Gmm 27 Μαίου 2020 #1 Share 27 Μαίου 2020 Τι σκίτσο δεν είναι και το καλιτερο αλλά προσπάθησα να το περιγράψω . Θα είναι ένα φιλτρο με δύο θαλαμους Στον ένα θα είναι η αντλια και στων αλον τα υλικά. Το νερό θα μπενει από πάνω θα περνάει από τα υλικά και η αντλια θα το βγάζει έξω . Θα είναι σοστη κατασκευη ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dlamprou 27 Μαίου 2020 #2 Share 27 Μαίου 2020 Μια χαρά θα είναι αλλά θα έλεγα να εκμεταλλευτείς περισσότερο το χώρο και να αλλάξεις και τη σειρά λίγο. Εγώ θα το έκανα ως εξής: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 27 Μαίου 2020 #3 Share 27 Μαίου 2020 Το κακο ειναι μονο οτι τραβωντας το νερό απο πανω θα μένει πολύ μπιχλα στο βυθό. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dlamprou 27 Μαίου 2020 #4 Share 27 Μαίου 2020 (edited) πριν 29 λεπτά, το μέλος Rik έγραψε: Το κακο ειναι μονο οτι τραβωντας το νερό απο πανω θα μένει πολύ μπιχλα στο βυθό. Σωστό! Καλύτερα λοιπόν έτσι, για να γλιτώσεις και το θερμοστάτη από εμφανές σημείο: Απλά είναι δυσκολοτερο να καθαρίσεις το σφουγγάρι, πρέπει να βγάλεις και το siporax, Χωρίς τον θερμοστάτη και με είσοδο από κάτω: Έγινε επεξεργασία 27 Μαίου 2020 - dlamprou 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 28 Μαίου 2020 #5 Share 28 Μαίου 2020 Το φιλτρο μου. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gmm 28 Μαίου 2020 Author #6 Share 28 Μαίου 2020 πριν 20 λεπτά, το μέλος Rik έγραψε: Το φιλτρο μου. Πολύ ωραία το φυλτρο σου έχω και εγώ ένα παρόμοιο στο μεγάλο μου ενυδρείου τα εσοτερικο sump είναι από τα αγαπημένα μου φιλτρα. Το δικό μου έχει 3 θαλαμους και μπενει το νερό από κάτω όπως και σε σένα. 1ο σφουγκαρια μεγαλους πόρους και όσο πάει μικραίνουν 2ο ενυδρείακο βαμβακι και μετά siporax 3o είναι η αντλια και πριν την αντλια έχω πάλι siporax Σε 60l έχω 270g siporax δεν είχα ποτέ θέμα με την βιολογία σε αυτό το ενυδρείο και καθαρίζετε και πανευκολα. Ενώ τα εσιτερικα του εμπορίου έχουν μεγαλους κικλοφοριτη 400l/h. 600l/h Αλλά ο καδος δεν χωράει ουτε 30g siporax Απλά αυτό που θα φτιάξω θα μπει σε μικρό ενυδρείο και δεν θέλω να χαλάσω πολύ χώρο σκευτομε να το φτιάξω με plexiglas 3 χιλιοστών 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 28 Μαίου 2020 #7 Share 28 Μαίου 2020 (edited) Προσωπικά για ενυδρεία μέχρι 40 με 50 λίτρα θα κοιτούσα για κανένα κρεμαστό φιλτρακι, μια που δεν πιάνουν μέσα στο ενυδρείο χώρο και είναι οικονομικά. Με 10 ~ 20 ευρω βρίσκεις να κάνεις την δουλειά σου. Εγώ έχω το eheim liberty 75 σε 20αρι ενυδρείο γενιστρα, έχω βάλει και ένα σφουγγάρι στην είσοδο και κάνω μια χαρά την δουλειά μου. Δεν ξέρω εάν αξίζει τον κόπο να παιδεύεσαι με πλεξι ή αλλά υλικά σε αυτή την φάση. Έγινε επεξεργασία 28 Μαίου 2020 - Rik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gmm 28 Μαίου 2020 Author #8 Share 28 Μαίου 2020 πριν 3 ώρες, το μέλος Rik έγραψε: Προσωπικά για ενυδρεία μέχρι 40 με 50 λίτρα θα κοιτούσα για κανένα κρεμαστό φιλτρακι, μια που δεν πιάνουν μέσα στο ενυδρείο χώρο και είναι οικονομικά. Με 10 ~ 20 ευρω βρίσκεις να κάνεις την δουλειά σου. Εγώ έχω το eheim liberty 75 σε 20αρι ενυδρείο γενιστρα, έχω βάλει και ένα σφουγγάρι στην είσοδο και κάνω μια χαρά την δουλειά μου. Δεν ξέρω εάν αξίζει τον κόπο να παιδεύεσαι με πλεξι ή αλλά υλικά σε αυτή την φάση. Έχω καπακι 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος