Jump to content

Δεν άντεξα...

gixxer

Recommended Posts

:)Καλημέρα σε όλους,

Επανέρχομαι για να σας πληροφορήσω για την επική μου γκάφα και την εξέλιξη του νανο.

Εχω βάλει το goby και τρια κοραλάκια και ταίζω φουλ με κατεψυγμένη... μετράω τις πρώτες 2 μερες, σταματώ μετά και ταυτόχρονα προσθέτω ένα ocellaris και κάποια frags ακόμα... Ταίζω μισό κύβο κατεψυγμένα (χωρίς να διαχωρίχω την τροφή από το "ζουμί") και δεν μετράω...:blush:

Mεσημέρι γυρνάω από την δουλειά και βλέπω τα μισά κοράλια κλειστά και το goby με 2-3 λευκές βουλίτσες στην μουρίτσα του... ich αφού οταν μέτρησα η αμμωνία βαρούσε κόκκινο (1).

Eπί 3 ώρες άλλαζα και ξαναάλλαζα νερό... το gobακι ειχε γεμίσει σε όλο του το σώμα... Φτάνω να μετρήσω κοντά στο μηδέν ρίχνω διπλή δοση βακτήρια και πάω για υπνο... Την άλλη μέρα η αμμωνία είναι στο 0,5 αλλά τα σημάδια ich στο goby εχουν περιοριστεί ξανα σε 2-3. Ξανακάνω αλλαγή και προσθέτω stop ammo.

Ταίζω φυλλαράκι τρώνε και τα δύο με όρεξη, σήμερα το goby εχει ελάχιστο σημαδάκι στην μουρίτσα του να θυμίζει τι πέρασε...

Κατα τα λοιπά η κυανό κάνει πάρτι, το φωτιστικό ηρθε αλλά δεν το έχω ρυθμίσει ακόμα όπως θα ήθελα.

IMG_20200930_210422.jpg

IMG_20200930_210945.jpg

IMG_20200930_210457.jpg

• love 1

Καλημερα, ελπιζω να το ξεπερασουν γρηγορα τα ψαρια και τα κοραλια σου

μαλλον εβαλες πολλα ζωντανα μαζι κ ψαρια και κοραλια, ταιζες μαλλον λιγο βαρια και ηρθε το αποτελεσμα

Το καλυτερο ειναι να προλαβαινουμε πριν ερθει κατι με μετρησεις και υπομονη , επαιξε μεγαλο ρολο και ο μεγεθος του ενυδρειου, 35 λιτρα νομιζω ειπες

Σε τοσο μικρο ογκο νερου οι παραμετροι αλλαζουν πολυ γρηγορα και εχουν ερθει ολα τουμπα πριν προλαβεις να κανεις τιποτα

ειχες δει αλγες πριν γινει αυτο? συνήθως ειναι το πρωτο σημαδι οτι οι παραμετροι αρχιζουν και χαλανε και ας μη μετρας 

και εγω που τα ελω αυτα εχω καιρο να μετρησω αμμωνια και νιτρωδη (κακως βεβαια) , φωσφορικα μετραω συχνα μολις ειδα αλγες κ κανω θεραπεια με phosguard 

Το καλο με το ich ειναι οτι  η ασθενεια δεν σκοτωνει αμεσως προλαβαινεις λιγο να κανεις θεραπεια η καποιες ενεργειες αλλα το κακο οτι αργει να φυγει τελειως απο το ενυδρειο

Αντιθετα με το velvet που μολις δεις τα σημαδια ειναι θεμα ισως και ωρων για να χασεις τα ψαρια

Καλη τυχη με υπομονη προχωρα, με παρακολουθηση μετρησεις και λιγο ταισμα πιστευω θα το ξεπερασεις

ΥΓ. το φωτιστικο που πηρες τωρα σκεφτομουν αλλα αλλαξα γνωμη και πηγα στο aqua knight 30w, και τα 2 πολυ καλα τα βλεπω στις δοκιμες στο youtube

• Thanks 1

:)Σε ευχαριστώ πολύ!

Ελπίζω και εγώ ότι θα το ξεπεράσουν, τώρα είμαι απο πάνω! Η κυανό είχε αρχίσει δειλά δειλά πιο πριν γιατί δεν αναβα φως εναμιση μήνα οπότε μόλις άναψε... δεν με θορύβησε γιατί το θεώρησα αναγκαίο κακό, συνακόλουθο του νέου ενυδρείου και του φωτός.

Εχεις δίκαιο τάιζα πολύ (όχι πια!), επίσης φόρτωσα έντονα γιατί βρήκα τα ψαράκια που ήθελα να ενθουσιάστηκα ... κοινώς πολλά λάθη μαζεμένα, ε, και τούμπαρε όλο το σύστημα.

Κοιτούσα και εγώ το aqua knight 30w. Το δικό μου ήρθε από Ρουμανία και ηταν ο λόγος που το προτίμησα, κατά τα λοιπά το δικό σου μου άρεσε περισσότερο.

