπάνω εμείς οι νέοι από τους εμπειρότερους.

• Like 1

Εχω ξεκινήσει συσκότιση απο χθες . Να ταιζω κανονικά ή οχι ?

Οι φωτογραφίες που ανέβασες είναι με αναμενο το φωτισμο του ενυδρείου; Γιατί βλέπω γενικά μπόλικο φως να μπαίνει από τον γύρω χώρο. Για αυτό ανέφερα και τον ηλιο 

• Like 1

Οι φωτογραφίες είναι με ανοιχτό φωτιστικό . Και οι κουρτίνες που έχει ο χώρος είναι αρκετά χοντρές και δεν περνάει πολύ φως . Έχω ξεκινήσει από προχθές συσκότιση αλλά προς το παρόν διάφορα δεν έχω δει . 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...