Κατάφερα και τον αποτύπωσα σε μία σχετικά αποδεκτή φωτογραφία...

Εχει καθαρίσει εντελώς.

IMG_20201003_153256.jpg

• Like 1

Περαστικα! Τα μαλακά και μανιταρακι μια χαρα τα βλεπω. Η ακροπορα πως παει;

• Thanks 1

On 10/4/2020 at 7:26 PM, natateo said:

Περαστικα! Τα μαλακά και μανιταρακι μια χαρα τα βλεπω. Η ακροπορα πως παει;

Ευχαριστώ @natateo!

Αδιάφορα πάει... φώτισε λίγο το χρώμα της με το νέο φωτιστικό αλλά δεν βλέπω κάτι αξιοσημείωτο. Εντωμεταξύ με το παλιοκινητό δεν αποτυπώνονται τα χρώματα...

IMG_20201005_105854.jpg

Παίξε λίγο με τις ρυθμίσεις της κάμερας θα δεις κάποια μικρή διαφορά στα χρώματα.

Στάλθηκε από το Redmi Note 8 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Thanks 1

Όλα τα κινητά έχουν θέμα με το ακτινικο φως

Βάλε μπροστά ένα πορτοκαλι φιλμ - διαφάνεια να δεις κανονικά τα χρώματα

υπαρχει έτοιμο για κάποια τηλέφωνα iphone κτλ αλλά αφού είναι απλό γιατί να πληρωνεις

• Thanks 2

πριν 4 ώρες, το μέλος gixxer έγραψε:

Εντωμεταξύ με το παλιοκινητό δεν αποτυπώνονται τα χρώματα..

Το ιδιο... Θα δοκιμασω το πορτοκαλι φιλμ :)

Τέτοιες γκάφες έχουμε κάνει όλοι... έδρασες όμως άμεσα (να η εμπειρία από το γλυκό) και την γλίτωσες! Όταν έχεις χρόνο να μας πεις εντυπώσεις από το φωτιστικό και πως το δουλεύεις. Και καμία γενική φωτό του ενυδρείου! Δεν ξέρω πραγματικά αν θα σε βολέψει αλλά η κάμερά μου στην εφαρμογή του Viber γίνεται αρκετά reef friendly 

• Thanks 1

πριν 50 λεπτά, το μέλος submarine1981 έγραψε:

Πορτοκαλί φιλμ που βρίσκουμε ρε παιδια? 

εκτός από τα κλασικά που μπαίνουν σε dslr υπάρχουν τετράγωνα που είναι πιο φτηνα για τα κινητά στο ebay.

Η σελοφαν πορτοκαλί από βιβλιοπωλείο , δείτε εδώ

https://reefbuilders.com/2020/06/18/tips-better-aquarium-pictures/

Οι επαγγελματίες reefers που βγάζουν φωτογραφίες αλλά και οι γνωστοί youtubers reefers δουλεύουν μόνιμα με πορτοκαλί φίλτρο στην μηχανή η την κάμερα

Αν προσέξετε κάποιες φορές που κανουν live αλλάζουν live το φακό κ εκεί που βλέπεις ωραία χρώματα στο ενυδρείο γίνεται όλο μπλε

Έγινε επεξεργασία - michalos
  • Like 1
  • Thanks 2

Δοκιμασα με πορτοκαλί ζελατίνα στο κινητό αλλά βγαίνουν πολύ κοκκινες οι φωτό.

Την καλύτερη δουλειά την έκανε το πρόγραμμα της google snapseed που είδα μεγάλη διαφορά . Στην θερμοκρασία βάζω 100 και ίσως χρειαστεί δεύτερη φορά να γίνει δείτε διάφορα σε φωτός πριν μετα

IMG_20200613_171526_1_copy_1600x1200.jpg

IMG_20200917_162627_copy_1227x892_1.jpg

IMG_20200917_162524_copy_1087x802_1.jpg

IMG_20200613_171526_1-01_copy_1600x1200.jpeg

IMG_20200917_162627-01_copy_1227x892.jpeg

IMG_20200917_162524_copy_1087x802-01-01-01.jpeg

• Like 5
  • love 2

με ρύθμιση του white balance δλδ δεν έρχεται καθόλου????

πριν 1 λεπτό, το μέλος dano23 έγραψε:

με ρύθμιση του white balance δλδ δεν έρχεται καθόλου????

Καμιά σχέση με το πρόγραμμα αυτο τουλάχιστον στο κινητό μου

το πρόγραμμα το γνωρίζω γιατί το χρησιμοποιώ όταν θελήσω να επεξεργαστώ μια φοτό..είναι πολύ καλό απλά μου κάνει εντύπωση που δεν έρχεται καθόλου με το wb....

Για ριξτε μια ματιά εδώ

Τα συγκεκριμένα είναι πολύ καλύτερης ποιότητας από τις ζελατίνες. 

Παλιότερα είχα κάποια αυτής της εταιρίας (Όχι πορτοκάλι ομως)

• Thanks 1

:) Χρήσιμες πληροφορίες κύριοι!

Εχει ενα χαζοφιλτρο η καμερα natural light και κάτι κάνει.

@bbetta δεν έχω μέτρο σύγκρισης για το φωτιστικό, προς το παρόν τρέχει στην μαμά ρύθμιση, μου αρέσει πολύ το sunset του είναι ωραίο μπλε.

Προς το παρόν... φαίνεται ότι το ενυδρείο ξανακάνει κύκλο αζώτου. Εχει μηδενίσει η αμμωνία αλλά έχω νιτρώδη (και ελάχιστα νιτρικά). Αλλαγές μικρές και επαναλαμβανόμενες μπας και το σώσω γιατί το gobaki εβγαλε πάλι δυο τρία σημαδάκια αλλά είναι σταθερό εκεί.

Η ακροπόρα έχει αποκτήσει έναν όμορφο πράσινο ιριδισμό στην βάση της κατά τα λοιπά τα ίδια.

Θα ξεμείνω από αλάτι...:rolleyes:

Με τόσες αλλαγές μου φαίνεται πλέον αστεία η διαδικασία ;)

IMG_20201009_153521.thumb.jpg.84d5c4b01e780b57c2d67dc64901fa7c.jpg

:)Καλημέρα σε όλους!

Το ενυδρείο μεταφέρθηκε σε 45αρι (ηταν σε 35λτ) και προστέθηκαν αλλα 3κλ νεκρου βραχου. Κατα τα λοιπά τα ίδια, το παλεύω με τα νιτρώδη.

Εχθες επαιξα λίγο με το φως και έχω μια απορία:

Είναι κακό να μένει το moonlight ανοιχτό όλη την νύχτα; Στρεσάρει τα ψάρια;

Καλημερα φιλε μου , σε θεμα με το moonlight διαβαζα οτι δεν εχεις καποιο θεμα βεβαια ολοι λεγαν οτι καλο ειναι να μενει καποιες ωρες με φουλ σκοταδι , μεγαλη εμπειρία δεν εχω οποτε μη σε παρω στον λαιμο μου

• Thanks 1

Καλημέρα. Γενικά οι πιο πολλοί Αμερικανοί έχουν αναμμένα φώτα 24 ώρες οπότε φαντάζομαι γίνεται. Αυτό που έχω παρατηρήσει πάντως σε αυτούς που τα έχουν 24ωρο είναι πως τα ψάρια ίσως, ίσως ξαναλέω είναι πιο επιρρεπή σε ασθένειες χωρίς αυτό να σημαίνει πως φταίει απαραίτητα ο 24ωρος φωτισμός.

Στάλθηκε από το Redmi Note 8 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Thanks 1

εγώ προσωπικά είχα το moonlight να παίζει μία ώρα μετά το σβήσιμο του βασικού φωτισμού και το άναβα μία ώρα πριν ξαναξεκινήσει...

• Thanks 1

:)Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!

Καταλήγω να σβήνω έστω για κάποιες ώρες, μου φαίνεται πιο... "φυσικό".

Δυστυχώς είχα την πρώτη απώλεια...

κλουνάκι εχθες:

IMG_20201014_194347.thumb.jpg.7a034e88e03811c98481abf392430a4a.jpg

και σήμερα κατα τις 10.00...

IMG_20201016_112022.thumb.jpg.d297e9ce2975dab41086ac85d2dae9b1.jpg

εχθες εριξα biodigest με σκοπο να ρίξω αυριο bioptim

IMG_20201016_123444.jpg

• Sad 1

Καλησπέρα!!Καλή αρχή και απο εμένα!! Μετρήσεις έκανες μετα την απώλεια? Γενικά και εγώ έχω nano και πρέπει να είσαι απο πάνω συνέχεια, αλλά αξίζει τον κόπο!! Μπορεί να έχει να κάνει και με το στρες απο την αλλαγή ενυδρείου η απώλεια.

• Like 1
  • Thanks 1

Κρίμα για το ψαράκι.. η μεταφορά σε νέο ενυδρείο νομίζω θέλει στρώσιμο ξανά αν πας σε μεγαλύτερο από μικρό,  γρηγορότερο βέβαια όχι 1 μήνας που θέλει κανονικά,  αλλά μερικές μέρες. Ας πουν και αλλοι την άποψη τους γι'αυτό.

Το φως καλό είναι να σβήνει πιστεύω τουλάχιστον 10 ώρες για να χαλαρώνουν τα ψάρια κ κοραλια , εκτός αν το moonlight είναι πολύ πολύ αδύναμο που να μην ενοχλεί , αλλά δεν υπάρχει λόγος γιαυτό.

Εγώ τα κλείνω το βραδυ

Επίσης μετρήσεις έκανες στο νέο ενυδρείο?

Έγινε επεξεργασία - michalos
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...